9/10
paradiddle 2022 máj. 19. - 21:25:32 9/10
(10/10)
Szórakoztató film és annak,akit megérintett Jane Austen világa nem ismeretlen a gondolat: jó lenne ott bolyongani Pemberley termeiben,parkjában. Találkozni a regény alakjaival, az IGAZIAKKAL. Gondolatban, a fantázia (és a film) segítségével mindez lehetséges. Tetszett,hogy megcsavarták a történetet, egészen lehetetlen fordulatokat létre hozva. Illúzió keltőek a színészek, jó volt újra ott időzni Austen korában,mert Büszkeség és Balítélet sajnos csak egy van, és olyan nehéz elszakadni tőle. Ezt bizonyítja a számtalan feldolgozás és a történet sokféle folytatása is.
8/10
niini 2012 ápr. 23. - 22:59:58 8/10
(9/10)
Kicsit bugyuta az egész, de valamiért szerethetõ.
5/10
Cameron66 2012 jan. 17. - 19:28:08 5/10
(8/10)
Én még nyáron néztem. Õszintén? Borzasztó volt. Persze röhögtem rajta végig, de sajnos mivel az egyik kedvenc romantikus könyvembõl csinálták ezért kicsit fájt végignéznem a kitekert hülyeségeiket. A szereplõk meg hááát, elõtte nem gondoltam volna, hogy tudom még kedvelni Wickham-et, Bingley-t meg nem, Caroline fúúúú... mondjuk úgy, hogy érdekes volt, viszont a Collins testvérek nem tetszettek. Amúgy Collins-nak már nem emlékszem, hogy mit adtak keresztnévnek, de a P&P-ben le van írva, hogy William-nek hívják. Az meg szerintem elég érdekes, hogy az elején miért nem lepõdtek meg, hogy Amanda megjelent? Már bocsi, de ha én itthon a folyosón egy teljesen idegen nõvel találkoznék, azzal a lendülettel rúgnám ki az ajtón. Nem venném be azt a mesét, hogy jóban van Lizzy-vel és véletlen helyet cseréltek... na mindegy. Egyébként nézhetõ, nevettem is sokat rajta. Meg persze a kedvenc részem a "posztmodern pillanat" (Darcy a tóban). De az elkövetkezõ idõkben nem hinném, hogy túl gyakran megnézném. Talán majd egyszer...
10/10
parpadlin 2011 dec. 13. - 23:51:01 10/10 Előzmény nerine
(7/10)
Igazi Jane Austen rajongók szerintem kifejezetten örülnek az olyan jeleneteknek, ahol más regényeibõl csempésztek át részleteket. Így teljesen megbocsátható, hogy nem ortodox módon dolgozták fel a regényt. Elsõ nézésre az Emmából és a Mansfield Parkból csíptem el néhány apróságot, de feltételezem, ha többször megnézem, lesz még.
8/10
tothmagda 2011 szept. 02. - 23:20:26 8/10
(6/10)
Ezt a sorozatot játszották szinkronhanggal is, az m1-en, nem? Emlékszem rá, karácsony tájékán volt, de nem reklámozták annyira.
8/10
tothmagda 2011 szept. 02. - 23:15:32 8/10 Előzmény ernesztin
(5/10)
Hát, nagyon sok helyen meg lehet nézni, keress rá pl. Lost in Austen hofile, vagy egyéb tárhelyeken, torrent oldalakon.

Mr. Collins volt az egyik legnagyobb, mindig teljesen lehidalok tõle. :) Hát még a rokonai. XD

A másik örök kedvenc Wickham a történetben.

Az öreglányos dolgot a végén én se értettem. Ugye, nem az volt, hogy eltakarodik, hanem az ÚRI TÁRSASÁGTÓL TARTJA MAGÁT TÁVOL, nem mindegy. Bár, szerintem az abban a korban ugyanaz, mintha kopj le a föld színérõl mondás, vagy satírozd ki magad a térképrõl.

Jó színészek voltak, kivétel nélkül, talán a vénasszony lehetett volna még öregebb, de hát az a sorozat lényege, hogy itt mások a dolgok, más a történet, a szereplõk.

