Téma: No: 309

7/10
Levbab 2021 okt. 13. - 20:13:22 7/10
(30/30)
Nem rossz sorozat, de a végére meguntam.
A csajok most dobtak fel egy videót a sorozat kapcsán, nézzétek meg ha érdekel titeket:
https://youtu.be/L3Evy5cpDhY
7/10
napraforgó 2021 aug. 17. - 05:18:45 7/10
(29/30)
Állitólag a magyarban 201 résesre szabták át a sorozatot. Sajnos igy a vége felé eléggé unalmassá vált, Nekem Yildirim felbukkanása - de már Hüliyáé is igen erőltetett volt.
Erol és Filiz Onurékhoz költözése is elég hülye ötlet, valahogy nem hiszem, hogy ők ne tudtak volna önálló házba költözni, elvégre az ő apja is Sarihan fiú volt, nyilván több Sarihan részvénnyel, komoly vagyonnal, stb., igy nem kellett volna kuncsorogniuk Onuréknál.
Ráadásul Özge felbukkanása és a csúnyácska, koravén kislánykája meg tök fölösleges volt. Most már megnézem a végkifejletet, de nem várok tőle nagy csodát.
Nem lehetetlen, hogy ennek a sorozatnak is olyan hirtelen vetettek véget, mert nem volt jó a nézettsége.
7/10
Zeynep 2021 aug. 16. - 21:12:06 7/10
(28/30)
A sorozatnak a héten lesz vége. Képesek voltak 209 részig elhúzni ezt az egyébként 69 bölümből álló filmet??!! Ezért hagytam fel a török sorozatok nézésével. Még a fele rész is sok lett volna vetítésre, nem még ennyire elaprózva! Ha nálunk is 69 részben leadták volna a filmet, azt mondanám nem is volt rossz!
De így, még a kedvencem Demet Özdemír kedvéért sem néztem a sorozatot! Persze van aki nagyon szereti a sorozatokat, bármilyen hosszúra nyúlnak is. De nem baj, hiszen nem vagyunk egyformák, nem igaz?! :))
7/10
napraforgó 2021 jún. 09. - 03:54:05 7/10 Előzmény Bonitó
(27/30)
Köszönöm a tájékoztatást. A you tube-on én is elértem a sorozatot, török nyelven, angol felirattal, meg is néztem a 211-ik részig, de még hátra lenne 34 kb. félórás rész.
Engem leginkább az érdekelt volna, hogy magyar felirattal hol találom meg.

Bár angolból van középfokú nyelvvizsgám, de vagy 20 éve nem használom és hát gyorsabban kéne olvasni, mint ahogy a feliratok változnak. Persze igy is meg lehet érteni a nem túl bonyolult szituációkat.
És a forditás sem túl profi, rengeteg a nyelvtani tévedés és a forditó, amit nem tud angolul, lazán beirja lengyelül. Nyilván az az anyanyelve.
A facét nem használom, mivel én sem vagyok már mai gyerek, nem most fogok beletanulni.
A fan clubokat meg nagy ivben kerülöm, véletlenül sem szeretnék rajongani csak azért, mert az elvárt egy ilyen helyen.

Azt reméltem, hogy te találtál egy olyan helyet, ahol magyar felirattal lehetne nézni, az jó lenne, mert én mindig belealszom a sorozatba a hosszú reklámblokkok alatt.
Bonitó 2021 jún. 08. - 21:13:39 Előzmény napraforgó
(26/30)
Amíg érdekeltek a török sorozatok?
- Először megnéztem mindig a "port.hu-n" a sorozat török címét.
- Miért?! Azért, mert a Wikipédiában, csak a török címe után tudok kutakodni ( hány részből ( azaz törökül: bölüm-ből) áll a sorozat. ( ugyanis a t öbb évados, sok részes sorozathoz már nincs türelmem.)
- A "you tubon" beírom a török címet a keresőbe és már nézhető is a feliratos sorozat.

Tehát: Házasságért örökség megtekintése a you tubon pld:   
You tube     No: 309     65. Bölüm (FINAL)
(a videónál pedig oldalt megjelennek a felkínált video részek és válogathatsz belőlük kedvedre.)

