10/10
Eszty81220 2008 márc. 16. - 23:06:34 10/10
(367/1107)
Ezért írtam,hogy ne általánosítsunk!Tudom,hogy bõven vannak olyan emberek,akik okosak,igényesek..stb,de a film mégsem tetszett nekik különbözõ okok miatt (nem azért nem,mert nem képesek megérteni)!De biztos,hogy van egy igénytelenebb réteg is(most jön az,hogy kinek hol kezdõdik az igénytelenség),akik barátok köztön(rajongóktól bocs) és társain nõnek fel!
zizili 2008 márc. 16. - 21:53:36
(366/1107)
Nekem nagyon tetszett a film, egyrészt, mert nagyon aktuális kérdést feszeget: öregedõ társadalomban élünk. Szerintem nem arról szól, hogy a világ egészében kegyetlen, hanem arról, hogy az idõsebbeknek kegyetlen, dehát ugye ezt ígéri a cím is (legalábbis az eredeti). Az szintén nagyon jó volt, hogy nem a bûnös városba helyezte az egészet, hanem szinte a pusztába. Szerintem zseniális lett, harminc-negyvan év múlva, nyugdíj elõtt újra megnézem. Meg még addig párszor;)
olty 2008 márc. 16. - 20:57:42
(365/1107)
Akkor 10 ismerõsömbõl 9 igénytelen mert nem tetszett neki a film.A filmeket az embereknek készítik és nem önmaguknak,elsõsorban az a lényeg hogy a közönség mit szól hozzá.ha kritikus szemmel nézzük akkor biztos más a vélemény,ezért inkább mûvészfilm és nem közönségfilm,a színészi alakitással semmi bajom nem volt,de a kivitelezés pocsék!Mondom ez az én véleményem,de ettõl nem vagyok igénytelen,úgyhogy kár erõlködni,a tények beszélnek!
10/10
Eszty81220 2008 márc. 16. - 19:51:07 10/10
(364/1107)
Értem,hogy mit akarsz mondani,sõt valahol egyet is értek veled,de általánosítani akkor sem kéne!:))
10/10
Dantes 2008 márc. 16. - 19:04:05 10/10
(363/1107)
ÁH! Tévedsz, meg lett itten mondva: ez a film unalmas, és rossz, és akinek tetszik azzal van a baj.
Mindjárt jön pár fórumtárs és megmagyarázza: õ nagyon igényes és nagyon okos és nagyon bölcs, viszont ez a film a rossz...
és kész!
10/10
- VO - 2008 márc. 16. - 19:00:01 10/10
(362/1107)
Ez a fórum remekül mutatja a magyar közönség általános igénytelenségét.
Csak azt nem értem, miért nézték meg a No Countryt ezek az emberek... nem csoda, hogy nem tudták értékelni. Maradtak volna inkább a 9 és fél randinál. Azt a színvonalat legalább az õ befogadóképességükhöz igazították.
olty 2008 márc. 16. - 15:43:18
(361/1107)
Megnéztük a filmet,tiszteletben tartom mindenki véleményét,de élvezhetetlen volt.A film lényege hogy érzelmeket keltsen az emberben,és ez az érzelem bármi lehet,de ez a film semmit nem váltot ki belõlem,vontatott gyenge mondanivaló semmi különös,max a stílus volt más mint a megszokott.Kicsit beteg a film,de a világ is az,ez engem nem szórakoztat!Szerencsére nem vettem a fáradságot hogy moziba nézzem meg!
10/10
Dantes 2008 márc. 16. - 10:37:22 10/10
(360/1107)
Ha majd ki jön DVD-n addigra biztosan.
De jól van ez felirattal is.
5/10
ondok 2008 márc. 16. - 10:05:48 5/10 Előzmény wzoli
(359/1107)
Erre mondtam én azt ,hogy kriminek közepes,drámának gyenge.
