perry 2019 szept. 27. - 18:18:52
(25/45)
Azért a filmhez szervesen hozzá tartozik , hogy George V. Higgins regénye 1974-ben látott napvilágot, vagy más néven irodalmi kiadót. A film pedig ugrik egy nagyot és napjainkba helyezi át a történetet, gazdasági válsággal, gengszter bulival, piti bűnözőkkel és csupa jól megírt szlenggel. Arra meg külön felhívnám a figyelmet, hogy Brad Pitt sem egy puhapöcs ráadásul néha úgy dumál , hogy azt egy filozófiai tanszéken is megirigyelhetnék.
Mert bizony az üzlet az üzlet, maffiázni meg aztán tudni kell, ráadásul nem is fenékig tejfel , vagy is a "Lé meg a Lola" -német kortárs mozi ebben a témában-, de viszont Lolának ebben a filmben nyoma sincs.

Szakadt pasik dumálnak jópofa szövegeket, valamint öltönyös maffiózók jönnek-mennek és persze itt van az "eltakarító" aki roppant tökös, hol egzisztenciális szövege van, hol babusgató, majd csak úgy melléken beléd ereszt 4-5 golyót.
Ehhez társul némi film noir a maga fáradt feketébe hajló képeivel, megfűszerezve a műfaj köteles thriller borsával.

Meg aztán tényleg nincs új a nap alatt, hosszan lehetne sorolni a műfaj klasszikusait a Keresztapától egészen a másik nagyágyúig a Goodfellas-ig.

Némi helymeghatározással az Ölni kíméletesen olyan mint egy jól elkészített turmix bele kell dobálni egy balhés pasit Johnny, egy ártatlan bűnözőt Markie Trattman (megjegyzem, hogy szállnak az évek (Liotta), adjál hozzá egy csipetnyi tökre beállt állat alakítást James Gandolfini és így tovább, jól összerázod és már lehet is kóstolgatni.
Nagyon új nincs a filmben már mint a klasszikusuktól elvonatkoztatva, de van azért valami fura bukéja ennek a mozinak, még a hosszú dialógusoknak is meg piff-puff részeknek is, hiszen "Taran-tinó" is tanult, hogy "ökör" legyen belőle.
Persze abban is van némi igazság, hogy vannak itt kérem áthallások is de hát az vesse erre a műfajra és a filmre az első követ aki nagy újdonságot képes kitalálni.

Tudva levő ez a film nem szociológiai tanulmány a maffia viszonyokról, ráadásul fikció a javából, ennek ellenére egyedi módon van megkomponálva és nem mondható el róla, hogy a nagy amerikai "kolbásztöltőből" került betöltésre.
Ráadásul "gyengéden ölni", az kérem nem is olyan könnyű dolog.
Arról nem is beszélve , hogy nagy manírok nélkül és eszköztelenül játszani negatív hőst nagy bátorságra és erős önkontrollra vall. Az, hogy úgy nézhető a film mintha most jöttek volna a szereplők a 6:20-s busszal, vagy igen csak természetes pitiséggel rendelkeznének és az átjöjjön a nézőnek nem kis teljesítmény. A Ponyvaregényt pedig számon kérni az Ölni kíméletesen igen csak botor dolog. Azért is mert talán meg kellene várni , hogy ez a film is kult mozi legyen, amire szerintem van esélye, vagy nem.
Nekem a társadalmi álmok szertefoszlását Obama és a valóság szakadékát, hova tovább a társadalmi lehetetlenségek tárházát adja a film milyen világban is élünk, holnap jön valaki ránk mosolyog és előveszi ölő készülékét aztán joccakát.

Vagy mire is van a politika és a társadalom, játékszer-e az ember, ne tán a politika csak a hatalmat szeretné az egyén meg olyan mint a labdával ledobható cilinderes ember a vurstliban,a cél szentesíti az eszközt?
Jó, jó ez csak egy gengszter film, de ha akarunk, az néha azért nem árt, meg aztán kellene gondolkoznunk is :) Mit is mond a filmben Brad Pitt? "Amerika nem egy ország hanem egy üzlet"- szerintem a világ is.
