9/10
offtopic
luci87 2021 márc. 13. - 09:22:58 9/10 Előzmény olahmiki1959
(12/12)
Bocsi, én tegnapelőtt néztem, nem is figyeltem, h már ilyen régi a hozzaszolas. De sebaj, majd hátha más válaszol még.. :)!
6/10
olahmiki1959 2021 márc. 13. - 04:59:53 6/10 Előzmény luci87
(11/12)
Szia!
Megtiszteltetésnek veszem, hogy egy 7 évvel ezelőtti hozzászólásomra reagálsz, de őszintén megmondom, már annyira elfelejtettem a filmet, hogy fogalmam sincs, hogy mi és hogyan történt benne.
De azért köszi a figyelmességedet!
Üdv!
9/10
luci87 2021 márc. 13. - 04:52:35 9/10 Előzmény olahmiki1959
(10/12)
Hátha olvasod!
Jol értelmezem?
Spoiler!!!
A 8 évvel ezelőtt fiu gyilkosa is az öreg volt?De hiszen ő már akkor börtönben ült,nem?Azt se ertem,hogy kapták anno el?Nem árulta el,hova rejtette John holttestét?
A másik,honnan tudtak rögtön ránézésre a talált csontváz koponyájárol,hogy ertelmi fogyatekos volt ?Még az elején mondja a halottkém!
Spoiler vége!
9/10
luci87 2021 márc. 12. - 19:52:02 9/10
(9/12)
Nagyon jo film ,megrázó!Van egy sajátos hangulata.
5/10
sladka_pani 2017 nov. 25. - 19:32:01 5/10
(8/12)
Logikailag egy fos, nem ér annyit, hogy maradjon a merevlemezen, le is törlöm... pedig nagy reményeket fûztem hozzá! Kár érte! :( És nem azért mert nem vagyok gyerekpárti, vagy nincs gyerekem, az az érzelmi szál engem is megérintett, de a sok bukfenc és az elnagyolt vége miatt nálam 5 csillag!
pneklara 2014 aug. 23. - 16:55:13
(7/12)
Igen, engem is ez visel meg, hogy bármikor, bárkivel...Nyomon követtem a kis Szathmáry Niki anyukájának kétségbeesett reménykedését, hitét, hogy él a kislánya, van valahol. S évek múlva a bizonyosság, hogy a kutatás, keresés, reménykedés idején már halott volt. S ott is elõször nem ment érte az édesanyja....
Valóban, ez film mély nyomokat hagy az emberben, de aki hasonló korú gyermeket nevel, azt nagyon megérinti.
6/10
olahmiki1959 2014 aug. 23. - 06:08:23 6/10
(6/12)
Nekem is tetszett, - ahogyan az elõttem szólóknak is, - és szerintem is kicsit kurtán-furcsán lett vége, jobban kibontottam volna a gyerekrablások részleteit, - ha már annyit ugráltunk oda-vissza az idõben, legalább a végén láttuk volna, hogy valójában mi is történt, - bemutattam volna, hogy a házaspár hogyan kerül ismét közel egymáshoz, miután megoldódott a mindkettõjüket évek óta kínzó rejtély, megdicsérhették volna a felettesei a nyomozót, aki egy ilyen régi ügyet fel tudott göngyölíteni, stb.
Egy nagy logikai hibát azonban találtam a filmben.

SPOILER
A börtönben az öreg gyilkos azt mondja, hogy õ csak segíteni akart a legjobb barátjának, és ezért szabadította meg a fogyatékos gyerektõl, aki csak gondot jelentett.
Igen ám, csakhogy amikor az apa beérkezik a városba, és az autóban hagyja a gyereket, hogy szállást keressen, akkor a késõbbi gyilkos már odamegy a gyerekhez, és kis figurákkal, meg szövegekkel próbálja elcsábítani, akkor még sikertelenül, annyit ugyan elér vele, hogy a gyerek kiszáll az autóból, és megnéz a kirakatban egy játékrepülõt.
Ami azt jelenti, hogy valószínûleg nem ez volt az elsõ próbálkozása, tehát már elõtte is gyilkolhatott, amire viszont a nyomozás már nem terjedt ki.
SPOILER VÉGE

Összességében nem volt rossz film, egyszer meg lehetett nézni, de a végét elnagyoltnak, és túl hamar befejezettnek éreztem, emiatt kis hiányérzet maradt bennem.
David Karúszó 2014 aug. 22. - 18:52:29
(5/12)
Engem kicsit az Eastwood által rendezett "Changeling" (Elcserélt életek; http://www.imdb.com/title/tt0824747/?ref_=fn_al_tt_1) c. filmre emlékeztetett. Csak ez harminc évvel késõbb történik és fikció, míg a másik nem az, valóban megtörtént.

