Téma: Minari

offtopic
Edmond Dantes ápr. 17. 09:57:07
(4/4)
Úgy látom, az sincs meg mindenkinek, hogy évek óta szinte egyáltalán nem pontozok, 10*-t pedig pontozós koromban is csak egészen kivételes esetben adtam. Ész nélkül 10*-okat nyomkodni ugyanolyan badarság és csőlátás, mint 1*-okat szórni, "durcizni". De nem tilos..
offtopic
Edmond Dantes ápr. 16. 16:18:32
(3/4)
No lám, egycsillagos fórumtársunk is előbújt. Érdemes volt meghívni, színvonalas a kommentje. Te már láttad a filmet?
offtopic
Edmond Dantes ápr. 16. 08:34:58
(2/4)
Javaslom, ne engem pontozzon (le) a nyájas ismeretlen, aki máris bejelentkezett az 1*-gal, ami inkább őt illeti, hanem a filmet ... miután -és nem ahelyett, hogy- megnézte. Lehet indokolni is, ha képes rá.
Edmond Dantes ápr. 15. 16:10:49
(1/4)
Először is köszönöm Portnak, hogy javaslatomra máris kinyílt ez a topik. Remélem, sokan megnézik és remélem, sokaknak tetszeni fog. Tavaly a szédületes Élősködők mindent vitt, a Minari máris elvitte a GG-t és 6 jelentős Oscarra is jelölték. Hivatalosan amerikai, valójában Amerikában játszódó koreai film, az író- rendező egyfajta önéletrajza. Mindenfajta összehasonlításuk értelmetlen. A híres Álom luxuskivitelben címét kiforgatva a Minari keserű amerikai álom koreai kivitelben, a 80-as évekből. Papa, mama, kislány és szívbeteg kisfiú (ő a rendező, Chung) a kies Kaliforniából a kietlen-világvége Arkansasba költöznek, hogy lélekölő naposcsibe-szortírozás helyett saját vállalkozásba fogjanak. Földművesek lesznek saját erejükből a semmi közepén, vérverejtékkel, lakókocsi-élettel, közben folytatják a csibézést. Mindez az apa tántoríthatatlan elhatározásából, ami kezdettől fogva családi konfliktus forrása. Ötödik kerékként pottyan közéjük a nagymama és tragik(omik)usan felforgat mindent, ami még nem fordult fel nélküle. Szuperlatívuszok mellőzésével: mélységesen humánus, szívszorító, de nem giccses alkotás. Megfogott. (A képen a minari.)