offtopic
szuertospeti 2009 júl. 31. - 15:23:48
(153/193)
kedves fiatal baratom! nagy tevedesben van, mert az, hogy valaki zsido, meg nem biztos, hogy vallasos!! Namarmost, ha en nem vagyok vallasos, akkor nem is vagyok zsido?? A zsido az vagy betartja a hatszazegynehany kotelezettseget es vallasos zsidokent el, vagy nem, de akkor is zsido marad!! Jezus is zsido marad, mert annak szuletett es zsidokent hat meg, habar nem gyakorolta a vallast!!Nem akarok vitatkozni ezen! Hogy en magyar vagyok?? Nagyon szeretem a magyar nyelvet, mert ez az "anyanyelvem", de vegye figyelembe, hogy akkor is zsidonak szulettem!!Mert ugyebar aki zsido, megha ott is szuletik, az zsido marad.Ne ferditsuk el a dolgokat!!En amikor Magyarorszagon jarok, otthon erzem magam! Az egykori magyar kovet - Nemes ur - telefonalt nekem, hogy , annakidejen meg igy ment, atvehetem a magyar utlevelemet. Mondtam neki, hogy nekem soha nem is volt ilyen dolgom, azt mondta, hogy pedig, ha akarom mostmar lehet. Azonban meg igy se lettem magyar, csak magyarorszagi szarmazasu zsido ember. Na!!??Egyebkent Izrael volt es Saul volt a kiraly es nem Juda.
offtopic
Rahel 2009 júl. 31. - 15:19:03
(152/193)
-Micsoda kérdés:

-Ki a zsidó?
-Az zsidó, akinek az anyja az!
-Ez alap!

-Vallási alapon:
-Jézus szülei zsidók voltak, így Õ is az volt, tanítványai is azok voltak Izraelben, és õk voltak az õsi keresztények!!!

-Na akkor, hogy is van ez??:DD
offtopic
Wareg 2009 júl. 31. - 15:09:25
(151/193)
1. Tudom, hogy a vallás neve judaizmus (bár ez máris tágabb fogalom), de az ehhez a valláshoz tartozó embereket Európában hagyományosan izraelitának mondják és írják, nem judaistának.

2. Nyilvánvaló, hogy nagyon összetett genetikai eredetrõl van szó, de mint nép önálló identitással rendelkezik, és ez az, ami számít. A magyarság is teljesen eltérõ eredetû csoportokból illetve azok keverékébõl áll genetikailag, etnikai identitását tekintve mégis egységes. Egy magyar nép van, nem annyi, ahány helyrõl jöttünk.

Szuertospeti magyarországi születésû zsidó, aki most izraeli állampolgár. Nem értem, mit nem értesz ezen.
offtopic
Rahel 2009 júl. 31. - 15:00:44
(150/193)
-Auschwitz a végállomás, zsidóknak, cigányoknak, melegeknek, Hitler ellenfeleinek, és azoknak akik már nem szolgálják a Birodalom érdekeit, pl. az SA!!

-Visszafelé:

-SA: Amikor már Hitler úgy gondolta, hogy eleget tettek, akkor kinyíratta õket az SS-el, mely szervezet felügyelete alá tartozott a haláltáborok karbantartása!

-Akik ellenálltak:
-Õk azok a politikailag feleslegessé vált emberek, akik lázadoztak Hitler ellen!
-És azok a katonák akik nem akartak tovább harcolni!

-Cigányok és melegek:
-Azok az emberek, akiket Hitler nem tartott 100%-osnak, és így nem lehettek tagjai a tökéletes német társadalomnak!!

-Zsidók:
-Pénz is kellett egy ilyen háborúhoz!!!

-Gázkamrák:
-Pl. egy kép:
http://www.fotohaz.hu/fotoarena/data/3959/2835Fot_12_-_Auschwitz_-_G_zkamra-med.jpg

-Orosz feljegyzések is szolgálhatnak bizonyítékként, bár az is igaz, hogy nem német találmány, és azért az onnan kimenekült emberek szavában sem kételkednék, akiknek karjukon a sorszámmal, biztos nem céljuk a hazugság!!!