- Tudomásom szerint a "facén" is  vannak "török sorozatos csoportok". (akik naprakész fordítják és rakják fel a sorozatokat. ( Én nem vagyok "fb-os!)
- Tovább nagyon dicsérik a "SorozatBarát"-t, ahol igen nagy a választék (Bejutni csak meghívóval lehet.)
- Az Index Fórumon is van a "török sorozatok" fóruma.
( Az utóbbi időben kialakult egy "kedves kis társaság" ( köztük vagyok én is! :)))
Akik nagyon részletesen tárgyalták ki a török sorozatokat, színészeket. Sokat tanultam Tőlük, mit hol lehet, hol tudok megnézni, keresni, naprakész linkek voltak stb.)
Aki esetleg csak úgy "odatévedt" csupán meghívóért, mindig kapott is.

Remélem, tudtam valamicskét segíteni?!
(Elnézést, ha nagyon szájbarágós voltam!)
7/10
napraforgó 2021 jún. 08. - 17:25:13 7/10 Előzmény Bonitó
(25/30)
Az rendben van, hogy ha egy nőnek nem mindig sikerül ugyanazt az árnyalatot eltalálni, hisz megszoktuk, hogy a nők festik a hajukat, idősebb korban mindenképp, de a fiatalok közt sem ritka.
Szongülnél pl. nem mindig ugyanaz a vöröses árnyalat van, Yildiz meg szándékosan váltott a lángvörösből egy sötétebb árnyalatra.

De férfiaknál csak idősebb és hiú szinészeknél látom leginkább, hogy festik a hajukat. De ez a fiatalember cirka 30 éves, ő minek variál? Jól állt neki a szőke, nyilván ez az eredeti hajszine, kár ezt a vöröset bevállalni.

Te hol nézted meg végig?
Bonitó 2021 jún. 08. - 15:47:17 Előzmény napraforgó
(24/30)
Már csak hébe-hóba nézem a sorozatot. Egyébként meg "gyorsban" (videón tekergetve), már megnéztem a fináléig. De akkor nekem nem tűnt fel a hajfestési malőr Onurnál.
De véleményem nem mérvadó, mert öreg vagyok, vaksi vagyok és ezek szerint figyelmetlen is?! :)
Azonban kiváncsivá tettél, ezért most bele tekergettem a klf. részekbe és valóban változnak a hajszínek! De nemcsak Onurnak, hanem Lale-nak is, és a többieknek is, nemre való tekintet nélkül. Bizisten! Vagy mégsem?! :)
Egy dologban biztos vagyok, hogy Erol apja kopasz! :)
Habár ezek szerint,  ha parókát húzna a fejére, lehet, hogy azt sem venném már észre?! :)))))))))))))))
7/10
napraforgó 2021 jún. 08. - 06:08:28 7/10
(23/30)
Csak nekem tűnik úgy, vagy Onur tényleg festi a haját? Eleinte ő volt a magas, szőke fickó, de most egészen vörös a haja. Nem találták el az árnyalatot?
7/10
napraforgó 2021 jún. 02. - 18:12:40 7/10 Előzmény Bonitó
(22/30)
Elég fura. Ha megijesztenek, én ösztönösen a szivemhez kapok, biztos nem jutna eszembe számba nyúlkálni. A fülcimpa fogdosást én nem az ijedezésnél látom, hanem inkább valami jókivánságnál. Szongül asszonyt és Yldizt is láttam fülcimpát megfogni, és közben azt mondták, hogy insallah.
(törökül néztem, angol felirattal, csak nem végig, kissé unalmassá vált, igy abbahagytam)
Bonitó 2021 jún. 02. - 17:52:30 Előzmény napraforgó
(21/30)
Igen, ezt minden török sorozatban láthatjuk. :)
Náluk ez a szokás, ha meglepődnek. Meglepetésükben ők a fülcimpájukhoz, fogsorukhoz kapnak.
(Talán a vallásuk miatt sem kapnak a szívükhoz?!)
Mi a szívünkhöz kapunk ha meglepődünk. (Lehet, hogy ők meg azt kérdezik, hogy a magyarok miért kapkodnak a szívükhöz azaz "miért fogdoa mellüket?! :)))
7/10
napraforgó 2021 jún. 01. - 20:22:58 7/10
(20/30)
Miért fogdossák a törökök a felső fogsorukat, ha meglepődnek? és miért fogdossák a fülcimpájukat?
7/10
Zeynep 2021 máj. 16. - 19:05:27 7/10
(19/30)
Az "Álmodozó" (Erkenci Kus) török sorozatban Can Yaman (Can Divit) partnere Demet Özdemir (Sanem!) volt!
7/10
napraforgó 2021 ápr. 18. - 18:08:32 7/10 Előzmény Bonitó
(18/30)
Valószinűleg nekem is igy kellene hozzáállnom, hogy gyorsban áttekerni az unalmasabb részeket.
Ebben a No. 309-ben is kezd idegesiteni, hogy a fiatal pár hol összeveszik, hol kibékül, a család néha nekik drukkol, máskor meg szidja az ellenfelet.
A két másik lány férje/udvarlója meg állandóan szerencsétlenkedik, ott a se veled, se nélküled megy a végtelenségig.

