1/10
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 22:51:00 1/10
(251/691)
Kösz, hogy feltöltötted, el is olvastam a cikket: http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/gyilkosok.html - kitûnõen látszik belõle, hogy Bayer Zsolt általában mennyi SZELLEMI ENERGIÁT ÖL EGY FELADATBA. (Amiért egyébként bõséges fizetést kap).

Semennyit.

Az is látszik belõle, hogy mi köti le a figyelmét, milyen a kifejezõkészsége, mennyire összetett a gondolkodása.

De van egy fegyver, amit Bayer Zsolt nem tud legyõzni. A távkapcsoló.
7/10
mioka1 2012 júl. 13. - 22:48:32 7/10 Előzmény Gyu_
(250/691)
szerintem ez a veszély nem fenyeget,mert néhány megrögzött filmnézõn és túrázón kívül ezt a sorozatot ember nem nézi
7/10
mioka1 2012 júl. 13. - 22:38:37 7/10
(249/691)
nálatok is olyan sötétek a képek,hogy szinte semmit nem látni idõként rajta?
A zene a legrosszabb. Hogy követhették el ezt a nézõkkel?
Én a múltkor még azt mondtam, nézhetõ. Hát most már visszavonom. Csak nagy kínnal lehet végignézni. Bár azért még ad néhány információt,fõképp az interjúk, de annak nagy ára van.
Tudtommal Hollókõ még nem halt ki. Mert itt úgy néz ki.
Borzasztó volt a mátrai kihalt házban való hosszas barangolás. Már csak a szellemek hiányoztak.
Miért kell a kamerának hosszú percekig pásztáznia a köveket, fõleg, ha olyan sötét a kép, hogy semmit nem látni rajta.
Senki nem nézte meg ezt a filmet, mikor készült? Hogy lehetett egy ilyet kiengedni?
A legzavaróbb, hogy semmi nem köti össze az ég tudja,minek alapján kiválasztott helyeket, mert nincs közte megtett út. Úgy tûnik,mintha esténként lerohantak volna Pestrõl, gyorsan felvenni valami kis képanyagot. Ilyen szándékosan ósdi ramatyot összeszedni....
Na,remélem, javul még. Bár azt hiszem, leveszem a hangot és nézem inkább felirattal...:(
1/10
Szajci 2012 júl. 13. - 20:24:32 1/10
(248/691)
nektek is csak azt tudom mondani, hogy írjatok az MTV-nek. Korábban írtam én, és azt a választ kaptam, hogy sokaknak tetszik, ezért nem is értik, hogy mi a bajom. Ez aztán a vicc. Hadd tudják meg, hogy a többség szerint ez a filmsorozat egy förmedvény!
1/10
Szajci 2012 júl. 13. - 20:19:50 1/10
(247/691)
ezt miért tetted fel? kérlek szedd le, nagyon nem örülök, hogy ezt feltöltötted!
lzoli74 2012 júl. 13. - 19:51:52
(246/691)
Kedves Erkabala! Úgy érzem legjobban sikerült megfogalmazni mindazt amit én is érzek ezzel az új sorozattal kapcsolatban. Egyszerûen minõsíthetetlen, annyira semmitmondó végtelenül unalmas az egész. Én végigjártam a kék túrát és ebben nagyon hatással volt rám R.Pál filmje. Az új sorozat alapján semmi késztetést nem érzek erre. Teljesen kihalt, üres tájak, mintha csak mozgó képeslapok lennének, idegesítõ monoton zenei aláfestéssel és a narrátor is pocsék. Részemrõl 0-ra minõsítem, egy fillért se ér ez a sorozat. Rendezõ Bayer elvtárs nem az a Bayer aki a EchoTV-ben szolgálta kenyéradó gazdáját?
1/10
offtopic
lila akác 2012 júl. 13. - 19:27:36 1/10
(245/691)
Kidobott pénz amit ezért kaptak. Magyarkodó,teljesen negatív hangulatú, pátosszal teli szar.
1/10
erkabala 2012 júl. 13. - 19:10:53 1/10
(244/691)
Tényleg szégyen! Másfél millió lépés???? Szerintem csak párszáz lehetett, autóból kiszállva. Ha tényleg az alapmû volt az etalon, hogy süllyedhettek erre a szintre?

