Téma: Non Solus

István Boromisza 2016 jan. 07. - 12:24:43
(2/2)
Vági Bence kitûnõ érzékkel állította össze a Recirquel újabb elõadását. Tegnap volt alkalmam megnézni és nagy örömmel és elégedettséggel álltam fel a vastaps után. A színpadkép, a modern zene orgonával vegyítve, a ritmus, mind nagyon tetszett. A darabot bevezetõ kortárs táncbetétnél kissé aggódtam, hogy hol itt az újcirkusz, de a továbbiakban nevéhez hû maradt a társulat. kívánom, hogy további remek darabokat tudjanak kiállítani mindannyiunk nagy örömére. Gratulálok!
8/10
ambrosius 2015 okt. 15. - 23:35:47 8/10
(1/2)
A premier csodálatos volt a döccenõkkel együtt is. A taps jogos.
Csak. Talán nem jól tette Vági Bence, amikor építve a biztos alkotói, technikai, zenei partnereire, csapatára kiemelt két kitûnõ embert a „családból”. Képességeik megérdemlik, de biztos, hogy folyamatosan elbírnak 70 perc koncentrált jelenlétet a színpadon/manézsban?
Illés Renátó és Zsiros Gábor már a korábbi produkciókban is elismerést érdemlõ személyiségek voltak. A szeptember végi elõadások trapéz számain már õk dolgoztak, (készülve az új bemutatóra), de akkor sem hibátlanul. A saját szerükön viszont bravúrosan!
Az elõzõ évek három, teljes estés, szépen fejlõdõ produkcióikban a csapatmunka, az együttes munkája volt, ami megragadott. Épült a Recirquel neve, képe, tudásának elismertsége a nézõkben.
Most a rendezõ-koreográfus alkotói igényessége akart kiteljesülni. Talán meg is érdemli, talán nem is helytelen. Csak. Biztos eljött az ideje?
Számomra a pici csalódás ott volt, hogy korrekt színpadkép, zene, világítás, kosztüm, azaz összhatás mögött minden teher két – nagyon tehetséges és nagyon profi tudású – szereplõre összpontosult.
Öregemberként, nézõként, nagyon rosszul érezném magam egy luxus hajó színpadán elõadott minimál produkcióban viszont látni õket.