danek87 jún. 22. 17:40:56 Előzmény Tenebra Mors
(21/21)
A Christopher Lee féle Drakulák mint trash?! Ilyet se sűrűn mondanak a hammer horrorokra.
Querelle82 2018 máj. 02. - 19:43:37
(20/21)
Eléggé uncsi film.
10/10
Ivy66 2015 jan. 12. - 09:59:24 10/10
(19/21)
Örömmel fedeztem fel a film topicját a fórumban. Nagyon, nagyon régen láttam moziban (!). Ha a DVD-n ilyen hatással volt a nézõkre, gondolhatjátok, milyen volt ez anno a széles vásznon. Nagyon magával ragadó, fantasztikus képi világú film, Kinski ezúttal visszafogott, szenvedõ alakításával, és a gyönyörû Isabelle Adjanival. Olvastam, hogy Kinski eléggé õrült mûvész volt, és Herzoggal folyton veszekedtek, mégis zseniális dolgokat hoztak össze együtt.
robicsek2 2015 jan. 11. - 10:37:39
(18/21)
Én eddig csak a legelsõ némafilm verziót láttam ! Az nagyon jó! 3D-sitett verziója is jó. Kivéve a sok hangeffekteteket.

Ezt még nem néztem, de talán egyszer.
crash48 2015 jan. 11. - 10:24:04
(17/21)
Remek film,érdemes megnézni!A képi világa elsõrangú!Adjani,Kinski,és a késõbb Hitlert kítûnõen játszó Bruno is mind-mind jól alakítanak.
Coleman 2011 febr. 25. - 12:41:21
(16/21)
Döbbenetesen nagy film! Imádom Murnau-t és az eredeti Nosferatu-t remekmûnek tartom, de Herzog filmje megállja a helyét a nagy elõddel szemben. Az utolsó látomásos rendezõk egyike - mondták rá, és valóban! Egyszerûen briliáns a fickó, volt néhány filmje, ami kisebb csalódást okozott, de ez messze felülmúlta a várakozásaimat. Gyönyörûek a tájak, vizuálisan a legszebb filmek közé tartozik, a már emlegetett jelenetsor, mikor Jonathan elindul a vár felé, aztán Wagner zenéjére leszáll az éj és az egész olyan, mint egy életre kelt Friedrich festmény, ezt egyszerûen látni kell! Vagy a jelenet, mikor a ködös parton, a temetõben Lucy háttal nekünk nézi a végtelen vizet. Felejthetetlen atmoszféra, remek színészek, igazi filmes varázslat, minden filmrajongónak kötelezõ penzum.
frenchbullie 2011 jan. 05. - 17:28:53
(15/21)
Üdv! Olvastam az Engedj be-hozzászólásokban, hogy az a film a fájdalmas magányt igyekszik megmutatni. Nekem a Nosferatu-ból jön le ez a fájó magány-érzés. Kinski zseniális! És a képi világ is! Nagyon jó film!
sztriki 2009 máj. 04. - 00:42:42 Előzmény sztriki
(14/21)
nah, meg szereztem végre egy secondhand-megalázóban a filmet...ami a szinkront illeti, pocsék szerintem, akármilyen jó színész volt szakácsi sándor, nem való kinski hangjának, tetejébe' néhány ordító félrefordítás is van, amit még hiányos némettudásommal is kiszúrtam.
mindenesetre kiváló a film, és az extrák, kommentárok teljesen jók a DVD-n, kár, hogy már nem kapható újan...
sztriki 2009 márc. 09. - 20:20:14 Előzmény wim
(13/21)
kösz az információt. nem "kényelmességbõl" keresném a magyart, mert szinte csak feliratosan nézem a filmeketm tekintettel a magyar szinkronipar utóbbi évtizedbeli teljesítményére, hanem igazából a német nyelv nem annyira az én világom, de akkor ez egyszer elviselem.:)
wim 2009 márc. 08. - 19:34:36 Előzmény sztriki
(12/21)
Próbáltam kideríteni, kik a szinkronhangok, de nem sikerült. Én nem vadásznám a helyedben a szinkronizált változatot, meggyõzõdésem, hogy minden film eredeti hangon a legjobb. Nem rossz ugyan a magyar hangos változat sem, de mivel ebben a filmben olyan kevés a szöveg (alig beszélnek benne!), hogy igazán el lehet viselni feliratozva. Én németül és magyarul is néztem már, és észrevettem, hogy a magyar szinkron olykor bizony kevesebbet mond, mint az eredeti illetve a felirat.
sztriki 2009 febr. 24. - 21:53:08
(11/21)
nem tudja valaki, hogy kik a szinkronhangok a fõbb szerepekben? csak ,hogy vadásszam -e a magyar szinkronost, vagy elég a német eredeti feliratosan...
Tenebra Mors 2008 dec. 05. - 22:25:50 Előzmény Eraserhead
(10/21)
Igen, valóben ezek az igazi jó Drakula-feldolgozások.
Mondjuk majdnem egyel kevesebb lett, hiszen a legelsõ Nosferatut be akarták zúzatni, mert Mrs. Stoker beperelte Murnaut :S. Látszik, hogy akkoriban is hemzsegett a Világ a hülye, pénzéhes emberektõl.
Csak azt nem értem, hogy nyerhetett pert, mikor egy csomó mindenben az 1922-es Nosferatu simán rá is ver Stoker regényére (pl.: Napfényre szétporladó vámpír), illetve a neveket is megváltoztatták, és ráadásul még a történet is csak nagyvonalakban hasonlít.

