Téma: Margaret

8/10
Peter11 2013 nov. 12. - 22:35:37 8/10
(12/32)
Ez jó film, tény, hogy néha vontatott, de még nézhetõ. Teljesen mindegy mik a logikus dolgok, ez nem tudományos film, a részletek nem számítanak, viszont pont nagyon jól vezeti végig a filmen jó pár mai tinédzser összezavarodott értékrendjének problémáját. Mindenki ajánlani tudom. Kár, hogy kevés ilyen film születik mostanság. 8/10
Babi néni 2013 nov. 08. - 17:47:07
(11/32)
Mély levegõ.
Borzasztóan rossz film.
Elképesztõen rossz film.
SPOILER
A fõszereplõ Lisa eltereli egy búszsofõr figyelmét, szépségével (legalábbis a filmben õ baromi szépnek számít, sztem qrva ronda), pedig csupán azt szeretné megkérdezni a sofõrtõl, hogy hol vette a kalapját. Hosszasan fut a busz mellett és ütögeti annak felszállóajtaját, nem törõdve azzal, hogy ezzel a sofõrt akadályozza a vezetésben. Mivel a sofõr rá figyel a lámpa pirosra vált és egy hülye picsa, aki úgy megy át a zebrán, h körül sem néz, se lát, se hall, h száguld felé egy busz. Így elcsapja a busz, sõt átgurul rajta. Lisa odarohan a nõhöz és az ölébe veszi a fejét és hülyeségeket beszél neki, aztán itt egy csomó paródiába illõ jelenettel próbálják megmenteni a gyalogosok a nõt, de végül meghal. Aztán a sofõr és Lisa is egymástól függetlenül azt hazudja, h zöld volt a lámpa.
Na, most ez elég érdekes, hogy senki mást nem kérdeznek meg arról, h milyen volt a lámpa színe, pl. egy utast a buszról, egy másik oldalról a zebrán elinduló embert vagy azt a sok ezer járókelõt, aki simán láthatta, hogy mi történt. na mind1 legyünk nagyvonalúak és hagyjuk ezt figyelmen kívül.
Szóval a film hosszúságát megadó, megannyi felesleges jelenet következik, a lány anyja operában van, órák a középiskolában, ahol állandóan vitatkoznak az órán a diákok, dögunalom.
Lisa matektanára feni a fogát Lisára stb. stb.stb.
Lisába szerelmes az egyik barátja, de a lány lesz*rja, felhív egy vadidegent, hogy vegye el a szüzességét, mert hát az akkora teher ugye, tök ciki tinin szûznek lenne, atyaég.
Már félig beleélvezett a srác, amikor Lisa megkérdezi tõle (2011-ben vagyunk), hogy nem húzol fel gumit? Ebben a pillanatban, a srác beleélvez a lányba, hiszen nem is ismeri és nagy ívben lesz*rja. Majd közli a lánnyal, hogy nem hiszi, h terhes lett (ja, tényleg mitõl is lenne terhes wtf???). Anyám...én 10éve használtam esemény utáni tablettát még akkor is, amikor a srác nem ment el, csak kiszakadt a gumi, ugyebár az elõváladékban is elõfordulhatnak ondócskák. Na, szóval valószínüleg terhes lesz, a rémálmai mellé, mintha nem lenne elég baja.
Ugyanis az a nagy büdös helyzet, h Lisának bûntudata van, hiszen érzi, h õ a hibás. Csakhogy most jön a furcsaság, magát semmilyen módon nem érzi felelõsnek, csakis kizárólag a sofõrt (he?wtf???). Egyedül azért érzi felelõsnek magát, amiért pirosnak hazudta a zöld lámpát. Elmegy a halott, legjobb barátnõjéhez, aki hoz magával ügyvédet és arról dumálnak, hogy tudnák (idézem) "azt a szemetet, rács mögé juttatni" (wtf????????) Ráadásul, hogy tudnának minél több pénzt kizsarolni a közlekedési vállalattól, az ügyvéd meg közben olyanokon töperng, hogy (na most figyeljetek, mert ez nagyon kemény lesz) "kár, hogy hamar meghalt, ha még napokig életben maradt volna, az áldozat, akkor sokkal több pénzt lehetne kicsikarni a vállalatból" (heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee???) Ráadásul a feka, kékszemû ügyvédes salátázós jelenet a film egyik mélypontja, vagy a szinkronnal vannak komoly gondok, de hogy ott valami oltárira összeragadhatott egy oldal a szövegkönyvbõl az fix. Nagyjából még hátra van 50perc a filmbõl, de képtelen vagyok továbbnézni ezt a gyalázatot.
A halottat ugyebár nem hozzuk vissza, viszont az ártatlan sofõrnek akarnak ártani. Ráadásul, a fõkolompos, aki miatt az egész baleset megtörtént, valami igazság bajnokának képzeli magát.
Borzalmas, borzalmas, borzalmas.


