Téma: Menekülés a 14-es táborból

juud 2013 ápr. 01. - 23:39:22
(2/2)
"hogy mennyi olajnak kellene lennie az az ország alatt, hogy ne az legyen, ami van."

4 ország akarhatná akkor magának azt a szegénységben sínylõdõ nép feletti uralmat, és aki esetleg tárgyaló asztal mellett magához kötné/maga alá gyûrné, nos a másik 3 se akar konc nélkül felállni majd.
ez egy nehéz játszma.

nagy falat/nagy feladatokkal a békés megoldás esetén.
másik módszerrel nem is gondolnék-pedig kell, természetesen azzal is számolni .

/szerintem 20-30 év kell majd h. a mai D-koreai szegénység szintjére elérjen É-Korea népe./


(és a geológiai kincseket nem tudom, de biztosan vannak azok is.)
lajkocs 2013 ápr. 01. - 23:00:30
(1/2)
A hétvégén olvastam.
Maga a tudat, hogy minden valós amit olvasunk, az, amivel a modern ember szembesül a könyv olvasása során, az eléggé érdekes és megdöbbentõ ahhoz, hogy ne tegyük le sok idõre a könyvet. Az Észak Koreai helyzet ilyen szemszögbõl történõ pontos bemutatása miatt ajánlom mindenkinek ezt az olvasmányt.
Akit érdekel a világpolitika, és ezen belül a diktatúrában élõ orszégok bemutatása, annak pedig kimondottan javaslom a könyvet. Fõként azért, mert mint hétköznapi ember, még annak ellenére is, hogy rendszeresen figyeljük, és olvassuk a különbözõ médiákat, errõl az országról igen keveset lehet hallani. Csak a szokásos dolgokat,
úgy mint hadiállapot, éhinség, a kapitalista államok folytonos fenyegetése, stb...

A könyv elolvasása után az interneten megnéztem a helyszínt, ahol a 14-es tábort bemutatja a könyv, és valóban ott vannak az épületek, a határvonal is kivehetõ. Majd megemlít a könyv néhány médiát az interneten, amiket szintén megtekintettem. És rövid keresést követõen találkoztam a fõszereplõvel is ott!
Elképesztõ, hogy ember mennyire farkasa tud lenni embernek. Itt az újabb példa. A kérdés csak az, hogy mennyi olajnak kellene lennie az az ország alatt, hogy ne az legyen, ami van.