5/10
Bodellger 2018 máj. 23. - 01:44:48 5/10
(24/45)
Ennek a filmnek hihetetlen gyenge a forgatókönyve. Nem az alapcselekménye, (az egész jó) hanem a dialógusok, leszámítva talán a Pitt féle reakciót a film legvégén. Egy szimpla, átlagos, hétköznapi emberek általi beszélgetés tartalmasabb és érdekfeszítőbb, mint amit ezekre az alvilági arcokra ráerőszakoltak. Pl a Gandolfinis jeleneteknél már kínosan éreztem magam, annyira gagyi, jellegtelen és izzadtságszagú párbeszédek voltak. A magyar szinkron pedig botrányosan szar. Oké, hogy lúzerek a rablók, de ilyen másodvonalas pulyka hangokat talán azért mégsem kellett volna választani a szereplőknek. Ebben az egészben sokkal több volt látva a neveket, és az alapsztorit, szóval eléggé csalódott vagyok. Jóindulattal 5/10
perry 2017 aug. 02. - 23:52:37 Előzmény InteriorLulu
(23/45)
.
perry 2017 júl. 25. - 13:13:40
(22/45)
Köszönöm Tanár úr.
8/10
InteriorLulu 2017 júl. 25. - 10:22:02 8/10 Előzmény perry
(21/45)
OFF
Szerintem az olyan esetekben, amikor akár csak halványan felmerülhet benned, hogy az adott szó két tagját egybe kéne írni (lásd összetett szavak), akkor ne habozz, írd mindig egybe: sokkal értelmesebb benyomást fogsz kelteni, ami azért jó, mert az amúgy jó gondolataid és meglátásaid nem kapnának ezáltal erõs gellert.

ON
A film jó, az alakítások pedig egytõl-egyig kiemelkedõek. Pitt és Jenkins minden közös jelenetükben fantasztikusan jól rezonálnak egymásra, de Pitt eleve félelmetesen jól hozza a cinikus, ugyanakkor végtelenül lezser és megnyerõ gazembert.
örZSEH 2015 dec. 26. - 21:44:16
(20/45)
Brad Pitt jó benne nagyon. Laza mégis vérfagyasztó.
Az elsõ félóra rettenet kínszenvedés volt nézni, ahogy a két lepukkant izzadó drogos minden hülyeséget összehord, de aztán Pityu behozza a filmet.
Bobby Peru 2015 jan. 13. - 17:04:25
(19/45)
Okos figura lehetett biztos aki lehúzta ezt a filmet(úgy hogy nem is látta).Szerintem eszméletlen nagy film.Brad Pittnek meg az egyik legjobb alakítása, nem beszélve Ray Liotta-tól.Jó rendezés, jó karakterek, jó fényképezés, meg lebilincseéõ a hangulat.Nem tudom milyen filmeket nézhetett hogy 5-bõl 3-4 kuka, de nem érthetett a válogatáshoz, meg a filmekhez.Igazán jó film, kevés egyszer megnézni! nekem 10-es!
gtport 2014 ápr. 13. - 22:42:20
(18/45)
Szerencse, hogy olyan zseniális kritikusokkal vagyunk megáldva, akik sem a filmet, de még az elõzetest sem kell megnézniük, mégis tudják milyen a film :)
És el is mondják nekünk, kíméletlenül!
6/10
doktormacko1 2014 márc. 17. - 22:31:10 6/10
(17/45)
6 / 10 Én is jobbra számítottam.
5/10
Atis88 2013 dec. 27. - 20:52:11 5/10
(16/45)
Ez a film egy unalmas fos és nem tudja feldobni a színészgárda sem... 5/10.
