Téma: Pain & Gain

sergioramos 2014 febr. 10. - 13:27:24 Előzmény barbye666
(82/122)
Szerintem hatalmas film!nagyon jó színészek,és a történet is jó.Dwayne "The Rock" Johnson és Mark Walhberg is nagyon jó színészi alakítást nyújtott!!!10/10
USS.Arizona 2014 jan. 24. - 22:51:11
(81/122)
Azért szánalmas az emberek reakciója a filmmel kapcsolatban.Persze a film rendezõje úgy állította be a filmet,hogy egy komikus film legyen agylövéses fõ szereplõkkel.Pedig nem róluk kellene szólni a filmnek hanem a két meggyilkolt emberrõl akik Magyarok voltak.És nem kellene viccet csinálni egy szörnyû gyilkosságból.Mert aki nem tudná ez egy IGAZ történet alapján készült ez a vígjátéknak szánt film.És valaki gondolt már hogy a meggyilkoltak családja mit érezhetett a film megnézése után???

Õszinte részvétem a családnak.
10/10
Deniss 2014 jan. 19. - 13:12:00 10/10
(80/122)
Ritka jól felépített érthetõ nem össze vissza kuszált film ,nálam 10/10
Igaz történet: Két magyar származású kivégzésérõl 1995-ben szóló film ,nagyszerû színészekkel !
10/10
barbye666 2014 jan. 15. - 19:09:58 10/10
(79/122)
Nagyon jó film! Nekem nagyon bejött!Vannak benne vicces részek!

Spoiler
Legjobb rész mikor nem jó a láncfûrész amikor felakarják darabolni az áldozatot, és benyögi Daniel hogy akkor nyomom Old school-ba és elõvesz egy baltát:D:D
4/10
horipapa. 2014 jan. 12. - 18:13:08 4/10
(78/122)
Egy egyszerû film, jó alaptörténettel.
Volt egy pár erõltetett jelenet amit nem tudtam hova tenni ezért adtam rá 4-est, egyébként jobb film.
Mark Wahlberggel nem tudtam azonosulni a filmben, valahogy nem illett bele.
A film eleje nehezen indul be, de aztán élvezhetõ.
Voltak benne jó poénok de még egyszer nem tudnám megnézni.
AKG87 2014 jan. 12. - 00:18:49 Előzmény kleavenae
(77/122)
Ezzel teljesen egyetértek. Film elején pontosan ezt gondoltam én is: egyetértek ezekkel a fickókkal. Mondhatni ez a gondolkodás lehet egy pozitív löket az ember számára. Minden megtehetsz. Lehetsz bárki. Csinálhatsz oltári nagy baromságot is és elb@szhatod az életed is, csak rajtad áll. Egyébként ez a film bármennyire is szürreális és elrugaszkodott, mégis nagyon emberközeli. Megnézel pár akciófilmet, vagy csak egy CSI részt, ahol halomra ölik az embereket és mindenhol csak hullák, vér és közönyös emberek vannak. Itt viszont láthatod, hogy egy alapvetõen egyszerû, nem rossz szándékú, de megtévedt embernek mennyire nehéz is elvennie egy másik ember életét, még ha az a másik köztudottan egy utolsó alak is. Szóval a hangulat mellett talán ez a fõ erénye ennek a filmnek: bele tudsz helyezkedni a valószerûtlensége ellenére.
AKG87 2014 jan. 12. - 00:02:43
(76/122)
Abszolút pozitív csalódás. Nem egy túl bonyolult film, a színészek is középszerûek, de a megvalósítás és a hangulat miatt szerintem ez egy jó film. 6.5/10
iemjoy 2014 jan. 07. - 04:27:04
(75/122)
Semmit nem vesztettem volna ha nem látom, nagyon romon kellene lennem, hogy elvonatkoztassak attól a sok f***ságtól ami ebben van.
Színészek, jelenetek felépítés oké ezért 10/5. Az meg hogy igaz történet eléggé elszomorító, hogy a tudás negatív oldala a butaság is ennyire mérhetetlen.
9/10
Mozila 2014 jan. 07. - 00:13:54 9/10 Előzmény djhusi
(74/122)
A trailerbõl egy blõdlire következtettem,de jó,h a barátaim tanácsára megnéztem!Nagyon jól sikerült minden szempontból,de jót nevetni rajta csak úgy lehet,ha elvonatkoztatunk attól,h ez valóban megtörtént,mert a tragikomikus jelenetek elégé brutálisak.Én 8 felettinek értékelem.
8/10
djhusi 2014 jan. 04. - 20:32:34 8/10
(73/122)
Érdekes film. Sajnos a trailer elég nagy félrevezetés. Szobatársammal mi is úgy ültünk le, hogy "Na nézzük meg a nagy kedvenc kilökött Rockunkat ahogy Ocean11-ezik az Orvlövésszel." Úgy egy óra után, pedig elkezdett kerekedni a szemünk és megfagyott az arcunk.
"Still a true story." Igen mi is utánaolvastunk és tényleg furcsa tálalása egy ilyen történetnek, de ez egy film és szórakoztató. Ennyi.
A színészek hozzák a tõlük elvárható színvonalat, nagyon eltalált a kilencvenes évek hangulat, a történet maga pedig lenyûgözõbb mint amit bármilyen forhatókönyvíró tudna írni.
Aki megnézi ne vígjátékot, de ne is krimit várjon tõle, ez abszurd, nyers és tragikomikus.
10/10
ilyés ferenc 2014 jan. 04. - 08:19:50 10/10
(72/122)
Jó!
kleavenae 2014 jan. 04. - 02:07:56
(71/122)
Ez a film egy nagy baromság. Nem is igazán tudom, miért adok neki 6 pontot, talán mert igaz történeten alapszik, és mert tetszik a szereplõk gondolkozása. Amit õk gondolnak az amerikai álomról, azt helyesnek tartom, csak nekik közben elborult az agyuk.
9/10
dzsimboo 2014 jan. 02. - 14:22:57 9/10
(70/122)
Szerintem ez egy igen jó film!

