Téma: Özönvíz

filoszemitabéluska ápr. 08. 18:50:57
(3/3)
"Radziwill és Boguslaw hercegek, Andrzej Kmicic valamint szerelmese, Olenka sorsa.Olenka kezét és birtokát nagybátyja a fiatal, duhaj, vad vérmérsékletű Andrzej Kmicicre hagyta,"
Szép teljesítmény! Két mondatban két oltári baromság. Mindketten Radziwill hercegek, az egyik Janusz, a másik Boguslaw. Olenka kezét nem a nagybátyja, hanem a nagyapja hagyta Kmicicre. Ha valaki ismertetőt ír, nem árt, ha ismeri a művet.
orgyen 2016 ápr. 07. - 20:03:47
(2/3)
Helyesbítés:
- II. Rákóczi György NEM kulcsszereplõ ezen eseményekben. Csak a könyv utószavában említik mint aki késve ugyan de részesülni kíván a szétszabdalandó Lengyelországból. A regény szerint negatív figura: "mikor végre kiûzték a svédeket, Rákóczy támadt rájuk"
- valóban említés történik egy magyar zsoldos csapatról, amelyeket a skótok kaszabolnak le, mert nem akarnak átállni. A nemzetiségük nem lényeges, mert pld. a trilógia elsõ részében (Tûzzel-vassal) is van egy hasonló jelenet, csak ott az átállni nem kívánó zsoldosok németek.
vénasszonyok_nyara 2011 dec. 09. - 16:42:52
(1/3)
Olvasd el a könyvet is! Érdemes!
A film tökéletesen visszaadja a regényt. A fiatal Olbrychski mintha a megelevenedett Kmicic lenne. Szilaj, zabolátlan és eszméletlenül jóképû. Gondolom le lehet tölteni. Érdemes felirattal nézni, mert elengedhetetlen a film hangulatához a legszebb szláv nyelv a lengyel.