7/10
King Diamond 2013 aug. 17. - 16:03:31 7/10
(15/45)
Ez is azon kevés filmek közé tartozik, melyeknél a Port értékelése kevesebb, mint az IMDb-n. Ez a legtöbbször azért eléggé meglepõ szokott lenni, és szerintem ez egy kicsit most is igaz. Nem volt ez egyáltalán rossz film, a közepesnél véleményem szerint (ha nem is jóval), de jobb. Szokás szerint nem olvastam a könyvet, de nem volt egyáltalán unalmas. Az ismertebb szereplõk nagyon jók (Brad Pitt, James Gandolfini--RIP, Ray Liotta valamint Richard Jenkins). A két rabló balfasz volt, de gondolom így volt megírva a könyvben is, így ez szerintem nem írható fel a film rovására. Engem egyáltalán nem zavart a káromkodás sem, azért például egy Blöff után már megszokja az ember. A magyar szinkron is jó volt. Szóval, semmiképp sem egy közepes film ez, jobb annál.
7/10
perry 2013 jún. 14. - 01:03:28
(14/45)
Azért a filmhez szervesen hozzá tartozik , hogy George V. Higgins regénye 1974-ben látott napvilágot, vagy más néven irodalmi kiadót. A film pedig ugrik egy nagyot és napjainkba helyezi át a történetet, gazdasági válsággal, gengszter bulival, piti bûnözõkkel és csupa jól megírt szlenggel. Arra meg külön felhívnám a figyelmet, hogy Brad Pitt sem egy puhapöcs ráadásul néha úgy dumál , hogy azt egy filozófiai tanszéken is megirigyelhetnék.
Mert bizony az üzlet az üzlet, maffiázni meg aztán tudni kell, ráadásul nem is fenékig tejfel , vagy is a "Lé meg a Lola", de viszont Lolának ebben a filmben nyoma sincs.
Szakadt pasik dumálnak jópofa szövegeket, valamint öltönyös maffiózók jönnek-mennek és persze itt van az "eltakarító" aki roppant tökös, hol egzisztenciális szövege van, hol babusgató, majd csak úgy melléken beléd ereszt 4-5 golyót.
Ehhez társul némi film noir a maga fáradt feketébe hajó képeivel, megfûszerezve a mûfaj köteles thriller borsával.
Meg aztán tényleg nincs új a nap alatt, hosszan lehetne sorolni a mûfaj klasszikusait a Keresztapától egészen a másik nagyágyúig a Goodfellas-ig.
Némi helymeghatározással az Ölni kíméletesen olyan mint egy jól elkészített turmix bele kell dobálni egy balhés pasit Johnny, egy ártatlan bûnözõt Markie Trattman (megjegyzem, hogy szállnak az évek Liotta), adjál hozzá egy csipetnyi tökre beállt állat alakítást James Gandolfini és így tovább, jól összerázod és már lehet is kóstolgatni.
Nagyon újat nem kapsz már a klasszikusuktól, de van azért valami fura bukéja ennek a mozinak, még a hosszú dialógusoknak is meg piff-puff részeknek is, hiszen "Taran-tinó" is tanult, hogy "ökör" legyen belõle.
Persze abban is van némi igazság, hogy vannak itt kérem áthallások is de hát az vesse erre a mûfajra és a filmre az elsõ követ aki nagy újdonságot képes kitalálni.
Tudva levõ ez a film nem szociológiai tanulmány a maffia viszonyokról, ráadásul fikció a javából, ennek ellenére egyedi módon van megkomponálva és nem mondható el róla, hogy a nagy amerikai "kolbásztöltõbõl" került betöltésre.
Ráadásul "gyengéden ölni", az kérem nem is olyan könnyû dolog.
Arról nem is beszélve , hogy nagy manírok nélkül és eszköztelenül játszani negatív hõst nagy bátorságra és erõs önkontrollra vall. Az, hogy úgy nézhetõ a film mintha most jöttek volna a szereplõk a 6:20-s busszal, vagy igen csak természetes pitiséggel rendelkeznének és az átjöjjön a nézõnek nem kis teljesítmény. A Ponyvaregényt pedig számon kérni az Ölni kíméletesen igen csak botor dolog. Azért is mert talán meg kellene válni , hogy ez a film is kult mozi legyen, amire szerintem van esélye, vagy nem.
