danek87 jan. 26. 13:32:52 Előzmény King Diamond
(39/39)
"Ez is azon kevés filmek közé tartozik, melyeknél a Port értékelése kevesebb, mint az IMDb-n"

A port értékelések szinte mindig alacsonyabbak mint Imdb-n az adott műnél... itt mindent lehúznak,tökmind1 milyen maga a film
3/10
Ocsisonka 2022 dec. 17. - 15:54:50 3/10
(38/39)
Egy zavaros, értelmetlen film, hülye párbeszédekkel. Kár volt megcsinálni.
piroska1945 2022 nov. 30. - 09:49:19
(37/39)
Furákat írtok Kedveseim! Nekem nagyon bejött, már többször megnéztem és sztem a Brad Pitt is remek. Pá...
4/10
The Cortez 2022 okt. 19. - 22:08:27 4/10
(36/39)
A nyitójelenet + a főcím kettőse a zsenialitás, valamint az amatőrség határán lavírozik. A sztorivezetés iszonyat vontatott, az erőltetett, helyenként tarantinósnak szánt dialógusok pedig halál unalmasak. A történet züllött, lepukkant sutyerákok vs jól öltözött gengszterek macska-egér játékát helyezi a középpontba, miközben a háttérben végig politikai beszédeket (főleg Obamáét) nyomat a tévé meg a rádió. A film néha átcsap brutálisba, ám az egyik erőszakos jelenet látványosan, esztétikusan, a Watchment idéző vizualitással lett megcsinálva. Brad Pitt Johnny Cash-re való belépője stílusos – és nagyjából ennyiben ki is merül az alkotás menőségfaktora. Nem nehéz kitalálni, hogy a Cannes-ban mutogatott mozi legerősebb pontja a fényképezés. Befigyel egy herointrip képsor, egy leginkább röhejes James Gandolfini, továbbá több átlagos betétdal.
kybuck 2022 márc. 06. - 23:38:02
(35/39)
Pitt ismeretlen filmje, talán nem is véletlenül. Azt hiszem senki nem veszít vele semmit, ha kihagyja.
5/10
Owl 2021 dec. 22. - 23:25:15 5/10
(34/39)
Olyan volt, mint mikor ír valaki egy 30 oldalas novellát, aztán csinálnak belőle egy másfél órás filmet.
Nem is leszámolós film a végére, inkább valami maffiás-társadalmi válságos fura egyveleg, ahol a háttérben választási beszédeket büfög a TV és rádió, közben meg a válság rányomja bélyegét a bűnözésre is. 1X meg lehet nézni.
offtopic
Kobaki 2020 aug. 07. - 21:41:01
(33/39)
Ajánlanám neked, olvasd vissza a topikot! Mivel baj van a szövegértéseddel, összefoglalom neked a történteket:
Harmadik személy kifogásolta, hogy gyenge a forgatókönyv, mert (pl.) "gagyi, jellegtelen és izzadtságszagú párbeszédek" vannak a filmben. Erre te, szagértőkém, példaként leírod, hogy - szerinted - a forgatókönyv csak a környezet és a történések leírását tartalmazza. Erre én visszakérdezek, hogy akkor a párbeszédek nem képezik a forgatókönyv részét? Válaszként elkezdesz a szavakon lovagolni, hogy én olyat következtettem abból a hülyeségből, amit írtál, amit te nem is állítasz.
Ezek után két út van előtted:
1. Tovább tagadod, hogy a forgatókönyv nem tartalmazza a filmben elhangzó párbeszédeket.
2. Az egódról leszállsz az IQ-d szintjére, és elismered, hogy hülyeséget írtál.
Szerintem jobban járnál a 2. opció választásával, reálisabb képet kapnál önmagadról.
Kutasi Kovács Zoltán 2020 júl. 30. - 13:20:05 Előzmény Kobaki
(32/39)
Te nem példát hoztál, hanem állítottál valamit, amit én nem is írtam.
Vitázz inkább az egóddal, mindketten jobban járunk, ez egész biztos.
Kutasi Kovács Zoltán 2020 júl. 22. - 17:47:09 Előzmény Kobaki
(31/39)
„Szóval szerinted a forgatókönyv nem tartalmazza a dialógusokat.”

Legyél olyan kedves és másold be azt a részt, ahol ezt állítottam! A szalmabáb érvelés nálam nem megy át! Keress más vitapartnert vagy tanulj meg érvelni! Szevasz!
offtopic
Kobaki 2020 júl. 22. - 10:50:57 Előzmény Kutasi Kovács Zoltán
(30/39)
Tisztelt szagértő úr!

