Téma: No: 309

7/10
napraforgó ápr. 18. 18:08:32 7/10 Előzmény Bonitó
(27/27)
Valószinűleg nekem is igy kellene hozzáállnom, hogy gyorsban áttekerni az unalmasabb részeket.
Ebben a No. 309-ben is kezd idegesiteni, hogy a fiatal pár hol összeveszik, hol kibékül, a család néha nekik drukkol, máskor meg szidja az ellenfelet.
A két másik lány férje/udvarlója meg állandóan szerencsétlenkedik, ott a se veled, se nélküled megy a végtelenségig.

Az általad emlitett sorozatokat nem láttam, én ugyanis annyira nem vagyok oda a törökökért. Az erőszakosokért azért, a romantikusokért meg azért, mert végtelenül hosszúak. Ezeket minimum a felére kellene redukálni.
Azt meg nem szivesen tenném, hogy félbehagyom, mert meguntam. De most már szinte alig van olyan sorozat, amely 200 résznél kevesebb magyar epizódból áll.

Ezért szeretem a koreaiakat, mert azok nem hosszabbak 50 résznél. De annyira nem vagyok fan, hogy neten nézzek ilyen sorozatokat.
Bonitó ápr. 16. 18:45:51 Előzmény napraforgó
(26/27)
Igen, helyes a két főszereplő a Lale-t játszó Demet Özdemir és az Onur Sarihan-t játszó Furkan Palali is, a maga 200 cm-ével ! :)

Annál is inkáb szimpatikusak, mert Demet Özdemir az egyik kedvenc török színésznőm. Ugyanis kb. egy éve belefutottam a "Szerelem íze" (Telihold/Dolunay) c.  török sorozatba. A történet a képernyő elé ültetett. Nagy hatással volt rám a két főszereplő Can Yaman és Özge Gürel. A török táj, a sorozat zenéje is nagyon megfogott. Végignéztem, holott sosem voltam sorozatnéző!

Utána jött Can Yaman-nal és Demet Özdemir-rel  az " Álmodozók" c. sorozat. Közben "rákaptam" vénségemre arra, hogy videón "gyorsban" (azaz áttekerve)  megnéztem a következő részt, mint egy kiváncsi rossz gyerek, mert nem tudtam kivárni a sorozat végét!
Következett a " Rossz úr " (Bay Yanlis) c. sorozat, benne  ismét Can Yaman-Özge Gürel páros. Na, és itt már kezdtem egy kicsit kiábrándulni mindkettőjükből. Can Yaman már túlságosan kigyúrta magát erre a sorozatra, és "csak" ujjatlan pólóban mutatkozott, hogy a kigyúrt izmok jól látszódjanak. Özge Gürel cingár kis lábai még jobban premier plánba kerültek az alig ruhákban, melyek roppan előnytelenek voltak neki, pont a leírtak miatt. Szerintem. 

Jelenleg a Life tv-n futó és a vége felé járó Elsöprő szerelem (Inadina Ask) sorozatot nézem, de már csak a háttérből. Természetesen már "gyorsban" megnéztem a történet végét. Már csak azért is, mert a törököknél nem aratott sikert, és az idősebb korosztály nyomására teljesen váratlanul be is fejezték a sorozatot, illetve csak egyszerűen félbehagyták és punktum?! :(

Mint tudjuk, a fenti sorozattal egyidőben fut a Nr 309 azaz "Házasságért örökség" c. sorozat, melyet a kedvencem Demet Özdemir miatti szimpátiából nézem. Ha pedig vége lesz az Elsöprő szerelemnek kb. két hét múlva, nem fogom nézni, mert közel kétszáz epizódig húzzák majd el ezt a bugyuta sztorit is.
(Sajnos nincs türelmem már a hosszú sorozatokhoz, esetleg max. 50 rész! :)

