Téma: Lucky Luke

7/10
InteriorLulu 2018 júl. 05. - 10:01:04 7/10
(1/1)
Nem igazán értem sem az itteni, sem az imdb-s 4-5 körüli pontszámot, szerintem annál jóval többet érdemel.
Jól írja a tartalomismertető, egyszerre tiszteleg a klassszikus westernek előtt, és figurázza ki őket, legyenek azok akár a John Wayne-féle amerikaiak, akár mondjuk a Volt egyszer egy Vadnyugat.
Ez a film - ellentétben mondjuk a Terence Hill-féle Lucky Luke-kal - egy hamisítatlan képregény-feldolgozás, a belga Morris-féle képregényé, ennélfogva a világa is, a szereplői is igencsak sablonosak, azaz inkább stilizáltak. A főhős például egy az egyben úgy néz ki, mint a képregényben, mintha egyenesen a lapokról ugrott volna ki. Egy ifjúsági képregény-westernfilm, így aztán nincs is értelme összevetni sem a Vad bandával, sem a Volt egyszer-rel, sem mondjuk a Nincs bocsánattal, csak hogy három teljesen eltérő megközelítésű westernt említsek...
Nagy erőssége a képi világa, a fényképezése: látványos, friss, sok a fantáziadús képi geg. Gyengéje viszont a szerintem sok esetben lapos, nem igazán vicces poénok, illetve ezek gyakori túlhajtottsága, emiatt a film hamar fárasztóvá válik.
Persze az is lehet, hogy igazán a valódi célközönség, a tinik tudnák értékelni, bár az a gyanúm, hogy közülük is inkább a minimum egy generációval előbb éltek, mint a mostaniak. Innen nézve sajnos nagyon elkésett ez a feldolgozás.