10/10
gazsesz 2008 márc. 19. - 15:39:18 10/10
(407/1107)
Az elején nem értettük volna ezt a jelzést, a végén már értjük (bár nekem csak másodjára esett le, ez azonban csak kevesek bárgyúsága), ha az összes gyilkosságot részletesen megmutatja, az unalmas lenne, és tényleg öncélúan erõszakos, hisz így is értjük. Az idomítást kicsit erõsnek érzem, de tény, hogy eddig el kell jutnia a nézõnek is.
7/10
Stefanino 2008 márc. 19. - 15:22:17 7/10
(406/1107)
Nem volt rossz végülis. Sok jó karakter, sok jó beszólás. A Roy Orbison fejû, Brezsnyevi szemöldõkû pali is vicces volt (bár engem nagyon idegesített az a fej, talán mert az utolsó ilyet kb. 20 éve temették el...)Hát most megtudtuk, hogy nemcsak a szétgyúrt kopaszok lehetnek kemények. Kicsit lassan pörögtek az események, de szerintem nem volt zavaró, ez kivételesen valami speckó feelinget keltett, nem egyszerûen a vontatottság érzését. Viszont a végét jól elcs...ték. Utálom azokat a filmeket, ahol egyszer csak varázsütésre elindulnak felfelé a feliratok a végén, mi meg kapkodjuk a levegõt, hogy akkor most nem figyeltünk eléggé, vagy mi a f...?
Szóval mikor az öreg Tommy Lee Jones elmondja a végén a buta álmát, ami az emberek nagyrészét még annyira sem érdekelte, mint a szemben ásítozó feleségét, aztán egyszercsak felkapcsolták a villanyt, hát kinéztem a kamerába... : )
No mind1...
De hogy miért kapott ez ennyi Oscart???
Legjobb film?.. Miért is? Mert az idióta befejezése miatt mûvészfilmnek titulálják?
+ nem akarom megbántani a drága jó degenerált bergyilkost se, de ez nem óriási színászi teljesítmény, hanem óriásian kitalált karakter volt.
Sztem. De hát valszeg ezért nem én osztom az Oscarokat...
ELog 2008 márc. 19. - 11:57:55
(405/1107)
Ja, és hogy a lényeget se felejtsem el, az egész hsz-od (globálisan) tetszik, érdekes szempontokbõl vizsgálod a filmet.
ELog 2008 márc. 19. - 11:47:37 Előzmény gazsesz
(404/1107)
[i:0a5661f414]Az elsõ gyilkosságokat még végignézzük, az õrszobában történõ folytogatást hosszú másodpercekig nézzük. A film a végére eljut odáig, hogy a nõ halálát már nagyon finoman jelzi le. (...) Mikor már értjük a fazon mûködését, a rendezõk lemondanak a megmutatásról.[/i:0a5661f414] - Elsõ ránézésre érdekes felvetés (mint eszköz is érdekesnek látszik). Másodikra is, csak akkor már egészen másért. :) Kicsit idomítás jellegû megoldásnak tûnik: ~Ha majd megtanultad a leckét, fiam, méltó leszel finomabb hatásokra is, de addig szenvedj!~ :))
5/10
ondok 2008 márc. 19. - 10:27:25 5/10
(403/1107)
Igazad van fontos, hogy rövid v. hosszú e az "i",de gondolom azért az alanyt és az állítmányt is érdemes egyeztetni:
"elgondolkodtató, hogy mi ez a honlap, ha nem arra szolgál, hogy azok, aki látták a filmet, véleményt alkossanak." Nem beszélve olyan stílusos kifejezésekrõl,:" kipártolod Elogot" stb. De azért nagyon okos vagy.
5/10
ondok 2008 márc. 19. - 10:17:18 5/10 Előzmény Dantes
(402/1107)
Idefigyelj,*moderálva* barátom,nem tudod felfogni, hogyha neked szabad többször is véleményt nyilvánítani ,akkor az mának sem tiltott,csak azért ,mert neked nem tetszik?
Nem bonyolult pedig.
5/10
ondok 2008 márc. 19. - 10:14:01 5/10 Előzmény - VO -
(401/1107)
gratulálok nyomozó munkásságodhoz,ez igen ,ez már emlékeztet arra,hogy aki velünk ellentétes véleményen van ,hát annak majd utána nézünk!
Annyit azonban megjegyeznék,hogy az említett mûsoroknál is hozzád hasonló mentalitású,egy mûsorral eleve elfogult,azt érvek nélkül megbélyegzõ nickekkel vitatkoztam,akik egyébként kizárólag csak politizálni járnak egy mûsoros fórumra.
9/10
Babucica 2008 márc. 19. - 00:03:57 9/10
(400/1107)
hat emberek, szegyen es gyalazat ami itt folyik.........egymas szidasa, pocskondiazasa. Tudja mindenki h ez egy filmes forum????

