malcso 2012 júl. 18. - 08:13:36
(331/691)
Kár, hogy a gyönyörû felvételeket elrontja az irredenta szövegelés! Ezt igazán kihagyhatták volna egy természetfilmbõl! Bayer et. mint narrátor nagyon gyenge, jobb lett volna a Mécs Károly hangja.
1/10
smvsp 2012 júl. 18. - 06:34:11 1/10
(330/691)
Azt a részét a filmnek valóban nem érheti panasz, talán csak annyi, hogy az avarban csörtetést (ami egyébként a túrázóknak nem szokásuk tudtommal) nem cukorkás zacsi gyûrögetésével kellett volna utószinkronizálni ...
temps 2012 júl. 18. - 01:47:17
(329/691)
Rocki halálának színhelyét látva, a megrendítõen szép alámondást és zenét hallva bizony eleredtek a könnyeim.
Köszönjük a szép megemlékezést, Bayer Zsolt.
Isten legyen Veled örök utaidon, drága jó Pali.
1/10
eranthys 2012 júl. 17. - 23:52:48 1/10 Előzmény far vik
(328/691)
Ez jó. Ha akad még normális ember. Bár itt többnyire azok vannak, de ha értitek.
2/10
far vik 2012 júl. 17. - 23:16:43 2/10
(327/691)
Azt ígértem, utoljára szólok itt hozzá, elnézést, hogy még egyszer megszólalok! Az ok a pozitív elmozdulás szándéka. A "dafke"! Sok minden jobb volt rég, de van, ami most jobb! Ez pedig a civilizáció adta technikai lehetõségek! Ma az átlagember is birtokában van azoknak az eszközöknek, amelyekkel hegyen völgyön jó minõségben lehet álló- és mozgóképet rögzíteni. Kellene egy szándék, esetleg egy honlap a Kék témájában, de hát itt a Youtube, ahová fel lehet tölteni igényesebb saját filmecskéket, képeket, élménybeszámolókat, - a Camino kapcsán van több ilyen, Nehogy már a Kéktúráról ne lehessen egy ilyet csinálni! Én szívesen olvasgatnám, addig is, amíg oda is elérek, ahol még nem jártam. Aztán tulajdonképpen az egész túráról, az állomásokról kellene egy részletes, igényes honlap. Aki nem teheti, hogy elmegy, mert öreg, beteg, stb. az átélhetné a karosszékbõl. Aztán majd valaki normális ember, stáb talán leforgatja a visszatekintõ filmet - valamikor.
1/10
danton-b 2012 júl. 17. - 22:36:06 1/10
(326/691)
Szégyen ez amûsor is ,annyira nyilvánvaló hogy közpénzbõl díjaznak vele seggnyaló pártkatonát,ugyanúgy mint Fábry esetében ,ugyanakkor avalóûdi értékes mûsorokat kinyirják alkotóik balos szimpátiája miattld Ráday Mihály városvédõ mûsora stb.Ez ma a Fidesz Magyarország ,erre kapott felhatalmazást a felséges néptõl egy maffiózó hazug tolvaj banda.
1/10
eranthys 2012 júl. 17. - 22:09:37 1/10
(325/691)
Lítiumot nem szed esetleg? Ha nem, nem kellene megpróbálni? A háziorvos segít elindulni.
6/10
talec 2012 júl. 17. - 20:32:25 6/10
(324/691)
Én is csak ennyit tudok mondani, újra. A zene nem illik ide, nem nagyon láttam még búskomor túrázót. Az elmebeteg aki egy erdei túra alatt képes politikán gondolkodni. Bõven elég, még sok is, hogy egész országot megszállta a politika. És szinte kettévágta a társadalmat. Legalább 5 erõs irányzatnak kéne lenni itthon, az segítene ezen.