Egyáltalán nem vígjáték, aki (csak)ezt várja ne nézze meg. Lehet sokat röhögni az ostoba, rutintalan bûnözõkön, de igazából felkavaró, és szomorú, hogy tényleg van ilyen. Nem csak amerikában, itt is. Nincs vele tele a hiradó, de hetente ölnek, rabolnak, gyilkolnak ilyen ostoba, infantilis fajankók Magyarországon is (legfeljebb nem 3 millio dollárért, hanem 500Ft-ért). Az, hogy "magyar ember" volt az egyik áldozat, szerintem a film értékébõl semmit sem von le, nem is ad hozzá (a hozzátartozók nevében persze nem tudok érdemben szólni). Rock szerintem tõle váratlanul nagyot alakít, nekem Walberg is tetszett. A karakterek, a hátterek, a zene, a hangulat nekem kilencvenes évek, akkor is, ha egyes szõrszálhasogatóknak szúrja a szemét a Crown Victoria (javaslom halál 50 óráját ne nézzenek). Ismerem azt az érzést, amikor egy neki nem tetszõ filmbe az ember elkezd belekötni (die hard 5 pl. :) )de azért olyat megemlíteni, hogy a colt 933 akkor még nem volt, de az van a rendõr kezében, az már ne is haragudjon az illetõ, színtiszta butaság.
A filmet én csak ajánlani tudom, fõleg erõssebb idegzetû embereknek. Az éves top 10-20 filmélményben nekem benne van, még ha a dobogótól nagyon is messze.
Gipsy Danger 2013 dec. 26. - 23:04:17
(69/122)
A sok értetlenkedõnek és nemtetszését kifejtõnek, miszerint "mekkora baromság, hogy..." üzenem, hogy ez egy igaz történeten alapuló film! Nem kitaláció, ahol a fõhõs mindig okos, ravasz, és minden szituációban van egy jó beszólása, valamint mindig elegánsan kisétál az épp felrobbanó ház/autó/hajó lángcsóvájából. Ha minden bûnözõ a tökéletes forgatókönyv általi karakter lenne, kik lennének a börtönökben?
Az, hogy kigyúrtak nem jelent semmit, nem attól buták. Gondolkodjunk csak egy kicsit....ha van egy kigyúrt rokonunk, netán tán párunk, gyerekünk, arra büszkék vagyunk nem? Csak a más kigyúrtja a hülye, buta, izomagyú stb. Sajnos nagyon sok ilyen gondolkodású ember van.
A butaságra visszatérve....szinte bármilyen ember fülébe bele lehet ültetni a bogarat. Nézzük csak meg azokat az (átlag)embereket, akik politizálnak. Egymást szidják, közben azt sem tudják mit beszélnek, de azt hajtogatják a végsõkig, mert bebeszélik maguknak, hogy az az igaz, amit õk mondanak. Lehet 6 diplomája is, akkor is "buta" marad.

SPOILERT is tartalmazhat

Ezek az emberek is átlagosak voltak és nem a butaság sodorta õket ebbe a helyzetbe, hanem a "rutintalanság", már ha lehet ilyet írni emberrablásra és a kábítószer. Valaki írta, hogy "Ha már kemény mint mondjuk a Motel, akkor elég hülyén veszi ki magát a vígjátéki elemek vegyítése mint pl. a kutyának adott ujj" Arra nem gondol a kedves kommentelõ, hogy egy bedrogozott ember adta oda azt az ujjat a kutyának? Csoda, hogy nem ette meg a saját ujját.
A többiek meg biztosan profik mindenben, ahogy már csak lenni szokott. Gondoljunk már bele, hogy egy egyszerû elsõ randin milyen izgatott az emberek nagy többsége. Vagy gyerekként, mikor lopott egy csokit az abc-bõl. Az adrenalin az egekben, hülyeséget hülyeségre halmoznak. Összehasonlítsam ezt egy emberrablással és a megölésére való felkészüléssel? Nem kell ugye?
Létezik még az kifejezés is, hogy "pánik". Gondolom errõl se hallott még senki, mindenki éli a tökéletes életét, ahol ilyen dolgoknak nyoma sincs. Na ezek után butázzunk le embereket. Félreértés ne essék, abszolút nem a bûnözõket védem, csak már megint itt tartunk, hogy az intelligens nézõközönség nem bírja felfogni, hogy milyen filmet lát. Mert ha ki vagyon írva, hogy vígjáték, meg a The Rock szerepel benne, akkor nehogymá' egy ilyen "szar" film legyen.
SPOILER vége