Akire igazán hatással volt Rockenbauer Pál és szakértõi munkája, nem bír higgadtan végignézni akár csak egy részt is ebbõl az alkotásból. Köze nincs az eredeti szellemiségéhez. Egyáltalán nem az Országos Kéktúra bemutatása a cél, inkább öncélú ripacskodásnak érzem.

A képi hatások (minek színezni a képeket? nem a természet bemutatása a cél?), a zene (idegesítõ), a narrátor (modorosságától kiráz a hideg) és maga a szöveg.... Egy ilyen alapmûvet így meggyalázni... hogy engedhette bárki is? Anno komplett szakértõcsoport túrázott együtt, szerintem most csak az operatõr autózott el néhány helyre, túráról szó sincs. Akkor Sinkó Lászlót kérték fel narrátornak, aki több helyen is együtt túrázott a csapattal.

"A hónapokig tartó gyaloglás és forgatás alatt sok települést, számtalan tájat, szokást, érdekes embert mutattak meg azon céllal, hogy kedvet csináljanak a túrázáshoz, illetve Magyarország megismeréséhez. A sorozatban elõforduló települések, helyek, mûemlékek és egyéb érdekességek történetét, nevezetességeit a helyieken túl több állandó szakértõ (akik egyben a túrázó csapat tagjai is voltak) igyekezett bemutatni; Dercsényi Balázs a mûemlékeket, Juhász Árpád a helyszínek geológiáját, Paládi-Kovács Attila a néprajzot és Dr. Pócs Tamás a növényeket." (Wikipédia - Másfélmillió lépés Magyarországon)

MI KÖZE EGYÁLTALÁN A CÍMLOPÁSON KÍVÜL AZ EREDETI ALKOTÁSHOZ???

Nagyon sajnálom, hogy a port nem ad lehetõséget nullás pontozásra, mert azt az 1 pontot is bánom amit adtam rá!
1/10
gaborzsazsa 2012 júl. 13. - 18:08:29 1/10
(243/691)
Fos. Szégyen. Miért kellett meggyalázni az eredetit ?
2/10
Pinyo76 2012 júl. 13. - 18:03:42 2/10
(242/691)
"Bayer Zsolt pártfeladatot teljesít: kurucinfózik és gyilkosozik
A Bayer Zsolt nevû pénzéhes szélhámos egy cikknek szánt firkálmányt izzadt ki magából a Magyar Hírlap címû szánalmasan szervilis, de a Fidesz jóvoltából pénzzel bõkezûen ellátott lapban.
Komoly mondanivaló híján néhány indulatos szemelvényt közölt a Kuruc.infón megjelenõ kommentek közül, melyek Bándy Kata halálának hírével kapcsolatosak.
Ahhoz persze nincsen bátorsága ennek a fideszes propagandistává züllött alaknak, hogy idézze a lényeget megragadó és a magyarországi és világhelyzet legfontosabb összefüggéseit megvilágító hozzászólások bizonyos részleteit."

szenny ez az egész siratófilm, a névváltoztatás simán ráférne egy rendszerváltáskor:)
zsoca filmje jó pénzért.
1/10
smvsp 2012 júl. 13. - 17:54:19 1/10
(241/691)
Jaj, istenem, hogy nem bírnak betelni, ezzel a Marsi égbolttal...
1/10
Szajci 2012 júl. 13. - 11:31:23 1/10
(240/691)
1/10
Szajci 2012 júl. 13. - 11:30:34 1/10
(239/691)
semmi gond. Teljesen igazad van!
Gyu_ 2012 júl. 13. - 11:25:28
(238/691)
Elnézést kérek, hogy néhány kommentelõvel foglalkoztam, de nagyon felbosszant a dolog, hogy valaki nem látja Bayertõl az erdõt...
Gyu_ 2012 júl. 13. - 10:53:29 Előzmény janslota
(237/691)
Kedves janslota!