Láttam még "gyorsban" egy pár rövidebb sorozatot, mint a " Te csöngess az ajtómon "  és a " Szülőházad a sorsod " c. sorozatot, kimondottan Demet Özdemir miatt.   Sajnos, mindkét sorozatot "csepegtetve folytatják. Mindig figyelni kell, hogy megvan-e már a következő rész.
Kedvencem lett Kerem Bürsin, Ibrahim Cellikol, Burak Özcivit, Engin Akyürek, Kivanc Tatlitug és a szép kék szemű Onur Tuna. Lányok közül pedig a már említett Demet Özdemír, és a hasonló kaliberű temperamentumos Acelya Topaloglu, az Elsöprő szerelem Defne Barutcu Aras-a!
(Elnézést, hogy hosszú és sok (k) voltam?! :)
7/10
napraforgó ápr. 16. 15:42:43 7/10 Előzmény Bonitó
(25/27)
Én Kurtulus idétlenkedéseit és Samet szerencsétlenkedéseit unom kissé. Lale és Onur helyesek és tetszik Yldiz asszony sok megnyilvánulása is.
A sorozat kb. a feléig érdekes, onnantól már csak az időhúzás megy.
Bonitó ápr. 13. 21:33:22
(24/27)
Az Álmodozó c. sorozatban megkedveltem Demet Özdemirt és miatta kezdtem el nézni a sorozatot.
A sok félreértés, hazudozás miatt kezd érdektelen lenni a sorozat. Főleg Onurék házvezetője zavaró az állandó hallgatózása, keverése miatt. Szerintem.
offtopic
Brierley ápr. 13. 19:13:54 Előzmény napraforgó
(23/27)
7/10
napraforgó ápr. 13. 17:35:57 7/10 Előzmény napraforgó
(22/27)
Javitanom kell magam. A Nergis nem jácint, hanem nárcisz. Igaz, mind a kettő szép és illatos tavaszi virág.
offtopic
Brierley ápr. 13. 17:12:49 Előzmény napraforgó
(21/27)
+1! :-)
7/10
napraforgó ápr. 13. 16:11:14 7/10
(20/27)
Nézem a török neveket, szinte mindegyiknek van jeletése.
Gül Baba óta tudjuk, hogy a gül rózsát jelent, a baba meg apát.
Songül asszony nevének jelentése : utolsó rózsa
Nilüfer = lótusz
Lale = tulipán,
Nergis = Jácint

Songül virágüzletének a neve 3 virág. A 3 lányáról nevezte el.

Még a kis Gülsah is egy virág, ő a sah rózsája.