Az általad emlitett sorozatokat nem láttam, én ugyanis annyira nem vagyok oda a törökökért. Az erőszakosokért azért, a romantikusokért meg azért, mert végtelenül hosszúak. Ezeket minimum a felére kellene redukálni.
Azt meg nem szivesen tenném, hogy félbehagyom, mert meguntam. De most már szinte alig van olyan sorozat, amely 200 résznél kevesebb magyar epizódból áll.

Ezért szeretem a koreaiakat, mert azok nem hosszabbak 50 résznél. De annyira nem vagyok fan, hogy neten nézzek ilyen sorozatokat.
Bonitó 2021 ápr. 16. - 18:45:51 Előzmény napraforgó
(17/30)
Igen, helyes a két főszereplő a Lale-t játszó Demet Özdemir és az Onur Sarihan-t játszó Furkan Palali is, a maga 200 cm-ével ! :)

Annál is inkáb szimpatikusak, mert Demet Özdemir az egyik kedvenc török színésznőm. Ugyanis kb. egy éve belefutottam a "Szerelem íze" (Telihold/Dolunay) c.  török sorozatba. A történet a képernyő elé ültetett. Nagy hatással volt rám a két főszereplő Can Yaman és Özge Gürel. A török táj, a sorozat zenéje is nagyon megfogott. Végignéztem, holott sosem voltam sorozatnéző!

Utána jött Can Yaman-nal és Demet Özdemir-rel  az " Álmodozók" c. sorozat. Közben "rákaptam" vénségemre arra, hogy videón "gyorsban" (azaz áttekerve)  megnéztem a következő részt, mint egy kiváncsi rossz gyerek, mert nem tudtam kivárni a sorozat végét!
Következett a " Rossz úr " (Bay Yanlis) c. sorozat, benne  ismét Can Yaman-Özge Gürel páros. Na, és itt már kezdtem egy kicsit kiábrándulni mindkettőjükből. Can Yaman már túlságosan kigyúrta magát erre a sorozatra, és "csak" ujjatlan pólóban mutatkozott, hogy a kigyúrt izmok jól látszódjanak. Özge Gürel cingár kis lábai még jobban premier plánba kerültek az alig ruhákban, melyek roppan előnytelenek voltak neki, pont a leírtak miatt. Szerintem. 