-És annak a rokonomnak a szavában sem fogok soha kételkedni, akinek a fejét puskatussal úgy zúzták össze, (amikor a lánya után próbált szaladni), hogy utána az egész életre egy platina lett az örök emléke Auschwitzról, ahol a munka nem mindig szabadított fel!!!!!:PPPPPPPPP
offtopic
Heathcliff 2009 júl. 31. - 14:50:00
(149/193)
1. Kedves Wareg, az ókori Izrael vallása és a mai - hivatalosan megnevezve júdaista - vallás 2, azaz két különbözõ vallás. Nem ugyanaz, a júdaista csak ugyanúgy az ókori Izrael vallásából származik, mint a keresztény vagy mohamedán. De nem azonos vele (bár kétség nélkül ez hasonlít a leginkább hozzá).
2. A mai zsidó identitású emberek genetikailag nem kontinuus leszármazottai sz ókori Júda törzsének. A legtöben a Kaukázusból származnak, de már aaz ókorban is rengetegen tértek be máshonnan a vallásba, amire jó bizonyíték pl. Eszter könyve és az Apostolok cselekedetei. Tehát mint közös származású nép már az ókorban teljesen felhígult, azóta pedig meg is szûnt, maradt a közös vallás - ami mára szintén eltûnt.
Ergo: NE MONDD õket zsidónak, mert ez egy hamis identitástudatot ereedményez, ami mindenkit megzavar,
Szurtospeti MAGYAR származású izraeli állampolgár. Ennyi. Nem zsidó, és ezt hagyjuk is, tényleg. Esetleg privátban többet írok róla.
offtopic
Wareg 2009 júl. 31. - 14:49:50
(148/193)
A zsidó egy nép, bármilyen kevert eredetû is legyen, mert önálló identitása van. Az izraelita pedig a vallás megnevezése. Régen ezt még tudták, a régi anyakönyvekben ezt írták a vallás rubrikába: izr.

A zsidók tehát nem magyarok, hanem idegen etnikum. Ezért abszurd pl. Kertész Imrét magyarnak tartani, aki ráadásul ki is jelentette, hogy nem tartja magát magyarnak.
offtopic
pozsizsuzsi 2009 júl. 31. - 14:45:00
(147/193)
Közös nemzettudat. Nem olyan bonyolult.
offtopic
meszag 2009 júl. 31. - 06:31:58 Előzmény twillight
(146/193)
Megtanultam írni, Te tanulj meg olvasni. Legalább a topic címét. Itt nem a hadiippar eredményezte mûszaki fejlõdés a téma, azt nem vitatta senki, és eléggé otromba dolog dicsõíteni, legalább olyan, mint a mondás szerint kötélrõl beszélni (sõt a kötélfonókat fényezni) akasztott ember házában.
offtopic
Heathcliff 2009 júl. 30. - 22:54:18
(145/193)
A kérdéses ige Károlinál: Mal. 2:3 Ímé, én megrontom a ti vetni való magotokat, és szemetet szórok orczáitokba, a ti ünneplésteknek szemetjét, és ahhoz hordanak ki titeket.
Az új ref.-ban Mal.2,3 Én megátkozom áldó karotokat, szemetet szórok arcotokba, ünnepeitek szemetjét, és kihordanak benneteket a szemétre.
A King James-ben: Mal. 2:3 Behold, I will corrupt your seed, and spread dung upon your faces, even the dung of your solemn feasts; and one shall take you away with it.
A Luther-félében: Mal. 2:3 Siehe, ich will euch den Arm zerbrechen und den Unrat eurer Festopfer euch ins Angesicht werfen, und er soll an euch kleben bleiben.
Az eredeti hébert nem tudom; de mivel az új fordítás a magot karra változtatta és ez szerepel Luthernél is, én gyanítom, ez a pontos változat - itt pedig nem trágya van, mint az angolban, hanem szemét. De majd megkérdezem. Egyébként kösz, akárhonnan is vetted az infót, nagyon érdekes összevetni.
offtopic
twillight 2009 júl. 30. - 22:30:36 Előzmény pozsizsuzsi
(144/193)
De. Ellenben láthattunk mûködés közben egy totalitárius vallásra alapozott birodalmat; láthattunk olyan teljesítményeket, amiket még soha az emberi történelem folyamán; végül pedig olyan technikai áttöréseket értek el, ami egyszerûen lélegzetelállító.

Had adjak pár példát. És most nem magasszintû szervezettséggel kapcsolatban említek meg dolgokat, hanem a technikai vívmányokat. Néhány békés célokra jó, néhány háborús célokra.
- lángszóró (a filmesek hálásak érte)
- vegyi hadviselés (a permetezésben nagyn jól hasznosíthatóak az itt szerzett tapasztalatok)
- szervátültetés: a náci kísérletek nélkül nem lett volna lehetséges
- magas szintû radartechnika (mind önmagában, mind az általa keltett verseny miatt elismerésre méltó, mégha alkalmazása ostoba kudarcba fulladt is vallásos elméleteik miatt)
- lézer
- giroszkóp
- lökhajtásos repülõgépek
- számítógépesítés, titkosítás, kódfejtés, nyelvészet
- tengeralattjáró-hadviselés
- indiánok egyenjogúsága (ez következmény természetesen, nem szándékoztak ezügyben semmit tenni)
- ûrkutatás (a V1, V2 és hasonló fejlesztéseken alapultak az elsõ ûrrakéták tervei)
- nõk egyenjogúsága (hát igen, a 2. Világháború következménye ez is)