Most jottem haza a mozibol, vegig lekotott, rendkivul erdekes hangulatu, nagy csendek (szokatlan) fantasztikus operatori munka bar a mutetet nem birtam nezni:)

es igen furcsa a vege DE miert kell mindig olyan filmveg amire szamitasz? miert jo h mindig gyoz a jo a gonosz meglakol? a vilag, a valodi elet sem olyan.
nem utoljara lattam sok minden maradt homalyban. es az jo mert azt jelenti osszetett film bar biztos van aki csak azt mondana h en vagyok a buta:p)

jo film menjetek nezzetek meg nem azert mert Oscar os az nem szamit.
10/10
gazsesz 2008 márc. 18. - 17:16:26 10/10
(399/1107)
Seten. Az autós eset is õt támasztja alá. Ahogy az érme 22 évet vándorol, míg odaérkezik az õ zsebébe, vagy ahogy õ bekerül a történetbe, úgy találja õt oldalba a kocsi. Ahogy róla se, a kocsiról se tudjuk, honnan, hova, miért. Benne van a pakliban. És a válasz is megvan rá: megveszi a fiúktól inget és a hallgatásukat, majd továbbáll.

bigyó. A mûtét szerintem gyönyörû. Egy védtelen test segít magán. Ennek is megvan a párhuzama-ellentéte Moss sérülése kapcsán.
10/10
gazsesz 2008 márc. 18. - 14:27:46 10/10 Előzmény Eszty81220
(398/1107)
Az is vegye magára, akinek nem inge, állításod erõsítse meg. Ritkán szólok hozzá fórumokon, itt elõször teszem. Riaszt az általánosan tapasztalható rugdalkodás, köpködés, megbélyegzés (igénytelen paraszt, korlátolt sznob, komcsi maszopos, náci fideszes, áruló szadeszos, hülyegyerek, vén fasz...). Nem lehet úgy állítani, hogy ne kapd meg rögtön a jelzõd? Állítások kellenek. Határozott, vállalt állítások. Ha komolyan vesszük magunkat, vállaljuk állításainkat. Nickname mögül nem sokat kockáztatok egy-két vállalhatatlan megjegyzéssel.
Na de akkor a tárgyra. Nekem nagyon tetszett. Többször elhangzott a vád, miszerint a film öncélúan véres. Úgy látom, ebbõl a szempontból a film nagyon visszafogott. Az elsõ gyilkosságokat még végignézzük, az õrszobában történõ folytogatást hosszú másodpercekig nézzük. A film a végére eljut odáig, hogy a nõ halálát már nagyon finoman jelzi le. A film talán legszebb pillanata, mikor Javier Bardem a verandán két pillantást vet csizmatalpára. Hol itt az öncélú erõszak? Mikor már értjük a fazon mûködését, a rendezõk lemondanak a megmutatásról. A megértésig viszont el kell jutni, addig nem lehet finomkodni. Nagyon finom megoldás.
Az apák filmje. Az a kontraszt, ami az idõs seriff és a másik két fõszereplõ világa között feszül, felismerhetõ a mi környezetünkben is. És világos az illusztráció: hol vannak a megértés eszközei? hol az irányt mutató jelzõtûz? hatvan fölött rendszeridegenek vagyunk? hova teszi az öreg seriff ezeket az eseményeket? Nilván sehova, hisz a megértésig sem jut el, nem hogy válasza legyen rá. A klasszikus western világán edzõdött kopó mit kezd Chigurh-ral? Hogy pszihopata-e? Nem tudom, minek kell hívni, mindenesetre úgy tûnik, õ az egyetlen következetes fazon a film világában, az õ rendszere mûködõképes. Úgy kerültem ide, mint ez az érem. Mûködik akkor is, ha arról van szó, meghúzom-e a ravaszt vagy sem, és akkor is, ha a 120-szal oldalbakapnak a keresztezõdésben. A Coen-testvérek valahol a filmben domináló két korosztály között tengetik. Vallomás a kételyekrõl? papp gazsi
Balivet6 2008 márc. 18. - 01:02:20
(397/1107)
kipihent fejjel, kicsit western-es, akció filmes, pszichopatás hangulatban a legjobb :D
nekem tetszett...bár ez olyan egyszernézhetõs mozi sztem...
másodjára már nem volt olyan élvezetes...
zizili 2008 márc. 17. - 17:02:53
(396/1107)
jogos, bocs:)
8/10
efes 2008 márc. 17. - 16:00:14 8/10
(395/1107)
még csak az sem. a befogadás nyitottság kell, ízlés már csak a szelektáláshoz szükséges..:)
10/10
- VO - 2008 márc. 17. - 15:57:10 10/10
(394/1107)
Egyetlen tulajdonság szükségeltetik ahhoz, hogy valaki be tudjon fogadni egy minõségi alkotást:
Ízlés.
Ez az, amellyel te soha nem fogsz rendelkezni. Beleolvasgattam a hozzászólásaidba... azt hiszem, nem is kell különösebb kommentár. Mindent elmond, hogy a legtöbbet a "Friderikusz Most" illetve a "Heti Hetes" topicokban követted el. :)
10/10
Dantes 2008 márc. 17. - 15:55:25 10/10
(393/1107)
És ez téged miért zavar? Most komolyan kérdem? Vannak a filmek amiket nem szeretek, de NEM JÁROK ODA NAP MINT NAP ÉS MONDOM EL HOGY NEKEM NEM TETSZIK!!!!!!!

