10/10
janslota 2012 júl. 17. - 13:09:42 10/10 Előzmény Kerepesi Farkas
(311/691)
Magad minõsíted nyomorult lelkû.
7/10
mioka1 2012 júl. 17. - 12:55:00 7/10
(310/691)
nagyon jó link...ebbõl lehet tanulni
kösz
Kemiaitesok 2012 júl. 17. - 12:35:09 Előzmény leodimaria
(309/691)
Köszönöm az ajánlást. Nincs tvm, de kábel se csak net. De mint írták youtubeon fent van, meglesem.
3/10
vino-et-veritas 2012 júl. 17. - 11:07:44 3/10
(308/691)
Legalább a címét ne "orozták" volna el az eredeti sorozattól! Vagy hozzátehették volna, hogy "újragondolva"!

Szegény Rockenbauer foroghat a sírjában.
Ráadásul Zoltán fia is aktív tv-s, talán szólhatott volna a cím miatt, de a valószínûleg Bayer Zsolttal nem azonos "politikai súlycsoportban" vannak...

Az egész mélabús, ráadásul részenként igen hosszú sorozat az "1100 év Európa közepén" egyfajta újragondolása (azonos készítõk), ami szintén megy párhuzamosan. Sõt az "eredeti" Másfélmillió... is látható szerencsére!

Maga a film technikailag jó színvonalú, szépen fényképezett, az, hogy milyen szubjektív gondolatokat közvetít más kérdés, amibe most kár belemenni itt...

Sajnos pont az veszett el, ami a legfontosabb volt a régi sorozatban, hogy fizikailag is ott vannak, mennek és megtapasztalnak mindent személyesen, amit a nézõ is megérezhet valamelyest...

A 80-as években (egyetemistaként) mi is túráztunk, amit nem lehet szép filmekkel, meg képekkel pótolni...
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 17. - 10:52:03 1/10
(307/691)
Az ávh pedig most is jól jönne, hogy a náci hordák ne flangáljanak e tájon, hanem ott legyenek ahová valók: a föld alatt. És itt nem az undergroundra gondoltam, hanem a temetõre.
1/10
Kerepesi Farkas 2012 júl. 17. - 10:45:54 1/10
(306/691)
Az valóban méltatlan, hogy orbán levelet írt a Gyulának. Horn Gyulára nézve.
6/10
talec 2012 júl. 17. - 04:30:16 6/10
(305/691)
Lehetne több kép erdei tájakról a filmben forrás, szikla stb. És többet is kéne gyalogolni!

Még az "antikommunista", rendszerváltó SZDSZ is a Bauer Tamásokkal volt tele.

Sajnos más pártban is vannak ávós apukák. Szégyen, hogy 2012-ben is róluk szól a közélet. A lengyelek már felismerték, hogy a múlttal szembe kell nézni! Nincs jövõ, ha nem nézünk szembe a múlttal. Szerintem az SZDSZ is nagyban hozzájárult, hogy ilyen szegény ország lettünk. Pesten is, amiket Demszky mûvelt, engem felháboríit. Pl. 4-es metró. Mibõl?
6/10
talec 2012 júl. 17. - 04:11:11 6/10 Előzmény Kerepesi Farkas
(304/691)
Bõven van kritikám a film felé, a Fidesz felé sokkal több, de aki szívbeteg, beteg, abba nem szokás belerúgni. Bár, én is ki voltam akadva, hogy Orbán levelet írt a múlt héten az 56-os, fekvõbeteg karhatalmistának, születésnapján.
Akit állami pénzen, állami kórházban gyógykezelnek. Miközben más nyugdíjasok nem jutnak norm. orvosi ellátáshoz.

Remélem, lecsökkentik kommunista elvtársak magas nyugdíjaát, és kizárják a volt ügynököket a közéletbõl! Politika, egyház, film, színház, muzsika, sport.

