10/10
Mikihun júl. 01. 11:05:05 10/10 Előzmény Mikihun
(38/38)
Egyre jobban kezdek kiábrándulni a port. hu-ból, itt jóformán mindenki csak szitkozódni tud, és a, hogy már az előtt megírják a sorozat kritikáját, hogy véget érne, hogy hagynák kiteljesedni, ez övön aluli!
10/10
Mikihun júl. 01. 10:58:09 10/10 Előzmény zoliwankenobi
(37/38)
Mi folyik itt a porton? Azért 6.1- nél többet érdemel ez a sorozat! Csak sajnálni tudom azt az embert aki csak a hibákat látja. Ez az ovis szöveg maga is elég ovis🤨. A hatodik résszel bezárólag lényegében mindent megkaptunk amit akartunk, jó, vannak hibái, de összességében jól fel volt építve.
Reiner Werner júl. 01. 09:37:01
(36/38)
Én többet vártam a sorozattól, nem mondom, hogy nem tetszett, de a történet elég faék egyszerűségű, és már a többi történetből ismert...az első két részben meg lényegében igen kevés dolog történik, bő lére eresztve.
Reiner Werner júl. 01. 09:35:09 Előzmény csincsilla72
(35/38)
Valószínűleg nem létfontosságú szervet szúrt át Vader a karddal ...valahol a bal váll alatt ...meg aztán a nagy hőhatás az elvérzést is meggátolhatja.
7/10
Coyote77 júl. 01. 00:00:39 7/10
(34/38)
A sorozat egészében elég jó lett. Az első két rész után csalódottság lett úrrá rajtam, mert inkább láttam benne a Disney szokásos pénzközpontú igyekezetét (SW 7,8,9). Majd a következő részek, és a lezárás után megváltozott a véleményem, itt már érezhető volt az alkotói szándék. A történet persze Kenobiról szól, viszont a kis hercegnő többször is fókuszba kerül. A kis színésznő rendkívül jó Leia szerepében. Reva ígéretes karaktere sajnos kiaknázatlan maradt. Mivel sorozat, ezért lehetett volna több párbeszéd is benne, kiszélesítve a színészek mozgásterét. Yoda is kaphatott volna 10 percet egy látogatás erejéig Obi-Wan részéről, talán hamarabb összekapta volna magát a kiábrándult Jedi mester. A látványvilág hozta az elvártat, szerintem senki nem számított látványos űrcsatákra. Összességében szerintem ennek a kissé vérszegény hatrészes történetnek így is helye van a nagy filmek között (SW 1-6,+R1).
1/10
zoliwankenobi jún. 29. 20:16:03 1/10
(33/38)
A Disney-nél teljesen hülyének néznek minket?
1/10
zoliwankenobi jún. 29. 20:14:10 1/10
(32/38)
Obi Wan...Obi Wan....Ez most a legmenőbb film az oviban.
Sz. Péter jún. 28. 18:06:32 Előzmény Pénzes Ádám
(31/38)
A látvánnyal semmi baj nem volt.
1/10
sawyerx jún. 28. 10:28:00 1/10
(30/38)
Ismét egy disney produktum, aminek a minősége mindenféle szempontból a béka segge alatt van és inkább elvesz a régiek értékéből, mintsem hozzáad.
1/10
8/10
cellasto jún. 26. 19:24:33 8/10
(29/38)
Ui: jani-wan véleménye érdekelne nagyon! (Remélem ideteved:)
8/10
cellasto jún. 26. 19:19:20 8/10
(28/38)
Elso harom rész nem nyerte meg a tetszésemet, de mivel a bődületesen nagy ostobaság mandalorian es az ocska óvodásoknak készített boba fett után vágytam vegre valami igazán star wars érzésre, adtam esélyt a második 3 résznek is.
Hát nem bántam meg. Mintha felébredtek volna a film készítői és elkezdték volna komolyan venni a dolgot.
Le a kalappal tényleg.
Az epic obi wan-dart vader párbaj csak hab volt a tortan.
Remelem folytatják!
9/10
Pénzes Ádám jún. 25. 12:56:16 9/10
(27/38)
Nagyon jo a sorozat. A fanyalgokat nem ertem. Mit vartatok 300 millios mozikat kenterbe vágó latvanyvilagot? Hozza teszem ilyen teren is nagyon rendben volt, jol neztek ki a helyszinek.
