8/10
Johann 2011 máj. 27. - 15:24:16 8/10
(1/1)
Tavaly nyáron láttam ezt a darabot Óbudán, a Zichy-kastély udvarán. Nem bántam meg, hogy elmentem erre a szabadtéri rendezvényre, bár meg kell mondanom, a kedvenc operettem továbbra is a Marica grófnõ marad. No és a Bob herceget is nagyon szeretem. Tavaly nyáron a Bob herceget is elõadták a Zichy-kastély udvarán, a mai napig bánom, hogy arra nem jutottam el. (Mindkettõ a Turay Ida Színház produkciója volt.)
Persze azt meg kell hagyni, hogy fülbemászó dallamok vannak a Mágnás Miskában is, elég csak a "Cintányéros cudar világ"-ot említenem, és rögtön hozzáteszem, hogy a színészi játékkal sem volt különösebb gondom. Egyszerûen a darab nem ragadott annyira magával. Talán egy kicsit többre számítottam (nem ismertem a történetet elõzõleg).
A fõszereplõk közül Kovács Zsuzsa mindenképp elismerést érdemel, egyszerûen lélegzetelállító, hogy nagymamaként is ennyire lendületesen és könnyedén mozog a színpadon és árad belõle a derû, az energia.
Nemcsák Károly Miskája nekem egy kicsit túl cigányosnak tûnt. Nincs semmi bajom a romákkal, csak egyszerûen ez a szerep szerintem egy paraszt-karaktert igényelt volna, ami viszont nem teljesen ugyanaz. (Kicsit bántott a kettõnek az egybemosódása, anélkül, hogy bármelyikkel gondom lenne.)
Persze lehet, hogy Nemcsák Károlynak testhezállóbb volt így, ezt nem tudhatom. (Csak hallottam ilyet is.)
S végezetül, az élõzene varázsa felejthetetlen. Sok darabot adnak elõ manapság "félplayback"-ként. (Igaz, általában "könnyed" darabokat.) Nem ugyanaz. Megéri kiadni a pénzt a zenekarral elõadott darabokért!