Szóval szerinted a forgatókönyv nem tartalmazza a dialógusokat. Érdekes. Elképzelem ugyanezt színházi előadásban...
Kutasi Kovács Zoltán 2020 júl. 08. - 21:59:51 Előzmény Kobaki
(29/39)
És Te, tisztelt Kobaki, olvastál már forgatókönyvet?! Ha igen, akkor pontosan tudnád, hogy miről beszélek.
Pld.
Egy forgatókönyvben az szerepel, hogy :
Külső/belváros
Az autó nagy sebességgel, jobbról bekanyarodik, majd nekicsapódik az útszéli hirdetőoszlopnak.

Néha igen, de többnyire nem szokták odaírni az autó márkáját, típusát, színét, stb. Az majd menet közben kiderül. Sőt, lehet, hogy nem is jobbról fog érkezni az az autó a mozikba kerülő filmen, mert a rendező nem igazodik a forgatókönyvhöz. Lehet, hogy egy Mustang, de az is lehet, hogy egy 6-os bmw jön majd jobbról.
Csak akkor állíthatod azt, hogy jó vagy rossz volt a forgatókönyv, ha olvastad a könyvet és láttad a kész produktumot.
Nem vagyok benne biztos, de, ha jól emlékszem Fincher végül egy 32 oldalas forgatókönyv esszenciát kapott és nézd meg, hogy a végén milyen jó kis film lett az Alien 3.
Szóval a lényeg az, hogy halványlila gőzöd sem lehet arról, hogy milyen volt a forgatókönyv, ha csak a filmet láttad!
Érted már?! Ha nem, akkor mindegy, hagyjuk...
offtopic
Kobaki 2020 júl. 08. - 15:41:32 Előzmény Kutasi Kovács Zoltán
(28/39)
Szerintem elég jól leírta a hozzászóló, hogy mi a baja a forgatókönyvvel. Arról nem ő tehet, hogy neked ilyen gyenge a szövegértésed
Kutasi Kovács Zoltán 2020 ápr. 17. - 10:09:10 Előzmény Bodellger
(27/39)
„Ennek a filmnek hihetetlen gyenge a forgatókönyve.”
Honnan veszed ezt!? Olvastad a forgatókönyvet?
8/10
sexykex 2019 nov. 05. - 13:49:20 8/10
(26/39)
Ez már döfi. Nekem nem hiányzik a látványos mesevilág. Én simán elhiszem, hogy vannak ilyen figurák az életben és vannak országok, ahol egy ilyen sztori megtörténhet.
perry 2019 szept. 27. - 18:18:52
(25/39)
Azért a filmhez szervesen hozzá tartozik , hogy George V. Higgins regénye 1974-ben látott napvilágot, vagy más néven irodalmi kiadót. A film pedig ugrik egy nagyot és napjainkba helyezi át a történetet, gazdasági válsággal, gengszter bulival, piti bűnözőkkel és csupa jól megírt szlenggel. Arra meg külön felhívnám a figyelmet, hogy Brad Pitt sem egy puhapöcs ráadásul néha úgy dumál , hogy azt egy filozófiai tanszéken is megirigyelhetnék.
Mert bizony az üzlet az üzlet, maffiázni meg aztán tudni kell, ráadásul nem is fenékig tejfel , vagy is a "Lé meg a Lola" -német kortárs mozi ebben a témában-, de viszont Lolának ebben a filmben nyoma sincs.

Szakadt pasik dumálnak jópofa szövegeket, valamint öltönyös maffiózók jönnek-mennek és persze itt van az "eltakarító" aki roppant tökös, hol egzisztenciális szövege van, hol babusgató, majd csak úgy melléken beléd ereszt 4-5 golyót.
Ehhez társul némi film noir a maga fáradt feketébe hajló képeivel, megfűszerezve a műfaj köteles thriller borsával.

Meg aztán tényleg nincs új a nap alatt, hosszan lehetne sorolni a műfaj klasszikusait a Keresztapától egészen a másik nagyágyúig a Goodfellas-ig.