Egy párt sem képvsieli az átlag magyar embert. Az elmúlt 22 év alatt egy nem harcolt még egy hétköznapi dolgozóért. Eleinte furcsa volt, hogy filmet is a politika pecsételte meg, még nem is látták sokan, de már károgtak elõre. Itt komoly kitiltások voltak, törlések. Én megnézek részeket, és utána kritizálom, vagy elismerem.
1/10
Szajci 2012 júl. 17. - 20:04:05 1/10
(323/691)
Én is így vagyok, kitekerek a környékre, eszem egy kis szedret az erdõ mellett, továbbtekerek, közben pedig elmélkedek, meg csodálom, hogy milyen szép a természet, kis erek, hatalmas fák, néha még õzet is látok :D

"Egyszóval én nagyon csalódott vagyok." - hát ezzel sokan így vagyunk :(
1/10
Opie 2012 júl. 17. - 19:51:05 1/10
(322/691)
Sziasztok!
Én úgy ültem le a tv elé az elsõ részhez, hogy látok majd újra pár jó értelemben vett "õrültet", akik árkon bokron végigjárják a túrát, vagy legalábbis nagy részét, beszélgetnek egyszerû, falubeli emberekkel, akik elmesélik hogy alakult a környék sorsa, bemutatják milyen változások álltak be a tájban, mikkel kell szembesülnie ma egy túrázónak, ha elindul teljesíteni a túrát. Azt is vártam, hogy egy újabb löketet ad ahhoz, amit egy ideje tervezek már, hogy végigjárom én is a kék túrát apránként (tavasszal elkezdem).
Hát, nemhogy lökést nem adott, de ha ezen a valamin múlna, akkor itthon gubbasztanék a sarokban lekapcsolt villany mellett.
Megnéztem az elsõ részt, kicsit húztam a számat, hogy ez most annyira nem jött be, de gondoltam, biztos velem van a baj, ilyen címmel nem létezik, hogy rossz legyen, aztán megnéztem a második részt, az már kínszenvedés volt. Ekkor néztem utána kik is az alkotók, láttam, hogy Bayer Zsolt, elõször nem tudtam hová tenni az amúgy ismerõs nevet, de az képkeresés után már tudtam ki az, akkor azért már nem lepõdtem meg a sorozat színvonalán. Ezt csak azért írom le, hogy érzékeltessem nem elõítéletekkel ültem le megnézni az elsõ pár részt.
A kritizálókkal mélységesen egyetértek, ha másnak nem legalább annak lehet örülni, hogy a nézõk többségének nem vették még el az eszét.
Én inkább arról írnék, hogy ha kimegyek a természetbe, akkor az arról szól, hogy elfelejtem a gondjaimat, bajaimat, csodálom a lét végtelen sokszínûségét az apró erdei hangyáktól az óriási bükkfákig, hallgatom a hangokat, csodálom a tájat és élvezem, hogy nem az elõre elém terített járdákon megyek az orrom után, hanem arra indulok, amerre épp kedvem tartja. Felszabadultság, nyugalom, jókedv, amit érzek. Szerintem egy ilyen filmnek ezt kéne visszaadnia. Rockenbauer-ék sorozatában ezt maradéktalanul visszakapom, de ebben a mostaniban az ellenkezõjét érzem. Sötét képek, búskomor lehangoló természet, siralomházakba illõ zene. Borzalom.
Az eddigi mélypontot ma érték el nálam, amikor is azt fejtegette, hogy Jancsó Miklós utóbbi két évtizedben készült filmjei mekkora "moslék" színvonalat képviselnek. Amivel akár még egyet is lehet érteni, de egy olyan sorozatban, aminek az a címe, hogy "Másfélmillió lépés..." ezzel elõjönni...hát szánalmas. Ugye õk politikailag teljesen más csordába tartoznak, ha bárkinek is kétsége lenne afelõl, hogy úgy mellékesen mire is használják fel ezt az 1100 km-es kocsikázást.
Szerintem nagyon sürgõsen le kéne venni a mûsorról, kivágni belõle az eredeti sorozatra utaló motívumokat, és teljesen más címet adni neki, aztán tûzzék mûsorra és majd nézi, akinek bejön ez a fajta mûfaj. De ez így az eredeti készítõk megcsúfolása és a nézõk becsapása.
A Roki-féle sorozatot még ma is szinte havi rendszerességgel ismétlik, kíváncsi leszek, hol lesz ez a mostani 32 év múlva.
Egyszóval én nagyon csalódott vagyok.
Szép estét!
1/10
smvsp 2012 júl. 17. - 19:40:19 1/10
(321/691)
Fontos dolgokat tudtam meg a mai részbõl.

