8/10
bakoszsolt 2020 febr. 05. - 17:05:56 8/10
(5/5)
kötelező mindazoknak, aki egy multi.n.válalat központi irodájában vagy a print médiában dolgoznak
10/10
Tomaki 2018 márc. 19. - 22:11:56 10/10
(4/5)
Nagyon tetszett a darab. Az első felvonás néha kicsit erőltetettnek tűnt, s nagyon vártam, hogy végre színre lépjen Pelsőczy Réka. Hát várni is kell a második felvonásig, de megéri várni, mert nagyot alakít. Réka miatt lett 10 pontos nekem az előadás.
Edmond Dantes 2018 jan. 28. - 15:10:56
(3/5)
jav: Rujder Vivien..
Edmond Dantes 2018 jan. 28. - 15:04:32
(2/5)
Divatos, idoszeru temak (media rut, hazug vilaga, fiatalkoruakra leselkedo veszelyek, munkahelyi kiszolgaltatottsag, Fb artalmai) szorakoztato eloadasban, amirol es ami utan jol el lehet beszelgetni. Tul melyre nem kell asni: mindenki tudja, ez (is) egy olyan vilag...volt-van-lesz. Ez van. Valojaban ket egyfelvonasos , az elso azert jobb, mert valodi, otszereplos szindarab, a masodik resz nagyjabol egyszereplos jutalomjatek, ami kisse le is ul egy ido utan. Kocsis Gergely tokeletes, Pelsoczy Reka -a jutalomjatekban- ugyszinten bar szerintem tulrendezte Mate Gabor: talan ugy gondolta, ha visszafogottabb a figura, a vegen meg inkabb ellaposodik a darab. Takatsy Peter is tulrajzolt, mar-mar groteszk: kevesebb tobb lenne. Tasnadi Bence decibeljeibol vissza lehetne kicsit venni az elso reszben es a noimitatori karikatura 2pozbol a masodikban. Der Zsolt megfelelo hid a ket tortenet kozott es biztos vagyok benne, hogy nem alkalmas a bulvar-ujsagirasra. Rujder Vivienn a jozan, okos figura szinten jobban teszi, ha belathato idon belul elmegy a muveszeti magazinos allasinterjura. Szorakoztato, nagyon mai darab nehany mellozheto klasszikus mu szinrevitele utan-kozben: kellenek az ilyenek is...ha jok.
kertes 2018 jan. 10. - 23:00:58
(1/5)
Honnan tudta Máté Gábor, amikor ehhez a darabhoz nyúlt, hogy egy év múlva mindenki a médiamunkások erkölcstelenségérõl fog beszélni? Merthogy a napjainkban a televízióban tapasztalható, valamikori újságíró ideálok (Havas Henrik, Kálmán Olga) részvételével folyó sárdobálás és kettõs erkölcsi mércéjük (egy, amelyet maguk között képviselnek, egy pedig a nézõnek mutatott), cinizmusuk leleplezõdése pont akkor kulminál, amikor a Munkavégzés során nem biztonságost a Kamrában játszák. Máté valahogy a zaklatásos témának is elébe tudott menni az Acher Tamás Háromszéken címû darab megíratásával és mûsorra tûzésével, úgyhogy gyanítom, nem véletlenrõl van szó...
A Munkavégzés során nem biztonságos két, voltaképpen független sztori, s bár mindkettõ egy bulvárlap szerkesztõségében játszódik, mondanivalójában különbözõ. Az elsõben egy munkanélküli apát taposnak meg, akinek a 14 éves lányáról jelentetnek meg félmeztelen fotót, míg a másodikban egy pályakezdõ újságírónak kell megbecsteleníteni szerelmét, mert ez az alkalmazási feltétel. Azt kell elmondania, mit talált visszataszítónak kedvese testén. De a szerelmes - mint tudjuk - még a hibákat is szépnek látja imádottján. Nem - közli a fõnökasszony -, tökéletesek csak a szupermodellek lehetnek. Hát ez az: még azt is minták bemutatásával akarják manipulálni, hogy mit lássunk kívánatosnak....
Kocsis Gergely az egyik legjobb magyar színésznek nõtte ki magát, Pelsõczy Réka is nagyot alakít. Máté Gábornak azon kell elgondolkodnia, ha Tasnádi Bencére mindig deviáns szerepet (buzi, ideggyenge, elkényeztetett kamasz, hatalommániás stb.) bíz, akkor ez a tehetséges, többre érdemes színész nem fog tudni kijönni ebbõl a skatulyából.
kertes