A Christopher Lee-féle Darkula-film(ek?) szerintem elég gagyik. Ott nagyon az ilyen trash-horror vonalra mentek rá, pedig valójából a vámpírnak egy esszenciális lénynek kellett volna megmaradnia mindig is, nem pedig egy trancsírozó vadállatnak. Arra ott vannak a vérfarkasok. Ezért is szeretem Anne Rice-t is, mert a vámpírokat "rehabilitálta" a megfelelõ helyükre. Illetve Coppola Drakula-filmje is ezért is tetszett, mert a posztmodern vámpírfilmek közül talán ez képes elismerni a vámpírokat felsõbbrendû, érzékeny lényekként (na meg az Interjú a vámpírral), nem pedig karatéjozós vadbarmokként, mint a BloodRayne, vagy a Drakula 2000, meg a Penge-filmek is (bár a Penge 1. részét én szeretem, de azért ott is eléggé kilóg néha a lóláb.)

Herzog filmjében meg szinte sajnálható a vámpír. Még megjelenésében is szánalmas. Pedig Max Schreck az alapból is bûnronda volt, de mégis alakjában ott volt A GONOSZ. Ebben a vámpírban pedig szinte a "fogyatékosság", a "nem-emberség" iránt érzett sajnálat van csak.
Én Murnau Nosferatujától a mai napig beszarok a félelemtõl, mikor Orlok gróf feltûnik, szinte mindig. Éjszaka nem is nagyon merem nézni azt a filmet, pedig imádom.
Herzogé azért félelmetes, mert bizonytalanságot képes felébreszteni: mikor Hutter megy Erdélybe, látjuk a végtelenül félelmetes és kétes ködbe burkolózó tájakat, a Napot eltakaró sziklákat. Kétségbeesik az ember, fõleg, ha felismeri, hogy néhol már járt is, hogy mi van, ha igazak a históriák, és létezik egy sátáni lény, aki emberekre vadászik? Itt ez okozza a félelmet, na meg a patkányvésznek az ábrázolása.

Áhh, több könyvet is lehetne írni e filmrõl :D. Nem értem, sokan miért becsülik úgy le, illetve mire föl ez, hogy újság mellé lehet kapni potompénzért, meg 600 Ft-ért. Lényeg, hogy ára fordított arányban áll az igazi értékével!
Eraserhead 2008 nov. 16. - 14:56:37 Előzmény Kendy
(9/21)
Kinski valoban zsenialis, de ugyanilyen jelzot erdemel Isabelle Adjani is, csodas alakitas, en elsore beleszerettem.

A filmtortenelemben szerintem 4+1 kituno Drakula-film keszult:
1. az 1922-es Murnau-Max Schreck fele 'Nosferatu',
2. az 1931-es Tod Browning altal jegyzet 'Dracula', Lugosi Bela feledhetetlen es utanozhatatlan alakitasaval,
3. az itt targyalt 1979-es 'Nosferatu - Phantom Der Nacht'
4. az 1992-es Coppola fele monumentalis 'Bram Stoker's Dracula'
a +1 pedig a 2000-es 'Shadow of the Vampire', John Malkovich es Willem Defoe foszereplesevel, amely nem a Stoker muvet dolgozza fel, hanem Murnau mozijanak forgatasarol szol, erdekes film.

