9/10
murron 2011 jan. 03. - 00:54:10 9/10
(12/12)
Ha azt írnám, jó kis elõadás, az kissé lekicsinylõen hangzana. Így inkább csak annyit: messze túlmutat a Vígszínház elõadásainak színvonalán, így meg már több, mint dícséret. Nagyon élveztem. Börcsök Enikõ ebben is szuper, Epres Attila földöntúlian elképesztõ nõ :) és tulajdonképpen mindenki eléggé jó, csak Tornyi Ildikó és Hegyi Barbara játssza ugyanazt a szerepet, mint bármelyik másik elõadásban: saját magát.
lietta 2011 jan. 01. - 13:04:59
(11/12)
Január 10-én este 8-kor az Eötvös 10-ben két bombázó szõkeség improvizál: Cseke Katinka és Hegyi Barbara Bácskai Juli Pszichoszínházában. Született szõkeségek címmel. jegyinfo a pszichoszinhaz honlapján
10/10
ienysiv 2010 okt. 16. - 23:46:18 10/10
(10/12)
Ebben az évadban is játsszák a Mindent anyámról-t.Az elsõ elõadás igazán nagy sikerrel ment,a végén hatalmas ováció és taps volt.:)Nagyon jó lett a dinamikája a darabnak,jól poentírozott,jól megtalálják a szereplõk az egyensúlyt a fergeteges komédiázás és az igazi tragédiák között.Szép,érzelmes történet és az sem baj,ha nem mindig értünk pontosan mindent,mert ez nem egy szabályos sztori,ez egy szép elõadás,szeretetrõl,szerelemrõl,másságról,elfogadásról.:)
10/10
ienysiv 2010 jún. 01. - 23:35:53 10/10
(9/12)
Igen,szerintem is nagy a súly az Estebant megszemélyesítõ Varju Kálmánon az elsõ kezdeti csöndes percekben.Az én egyéni megfigyelésem szerint ,ha sikerül neki az aznapi közönségben a kíváncsiságot felkeltenie és nem a türelmetlenséget, nyert ügye van a darabnak!Ez az elõadások olyan 80%-ban sikerül neki,20%-ban nem.Persze ez csak egy egyéni megfigyelés.
Börcsök Enikõt én sem érzem mindig jónak ebben a szerepben.Érdekes módon 17-én,Eszenyi Enikõ beugrása viszont nagyon megfogott.Nekem nagyon tetszett az õ drámaibb,talán érzelmesebb, Manuelája.
Epres Attila vitán felül a hajtómotorja a darabnak.Nekem Hegyi Barbara alakítása is nagyon tetszik.
Összességében egy érdekes, elgondolkoztató,humoros,de ugyanakkor drámai darab A mindent anyámról.A szeretetrõl és az elfogadásról szól.Nekem az egyik kedvencem.
varvolgyi 2010 máj. 31. - 21:01:13
(8/12)
Az indítás ESteban hosszú perceken át tartó némaságával nem szerencsés. Az elsõ perc még érdekes, a második feszült a harmadikban felhangzik az elsõ köhögés ( itt már abba kellett volna hagyni hallgatást)a negyedikben néhányan tapsolnak -de ez nem a tetszés,hanem a türelemetlenség jele.
A kép a képben,-színház a szinházban -, az dõsikok gyors váltása a darabot feltördeli. Inkább zavaró mint érdekes. A dobozos színváltás technikailag jó. Börcsök Enikõ mint Manuela nem telitalálat. Õ nagyon jó színésznõ de ebben a szerepben a megnyugtató melegség domiáns a drámaisággal szemben.( Pl. fia halála igazán nem rázza meg )Hiányos ruházatban való többszöri megjelenése egyáltalán nem emeli a drab színvonalát.
A darab érdekes , szórakoztató de valahol számomra idegen , mondhatni nem eléggé fogott meg.Minden esetre nem olyan , amit az ember 2 hét múlva elfelejt.
kessy6 2010 máj. 18. - 11:07:16
(7/12)
Nagyon-nagyon szuper. Lehet,hogy azért,mert a filmet is nagyon szeretem, de kiválóan állították színpadra.
Én direkt Eszenyi miatt mentem el...és bár voltak részek,amiket szövegkönyvbõl olvasott, istenit alakított. Nagyon jól állt neki Manuela szerepe.