10/1
9/10
efes 2013 aug. 26. - 13:43:07 9/10
(10/32)
9/10
7/10
NADALFAN 2013 márc. 14. - 18:59:22 7/10
(9/32)
semmi baj a színésznõvel sõt nagyon jól játszotta a golyóst. nem tudom milyen az életben de az is lehet hogy nem volt nehéz neki :))
de láttam több filmben nagyon tehetséges -és 30 évesen is jól alakította a tinit.
mulao 2013 márc. 14. - 04:26:49 Előzmény NADALFAN
(8/32)
***SPOILER PÓTOLVA***

Lisa karaktere egyáltalán nem szimpatikus, azt pedig soha nem értettem, hogy bizonyos emberek miért hiszik azt, hogy egy színésznek csak pozitív figurákat szabad alakítania. Sokszor egy fõgonosz sokkal izgalmasabb, mint egy jókislány szerep. Egyébként nem tudom miért ilyen zavart a lány a filmben, talán a tinédzserségébõl fakad, ilyenkor még keresik az identiásukat, változnak, fel kell nõniük meg minden. A végén viszont ahogy sír az anyjával ölelkezve szerintem valamilyen szinten lehiggad és "jóvá válik".
7/10
NADALFAN 2013 márc. 13. - 17:23:18 7/10 Előzmény mulao
(7/32)
nem rossz film . habár Lisa személye roppant idegesítõ.innen Spoiler --- elõször is hamisan tanuzik, de véleményem szerint ahogy én láttam ,a balesetben tevékeny része volt hiszen idióta mutogatásával elterelte a sofõr figyelmét. ettõl a sofõrt nem lehet felmenteni, de a lány felelõssége sem megkérdõjelezhetõ. a nyomozó hozzáállása is több mint furcsa. de a csaj pszichopata ámokfutása a sofõr ellen nagyon visszataszító volt, mint ahogy a hozzátartozók pénzéhsége. konkrétan Lisa a filmben egy golyós nõ:))-----Spoiler---
5/10
kukulec 2013 márc. 11. - 13:18:35 5/10
(6/32)
elolvastam javaslatodra. szép dolog nehéz helyzetbõl valamit kihozni, de ettõl még nem a körülményeket, hanem a filmet nézem. nem éreztem azt, mint a cikk írója, szerintem a film végig nem tudja eldönteni, hogy mire fókuszáljon.
mulao 2013 márc. 09. - 22:58:30
(5/32)
Bocsánat, nem fogalmaztam egyértelmûen, nem akarlak rábeszélni, hogy nevezd jó filmnek, csak ara akartam célozni, hogy az origo cikkébõl sok olyan háttérinfó kiderül, ami miatt többet lehet megérteni az egész film keletkezésérõl. Pl írtad, hogy nem érted miért kell ilyen hosszúnak lennie, a cikk pedig erre is magyarázatot ad. Amúgy a kritikáktól én is hányok, úgy érzem mindig csak mocskolódnak, de a cikk nem kritika, inkább magyarázat. Amúgy én úgy láttam a filmet, hogy elõtte átfutottam a cikket, így egy teljesen más rálátással tudtam nézni, s talán azért állok pozitívabban hozzá ehhez a filmhez.
5/10
kukulec 2013 márc. 09. - 13:00:12 5/10
(4/32)
elhiszem, hogy van tágabb értelmezése, és nem gondolom, hogy nincsen olyan film, ahol szükséges a mû másodszori, alaposabb megtekintése, de azt hiszem ez sajnos ennyi volt. ez az alkotás számomra nem ér annyit, hogy több idõt fordítsak rá. (filmkritikákat általában ki nem állhatom, a legtöbb értelmes nézõ hasznosabb információkkal szokott szolgálni)
mulao 2013 márc. 09. - 11:09:20
(3/32)
Mondjuk az origo írt egy hosszú cikket a filmrõl, amit ha elolvasnánk, talán többet megértenénk a film igazi mondanivalójáról. Õk konkrétan a világ egyik legjobb filmjének nevezték.
5/10
kukulec 2013 márc. 09. - 09:45:10 5/10
(2/32)
a film a teljes középszert képviseli. tele rengeteg kiváló színésszel, de olyan mérhetetlen hatásvadász, teljesen lényegtelen lassító jeleneteket is tartalmaz, ami csak a Honfoglaláshoz mérhetõ. sok az üresjárat, amihez gyenge képi világ társul; 100-110 perc bõven elég lenne. sajnos én pont máshogy láttam a színészi oldalát is, mint az elõzõ hozzászóló, pedig mindegyiket alapból igen kedvelem. Anna Paquin hisztérikus játéka, gesztusai rendkívül túlzóak, Mark Ruffalo pedig egészen semmilyen. kettõjük közös jelenete a film közepén egyszerûen hiteltelen volt, mintha egy fõiskolás kamaradarabot láttam volna. az már csak az én bajom, hogy menet közben sehova sem tartó mellékszálakkal és dialógusokkal próbálták színesíteni a filmet. az egészet J. Smith-Cameron menti meg, aki olyan erõvel hozza a szétesett anyát, az ismeretlen színészi létbõl fakadó frusztrációkat, hogy igazából nem is értem miért nem láttam õt eddig. talán mert az életbõl merített :)

