hanguktaekwondooo 2013 dec. 25. - 19:03:12
(64/84)
Hozzászólásod intelligens, nem bántó, csupán a véleményedet mondtad el.
Ezért kérlek, ne vedd kekeckedésnek:
sajnos, így nyilatkozik, akinek nincsenek a témában háttérismeretei.
Andersen sem való alsó tagozatos vagy óvodás gyermekeknek,
a dizni nevû figura aljasságai
-mely médiatermékeket egy bizonyos érdekcsoport agyba -fõbe futtat-
egyenesen káros.

De ez nem ám gumicukor, egészen másról van szó.
Szakmámhoz tartozik ezekre figyelni.
Mindenkinek ajánlom az alábbi linkeket
ill. a tájékozódást.
Bár, akinek nincsen alapvetõ információjuk a háttérben zajló eseményekrõl, erre is legyinteni fognak.
Ám ez az õ választásuk
Ha közvetlen környezetben gyermek van, megkettõzött figyelem szükséges

A konkrét filmrõl készült videó
-nagyvonalakban a szimbólumok

http://www.youtube.com/watch?v=VruXnEaSKII

ez már komolyabb
http://www.youtube.com/watch?v=Xhrh_8fUKhM

és egy sebtiben kiragadott gyöngyszem diznibácsi mûvészetébõl

http://www.youtube.com/watch?v=KE8-WgH_Sxc

és még sok -sok, összefüggésekre, szimbólumrendszerekre rámutató videók a neten

Tessék nyitott szemmel járni!
offtopic
Texas Bill 2013 dec. 25. - 16:58:22 Előzmény olahmiki1959
(63/84)
Ezt az egymás utáni színszûrést nem értettem a cikkben. A filmet tényleg eléggé jók.
Texas Bill 2013 dec. 25. - 16:50:27
(62/84)
Én is kisgyermekként láttam a filmet. Nagyon tetszett. Mostanában láttam újra, most is tetszett. Nem okozott semmiféle traumát.
hanguktaekwondooo 2013 dec. 25. - 15:11:50
(61/84)
Ez a film óriási traumában részesíti a tíz éven aluli apróságokat.
Jó lenne tudni, hogy a nem egészen köztudottan pedofil és okkultizmussal flörtölõ dizni és bandája miért tartja felszínen már több, mint hetven éve.
A mondatban ott a válasz
Ocsmány kísérlet
van olyan kölök, aki két évtizeden át cipelte a mese rémét
és jóval többen vannak, mint ahányról tudunk
Tibi5000 2013 júl. 17. - 13:16:50
(60/84)
Teljesen igazad van. Ez esetben, amilyen régi, olyan jó is. 10/10
gladiolus 2013 júl. 09. - 12:00:18
(59/84)
Bocs, nem pörgettem végig az egész fórumot, de ha még nem tette volna fel más, én felteszem ide az eredeti
Over the rainbow-t Judy Garland elõadásában, mert habár kifejezetten nem szeretem, ha régi filmekben énekelgetnek,
ezt a dalt viszont és így elõadva nagyon, nagyon szeretem.A kutyussal, a szekér hatalmas kerekével, a tyúkokkal, és a photoshopban szépia (barna) tónusúnak nevezett színvilággal együtt.

http://www.youtube.com/watch?v=1HRa4X07jdE
olahmiki1959 2012 dec. 27. - 20:03:48 Előzmény -greghouse-
(58/84)
"ezt Mikinek üzenem, aki szerint Santa Claustro fobiám van,...:-))"

Ez ennyire megmaradt benned?:))
Most nem tudom, hogy bocsánatot kérjek tõled, üssem el valamivel a helyzet kínosságát, vagy gúnyoljalak ki, inkább azt mondom, - ha ez ilyen jó lett, "Santa Claustro-fóbia", akkor csak lehet valami szunnyadó kreativitás bennem, - találjunk ki neked valami kedves rajzfilmfigura nevet, mondjuk lehetnél Fóbiás Tóbiás, a kedves, szerethetõ, kétbalkezes, mókásan buta arckifejezésû figura, aki önhibáján kívül, állandóan valami zûrbe keveredik, és csak nagy nehézségek árán tud kivergõdni belõle, a nézõk nagy derültségére.:))D

Ja, egyébként a világ elsõ színes filmjét nemrég találták meg, 1902-ben készült, be is linkelem ide, szerintem ahhoz képest, hogy olyan régi, elképesztõen jó minõségû, a színek is eléggé élethûek.