Az helyzethez alakított "átrendezés" feregeteges ötlet...nem lehetett eldönteni,hogy mi van benne eredetileg is a darabban, és mit hozott a kényszer. Kiválóan oldották meg!!!!
Bár az este fénypontja Epres Attila volt , aki Agrado szerepében nagyszerû, felejthetetlen, szeretni való, "igazi nõ"!!!! :D
Ki kell még emelni a Rosa-t játszó színésznõt is, aki tökéletesen alakítja ezt a ártatlan, naiv karaktert!
Melegen ajánlom mindenkinek,aki szereti a jó humort, a szókimondást, és õszinteséget a nõkrõl, transzvesztitákról, és az életrõl, a másságról.
Viszont semmiképpen ne nézze meg,aki nem szereti a csúnya szavakat, és a durva szókimondást!!!
lietta 2010 máj. 03. - 16:28:14
(6/12)
Hegyi Barbara szenzációs a darabban! Õ látható Fenyõ Ivánnal május 22én este 7kor a Karinthy Színházban, Bácskai Juli Pszichioszínházában. www.pszichoszinhaz.hu
sonka 2010 ápr. 23. - 23:29:11 Előzmény don tunante
(5/12)
OK, csak már nem lehet megvenni. Lejárt a joga. :(
don tunante 2010 ápr. 23. - 09:16:48 Előzmény ienysiv
(4/12)
kiadták dvd-n magyar hanggal is: http://www.filmkatalogus.hu/Mindent-anyamrol--dvd-f460
10/10
ienysiv 2010 márc. 14. - 18:54:58 10/10 Előzmény csuribuksi
(3/12)
Nem láttam a filmet,jelenleg nem is hozzáférhetõ,DVD-n nem adták ki.A többi Almodovár film után tartottam tõle,hogy túlzottan szentimentálisra csinálják a darabot,amit pedig nem kedvelek.Szerencsére egy angol úriember már az eredeti filmet is átírta színdarabra,ezt az átírt darabot alkalmazta a Pesti Színház,még plusz csavarokat beletéve.Így aztán - gondolom én - éppen csak nyomokban hasonlít a filmre,és ezért azzal nem összehasonlítható.Egy biztos,az elõadás nem lett szentimentális,még az utolsó Lola dalt is sikerült minden giccses manír nélkül elõadni,amihez csak gratulálni tudok!
6/10
csuribuksi 2010 márc. 05. - 15:57:39 6/10 Előzmény ienysiv
(2/12)
Nem rossz, de nem is túlzottan jó elõadás. Ötletes megoldásokat találunk benne, de összességében a film jobban visszaadja azt, ami a téma. Hitelesebbnek, fájdalmasabbnak lehet érezni a történetet a filmben, míg a Pesti Színház elõadásában ez nem érzõdik. Bárki megnézheti, semmi olyan nem történik vagy hangzik el, ami miatt prûdnek lehetne nevezni.
10/10
ienysiv 2010 febr. 28. - 12:34:51 10/10
(1/12)
Fantasztikusan jó a darab, de prûdeknek nem ajánlott!:))
Rengeteg kiszólás,beszólás,iszonyú jó poénok,egy kis pornográfia,szerelem és fájdalom és halál,összességében fantasztikus színészi alakítások!A díszletek,a jelenetek,az idõsíkok ugyan csúsznak egymásba,valahogy a végére mégis minden kitisztul,világossá válik.
Börcsök Enikõ fantasztikus Manuela,csak superlativusokban lehet beszélni róla!Õ aztán valóban mindent tud egy anyáról.
Varju Kálmán iszonyú jól csúsztatja át egyik szerepét a másikba, akár egy mondaton belül képes eljátszani a fiút,az apát,az író-rendezõt.Lolaként varázslatos,most már érthetõ,hogy mindenki,férfi és nõ,ápolónõ és apáca õbelé szerelmes!Nem mellesleg,gyönyörû szépen kidolgozott felsõtestét persze most is megmutatja.:))Nõnek is jó lenne!:))
Epres Attila briliáns transzvesztita,Hegyi Barbara is csodálatos!De a kisebb szerepekben is remekelnek a színészek,Csõre Gábor,Majsai-Nyilas Tünde,mind mind nagyon jó!
Ezt a darabot minden színházat szeretõnek látni kell!!:))