Némi helymeghatározással az Ölni kíméletesen olyan mint egy jól elkészített turmix bele kell dobálni egy balhés pasit Johnny, egy ártatlan bűnözőt Markie Trattman (megjegyzem, hogy szállnak az évek (Liotta), adjál hozzá egy csipetnyi tökre beállt állat alakítást James Gandolfini és így tovább, jól összerázod és már lehet is kóstolgatni.
Nagyon új nincs a filmben már mint a klasszikusuktól elvonatkoztatva, de van azért valami fura bukéja ennek a mozinak, még a hosszú dialógusoknak is meg piff-puff részeknek is, hiszen "Taran-tinó" is tanult, hogy "ökör" legyen belőle.
Persze abban is van némi igazság, hogy vannak itt kérem áthallások is de hát az vesse erre a műfajra és a filmre az első követ aki nagy újdonságot képes kitalálni.

Tudva levő ez a film nem szociológiai tanulmány a maffia viszonyokról, ráadásul fikció a javából, ennek ellenére egyedi módon van megkomponálva és nem mondható el róla, hogy a nagy amerikai "kolbásztöltőből" került betöltésre.
Ráadásul "gyengéden ölni", az kérem nem is olyan könnyű dolog.
Arról nem is beszélve , hogy nagy manírok nélkül és eszköztelenül játszani negatív hőst nagy bátorságra és erős önkontrollra vall. Az, hogy úgy nézhető a film mintha most jöttek volna a szereplők a 6:20-s busszal, vagy igen csak természetes pitiséggel rendelkeznének és az átjöjjön a nézőnek nem kis teljesítmény. A Ponyvaregényt pedig számon kérni az Ölni kíméletesen igen csak botor dolog. Azért is mert talán meg kellene várni , hogy ez a film is kult mozi legyen, amire szerintem van esélye, vagy nem.
Nekem a társadalmi álmok szertefoszlását Obama és a valóság szakadékát, hova tovább a társadalmi lehetetlenségek tárházát adja a film milyen világban is élünk, holnap jön valaki ránk mosolyog és előveszi ölő készülékét aztán joccakát.

Vagy mire is van a politika és a társadalom, játékszer-e az ember, ne tán a politika csak a hatalmat szeretné az egyén meg olyan mint a labdával ledobható cilinderes ember a vurstliban,a cél szentesíti az eszközt?
Jó, jó ez csak egy gengszter film, de ha akarunk, az néha azért nem árt, meg aztán kellene gondolkoznunk is :) Mit is mond a filmben Brad Pitt? "Amerika nem egy ország hanem egy üzlet"- szerintem a világ is.
5/10
Bodellger 2018 máj. 23. - 01:44:48 5/10
(24/39)
Ennek a filmnek hihetetlen gyenge a forgatókönyve. Nem az alapcselekménye, (az egész jó) hanem a dialógusok, leszámítva talán a Pitt féle reakciót a film legvégén. Egy szimpla, átlagos, hétköznapi emberek általi beszélgetés tartalmasabb és érdekfeszítőbb, mint amit ezekre az alvilági arcokra ráerőszakoltak. Pl a Gandolfinis jeleneteknél már kínosan éreztem magam, annyira gagyi, jellegtelen és izzadtságszagú párbeszédek voltak. A magyar szinkron pedig botrányosan szar. Oké, hogy lúzerek a rablók, de ilyen másodvonalas pulyka hangokat talán azért mégsem kellett volna választani a szereplőknek. Ebben az egészben sokkal több volt látva a neveket, és az alapsztorit, szóval eléggé csalódott vagyok. Jóindulattal 5/10
perry 2017 aug. 02. - 23:52:37 Előzmény InteriorLulu
(23/39)
.
perry 2017 júl. 25. - 13:13:40
(22/39)
Köszönöm Tanár úr.
8/10
InteriorLulu 2017 júl. 25. - 10:22:02 8/10 Előzmény perry
(21/39)
OFF
Szerintem az olyan esetekben, amikor akár csak halványan felmerülhet benned, hogy az adott szó két tagját egybe kéne írni (lásd összetett szavak), akkor ne habozz, írd mindig egybe: sokkal értelmesebb benyomást fogsz kelteni, ami azért jó, mert az amúgy jó gondolataid és meglátásaid nem kapnának ezáltal erõs gellert.

ON
A film jó, az alakítások pedig egytõl-egyig kiemelkedõek. Pitt és Jenkins minden közös jelenetükben fantasztikusan jól rezonálnak egymásra, de Pitt eleve félelmetesen jól hozza a cinikus, ugyanakkor végtelenül lezser és megnyerõ gazembert.
örZSEH 2015 dec. 26. - 21:44:16
(20/39)
Brad Pitt jó benne nagyon. Laza mégis vérfagyasztó.
Az elsõ félóra rettenet kínszenvedés volt nézni, ahogy a két lepukkant izzadó drogos minden hülyeséget összehord, de aztán Pityu behozza a filmet.