10/10
Dantes 2008 márc. 12. - 18:14:19 10/10
(307/1107)
Mert tudod hangtompítóval lõnek, azért nem jönnek ki egy házból sem.
Amikor meg nem hangtopmítóval lõttek, pl: amikor Moss meghal, igen is ott lesekedtek az ajtó mögül a lakók.

Ja igen és én se jönnék elõ ha lõnének az utcánXD
5/10
tigramave 2008 márc. 12. - 18:12:53 5/10
(306/1107)
Osztom azoknak a véleményét, akik túlzásnak tartják az Oscart.Ez nem egy zseniális film.Nem rossz, de távol van a jó filmtõl.Jó a rendezés, jó Bardem, de hatvan perc bõven elég lett volna belõle.
Sok szépséghibája van, mint pl.lõnek ezerrel és soha senki nem jön ki egyetlen házból.Nyílt tõrésekkel, szétlõtt hassal sétálgatnak a szereplõk rezzenés nélkül.
Ha már tõkéletes, akkor legyen az, nem? Van mondanivalõja, de nem hiszem, hogy felejthetetlenül bevonul a filmtörténetbe.Ha igen, akkor igaza van a seriffnek, ez a világ már nem a régi...Ez csak az én véleményem, amolyan vénnek való...
Adaka 2008 márc. 12. - 14:10:19
(305/1107)
Sose olvastam még a fórumot, de ahogy így körbenézek mi zajlik itt nem is bánom annyira. A film olyan mint egy regény, vagy bármilyen másik mûvészeti alkotás. Éppen az a szép benne, hogy van, akit megfog, van, akit nem. De, hogy egymást látatlanba minõsítsétek...
A film meg nekem tetszett, úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban, amikor még fekete-fehérben néztük a westerneket és alig vártuk, hogy végre megszólaljon valaki. Ott is sablonos volt a mondanivaló, ott is össze-vissza lövöldöztek, egyszerû volt a sztorija, és a színészek se vitték túlzásba. Épp errõl szólt és aki szerette, ezért szerette. Nekem ebben a filmben helyszín, történet, karakterek, hangulat, minden passzolt. És innentõl magasról teszek rá milyen díjat kapott.
5/10
ondok 2008 márc. 12. - 11:00:28 5/10
(304/1107)
Köszi,igazad van,én még azzal is kiegészíteném,hogy lesz majd remélhetõleg olyan olvasó is,aki azt fogja gondolni,hogy ha ez a film ilyen karakterû,ilyen intelligenciájú embereknek tetszik,akkor ez nem igazán támasztja alá a film nagyszerûségét,és akkor finoman fogalmaztam.
5/10
ondok 2008 márc. 12. - 10:50:40 5/10
(303/1107)
"Nem igazán értem, hogy "a nem is láttad a filmet, és mégis véleményezed" kijelentés miért sablonos..."
Az érthetõség kedvéért,aki nem olvas vissza annak beidézem,hogy mire írtam elõzõ hozzászólásomat.
5/10
ondok 2008 márc. 12. - 10:47:31 5/10
(302/1107)
Fogja ezt még a TV is adni,meg aztán ,hogy ki fog rá beülni azt honnan tudod?
5/10
ondok 2008 márc. 12. - 10:44:12 5/10
(301/1107)
Arra értettem ,hogy sablonos,hogy mint minden közhelynek ennek is van igazságtartalma,de milliószor ismételgetik.
Mondok egy példát: ÉN pl olyan akciófilmet,amibõl mindennap láthatsz a kereskedelmi TV-n és amelyek fõszereplõje többnyire jeancloudvandamme v. brucewillis nem nézek meg pedig nem is láttam.És gondolod ,hogy rosszul döntöttem?Nem valószínû.Nos Eloq nálam sokkal kevésbé volt elõítáletes ez ügyben,mert ugyan nem látta ,de megadta az esélyét,hogya véleményünk alapján,ha olyat olvas megnézi.Én is sok van dammosat láttam mire elõítéletes lettem vele szemben.Úgyhogy azért sablon a fennti mondás ,mert nem mindíg igaz csak mindíg hangoztatják.
Kecsegella 2008 márc. 12. - 09:08:28
(300/1107)
Úgy látom, sokan még mindig nem értik. Ez a film nagyszerû, de csak akkor, ha olyanok nézik meg, akiknek tetszett. Szavazni és hozzászólni is csak azoknak szabad. A többiek elmehetnek a búsba.

