Téma: Outsourced

10/10
summerwind 2022 febr. 21. - 09:29:02 10/10
(4/4)
Nagyon jól, átélhetően adja vissza a keleti hangulatot. Talán éppen azért, mert kontrasztba állítja a nyugati, modern világgal. Szórakoztató, tartalmas vígjáték.
10/10
lowbudget 2022 febr. 08. - 12:25:13 10/10
(3/4)
Ez a bájosan szórakoztató, gyönyörű film emberek, kultúrák találkozásáról és az ebből eredő bonyodalmakról szól.
Nem áll be a modern vígjátékok hosszú sorába, melyek ízléstelenséggel vagy akár trágársággal próbálnak viccesek lenni. Szelíd humor és az apró részletekig kidolgozott, átgondolt helyzetkomikum jellemzi. Kelet és nyugat találkozása, férfi és nő kapcsolata, a hagyomány és a modernitás kettőssége mind megjelenik a filmben.
Ritka példa arra, hogy egy film lehet egyszerre nevettető, szellemes és mély mondanivalót közlő.
tottigyerek 2012 ápr. 23. - 22:32:36 Előzmény legolasz
(2/4)
Ma hallottam errõl a filmrõl az egyik kollégámtól, és nagyon kíváncsi vagyok rá, mert én is egy indiai cégnél dolgozom, "offshore" indiai kollégákkal, és néhány hónapot én is voltam kiküldetésben Indiában; most már csak meg kellene szereznem valahonnan. A trailer-t az elõbb láttam, és mosolyogtam, amikor a fõszereplõ fickó a végén billegette a fejét, ahogy az indusok szokták - mi is ugyanígy utánoztuk õket anno.
Tényleg furcsa, hogy Rajtad kívül senki nem szólt hozzá ehhez a filmhez.
10/10
legolasz 2009 febr. 07. - 19:34:40 10/10
(1/4)
Sajnálom, hogy errõl a filmrõl nincs fent a Porton semmilyen értékelés,infó.
Most Németországban tanulok, és az egyetemi moziban adták. Elmentünk megnézni, és jól döntöttünk.
Elõször, amikor a film Indiába tevõdött át, nekem nem tetszett. Az indiai lakosságot alpárinak, bunkónak állította be. De ezt egy idõ után meg lehetett szokni, amikor is a fõszereplõ-srác elkezdett megismerkedni amerikai létére egy másik kultúrával. Érdekes helyzetek és szituációk alakultak így ki (megemlíthetõ a mangóevés, a festékes lufi dobálás, és az, hogy a szálloda alkalmazottai odaadják a megmaradt élelmet a fal túloldalán élõ szegényeknek).

Az egész film vicces és romantikus. Bár nekem hiányzott a végén a happy end. De felvilágosítottak, hogy megvolt,csak árnyaltan. MIndenkinek ajánlom, aki 105 percet végig szeretne nevetni, tanulni valamit egy másik kultúráról, és szereti a romantikát.