Na ezek kozul nekem a 'Phantom Der Nacht' a kedvencem, a megkozelites - Dracula, mint szenvedo leny - a kepvilag es a hangulat miatt. Es persze a varazslatos Isabelle miatt!
bourne 2008 aug. 26. - 12:57:38
(8/21)
volt szerencsém mind a két Nosferatu hoz ... elõször a 22es verziót fogtam ki azután pedig ezt is ...
és bár Herzog bevallja, h vannak jelenetek, amiket onnan vett át egy az egyben, a két filmet össze sem lehet hasonlítani ...
teljesen más Nosferatu megjelenítése is ...
az én véleményem szerint Herzog é egy kicsit izgalmasabb, amin persze nagyon lendít az is, ahogy Kinski alakítja ...

ha esetleg valakit érdekel az eredeti, akkor itt van :

http://video.google.com/videoplay?docid=-6185283610506001721

ui: moderátor bácsik és nénik ... ha ezzel valami rosszat követtem el, kérem ne töröljenek, max csak ezt az egy hozzászólást ... köszi ...
sword 2008 júl. 26. - 06:52:53
(7/21)
Én most találtam meg ezt a filmet hipermarketben, a "százforintos" DVD-k között, csak éppen "Nosferatu, a vámpír" címmel. Szóval aki DVD-n keresgéli, annak még van remény :-)
Dorian Gray 2008 máj. 25. - 08:06:44 Előzmény sipka
(6/21)
Nos jó lenne valahonna megszerezni, kb 1 éve láttam hogy adják a dunán..de hát ilyne lehetetlen idõpontban természetesen..nem csak a történet rendezés meg Klinski miatt érdekel, hanem most látom hogy Bruno Ganz is játszik benne, kb 2 éve láttam A bukást vele és abban zseniálisan játszotta Hitlert szerintem, kiváncsi vagyok ebben mit alkothatott.
sipka 2008 ápr. 10. - 17:00:45 Előzmény Tenebra Mors
(5/21)
Valamelyik nap láttam az egyik áruházban 695Ft-ért!!!! Szóval most érdemes beszerezni, mivel biztosra veszem, hogy pár nap múlva elfog fogyni az egész....
Tehát irány a legközelebbi bevásárló központ: "LET'S GO!!!!" :DD
10/10
Kendy 2008 febr. 28. - 22:38:20 10/10
(4/21)
Régebben lehetett kapni ujság mellékletként.
Akkor vettem meg és nagyon jó vétel volt.
Mert olcsó volt és ez meg REMEKMÛ!!!
Szuper film és Werner Herzog kommentárja is nagyon komoly.
A film készítését meséli el és a forgatási titkokat is elemzi.
Különösen a patkány jelenet ami nagyon érdekes ahogy mesél róla.
Mesél még a légkörrõl ami Kinski és közte zajlott a forgatáson.
Klaus Kinski ZSENIÁLIS!!!!
CSAK SZUPERLATIVUSZ!!!!!
Tenebra Mors 2008 febr. 28. - 21:49:58
(3/21)
Most nem olyan rég kellett megnéznem, mert kötelezõ film volt. Nem hittem volna, hogy megszorongatja a kedvenc Drakula-feldolgozásomat, az 1992-es Coppola-filmet, de megtette! Hihetetlen! Egyszerûen annyira beszippantó atmoszférája, annyira jó, magával ragadó hangulata van, s az ismert sztorit olyan jól használja újra, hogy az ember csak leesett állal lesi a filmet. Köpni-nyelni nem tudtam egész végig, s ülve néztem, éjjel, annyira magához szegezett.

Az erdélyi tájak + az a zseniális zene (mikor Harker közeledik a kastély felé) könnyet csalt a szemembe, annyira katartikus élményt nyújtott így együtt (fõleg, hogy némelyik részre rá is ismertem, ahol voltam élõben is XD).

Herzog nem pusztán adaptálta Bram Stoker mûvét. Sõt, igazából nem is azt vette alapul, hanem az 1922-es Nosferatut írta tovább, alkotta újra. Tudjuk, hogy a történet szerint melyik korban járunk, és a kosztümök alátámasztják ezt, de a városképek, házak univerzalitást tükröznek, és általánosítják az egészet, kapcsolatot teremtve ezzel az akkori patkányok okozta járvánnyal és Hezog korát zabáló "kórral".

A lezárás pedig... Na, az csapta ki a biztosítékot, a szó legszorosabb értelmében! Maximális katarzis!
Esküszöm, beszerzem egyszer valahogy DVD-n, és megnézem, ahányszor csak tudom. BOW Herzog-nak!

10/10
verdeleth 2007 aug. 02. - 03:38:49 Előzmény perry
(2/21)
Werner Herzog bocsi a javitásért Amugy Herzog egyik elfeledett alkotása. Báe nem tartom olyan erõsnek, mint a többi Kinski-vel készült filmet, azért nagyon jó, fõleg hogy nem ugyanaz a vége mint az eredeti némafilm