Én má' el is mentem... :o)
10/10
tonhal 2008 márc. 12. - 08:10:47 10/10
(299/1107)
Erre a filmre nem a 15 éves gyerekek fognak beülni, és nem is fiatalabbak, sõt, megkockáztatom, az én korosztályomból is kevesen nézik meg. Ergo, szerintem 20 év fölött már mindenkinek van olyan kialakult személyisége, és stabil világképe, hogy ne ez a film billentse ki azt. Körül vesz minket a szenny és az erõszak, ezen az alapon minden második filmfórumhoz beírhatnád, hogy "óvakodjatok, mentsétek a lelketek". És hidd el, ha egy 10 éves betéved a Terminátorra is, meg a Nem vénnek való vidékre is, elõbb fogja magát terminátorként próbálgatni, mint Antonként. Ennyit a kisebb rosszról, más szemszögbõl.
ELog 2008 márc. 12. - 02:19:28
(298/1107)
[i:5528e3f95c]Hidd el, ez a film senkit sem ront meg, és termel ki magából sarokban sirdogálós, érfelvágós emberkéket, azt motyogva: "most jöttem rá, gonosz a világ"...[/i:5528e3f95c] - Talán nem (bár ha jól sejtem ez nem egy egzakt kijelentés, csupán egy sejtés), de lehetnek olyanok, akiket hozzásegít, más igen hasznos filmekkel egyetemben

[i:5528e3f95c]Büszke lehetsz magadra.[/i:5528e3f95c] - Igen..., talán igen. Én legalább foglalkozom azzal, hogy lehetnek olyan emberek, akiknek ártalmára lehet. Nem úgy állok a kérdéshez, hogy hadd érvényesüljenek a gyönyörû képek, és a fantasztikusan eredeti megoldás, hogy nem alkalmaz zenét, mindegy ez mibe kerül.

[i:5528e3f95c] Megvédted a naiv fiatalokat egy értékes filmtõl, ihajj, nézzék csak helyette a Terminátort, az hasznukra lesz...[/i:5528e3f95c] - Itt nem az a kérdés, melyik lesz hasznukra, hanem az, hogy melyik okoz kevesebb kárt egy felkészületlen személyiségben. És ha lehet hinni azoknak, akik méltatják a filmet, valamint az elismerõ kritikáknak, akkor ez a Terminátor.

[i:5528e3f95c]Fegyvert adtál a kezünkbe egy hozzászólással.[/i:5528e3f95c] - Nem a Ti kezetekbe. Aki reakció hiányában is ilyen ádáz harcot tud vívni, annak nincs szüksége semmilyen fegyverre. Különösen nincs, ha maga az egyik zászlóvivõje az ügynek. Én azokról beszéltem, akik nincsenek felkészülve egy minden gátlásoktól mentesen kiagyalt rémképre.
10/10
tonhal 2008 márc. 11. - 23:10:56 10/10
(297/1107)
Ondok!

Nem igazán értem, hogy "a nem is láttad a filmet, és mégis véleményezed" kijelentés miért sablonos... Szerintem ez teljesen megérthetõ, elfogadható és elsõdleges. Azt hiszem, bármilyen részletes infóval is rendelkezem egy filmrõl, akárhány kritikát is olvastam róla, nem tudok róla hiteles kritikát írni. Elog mégis ezzel próbálkozik...
Egyébként nemcsak az a rémisztõ, hogy a kisgyerekek egy része hogyan nem viselkesik józanul, vagy hogy hogyan, és mivel foglalkoznak, mirõl beszélnek, hanem az is, hogy az idõsebb korosztály is vannak olyanok, akik nem tudják moderálni magukat.

Elog!

"Egyedül az érdekel, hogy lehetnek olyan emberek, akiknek fegyvert adtam a kezébe, hogy lelkileg szembeszálljanak ennek a filmnek - minden információm szerint -, félelmetes hatásaival, ha úgy döntenek, hogy megnézik.
Fegyvert adtál a kezünkbe egy hozzászólással. Büszke lehetsz magadra. Megvédted a naiv fiatalokat egy értékes filmtõl, ihajj, nézzék csak helyette a Terminátort, az hasznukra lesz... Hidd el, ez a film senkit sem ront meg, és termel ki magából sarokban sirdogálós, érfelvágós emberkéket, azt motyogva: "most jöttem rá, gonosz a világ"...
A privát üzeneted nem kaptam meg, sajnos.
10/10
Eszty81220 2008 márc. 11. - 20:44:13 10/10
(296/1107)
Mindenkinek joga van ideírni!Ha nem tetszik amit az illetõ ír,egyszerûen nem reagálok rá és kész!De emberek ez egy filmes fórum,nem veszekedni kéne szarságokon,hanem a filmrõl és a hozzá kapcsolódó dolgokról kéne beszélni!Ehelyett mindkét tábor marja a másikat!(tisztelet a kivételnek,akire nem vonatkozik,az ne vegye magára)Dantes attól,hogy valakinek nem tetszett a film,még nem azt jelenti,hogy nem is érti!(persze vannak olyanok is akik nem értik,elismerem)De attól,hogy valaki idejön és elmondja a negatív véleményét a filmrõl,nem kell lehülyézni,és elküldeni õt innen,mondván úgysem fogta fel a filmet,mert nem biztos,hogy errõl van szó!
10/10
Dantes 2008 márc. 11. - 19:27:04 10/10
(295/1107)
Ismét be bebizonyítottad hogy semmit sem értettél a filmbõl.
Nem igaz, mért reklámozod, hogy nem érted a filmet?
Nem neked készült fogd fel.
Most is te kötsz bele egy olyan emberbe akinek tetszett,
egyszerûen képtelen vagy megbírkózni a gondolattal hogy van akinek ez tetszik?