Ha már behozták ide, egy dok. filmehez a politikát.....
offtopic
kata3 2012 júl. 17. - 02:02:43
(303/691)
Az már kész terepjáró reklám lenne...
tdk 2012 júl. 17. - 01:57:37
(302/691)
Kerekek és tépések - ahogy tépnek fel autóval a hegyre. :D
kata3 2012 júl. 17. - 01:50:27
(301/691)
Mivel szinte egyet esem léptek, csak gurultak, így újra kell értelmezni az eredeti Rockenbauer-féle címet valami autósmagazinnal karöltve... lehetne... Guruljunk néhány kilométert és szálljunk ki Magyarországon címre gondoltam. :-)
tdk 2012 júl. 17. - 01:40:49
(300/691)
Hát kb. :) Én is pont azon gondolkodtam most, hogy "A magyarság és a Kárpát-medence" vagy valami ehhez hasonló lenne a találó cím.
kata3 2012 júl. 17. - 01:34:28
(299/691)
Akkor ideje lenne új címmel elõállni:
Másfélmillió lépés Magyarországon - a középkorban
tdk 2012 júl. 17. - 01:32:05
(298/691)
A legutóbbi, börzsönyi részt megnéztem én is, de elég hamar elkezdtem unni. Nekem már képileg sem tetszik, és ezektõl a hosszú beszélgetésektõl olyan az egész, mintha a HírTV vidéki magazinja lenne. A megállás nélküli szöveget azzal próbálják feldobni, hogy kicsit megvagdosták képileg - ez viszont gagyi lett. A háttérben hallatszó hangok (tücsök, légy) szerintem utólag lettek rákeverve, elég gyanús. Az szintén feltûnõ, ahogy írtátok is, hogy embert nem látni a filmen. Kihalt, üres helyeket mutatnak, és több évszázada eltûnt falvakról beszélnek. A narrátor gyenge és lehangoló, a Mindszentyvel kapcsolatos eseményeken is egyhangúan, szimpla tényekként sorolta fel. Emellett az egész epizódban talán csak egyszer jártak erdõben, de akkor is egybe volt mosódva minden. Egyszer pedig, a felszámolt kisvasutak kapcsán el is hangzott az a szó, hogy "hülyék". Függetlenül attól, hogy az ember ezzel egyetért, az nem színvonal, ha ez belekerülhet a mûsorba. Az állandó narancs szûrõ nagyon nem kellett volna (a többi sem), a zenétõl pedig olyan az egész, mintha a legendák korába, a XI-XII. századba akarna a sorozat elkalauzolni minket.
offtopic
kata3 2012 júl. 17. - 00:05:40
(296/691)
"A halál egy kirándulás alkalmával a Naszály tövében, Szendehely-Katalinpuszta mellett érte utol. Sírját a Mecsekben, a Zengõ oldalában, Zengõvárkony több száz éves szelídgesztenyésében találjuk, egy nagy nyers, vörös márványkõ alatt, ahová saját kérésére temették." http://hu.wikipedia.org/wiki/Rockenbauer_P%C3%A1l
(Úgy olvastam, hogy talán a Vitray miatt.)
7/10
mioka1 2012 júl. 16. - 23:42:11 7/10 Előzmény erkabala
(295/691)
pont valami ilyen elképzelést hiányoltam ..hiszen 32 év múltán már olyan technika áll rendelkezésre, amellyel nagyon elegánsan és korszerûen megoldható lett volna egy méltó új változat... a készítõkön látszik, hogy nagyon távol vannak a túrázás világától

egyébkét a mai résszel nem volt semmi bajom, megtalálták az ösvényt? Vagy Pesthez közelebb már otthonosabban mozognak?:)

Nem tudtam, hogy Rockenbauer Pál így halt meg.
Tetszett a bánya bemutatása és ezúttal a zene sem volt rossz.
A nagymarosi képek is szépek voltak.
A szalonkavadászattal kapcsolatos Wenkheim grófos repülõs történet is érdekes volt számomra, de szerintem jól tették,hogy betiltották a szalonkázást
1/10
eranthys 2012 júl. 16. - 23:25:56 1/10
(294/691)
Elõítélet nélkül rossz.
2/10
far vik 2012 júl. 16. - 22:34:36 2/10
(293/691)
Íme a mintapélda a sikeres narancsos agy-gyúrásra. TÉNYEKET írnak le, hogy valami miért rossz, felsprplják a SÚLYOS TÁRGYI TÉVEDÉSEKET, erre ezzel reagál, hogy õ nem elfogult, ezért tetszik neki. Tehát ha Bayer a film közben kifejti, hogy 2 x 2 = 6, akkor az, aki azt mondja, hogy 4, az elfogult, vagy rohadt kommunista, esetleg "csak" téved. Én már napok óta nem nézem ezt a szakmailag szemétre való politikai agitprop munkát - NEM VAGYOK BALOS, sõt valamikor majdnem hittem ezeknek a khm., na szóval részemrõl a témáról itt utoljára: az éles képért és a minõségi bár ide nem való gyászzenéért adtam két pontot. Az utolsó részt majd még megnézem, aztán gyorsan elfelejtem ezt az egészet. És a királyi tévé minden nap masszívan reklámozza ezt a fércmunkát.
1/10
Szajci 2012 júl. 16. - 20:25:12 1/10
(292/691)
köszi ezeket az érdekes infókat! Az utolsó gondolatodhoz egy észrevétel: Érdekes hogy kimaradt, pedig Bayer itt tudta volna szidni a bolsikat

Az elsõ gondolathoz csatlakozva: nem rég volt, hogy valamelyik faluban ahol szintén kõfal van az út mellett, véletlenül megbontották, és akkor szembesültek azzal, hogy milyen régóta temetkeztek oda. (talán valaki tud segíteni, hogy melyik falu volt ez)