andras5305 2008 jan. 16. - 08:26:09
(7/47)
Köszönöm szépen, de így történt az elsõ próbálkozásom. Ezért is kezdtem most úgy, hogy itt is megpróbálom :-)
efes 2008 jan. 15. - 20:05:58
(6/47)
hanem reagál, próbáld privát üzenetben. bal klikk a nevére. :)
andras5305 2008 jan. 15. - 20:00:43 Előzmény epercs
(5/47)
Megpróbálom ide is leírni:
Kedves epercs!
Nagyon számítanék majd arra a bizonyos elsõ rész felvételére. Késõn ébredtem, én is csak a másodiktól kezdtem felvenni.
Sokat jelentene, pályakezdõként Sík Igor segédoperatõre voltam annak idején ebben a sorozatban.
Üdv mindenkinek: Sárközy András
sarkozyandras@externet.hu
10/10
somarta 2008 jan. 13. - 18:55:23 10/10
(4/47)
Annyira sajnálom, hogy lemaradtam az elsõ részrõl, igaz felvenni nem tudnám, de nagyon érdekelne.

Elmondanám csak úgy érdekességként, hogy ezt a filmet amit most vetítenek, a 70-es évek elején vették fel Móron a Lamberg kastélyban, azért nekem különösen érdekes. Mellékelem a kastély fényképét.
epercs 2008 jan. 06. - 23:19:16
(3/47)
Hali!
Én rögzítettem az elsõ részt, és ez a szándékom a további öttel is, ugyanis a tv újságban azt írta, hogy 6/1. Mivel rögtön dvd-re vettem fel, amíg nincs vége, addig nem tudom kölcsönadni, de utána szívesen. Úgy látom vasárnaponként adnak egy-egy részt.
Oedenburg 2008 jan. 06. - 21:03:11
(2/47)
Én is olvastam amkor kereste..
Viszont ami dühít, az a recenziója. Az agyamra megy, hogy egy rendes stáblistát nem tudnak összeállítani! Ez nem csak erre az egy filmre jellemzõ, hanem sok másikra is. Persze, ha még azt sem tudják, hogy egyáltalán mikor készült a film, akkor mért csodálkozom, hogy nem írnak ismertetést, vagy a szereplõket nem azonosítják be!!! Stb. stb.
Vinogradov 2008 jan. 06. - 19:51:24
(1/47)
Valaki valamelyik topicban még hónapokkal ezelõtt panaszkodott, hogy nem hallott errõl a remek sorozatról már tíz éve, és nagyon szeretné látni, mert utoljára még gyerekként volt alkalma ezt megtenni.

Mivel Jókai rendkívül pesszimista mûvének adaptációjáról azelõtt soha nem hallottam, különösen érdekelt, hiszen nem nagyon szokták forszírozni a keserûség és életuntság alkotói idõszakaiban fogant regényeit, pedig ezek Jókai életmûvének nemegyszer legizgalmasabb fejezetei. Így állunk a Jókai adaptációkkal is: csupa nagyívû romantikus kép, nagyformátumú férfiakkal, erõteljes, vagy épp részletgazdag kontúrokkal megrajzolt nõalakokkal, jellegzetes klasszikus nagyepikai cselekménnyel s fordulatokkal. A Mire megvénülünk viszont teljesen más világ: karakterei pontosan abban a reformkori idõszakban, ráadásul fiatalon fásulnak bele az életbe, amelyett másutt oly széles és részletgazdag tablókon fest meg, erõtõl és méltóságtól duzzadó karakterek során keresztül, melyek többnyire nagyon is tisztában vannak a dolgukkal. A kétely nála általában vagy az intrikusok, vagy a komikus mellékszereplõk sajátja.

Itt a kétely a személytelen fõszereplõ: a szkepticizmus ereje Flaubert-i, Merimée-i és Balzac-i magasságokba is emeli a Mielõtt megvénülünk-et és fõszereplõit is, akik koravén Bessenyeiként vonulnak vissza a reformkori palettáról a vidék csöndjébe.

Egy szó mint száz: nagyon vártam ezt az adaptációt...
Erre persze annak rendje és módja szerint sikerült lemaradnom róla...

Sajnos mindösszesen az utolsó huszonöt percet kaptam el, az mindenképpen tetszett. Érdekes és figyelemreméltó volt. A szokásos, klasszikus magyar televíziós adaptációk színvonalát ez a sorozat is megüti, ráadásul megéreztem benne, különösen a zseniális zenei aláfestésében az eredeti mû pesszimizmusát.

Ennek ellenére még cseppet sem szeretnék részletesebben véleményt nyilvánítani: majd a következõ rész fog mindent eldönteni.
De úgy vélem, sokat nem fog változni e még kissé kialakulatlan véleményem: mindenképpen megér még egy misét, aztán majd meglátjuk...

De akinek megvan az elsõ rész, azzal mindenképpen szívesen tárgyalnék, mert sajnos a fentebb leírtak következtében nem állt módomban rögzíteni azt.