Hagyd már abba! Nekem nem tetszik, nekünk igen, mi nem szeretünk tégfed és te se minket. Úgyhogy igazán elhúzhatnál már.
5/10
ondok 2008 márc. 11. - 19:21:43 5/10
(294/1107)
Dan Norton:"Valahol szerintem szánalmas, h olyan emberek húzzák le ezt a filmet ezen a honlapon, akik nem szeretik ezt a stílust, vagy akik nem értik mirõl szól, "
Értem,tehát te majd megállapítod,hogy akinek nem tetszik azzal ilyen problémák vannak,akik v. nem fogják fel v. nem tetszik nekik ez a stílus.Utóbbi már közelít,mert tényleg azért húzzák le mert nem tetszik nekik,de nem a stílus,hanem a film maga.
De van egy meglepõ hírem ,nagyon is szeretnénk a komoly filmeket,emlékszünk olyanokra,csak éppen ezt nem tartjuk annak,mert pl nem hatódunk meg a búsképû seriff filozofálgatásán,mert hamisnak érezzük v. legalábbis nem érint meg bennünket . Nem vesszük be az ilyet, többet szeretnénk.
10/10
Dantes 2008 márc. 11. - 19:13:18 10/10
(293/1107)
Ja eltalátad, érdekelet vagyok a forgalmazásban...aha, a Coen fivéreknek a dolgozom hogy találtad ki?

Vagy az is lehet azért láttam a díjátadó elõtt, mert létezik olyan hogy internet, meg letöltõ oldalak...folytassam?
5/10
ondok 2008 márc. 11. - 19:09:51 5/10
(292/1107)
Ismerõsek ezek a sorok?:
antimason | Válasz március 10. 14:00 | 274/323
Nem fogom kifejteni, mert a hozzád hasonló hatalmas filmes kvalitással rendelkezõ emberek már meggyõztek arról, hogy:

1. sz*r film nincs, csak a sok hülye nem érti.

2. Elõbb láttad, mint a díjátadó, tehát nehezen tagadnád, hogy a forgalmazásában vagy érdekelt és ezért vagy felháborodva, ha más véleményen van valaki. "

Másrészt gratula,ha te így fogod vissza magad,és biztosíthatlak,hogy amíg ilyen hangnemet használsz nem fogok eltünni innen,mert ki nem állhatom az ilyen alakokat,akik azt hiszik,hogy mindenkinek dirigálhatnak.
Kispofám én nem tettem szóvá,hogy minek töröd itt magad,ráadásul szellemi problémákat is látok,mert ugye amit te szeretnél az ,hogy egy fórumon ne vélemény legyen ,hanem csak dícséret ill. akinek más a véleménye mint neked az max. egyszer mondhatja el.
Csak Besenyõ Pisti bácsit tudnám idézni,de minek?
5/10
ondok 2008 márc. 11. - 19:01:52 5/10
(291/1107)
Hát úgy gondolom elég sok konkrétumot írt még eloq is,amit a véleményekbõl szûrtle,és amit senki sem cáfolt,ahhoz ,hogy ami hozzászólásunkat is véleménynek lehessen tekinteni.
10/10
Dantes 2008 márc. 11. - 18:56:07 10/10
(290/1107)
Ki leplezett le és mivel? Erre nem emlékszem.
Továbbá naok óta vissza fogom magam.
Továbbá engem az idegesít, hogy mindek jársz te ide? Én hányingert kapok pl: a Gyõzikesótól. De nem megyek oda és mondom el ezt naponta többször!

Felfogtam, neked a film nem tetszik, jó. De miért mondod el újra és újra?
5/10
ondok 2008 márc. 11. - 18:55:32 5/10
(289/1107)
Semmi ellentmondás nincs a dologban,amire azt hinnéd ,hogy van,mert Eloq tényleg nem látta a filmet,és így nem is volt véleménye,de pont itt próbált tájékozódni,nem a kritikákból,nem a sznobok ájuldozásából,hanem tõlünk.Sõt a pozitív véleményeket preferálta,és abból vont le következtetéseket.Ugyanis úgy is meg lehet nézni egy filmet,hogy stílszerû legyek,hogy feldobok egy pénzt ,aztán élet v. halál.De okos ember próbál valahogy információt szerezni,olyanokra hallgatni ,akikben még nemigen csalódott v. minimum az ösztöneire támaszkodni.Nem mindíg talál így sem,mert lám engem félrevezetett az Oscar, meg néhány ítész ömlengése,dehát van ilyen nem fogok a kardomba dõlni.
5/10
ondok 2008 márc. 11. - 18:46:08 5/10
(288/1107)
Nocsak , rontom a boltot? Mert ha nem vetted volna észre én csak válaszolok arra ,amit nekem írnak,viszont te tényleg mindennap ,mint egy cerberus itt kémlelsz és próbálod lelki terror alá helyezni ,aki nem dícséri a filmet,ráadásul átlátszó módon,ahogy korábban már egy másik nick leleplezett.