A torténetet szépen tovabb írták, Mcregor ismét remekel a szerepben. Tokeletes kikapcsolodas.
9/10
Andriska07 jún. 23. 19:24:27 9/10
(26/38)
A Mandalorianra szerintem kár hivatkozni, mert az sem volt egy nagy durranás, inkább egy kellemes meglepetés. Már az első évadból is az jött le, hogy a fejvadászok között Mando az egyik legnagyobb balek szerte a galaxisban, ott szívatták, ahol tudták. A 2 évad ~60%-a az abszolút időhúzás kategóriájába tartozik. A sorozat legizgalmasabb szereplője az IG-egység volt, őt nagyon sajnáltam.
Az Obi-Wanban a párbeszédek helyenként (vagyis a fontosabb részeknél) valóban gyengék voltak, bele se kezdtek a mondatba, de már tudni lehetett, hogy mi fog elhangzani. Az is tény, hogy az egymással párhuzamosan zajló végkifejletekről nagyon ideje lenne már leszokni, totál megbontja az ütemet. A magam naiv módján azt vártam, hogy a küzdelem végén csak leülnek egy kicsit beszélgetni mester és tanítványa, majd rendes ellenségekhez méltóan elköszönnek végleg és mindenki megy a maga útjára. (szegény Vadert tutira körberöhögték a csillagrombolón, amikor visszament, bár ha volt egy kis esze, akkor egyenesen hazarepül, azon a kompon van hiperhajtómű). Voltak benne jó ötletek, nekem a 3. részben látott párbaj is teljesen bejött, nem voltak elvárásaim, egyszerűen jó volt látni, tök felesleges olyan filmes fogásokat hiányolni, amikhez a régi filmeknek sem volt sok közük. Aki szerint unalmas, az álljon neki megnézni mai fejjel az EP4-et úgy, hogy az első felében nem ásít egyszer sem. Na, az már kihívás.
Pray for next season.
4/10
GabiVR jún. 23. 18:25:54 4/10
(25/38)
Nem volt rossz, de lehetet volna jobb is. Én szerintem jobb lett volna, ha inkább egy filmet csinálnak belőle. Elégé sok helyen unalmas lett és csak az utolsó rész lett az egyik legjobb. Így sajnos csak 4/10 kap.
6/10
yaka jún. 23. 18:17:59 6/10
(24/38)
Sajnos jogos az átlagolt pontszám (jelenleg 5.9). A sztori nemcsak klisés, de helyenként hiteltelen is. A látvány jó, a színészi játék is, de... DUPLA SPOILER KÖVETKEZIK:

Ahogy Neo a Mátrix 4-ben, úgy itt Obi-Wan is elveszti a korábbi képességeit. Obi-Wan viszont visszanyeri (Neo csak részlegesen). Ultragagyi aspektus ez mindkét filmben.


6/10
csincsilla72 jún. 23. 00:01:44 6/10 Előzmény Andriska07
(23/38)
Nem volt nézhetetlen, de a kellemesen szórakoztatótól azért messze van. Nekem, mint "ősfannak" a legjobban az hiányzik, hogy a történet legalább a saját szabályainak megfeleljen (és grátiszként ne ötlettelen önismétlés legyen). És ez már hiányzott az ep7-9-ből is. Hogy egy példát mondjak: eddig az volt a szabály, hogy ha valakit keresztülszúrnak egy fénykarddal, annak annyi, meghal. Erre itt most a második szereplő éli túl, a jelek szerint minden segítség nélkül, és ami a legfontosabb: a nekünk nyújtott magyarázat nélkül. Mintha valami idióta számítógépes játékban lennénk, ahol újra és újra fel lehet támadni.
Tudom, hogy ezek a filmek már elsősorban a fiatalabb generációnak készülnek. Lehet, hogy ők már nem várják el sem a logikát, sem az indokolható motivációt a szereplőktől. Lehet, hogy őket már nem érdekli, mennyire koherens a történet, fő, hogy látványilag ott legyen. De ha így van, akkor erről a nézőközönségről ez az egész rettenetes szegénységi bizonyítványt állít ki.