10/10
Eszty81220 2008 márc. 16. - 08:43:07 10/10
(358/1107)
A film sztem is zseniális,ebben egyetértünk,de azért nem kell bunkónak lenned!Attól,hogy valakinek nem tetszett még nem biztos,hogy **moderálva**!Filmes fórum=filmekrõl kéne véleményt mondani,nem egymásról!(Ismét leírom,hogy akire nem vonatkozik az ne vegye magára)
derecszsolt 2008 márc. 16. - 08:04:01 Előzmény Dantes
(357/1107)
Nem csak tõle kérdeztem, attól, aki tudja. Szóval tudja valaki mikor lesz szinkronizálva?
10/10
- VO - 2008 márc. 16. - 05:16:02 10/10
(356/1107)
Zseniális film.
**moderálva**
morzsa 2008 márc. 15. - 22:53:29
(355/1107)
távol álljon tõlem(és még annál is messzebb), hogy bármilyen háborút folytassak vagy épp hozzátegyek. megy ez nélkülem is.
annyit csupán, hogy Javier Bardem akár monodrámaként is elõadhatta volna mindezt, akkor is az ölében hullott volna a filmvilág minden csokra. brutálisan eredeti. remek.
Tommy Lee Jones a másik olyan figura, akire ddig várt ez a szerep. de megkapta a magáét, rendesen. tutijó.
és most jön a de. bár számtalan veszettül jó jelenet van a filmben(pénzdobálós-Woody Harrelsonos...), mégsem éreztem úgy a végén, hogy ez számomra az életem filmje lett volna. de még a hónap filmje se. nem tudom ez minek tudható be, kicsit sajnálom is, de ez van. pont.
10/10
Dantes 2008 márc. 15. - 20:06:39 10/10
(354/1107)
Miért tõle kérdezed ,hogy mikor jön ki szinkronosan?
derecszsolt 2008 márc. 15. - 19:53:28
(353/1107)
Mikor jön ki szinkronosan?????
Mannings 2008 márc. 15. - 14:08:56 Előzmény Mage
(352/1107)
Jó volt, olyan mint a könyv.
Mr. Jones fantasztikus volt, mint mindíg.
8/10
wzoli 2008 márc. 15. - 14:05:08 8/10
(351/1107)
Sziasztok!

Nekem nagyon tetszett a film, ám egy problémám volt vele.
Az elején szófukar, kegyetlen mindent megmutató thrillernek indul, aztán egyszer csak megtörik a szótlanságot és a Ponyvaregényhez hasonlatos üldözõs fekete komédiaként megy tovább, poénos dialógusokkal, sok izgalommal. Az átmenet még elmegy, bár meglepõ. Aztán a végén azonban a slusszpoén elmarad, hirtelen egy mûvészfilm lezárás lesz, racionalitással, humor nélkül, nehezen elfogadható éles váltással, a végén a seriff szörnyen szájbarágó monológjával.
Nem értek egyet azzal, aki azt mondja nem szól semmirõl, valóban az élet eldurvulásáról, brutalitásáról szól, ami az idõvel romlik is. Ám az az érzésem, ha nincs a mûvészfilm lezárás, sokan nem vették volna észre (így sem páran), csak egy akciófilm lett volna belõle. Ha viszont végig mûvészfilmet cisnálnak, akkor nem lett volna ilyen szórakoztató. Ezt Coenéknek csak egy erõltetett hirtelen váltással sikerült megoldaniuk a végén, ez nagyon nem tetszett.
Amúgy viszont igen, a színészek nagyon jók: Tommy Lee Jones (kár a végén a monológért), Javier Bardem átváltozása, Woody Harrelson sziporkázása és Josh Brolin eszköztelen tiszta játéka.
Ha osztályoznom kéne, akkor 8-as!