http://hvg.hu/panorama/20120913_elokerult_elso_szines_film

Az elsõ, teljesen színesben készült amerikai játékfilm pedig - a hivatalos adatok szerint, - az "Elfújta a szél" volt, amely ugyanabban az évben, 1939-ben készült, mint az általad említett "Óz, a csodák csodája".
10/10
-greghouse- 2012 dec. 26. - 19:37:57 10/10
(57/84)
..Lehet, hogy egyeseknek nyálas, csöpögõs (de legalább nem a Mikulástól csöpöt, ezt Mikinek üzenem, aki szerint Santa Claustro fobiám van,...:-))
Szóval lehet, hogy más, mint amihez a mai tinédzserek hozzászoktak. Ahogy a minapi Mary Poppins is nyilván más lenne, ha a mai CG tecnikával készült, pedig minden idõk legjobb koreográfiáját csupa klasszikus vágással, kameratrükkel (semmi számítógép) készítették, egy apróság volt benne, hogy gyakorlatilag minden táncot a végtelen hosszú gumilábú Dick Van Dyke táncolt, és õt sokszorozták meg.
....Most pedig az Óz....Most hagyjuk is, hogy a világ leges legelsõ színes filmje volt (még az is részben, mert ugye a kerettörténet ff, a mese színes, és mindegy, álmodta-e Dorothy, de higyjünk abban, hogy vannak mesék.)

(Jól van na, a macskám rágja a nadrágomat, hogy Eizenstein Patyomkinjában jelenik meg elõször színes pár kocka, de az nem színes film volt, mert Eizenstein kézzel satíozott minden kockát, amikor felmegy a zázsló.)

..Ennyit a macskákról, ne higyjetek nekik, grrrrrrr..
Hogy régi a film?
Igen.
Krisztus sem tegnap született.
ennyi.
Mr. Taifel 2012 dec. 26. - 19:14:38
(56/84)
Elolvastam Judy Garland (Dorothy) tríviáját az imdb-n. Nem is tudtam, hogy Lisa Minelli az egyik lánya. Érdekesség továbbá, hogy azon a napon amikor meghalt tornádó volt Kansas-ban (The day she died, there was a tornado in Kansas ---imdb).
Mr. Taifel 2012 dec. 26. - 16:19:02
(55/84)
Szerintem a bádogember karaktere sokkal jobb lett volna ha Scwarzi játszotta volna el. I`ll be back -el lezárja a sztorit és Dorothy-val 2 gyerekük születik. A jót elüti egy lovaskocsi 1945.ben egy Kansas-i oszták látványpékség elõtt. A másik gyerek (aki félig bádog félig ember) ezért nagyon gonosz lesz.
Ez lenne a Terminátor klasszikus elõzmény története.
10/10
Moncóci 2012 dec. 26. - 12:45:20 10/10
(54/84)
Imádom ezt a történetet a mai napig, pedig már lassan harminc éves leszek. Szerintem minden gyereknek (akik Ben10-en és hasonszõrû "meséken" "szocializálódnak") kötelezõ darab! Köszönöm az M1-nek, hogy mûsorra tûzte!
10/10
nikato 2012 dec. 26. - 10:31:30 10/10 Előzmény Korben
(53/84)
Uramisten! Ezt nem is tudtam! Ahh, de durva! '60-ban készült az elsõ szinkron hozzá, bár az is eleve hihetetlen, hogy '39-es ez a film. Én csak a 3. szinkronváltozattal láttam, ( a Szinetár Dórással), de a 4.-re nem is vagyok kíváncsi!!!
10/10
stanmore 2012 dec. 26. - 10:16:57 10/10
(52/84)
Emlékezetes film ugyanúgy ahogy a Disney féle remekmûvek,és elgondolkodtató, hogy ilyen film abban az idõben nem lett Oszkár gyõztes.Ja kérem akkor még voltak jobbnál jobb filmek.
Korben 2012 dec. 16. - 18:57:06
(51/84)
Ehhez a filmhez négy fajta magyar szinkron készült (http://iszdb.hu/?film=2867)
Kérnék véleményeket arról, h melyik sikerült a legjobban!
dantonb 2011 dec. 13. - 17:48:27
(50/84)
nem ez az eredeti 1939-es film.
dantonb 2011 dec. 13. - 17:07:44
(49/84)
Az ismertetõ szerint: "író: Lyman Frank Baum" Akkor miért szerepel úgy a könyveken hogy Frank L. Baum? melyik volt az elsõ és a második keresztneve ,nem mindegy.
dantonb 2011 dec. 13. - 17:03:22
(48/84)
Én akönyvet is kb tízszer elolvastam ,afilm pedig méltó Diesney zsaenialitásához ,aki elõször avilágon csinált egész estés rajzfilmeket(Hófehérke)
10/10
nikato 2011 dec. 13. - 16:09:09 10/10
(47/84)
Én valahogy nem csípem. Szép film, de nekem elég ijesztõ. Fõleg a boszi miatt, meg a végén a törpék.. uhh...
10/10
B.Editke 2011 aug. 19. - 19:26:31 10/10 Előzmény tyrichie
(46/84)
Gyermek korom legjobb filmje.
10/10
tyrichie 2010 okt. 30. - 05:59:10 10/10
(45/84)
Egy hatalmas klasszikus.