Jelenleg a Life tv-n futó és a vége felé járó Elsöprő szerelem (Inadina Ask) sorozatot nézem, de már csak a háttérből. Természetesen már "gyorsban" megnéztem a történet végét. Már csak azért is, mert a törököknél nem aratott sikert, és az idősebb korosztály nyomására teljesen váratlanul be is fejezték a sorozatot, illetve csak egyszerűen félbehagyták és punktum?! :(

Mint tudjuk, a fenti sorozattal egyidőben fut a Nr 309 azaz "Házasságért örökség" c. sorozat, melyet a kedvencem Demet Özdemir miatti szimpátiából nézem. Ha pedig vége lesz az Elsöprő szerelemnek kb. két hét múlva, nem fogom nézni, mert közel kétszáz epizódig húzzák majd el ezt a bugyuta sztorit is.
(Sajnos nincs türelmem már a hosszú sorozatokhoz, esetleg max. 50 rész! :)

Láttam még "gyorsban" egy pár rövidebb sorozatot, mint a " Te csöngess az ajtómon "  és a " Szülőházad a sorsod " c. sorozatot, kimondottan Demet Özdemir miatt.   Sajnos, mindkét sorozatot "csepegtetve folytatják. Mindig figyelni kell, hogy megvan-e már a következő rész.
Kedvencem lett Kerem Bürsin, Ibrahim Cellikol, Burak Özcivit, Engin Akyürek, Kivanc Tatlitug és a szép kék szemű Onur Tuna. Lányok közül pedig a már említett Demet Özdemír, és a hasonló kaliberű temperamentumos Acelya Topaloglu, az Elsöprő szerelem Defne Barutcu Aras-a!
(Elnézést, hogy hosszú és sok (k) voltam?! :)
7/10
napraforgó 2021 ápr. 16. - 15:42:43 7/10 Előzmény Bonitó
(16/30)
Én Kurtulus idétlenkedéseit és Samet szerencsétlenkedéseit unom kissé. Lale és Onur helyesek és tetszik Yldiz asszony sok megnyilvánulása is.
A sorozat kb. a feléig érdekes, onnantól már csak az időhúzás megy.
Bonitó 2021 ápr. 13. - 21:33:22
(15/30)
Az Álmodozó c. sorozatban megkedveltem Demet Özdemirt és miatta kezdtem el nézni a sorozatot.
A sok félreértés, hazudozás miatt kezd érdektelen lenni a sorozat. Főleg Onurék házvezetője zavaró az állandó hallgatózása, keverése miatt. Szerintem.
7/10
napraforgó 2021 ápr. 13. - 17:35:57 7/10 Előzmény napraforgó
(14/30)
Javitanom kell magam. A Nergis nem jácint, hanem nárcisz. Igaz, mind a kettő szép és illatos tavaszi virág.
7/10
napraforgó 2021 ápr. 13. - 16:11:14 7/10
(13/30)
Nézem a török neveket, szinte mindegyiknek van jeletése.
Gül Baba óta tudjuk, hogy a gül rózsát jelent, a baba meg apát.
Songül asszony nevének jelentése : utolsó rózsa
Nilüfer = lótusz
Lale = tulipán,
Nergis = Jácint

Songül virágüzletének a neve 3 virág. A 3 lányáról nevezte el.

Még a kis Gülsah is egy virág, ő a sah rózsája.

Amit viszont nem értek, hogy a magyar szinkronban miért u-nak ejtik az ü-t, amikor a török eredetiben nagyon jól hallható, hogy Gülsahnak ejtik a nevét.
A török nyelv ugyanúgy ismeri az ö és ü betűt és hangot, ahogy a magyar.
Nem kéne idétlenkedni az angolos ejtéssel.
Szlv 2021 márc. 27. - 12:25:47
(12/30)
Ha valaki az Álmodozóval kezdi összehasonlítani, akkor csalódni fog ebben a soriban
Több közös szereplő van, az Álmodozóból pl. Ayhan, Muzo, Mevkibe, Miribán, na és persze Sanem, aki a főszereplő itt is
Nekem furcsa kicsit a sztori is, az első részben terhes lesz egy olyan pasitól, akinek még a nevét se tudja, aztán a gyerek után szeretnek egymásba, legalábbis gondolom, mert még csak a 12. résznél tartok, de egyelőre még várom h magával ragadjon ez a sorozat, mert eddig még nem történt meg
Pamyca 2021 márc. 23. - 19:15:41
(11/30)
miért maradt el az összes ismétlés, se délután se hétvégén nincs