Amit viszont nem értek, hogy a magyar szinkronban miért u-nak ejtik az ü-t, amikor a török eredetiben nagyon jól hallható, hogy Gülsahnak ejtik a nevét.
A török nyelv ugyanúgy ismeri az ö és ü betűt és hangot, ahogy a magyar.
Nem kéne idétlenkedni az angolos ejtéssel.
Szlv márc. 27. 12:25:47
(19/27)
Ha valaki az Álmodozóval kezdi összehasonlítani, akkor csalódni fog ebben a soriban
Több közös szereplő van, az Álmodozóból pl. Ayhan, Muzo, Mevkibe, Miribán, na és persze Sanem, aki a főszereplő itt is
Nekem furcsa kicsit a sztori is, az első részben terhes lesz egy olyan pasitól, akinek még a nevét se tudja, aztán a gyerek után szeretnek egymásba, legalábbis gondolom, mert még csak a 12. résznél tartok, de egyelőre még várom h magával ragadjon ez a sorozat, mert eddig még nem történt meg
Pamyca márc. 23. 19:15:41
(18/27)
miért maradt el az összes ismétlés, se délután se hétvégén nincs
7/10
napraforgó márc. 04. 17:28:06 7/10
(17/27)
Az első 3 rész nagyon szórakoztató. Remélem végig ilyen vicces lesz.
suvike márc. 03. 20:16:58 Előzmény napraforgó
(16/27)
OK. Magyart ugyan nem nézek, de mostanában olyanokat néztem, mint az amerikai Rezidens, New Amsterdam......nagyon jók voltak, több ilyen is kéne.
7/10
napraforgó márc. 03. 18:52:42 7/10 Előzmény suvike
(15/27)
Egyelőre elég egy ilyen maratoni hosszúságú török, főleg, hogy nézek mellette mást is, a koreait az Izaurán, meg a magyar sorozatokat is, a keresztanyut és a mi kis falunkat is.
suvike márc. 03. 17:15:22 Előzmény napraforgó
(14/27)
Én ajánlom, hogy nézd meg, ha szereted a könnyed, jópofa történeteket, kevés intrikával, sok romantikával. Előbb nézek meg egy ilyet, mint bármit, mert ugyan már jó kis mexikóit sem adnak, de azért azokban meg annyi intrika van, nehéz elviselni. Mondjuk, ezeket a laza török sorozatokat, a Life hozta be, és látom, már a régebbieket is megveszi, örülök neki. De igazad van, előre nem látni, mi lesz.
Abban bízok, hogy ez a csatorna kerüli az erőszakos sorozatokat, és marad a romantikusnál.
7/10
napraforgó márc. 03. 16:58:17 7/10 Előzmény suvike
(13/27)
Én nem láttam azokat, amiket emlitettél.
Sajnos előre nem nagyon lehet tudni, hogy eldurvul egy sorozat. Néha csak a reklámokból tudjuk meg, hogy ez is egy megbosszulós sorozat lesz.
És sajnos a Port sem segit, mert ir két semmitmondó mondatot ismertetőül.
suvike márc. 03. 16:19:51 Előzmény napraforgó
(12/27)
Bár nem kapott valami jó nemzetközi értékelést, de az Álmodozó, A szerelem íze-ből kiindulva, szerintem jó lesz. Nekem is a rengeteg erőszakkal van bajom a török sorozatoknál, és mindegyiknek rossz a vége. De ezek, amiket a LifeTV kezdett adni, aranyosak, tele romantikával, némi cselekménnyel,
de erőszak nincs bennük, és a végük hapiend.
7/10
napraforgó márc. 03. 13:42:15 7/10 Előzmény suvike
(11/27)
Én sem nézek török sorozatokat mostanában, mert mindegyik olyan brutális, minden a bosszúról szól. Meg egyébként is olyan borzasztó hosszúak, még a mexikóiaknál is hosszabbak.

De megnéztem ennek az első epizódját és úgy tűnik vigjáték lesz, legalábbis a két unokafivér anyja nagyon viccesek, ahogy ki akarják házasitani a fiaikat a nagy örökség reményében.
Remélem nem rontják el.
suvike márc. 03. 13:28:13 Előzmény napraforgó
(10/27)
Igen, ez könnyen lehet, meg az is, hogy a magyar epizódok majd nem 45 percesek lesznek, hanem kevesebb. Közben én is rákerestem, és a Műsorvízióban láttam a 201 epizódot. Csak be is fejezzék, mert mostanában minden csatornánál bevett szokás, hogy nemes egyszerűséggel abbahagyják a sorozatot.
Én különösebben nem kedvelem a török sorozatokat, kivétel a lájtos, romantikus, mint az Álmodozó...és a többi ilyen. De a Csodálatos asszony abbahagyása nagyon bosszant, mert a legizgalmasabb résznél hagyták abba, pedig ezt kivételesen megnéztem volna. Írtam az RTL-nek, és azt válaszolták, eddig tart a sorozat eredetileg is. Na, amit visszaírtam, azt nem tették zsebre. Hogy lehet ennyire palira venni, hülyének nézni a nézőket?
7/10
napraforgó márc. 03. 12:35:46 7/10 Előzmény suvike
(9/27)
Rákerestem a cimére a neten, ott olvastam .
Nyilván a török bölümök is csak nagyjából két órásak. Ha valamelyik hosszabb, akkor kijön a 201 rész a magyarban.
7/10
napraforgó márc. 03. 12:34:02 7/10
(8/27)