Amúgy a Doctor Whoban Dr. River Song, aki itt Benettnét játszotta. :)

Sokan játszottak együtt, pl. Caroline Amandával sorozatban, azt inkább nem írnám le. Nagyon furcsa volt az után a szerep után Amandaként tekinteni rá.

Mr. Darcy is nagyon jól játszott, sokkal jobban tetszett ez a jelenet, mikor Amanda megkéri arra, hogy legyen vizes. Szegénynek biztos kellett jó sokat állnia a vízben, míg felvették a jelenetet.
offtopic
ernesztin 2011 aug. 30. - 18:20:43
(4/10)
Ezt hol lehet megnézni? A trailer alapján kegyetlen :) szóval megnézendõ, de hogyan lehet elérni?
9/10
isobel88 2011 aug. 30. - 16:32:52 9/10
(3/10)
Õszintén szólva, én vegyes érzelmekkel kezdtem el nézni a sorozatot. Nem igazán szeretem a recycled Jane Austen történeteket, de a második rész után nem bírtam ki, és egy ültömben végignéztem az egészet:) És nagyon tetszett. Az elképzelés egyáltalán nem gagyi, hiszen melyik nõ nem képzelte volna magát Elizabeth helyébe, miután olvasta a könyvet vagy látta a filmet? A BB pedig az egyik legragyogóbb romantikus történet, és szuper volt újra átélni az érzést. Sztem a film egyáltalán nem gyalázta meg a regényt, hiszen a hangulat megmaradt, a karakterek sem változtak, csupán más szemszögbõl ismerhettük meg õket. Érdekes volt pl Caroline "langyosabb" oldala. Szóval ha szereted Jane Austent és nm vagy túlságosan konzervatív a regényt illetõen, akkor mindenképpen érdemes megnézni. Vagy ha vki egy romantikus élményre vágyik egy borús délutánon, akkor ajánlom. Persze csoki és zsepi kötelezõ!:)
10/10
nerine 2011 jan. 09. - 12:46:34 10/10
(2/10)
Én nagyon jókat röhögtem rajta :D! Igaz, ami igaz a nagyon fanatikus Jane Austen rajongók talán gyalázásnak találnák az egészet, szerintem vicces. Szeretem az olyan szeleburdi karaktereket mint Amanda! Valamint nagyon bírtam Bennett asszonyságot :D. Furcsa volt a vészhelyzet után ilyen szerepben látni :P.
A történetvezetés viszont ezer sebbõl vérzik. A legnagyobb baki számomra a vége volt.

SPOILER

Ugye azt mondja a vénasszony, hogy csak akkor nyilvánítja érvénytelenné Jane házasságát, ha Amanda eltakarodik és békén hagyja Darcyt. Ehhez képest az a vége, hogy a 2 fiatal egymás nyakába ugrik és happy end. Aki látta, az érti, hogy miért találom ezt logikátlannak.
nmary 2010 aug. 18. - 12:45:43
(1/10)
A sztori röviden:
Amanda Price Austen rajongó, de különösen a Büszkeség és Balítéletért van oda. Egy nap Longbournban találja magát, a regény kellõs közepén, majd megjelenik Mr. Darcy.

Kíváncsi voltam a sorozatra, mit tudnak még kitalálni. És õszintén szólva, nem tudom, hogy hogyan is értékeljem. Mert maguk a színészek jók. Nem lehet sejteni elõre, hogy végzõdik a történet, mert az egészet jól megkutyulják. De nagyon-nagyon.
Bár elhangzik, hogy "Jane Austen forog a sírjában..." és nem vagyok benne biztos, hogy nem így van.
Mr. Darcy általában tetszeni szokott, bármilyen feldolgozásról legyen is szó. Kivéve ezt az egyet.
Bár van egy-két egész jó poén, pl. amikor Mr. Darcy (Colin Firth után szabadon) csuromvizes fehér ingjében kiemelkedik a tóból.

Kinek ajánlanám?
Csak erõs idegzetûeknek!
Vagy bárkinek, aki nem egy klasszikus Austenre vágyik.