Nem vagyok egy "tápos" csávó, kevés dolog visel meg, de ez a film (és a másik is) nagyon mélyen megérintett, mivel kisgyerekekrõl, azok kárára elkövetett bûnökrõl szólnak. (Nekem is van egy hétéves kislányom és egy hároméves kisfiam, akikért tûzbe mennék.)

Vannak nagyon furcsa átkötések ebben a filmben, és igen, bennem is felmerült egy rakás kérdés a történésekkel kapcsolatban. És valóban, a film szinte tök spontán (ahogy a többiek írták), kb. öt perc alatt véget ér.

Nem akarom elrontani senkinek sem az élményét; mindenki nézze meg mind a két filmet. Megéri.

Egy üzenetem van a gyerekes szülõknek: NAGYON VIGYÁZZANAK A GYEREKEIKRE, mert az a pokol, amikor oda kellet volna figyelni, de az ember nem tette meg.
pneklara 2014 aug. 21. - 07:35:49
(4/12)
Igyekeztem úgy fogalmazni, hogy ne áruljak el semmivel többet, mint amit már tudunk a bemutató szövegbõl, amikor leülünk megnézni a filmet.Ezért nem gondoltam, hogy kell SPOILER, de kösz a pótlást.
SPOILER!
Két biztos jelzés is van a történésben, hogy a gyilkos kilétét nem akarják elõlünk eltitkolni. Én legalább is úgy néztem a filmet, hogy "tudtam", ki tette, s azt is, hogy miért, s nem aberráció, hanem megfontoltság vezette. De egy ilyen "élmény" következtében válhat valaki többszörös, ráadásul pedofil indíttatású gyilkossá?
De lehet, hogy én nem figyeltem a jelentõs momentumokra.
Egyszerûnek tûnõ kis film, de ezek szerint jobban kell koncentrálni nézésekor,vagy a film vége valóban elnagyolt.Engem zavart , hogy több évtizedet ugrunk át idõnként oda-vissza.
Szóval bonyolultabb alkotás annál, mint elsõre tûnik:)
9/10
-NOMAD- 2014 aug. 21. - 04:25:30 9/10
(3/12)
Spoilert pótold kérlek!

Amúgy nem hinném, hogy csak az általad említettekben válthat ki empátiát a mû ... Szerintem egy normál érzésekkel bíró emberre hatnak a képsorok illetve a hozzá társuló kiváló zenei aláfestés. De kinek mi ... :)
pneklara 2014 aug. 20. - 22:12:21
(2/12)
***SPOILER PÓTOLVA***


Nézhetõ film.
Különösen azokban kelthet empátiát, akik nevelnek, vagy neveltek kisgyermeket, s egyszer csak nincs ott a gyermek, ahol az elõbb hagyták, vagy ahova várták. A két apa jól játssza a rettegõ, a bizonyosság kiderülésétõl félõ apát.
A film arányaival volt gondom: az utolsó 5 perc az egész történethez viszonyítva olyan kidolgozatlan lett. Bár igaz, hogy a rendõrnek egyfajta megnyugvást hozott, hogy megtudta, ki a kisfia gyilkosa. A rendezõ elárulja számunkra, ki is lehet a gyilkos, s miért tette: a hangja, az öltözete alapján sejtjük, s azt is, mi a tettének magyarázata. De hogy ekkor "sorozat"gyilkossá is vált? Ebben kételkedem, de mondott egy mondatot, amit csak a gyilkos tudhatott.Szóval a vége valószerûtlen volt számomra.
Egyet nem értek még: hogy került a fogyatékos gyermek a családba, ha sem az apja, sem az anyja vére nem csörgedezett az ereiben?
Egyszerû, izgalmas,viszonylag jó film: nekem 6/10.
9/10
-NOMAD- 2014 aug. 20. - 21:37:01 9/10
(1/12)
Kegyetlenül alulértékelt film ...
Nagyon jók a színészi alakítások, a történet is elmés.
Van némi krimi-sorozat beütése, de ez mit sem vet vissza az értékébõl.

Aki szereti a Döglött aktákat, annak ez is tetszeni fog. Ez talán valamivel drámaibb, a nyomozó személyes érintettsége okán.

9/10, igényes, tartalmas film. Engem végig lekötött.