filoszemitabélus 2022 dec. 09. - 18:00:18
(4/4)
Csatlakozom az előttem szólóhoz (Bricskamaxi). Talán nincs veszve még minden, ha élnek köztünk emberek, mint Amladosz, akik képesek ilyen gondolatokat, ilyen stílusban megfogalmazni. Talán J.S. Bach a legjobb példa rá, hogy a Hit és a Zene mennyire összetartozik. És igen, az oroszok egyrészt barbárok, de ugyanakkor csodálatos kulturájuk is van, a zene az irodalom, a filmművészet terén. Az amerikaiaknak mindez nincs, viszont ugyanazt, amit most az oroszok, ők számtalanszor elkövették, de érdekes módon ez sok széplelket egyáltalán nem zavar. Ilyen egyszerű a világ: az oroszok a rosszak, az amik a jófiúk. Mondom ezt annak ellenére, hogy mióta tudatomnál vagyok gyűlölöm és megvetem a néhai Szovjetuniót. Csak közben megtanult az ember fia differenciáltan gondolkodni és nem mindent fekete-fehéren látni, mint mostanában sokan.
offtopic
Edmond Dantes 2022 dec. 07. - 20:06:24 Előzmény bricskamaxi
(3/4)
Ma, 2022. december 7-én van hagyományosan a milánói Scala évadnyitója, Olaszország egyik legjelesebb kulturális eseménye. Kapaszkodjon: Muszorgszkij Borisz Godunovját tűzték ki. Más szavakkal: nem kéne sem kis- sem ordító NAGYBETŰKKEL ostobaságokat írni. Pl. olyasmiket, hogy "az EGÉSZ VILÁG megtagadta az oroszokat, íróikat, művészeiket betiltották, orosz darabokat nem szabad játszani". Tessék előbb tájékozódni, álhíreket pedig azután se terjeszteni, ha kérhetjük.
bricskamaxi 2022 dec. 06. - 01:00:11 Előzmény amladosz
(2/4)
Ma, 2022 december. M5 csati leadta. Ön annyira szépen beszélt az estről, hogy a médiaklikk archívumban megkeresem és megnézem. Csakis a sok szép miatt amit ide írt ön. Amúgy azért jöttem ide, hogy megnézzem, a kommentelők írnak-e rosszat az oroszokról, ugyanis 10 hónapja megtámadta a szomszédját, lövi az ukránokat és a háború miatt az EGÉSZ VILÁG megtagadta az oroszokat, íróikat, művészeiket betiltották, orosz darabokat nem szabad játszani, pária lett az ország, USA ki akarja csinálni őket, az európai vezetők behódoltak az amcsiknak és gazdasági szankciókkal sújtották Oroszországot, őrület de ez van.
10/10
amladosz 2020 dec. 29. - 19:06:21 10/10
(1/4)
Csodálatos élménnyel gazdagított a Mátyás templomból közvetített orosz est. Én is énakkarti tag voltam több mint 50 évig Egerben, így szívemből szóltak a különleges orosz sajátosságú melódiák, a rendkívül finoman kidolgozott művészi hangzások. Szinte éteri, mennyei élmény volt hallgatni a fohászt, az égbe szálló imádságot, az Isten dicsőítését, nagyságát. mindenhatóságát hirdető énekeseket. GYÖNYÖRŰSÉG, ALÁZAT, ERŐS HIT, HÁLA.. zengte be nemcsak a templom terét, hanem a lelkünket is. A környezet--az a szakrális tér , a megvilágítás, a karmester által vezényelt mesteri színvonalú összhangzás, a dinamikai finomságok és a magasságba emelő forték, mind mind a zene, az ének, az imádság szentségét szolgálták.