Mondtam, mér meghalgattunk, jó legyen ez a te véleményed.
*moderálva*.
Miért zavar ha másnak ez a film tetszik?
Én komolyan mondom, elfogadom a filmmel a kapcsolatnan a véelményed, de *moderálva*!
De ez nem csak neked szól hanem mindazzoknak akik mér lassan két hete járnak ide pocskodniázni.

Ismétlem, jó elfogadom a véleményteket hogy a fil nem jó, de nem kell többet le írni, elég egyszer!
Jill 2008 márc. 17. - 15:14:54
(392/1107)
Hogy r*hadna meg a soproni pláza (a városi mozi is) - mikor játsszák már? Meddig várjak még?
A rohadt popcornsz*rokat, azt igen, azt vetítik, ami a mozijegyet se éri meg, de egy kicsit is értékesebb filmet...
ELog 2008 márc. 17. - 15:12:48
(391/1107)
Pol. beatbõl hallottam egy-két gyöngyszemet. Mészáros Márta remekét viszont nem ismerem. Lehet, hogy utána én is dalra fakadnék? Persze csak ha jó nagy üres teret akarok magam körül. :) Na jó, nem offolok tovább, bocsi ezért is. :))
5/10
ondok 2008 márc. 17. - 14:45:56 5/10
(390/1107)
Talán már abba is hagytam volna,ha nem jönne mindíg elõ ilyen kirekesztõ vélemény,mint amilyen pl VO-jé,vagy a tied.És ez érdekes módon annak dacára,hogy Ti vagytok a "kultúrlények",csak a dícsérõ oldalról érkezik.Ez a fórum elég tanulságos ,érdekes közönséglenyomat is,ez a másik ok.
Apropo,te miért vagy ennyire képtelen abbahagyni a dícsérgetését meg a védelmezését a filmnek? Én ugyanis megindokoltam,bár nem lennék köteles,hogy miért térek idõnként vissza.
5/10
ondok 2008 márc. 17. - 14:38:47 5/10
(389/1107)
Konkrétan emlékszem Mészáros Márta: "Szép lányok ne sírjatok!" c. mûvét illette vitriolos kritikával. Egyidejüleg ezt "pol.beat" stílusban tette,ha még valaki emlékszik azokra a "mûvekre".
10/10
Dantes 2008 márc. 17. - 14:37:51 10/10
(388/1107)
Aha...én meg azt nem értem mégmindig miért mondasz ilyen ostobaságokat és fikázod ilyen értelmetlenül.
Miért nem bírod abbahagyni?
Én mindent elismerek, jó te vagy az okosabb, jó a film rossz és én vagyok a nem normális mert tetszik, csak hagy márabba!