6/10
pikigeri jún. 22. 20:12:37 6/10
(22/38)
Újabb pocsék Disney Star Wars produktum. Sehol nincs az Obi-Wan Kenobi a The Mandalorianhoz képest mondjuk nem is ugyanazok készítették és ez nagyon meglátszik. Még az sem menti meg egyáltalán a sorozatot a végtelen középszerűségtől, hogy Ewan McGregor nagyon jól alakítja Kenobi mestert. Remélem többet a Star Wars közelébe sem engedik Debora Chow rendezőt és Hossein Amini forgatókönyvírót. Semmi értelme nem volt leforgatni ezt a Kenobi sorozatot. Semmi pluszt nem kap tőle a Star Wars univerzum. Ugyanott lennénk, ha nem forgatták volna le, mint így, hogy leforgatták ezt a 6 részes vergődést. Inkább Leia Organa címet kellett volna adni a sorozatnak, mert szinte többet van képernyőn, mint Obi-Wan. Ezzel együtt a Leiát játszó Vivien Lyra Blair tündéri kislány és nagyon tehetséges gyerekszínész. Reva karaktere teljesen súlytalan és borzalmas, akit hasbaszúr Vader a fénykardjával, de nem hal meg, mert így lett megírva ki tudja miért. A Főinkvizítor alig szerepel és semmi jelentősége sincs az ő karakterének sem. Obi-Wan és Darth Vader kétszer találkoznak, de így, hogy tudja az ember, hogy mindketten életben maradnak teljesen tét nélkülivé válik az egész. Legalább a második találkozásukkor (ha már az első találkozásuk ilyen nevetségesre és botrányosra sikeredett) összehozhattak volna egy a Mustafari párbajhoz legalább felnőni szándékozó epikus párbajt, de nyoma sincs a szándéknak se. Hol van az a brutál Vader, akit a Zsivány Egyesben láttunk (ráadásul itt még erősebbnek kéne lennie, hiszen itt még 10 évvel fiatalabb)? Kapunk egy Qui-Gon és egy Palpatine cameot, de minek? Komolyan mondom, hogy Lola a kis droid érdekesebb volt, mint a legtöbb karakter, aki szerepelt a sorozatban. Az egész Obi-Wan Kenobi sorozat egy iszonyú nagy kihagyott ziccer.
9/10
Andriska07 jún. 21. 16:40:36 9/10
(21/38)
Az a helyzet, hogy a kibővült Starwars világ miatt ma már leginkább az EP4 nincs a helyén, hisz abban már önmagában is vannak ellentmondások. Obi-wan helyett Ben (micsoda rejtőzködés). Sokak szerint nem kellene most találkoznia Vaderrel, de e nélkül totál vérszegény lenne a sorozat. A vívódást meg kár lenne túl mélyen ábrázolni egy ilyen mesében. Mindenki tudja, hogy mi a szitu. Vannak zárkózott emberek, akik nem írják ki az arcukra, hogy én most épp vívódok, tessék megérteni, sajnálni és likeolni. Obi-wan is valószinűleg ilyen típus.
9/10
Andriska07 jún. 21. 16:21:33 9/10
(20/38)
Hát, nem tudom mivel lehetne már örömet okozni azoknak az állítólagos ős starwars rajongóknak, akik most versenyt fanyalognak. Részemről teljesen rendben van, kellemesen szórakoztató. A magam részéről örülök neki, pedig az előzménytrilógia távolról sem a kedvencem, de most sikerült nosztalgiát ébreszteni bennem azt illetően is. Vader, bár keveset szerepel, viszont abszolút uralja azokat a jeleneteket, jó ötlet volt behozni őt is. Hayden is jó. Örülök, hogy a Zsivány Egyesben "megismert" aprítós Vader karakterét hozták ide is, az új szinkronhangja is egész jó (Jockey-nál mindenképp jobb, bocsánat a Kránitz Lajos vagy épp Hollósi Frigyes rajongóktól), de természetesen az eredeti Birodalom Visszavágban hallható Nagy Attila a király.
Sz. Péter jún. 12. 17:34:21 Előzmény Pusobi88
(19/38)
Ha neked nem elég annyi flashback amennyivel érzékeltetik miért van így elanyátlanodva, oké de nekem bőven megfelel a mennyiségük, többet már nem szeretnék látni belőlük.