Nekem a társadalmi álmok szertefoszlását Obama és a valóság szakadékát, hova tovább a társadalmi lehetetlenségek
tárházát adja a film milyen világban élünk, holnap jön valaki és ránk mosolyog és elõveszi ölõ készülékét és joccakát.
Vagy mire is van a politika és a társadalom, játékszer-e az ember, ne tán a politika csak a hatalmat szeretné az egyén meg olyan mint a labdával ledobható cilinderes ember a vurstliban,a cél szentesíti az eszközt?
Jó, jó ez csak egy gengszter film, de ha akarunk, és néha azért nem árt, kellene gondolkoznunk is:)
James Uram Benson Madame 2013 jún. 02. - 15:13:35
(13/45)
Na nehogy már ennyire rossz legyen. Szárnypróbálgató rendezõ és persze Guy Ritchie hatások, néhány elnyújtott jelenet, de azért a zsenialitás csírája is benne van. Mi legalábbis végigröhögtük pár hónapja eredeti nyelven, aztán az imént magyarul. Nagyon jól beleillik a lúzer gengszterekrõl szóló filmek sorába, bár a 7 pszichopata messze jobb.
Nagyon jó a magyar szöveg feliratban és szinkronban: akkora volt a dákóm, hogy eltûntek a táskák a szemem alól, kellett vér a farkamba, hát ez Gandolfini elõadásában hatalmas :))))
gerlaip 2013 máj. 16. - 01:08:44
(12/45)
A film az USA válságát állítja párhuzamba a bûnözõk sivár világának válságával. Nekem tetszett, Gandolfini is hitelesen hozta a f@szt, akit játszott, és a többiek is reálisak voltak. A fényképezés is tetszett, különösen az elején. Persze, én is láttam már jobb filmeket...
1/10
anonymus977 2013 máj. 08. - 23:22:47 1/10
(11/45)
Tényleg jól indul. Tarantino utánzatok fellelhetõk benne, de összességében nagyon gyenge és a közepétõl pedig iszonyatosan lapos film. Nem ajánlom senkinek.
4/10
gondi78 2013 máj. 02. - 15:34:23 4/10
(10/45)
nagyon gyenge...egyszerûen egy értelmetlen semmi, gandolfini meg...nem értem, ez mi akart lenni!?
3/10
cormier 2013 ápr. 29. - 23:46:00 3/10
(9/45)
Egyetertek a hozzaszolasokkal!!!
Brad Pitt talan leggyengebb filmje,elvettek az eletembol 1/2 orat.
Talan a rablasos jelenet ert a legtobbet benne de azon kivul hanyagolhato,es az a rengeteg karomkodas meg lejjebb vitte a film szinvonalat.
A rendezo tul laza akart lenni de nem jott neki ossze majd legkozelebb!!!
Kicsit mintha a Snatch filingjet akartak volna bele vinni....
Nagyon eroltetett a lazasag...
4/10
mehdi 2013 ápr. 10. - 00:49:56 4/10
(8/45)
Ennek a filmnek volt a legrövidebb a játékideje azon filmek közül, amiket az elmúlt 1 évben láttam. Mégis ez tûnt a leghosszabbnak. Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
4/10
mehdi 2013 ápr. 10. - 00:12:00 4/10 Előzmény beo71
(7/45)
Egyetértek!!
Egyáltalán nem jött össze ez a film.
4/10
beo71 2013 ápr. 04. - 13:34:32 4/10
(6/45)
Dominik azt hiszi: õ a Tarantino-McDonagh féle dialóg-istenség új képviselõje és a párbeszédei jók, sõt azt hiszi annyira jók, hogy elvisznek egy semmilyen filmet a hátukon.
Nos.....Nem. Nagyon nem.
Ember, nézõ is van a világon, nem csak az egód.4/10. Bûn, ennyi fajsúlyos színész elpocsékolása.
Oda kell ülni még egy párszor a Mester mûvei elé és gyakorolni rendesen, vagy felfogni, hogy nem lehet mindenki filmkirály.
Részemrõl, Andrew Dominik a következõekben : KIHAGYÓS!