SPOILER-veszély
mulao-val azonos módon magam sem értem teljesen a fõhõs motivációját. igazából egy borzasztó intrikus valaki, aki élete kitörési lehetõségének érzi az esetet, ahol fõleg õ a hunyó. Emily fogalmazza meg jól a lényeget vele kapcsolatosan. az, hogy a férfinak elõzõleg két balesete volt, nem jelenti azt, hogy automatikusan itt is hibás lett volna. viszont nézzük Lisa Cohen-t: kikészíti az anyját, az iskolai jelenetekbõl egy kétbites lány rajzolódik ki elõttünk, minden kicsit elérhetõbb fazonra rámozdul, hamisan tanúzik, majd tönkre akarja tenni egy ember életét, egyáltalán nem respektálja mások gyászát, folyamatosan beleszól más döntéseibe.
mulao 2013 febr. 26. - 11:04:31
(1/32)
Igazán érdekes film, Anna Paquin remek alakításával. Kritikusok szerint megérdemelt volna egy Oscar-jelölést is, és maga Merly Streep is a az utóbbi évek egyik legjobb alakításnak nevezte. Igaz a többi színész se panaszkodhat a teljesítményére. Mondjuk a filmben vannak dolgok, amikkel nem értek egyet SPOILER: Lisa a buszsofõrt hibáztatja és gyilkosnak nevezi és ki akarja rúgatni a gázolásért, pedig szerintem Lisa terelte el a figyelmét és ezért történt a baleset. Vajon akkor is megtörténik, ha Lisa nem fut a busz után? Viszont az is érdekes, hogy a sofõrnek volt már két balesete korában. Szóval számomra csak az érthetetlen, hogy miért nem saját magát hibáztatja a lány. SPOILER VÉGE

Külön érdekesség, hogy megtörtént eseményt dolgoz fel.