"A filmet nem láttam, csak a kék túrát teljesítettem oda-vissza. Nekem nincs meg dvd-én a film, ezért nem tudok vele dicsekedni, viszont meg tudnám mutatni a teljesítésért járó jelvényeket, amihez nem 16000-ért jutottam... El tudom képzelni, ahogyan arctalan senkiháziak ülnek a billentyûzet elõtt, és semmi más dolguk nincsen, mintsem gyalázkodjanak egy jót, írjanak a közönségszolgálatnak, stb.. Miközben életükben nem jártak a kék túra közelében."

Végigjártam: http://www.turatop.hu, keresheted a nevem, nekem nem gond. (Unyatyinszki György)
A régi és új filmeket is láttam (a régieket oda-vissza).
Olvasd vissza a hozzászólásaimat, szerintem abból kiderül, mi a a véleményem. Viszont rólad is megvan...

"Bayernak sincs sok köze a kéktúrához, de legalább csinált egy ultraszubjektív filmet róla 35 milliós szponzori (nem állami) pénzbõl."

Az NKA pénzét költi (35 millió), illetve az OTP pénzét. Ebbõl az elõbbi nekem igencsak közpénz. :)
Idevág: http://index.hu/kultur/media/2011/05/21/bayer_zsolt_rockenbauer_nyomdokaiba_lepne/

Finomság: http://hvg.hu/itthon/20050420bayer/2

"Tessék, lehet utána csinálni, végig lehet menni az OKT-én, bemutatni az egykori Szot üdülõket, mesélni milyen szép is volt régen a kádár alatt, vagy lehet liberális szemüveggel végigsétálni, közben esténként a tábortûznél mesélni arról, hogy a homoszexualitás és a drogok, vagy éppen a pedofília milyen jó dolog. Az atv biztos leadja."

Ember, ki beszélt itt errõl? Megtévedtél. Viszont érdekes gondolataid vannak, biztos megvannak az elfojtásaid. A többiek is azt sérelmezik, hogy egy Örökség-díjjal kitüntetett és szeretett sorozat nevét használta fel, és mutatta be ezt a jellegtelen dögunalmat Bayer. A Magyar Természetbarát Szövetséggel közösen szerttünk volna pályázni tavaly az NKA forrásokra, de befagyasztották a támogatások kiutalását több, mint fél évre. Ezek ellenére Bayer megkapta, miközben iskolák és alapítványok, múzeumok nem kaptak pénzt abban az idõszakban ugyanattól a szervtõl. Ez szerintem elég jól leírja a Bayer-féle sorozat körülményeit, és hogy a fazon a pénzre utazott, nem az értékteremtésre.

"Ezt ajánlom minden antimagyarnak is: nézzétek inkább a Hazai turizmust az atv-n. Ott garantáltan nincs Bayer meg magyarkodás."

Az egy egész fogyasztható sorozat, 45 percbõl 5-6 még kifejezetten jó is.

Kedvet csinál szeretett országunk bejárásához, nem letargiába dönt, mint ez a förmedvény.
Gyu_ 2012 júl. 13. - 10:11:45 Előzmény szirgabor
(236/691)
Köszi, hogy helyre tetted mcdokika-t, így nem nekem kellett, fiatalként. Semmi köze ennek az életkorhoz. Az, hogy magyarabb, pff...
Szerintem az "magyarabb", ha néprajzzal foglalkozunk, ha a magyar tájat mutatjuk és nem csak a romokat. Ezt viszont a '79-ben forgatott sorozatban láthattuk, nem itt.

Pont azt érik el, hogy senkinek nem lesz kedve vidékre/természetbe menni, még csak egy hétvégére sem.
1/10
Szajci 2012 júl. 13. - 08:15:26 1/10
(235/691)
én is így gondolom
1/10
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 02:10:53 1/10 Előzmény smvsp
(234/691)
Én is :) Tetszett. Bár egyedül túrázni szerintem szörnyen unalmas... és persze kicsit félelmetes is. Mi van, ha hirtelen farkasok ugranak ki a fák közül? :))
1/10
offtopic
kõmacska 2012 júl. 13. - 02:08:53 1/10 Előzmény Szajci
(233/691)
Igényesen megírt, értelmes, jó szöveg.
1/10
danton-b 2012 júl. 12. - 23:03:08 1/10 Előzmény janslota
(232/691)
Neked agyadra ment a honleányság.