Azt meg kikérem magamnak, hogy gyaláznám a Bibliát. Hát nem gyönyörûek az idézetek, amiket A Könyvbõl hozok? Pl. Malakiás 2.3: "Ímé megrontom a ti magotok és szart szórok orcátokba, még ünnepéseteknek szemetét is" - személyesen az Úrnak csodálatos szavai!
offtopic
pozsizsuzsi 2009 júl. 30. - 20:59:31
(143/193)
Maradnál inkább a bibliagyalázásnál.
Mi a franc olyan figyelemre méltó, azon kívül hogy még a saját népét is megnyomorította? Ja tényleg, pöpec infrastrukturát épített például a majdnem elnéptelenedett fél világban a romok köré. Taps, taps, taps.
Neked egyetlen családtagod sem volt besorozva? Senki nem veszett oda? Senkit nem tereltek hadifogságba? Akkor ügyesen kibújhattak a kötelezettség alól.
offtopic
Heathcliff 2009 júl. 30. - 20:54:23
(142/193)
Meszag, igazad van. Úgyhogy ki is javítom:
1.Kor.8:1. A bálványáldozatok felõl pedig tudjuk, hogy mindnyájunknak van ismeretünk. Az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet pedig épít.
2. Ha pedig valaki azt hiszi, hogy tud valamit, még semmit sem ismer úgy, a mint ismernie kell.
offtopic
meszag 2009 júl. 30. - 20:37:02
(141/193)
Tisztelet a kivételeknek persze, de abból kevés olvasható.
offtopic
twillight 2009 júl. 30. - 20:36:09
(140/193)
Miféle elaljasulás? A nácik Birodalmának igenis volt néhány igen figyelemreméltó tulajdonsága és eredménye. Hovatovább a 20-21. század jelenlegi fejlettségi szintje lényegében az õ nevükhöz köthetõ.

Kár démonizálni a történteket.
offtopic
twillight 2009 júl. 30. - 20:33:16
(139/193)
Hát, biztos igazad van valahol. Én csak annyit tudok, amennyit könyvekbõl tudni lehet - a szerint mintha eredetileg költséghatékony volta miatt preferálták volna a kitelepítést, de mikor már mindent elfoglaltak Európában nem volt hova rakni õket, így áttértek megsemmisítésre, ami a háború elõrehaladtával egyre vadabb arcok kezébe került.

Végülis a lényegben megegyezünk, de valóban kár, hogy Herr Árjákat nem volt divat megkérdezni. Mert a történelmet mindíg a gyõztesek írják :(
Nem lennék meglepve, ha sok lenne a Haláltáborokról szóló történetekbõl túlzás - ugyanúgy ahogy a keresztények véresszájú tevékenysége miatt pár éve még mindenki véreskezû mészárosokként tartotta számon az indián kultúrákat.
offtopic
meszag 2009 júl. 30. - 20:30:55
(138/193)
Ennek a topicnak a legjobb jelmondta, az itt utóbb megnyilvánulókra az ostobaság, és félmûveltség gõgje. Mindenféle kimondott szakmai ismeret híján számoltok és mértek, és már-már egyszerû ideológiai vitává teszitek az emberiség elaljasulásának egy kiemelkedõ mementóját.
offtopic
twillight 2009 júl. 30. - 20:27:03
(137/193)
A kifejezés a hsz-edben foglaltakra vonatkozott, veled kapcsolatban nem tartalmazott következtetéseket.

Az elõzõ hsz-edbeni bocsánatkérés meg elfogadva.
twillight 2009 júl. 30. - 20:25:32
(136/193)
A "zsidó" alatt az adott vallást (Ótestamentum és Talmudi hagyományok) követõ kisebbségi népcsoportot értette, nem kéne piszkálni érte.
Wareg 2009 júl. 30. - 18:36:40
(135/193)
Nagyon sok csoport kimaradt.
Wareg 2009 júl. 30. - 18:33:56
(134/193)
Az elgázosítást vitatom. Azt nem is látta senki, csak néhány ember, aki közvetlenül ezen dolgozott, ha igaz a történet. De ezt csak pár ember állítása támasztja alá. Büntetésbõl is öltek meg embereket, és a kegyetlen bánásmód miatt is haltak meg emberek. Ezeket sokan látták, és ezeket nem vitatja senki.