wzoli
ELog 2008 márc. 15. - 00:54:53
(350/1107)
Oh, megint elõkerült a Fargo. Szívesen megkérdezném Dantest, ha még szóbaállna velem :))), hogy miért tetszik a film. Arról vitatkozhatnánk teljes gõzzel, mert láttam, minimum kétszer, de lehet, hogy háromszor (és gyanítom, hogy kettõnknek nem ugyanaz tetszik benne). És mivel azt gondolom, hogy nem fogok választ kapni, elmondom én, hogy mért tartom jónak kb. 70-80%-ig és miért rossznak, a maradék mértékben. Nem lesz (nagyon) hosszú, ráadásul van itteni vonatkozása is. Nekem a filmben az ember a fontos. Elsõsorban róluk, jellemekrõl, karakterekrõl beszéljen és arról, hogy hogyan determinálják ezek az eseményeket. És a Fargo beszél is. Több fontos karakter van benne. Az egyik a kis ember, a jelentéktelen figura, az örök vesztes, akit még saját "nagy ötletébõl" is ki akanak vásárolni, és miután ez nem sikerül, egyszerûen elveszik tõle, aki odáig csúszik le, hogy végsõ elkeseredésében egy ál emberrablást tervel ki, de még ez is kicsúszik a kezébõl, mivel nem képes felmérni elõre, hogy a mûvelet idióta, de gonosz, s erejük tudatában levõ kivitelezõit nem fogja tudni kordában tartani. William H. Macy nagyszerûen formálja meg a karaktert (megjegyzem, már máskor is volt hasonló szintû alakítása, lásd.: Szerencseforgatók). Mi vezet tehát a tragédiához? Az, hogy egy ember életképtelensége megállíthatatlanul viszi lefelé õt a lejtõn, s akár borítékolni is lehetne, hogy ha eddig mindent elbarmolt, ez a végsõ kétségbeesésében kiagyalt tett se végzõdhet másképp. A másik érdekes karakter a rendõrnõ, Frances McDormand alakításában, aki félúton van saját belsõ világa és a bûntett között. Már lélekben gyermeke születésére készül, ám jön a bûneset, amit meg kell oldania. Tulajdonképpen egyensúlyoz, nem akarja magát a kelleténél jobban elvonni a nagy érzéstõl, mégis monoton következetességgel halad elõre az ügyben. Hihetetlen kisugárzása van ennek a nõnek, amit meg is mutat ebben a filmben. Tulajdonképpen szabvány figura az após, egy (a szó szoros értelmében is) közönséges üzletember, aki még ötletébõl is kirabol valakit, ha érdeke fûzõdik hozzá és megteheti. Alapfelfogása, hogy veje meg se érdemli a lehetõséget (nem érdekli, fel se fogja, hogy õ volt az eszmei szerzõje az üzletnek), elég sokat elárul mentalitásáról. A két piti bûnözõ ugyanez a maga primitív módján. Az általuk elbarmolt helyzetben is felülkerekednek, csak mert õk az erõsebbek és megtehetik. De azért a Coen fivérek nem hazudtolják meg magukat. Ott kellett lenni a film végén egy darálóból égnek meredõ emberi lábnak, mert e részlet nélkül nem teljes a látvány, meg a film mondanivalója. Pedig én azt gondolom, éppen enélkül lenne az. Csak el kell adni a filmet néhányezer tükörsíma agyú, vérszagra gyûlõ mozilátogatónak is.

Na, ennyit a Fargoról. Csak egy példát akartam mutatni arra, milyennek képzelem, amikor egy fórum szûkös lehetõségei közepette a film emberi oldaláról is történik megemlékezés. És akkor most tessék megnézni az itteni elismeréseket. Gyönyörû hozzászólások keletkeznek amik kiemelik a képeket, a brutális hatásokat, a jövõ vészjósló elõképét, azt, hogy egyik figura felülkerekedik a másikon (de mivel, arról már egy szót se), hogy milyen látvány mekkora érték a filmben, és közben nem szólnak egyetlen szót se a film legfontosabb komponensérõl, az emberrõl, ill. arról, hogy ezeknek a karaktereknek az összjátékával miként válik elkerülhetetlenné a végkifejlet. Így igaz, ilyen méltatásokból 80% megspórolható, még talán több is.
5/10
ondok 2008 márc. 14. - 22:18:40 5/10 Előzmény henisz
(349/1107)
ennyit a kritikusokról,meg az ájuldozásukról.Sokan azt mondják ,hogy az Oscar többnyire le van vajazva,és azután a precíz gépezet a kritika elkezd "dolgozni".
5/10
ondok 2008 márc. 14. - 22:15:44 5/10
(348/1107)
A mezei fórum átlaga itt félrevezetõ,mert jóformán csak dícsérõk pontoztak.