- A keleti országrészhez képest, a dunántúlon mindíg kék az ég.
- Naplementekor a Dunánál a partról indulnak a hullámok a folyó közepe felé.
- Ez alapján ne induljon senki kéktúrázni a Pilisbe, mert ott fog keringeni Dobogókõ körül.

Az alcím viszont végre stimmelt, mert tényleg a pálosok nyomában haladt.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 17. - 19:03:54 1/10
(320/691)
oppárdon: "úgysem"
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 17. - 19:01:22 1/10
(319/691)
A szerény személyemet érintõ szellemtelen megjegyzéseket elkövetõ illetõk is inkább ennek a szánalomhegy bayerzsoltnak az esztétikai és ideológiai bûncselekményével foglalkoznának. Bár változni úgy sem fog semmi.
1/10
bepPpi 2012 júl. 17. - 18:50:51 1/10
(318/691)
Még az elején szóltam hozzá (61. július 9.).
Most újra megnéztem 20 percet.
EMBERTELEN!
Dobogókõ, Csobánka, Solymár.
Egy ÉLÕ ember (vagy állat) sincs benne.
Romok, temetõk, depresszív zene, egyhangú narráció.
Hol van ez a Roki féle ÉLÕ alkotástól?!
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 17. - 18:48:47 1/10
(317/691)
Remélem, hogy nem. És kisnaccsád?
_goldie_ 2012 júl. 17. - 18:48:41
(316/691)
ismét szükség lesz
a moderátorok jelenlétére

de mintha
ezt már írtam volna
1/10
zs39 2012 júl. 17. - 18:47:49 1/10
(315/691)
Kriptahangulatot árasztó, igen silány filmecske, szomorkás-bús hangon elõadott sunyi mocskolódás. Erre kár filmet csinálni. Ha valaki köpködni akar, köpködjön, nem kell ahhoz bejárni a hegyeket kamerával.
Amúgy meg semmi köze a természetjáráshoz, túrázáshoz, napestig gyalogláshoz, így pofátlanság bármilyen formában az eredeti sorozatra telepednie.

Arról a hülyeségrõl már nem is beszélve, hogy elsirat egy olyan falut, amelynek a lakossága az elmúlt évtizedben csaknem megkétszerezõdött. :D
10/10
Margitka9 2012 júl. 17. - 18:42:57 10/10
(314/691)
Normális Ön?????
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 17. - 16:36:26 1/10
(313/691)
Mi van nácikám?
Nem tetszik a pálcikám?
1/10
Fõnix császárnõ 2012 júl. 17. - 16:09:49 1/10
(312/691)
A nézettségén semmi sem látszik, 6%os nézettséget el tudott érni, igaz a Yi San 9,5%os nézettségû volt.

A Yi San még Baráth Józsefet is "megverte"

S így az idõ nekünk dolgozik elmélet beteljesült, tényleg úgy lesz mint külföldön s a koreai sorozatok kinövik az m1et.

Ez fél off volt de azt hiszem Szajkó Róbert István ezt érti.

De ez nekem is köszönhetõ április 18óta már promóztunk rendesen s a levél mindenkihez eljutott s elhaym meg a többiek blogjába is olvasható volt.