Ez barátaim kõkeményen a való életet mutatja be. Akinek valamiben nincs rutinja, az elvérzik... A nagy tudású fotelkommentelõk hány másodpercet bírnának pl. egy profi bokszolóval szemben? Semennyit, mert nem abban jártasak, de ezt fel is kéne fogni! A való életben nem lehet bejönni balról egy kicsit sejtelmesebben, hogy újra felvegyék. Az emberek hibáznak, ennyi! Csak ezt fel is kéne tudni fogni.
A film jó és nem vígjátéki elemek vannak benne!
James Uram Benson Madame 2013 dec. 26. - 11:28:23 Előzmény King Diamond
(68/122)
Én megtekintés után gugliztam rá és beugrott, hogy cikkeztek róla tavasszal itthon is. A magyar áldozat testvére ugyanakkor azt is mondta, hogy a teljes film megtekintése után szeretne végleges álláspontot kialakítani - kíváncsi lennék, mit gondolt végül.
James Uram Benson Madame 2013 dec. 26. - 11:25:44
(67/122)
SPOILER-gyanús

Tényleg szomorú a magyar vonatkozás, de akárhogy is nézem, az egy mellékszál a filmben. Nem értem, miért akadnak ki egyesek azon, hogy "szimpatikusak" a fõszereplõk - szó sincs róla, buta lúzerek, az ember elsõsorban azon röhög sírva, hogy mennyire hülyék. Ahogy Ed Harris a végén mondja: csak azért nem ítélték el õket, ami a legnagyobb bûnük volt - hogy ostoba, sötét f*szok. Ebben a mondatban benne a lényeg. Itt szó sincs Guy Ritchie-féle szerethetõ gazfickókról, noha érezni némi párhuzamot. De mivel ez igaz történet, lehet hogy maga Ritchie merített sokat a valóságból. Számomra tényleg az a fõ mondanivalója a filmnek, hogy az emberi ostobaság végtelen. Ezek az arcok nem minden hájjal megkent gonosztevõk voltak, hanem tényleg ennyire egyszerûek - érdemes megnézni az eredeti fotóikat, hát nem az értelem virít az arcukról. Nyilván folytatott Bay elõtanulmányokat és simán el tudom képzelni, hogy valóban akcióvígjáték-szerûen zajlottak a történések. Nem véletlenül írják ki a grillezõs résznél, hogy "ez még mindig egy igaz történet!"

ha valaki kiakadhat, azok esetleg a testépítõk, a sztereotipikus ábrázolás miatt (érdekes, ilyen kommentet vagy cikket nem olvastam sehol). Ha viszont német vagy francia lett volna a két áldozat, itt se hõbörögne senki.
8/10
King Diamond 2013 dec. 25. - 16:37:38 8/10
(66/122)
Vannak itt érdekes dolgok az eddigi hozzászólásokban. Én általában nem szeretek utánaolvasni egy filmnek a megnézése elõtt, trailert nézni, stb. Nyilván, a moziban akarva akaratlanul találkozik az ember trailerekkel, így ezeket nem lehet kikerülni. Ezzel a filmmel is így voltam, nem ismertem a történetet, csak annyit, hogy gyúrós fickók játszanak benne. Csak a filmben láttam, hogy megtörtént eseten alapszik. Megmondom õszintén, hogy fel sem tûnt, hogy magyar/magyar származású lett volna a két áldozat, mivel a nevüket nem mondták a filmben. Magának a történetnek valamennyire utánanéztem, illetve az itteni hozzászólásokból láttam, hogy magyarok voltak az áldozatok. Viszont az is igaz, hogy az emberek nagy része szerintem még csak nem is hallott errõl az esetrõl, maximum a filmben látottak hatására nézhetnek utána (amit szintén kétlek, hogy sokan utánajárnának/utánaolvasnának így, mint például én is), és nyilvánvalóan csak az áldozatok szûk körében lehet ismert a történet. Ettõl függetlenül nagy kár, hogy megtörtént/megtörténhetett ez.
A filmben azért eléggé másképp történtek az események, ami szerintem nem volt baj, elvégre, hogy ez nem egy dokumentumfilm. A szereplõket jól válogatták ki. Nem lehetett kis dolog Mark Wahlbergnek és Anthony Mackie-nek így kigyúrnia magát, mivel õk azért nem olyan nagy állatok, mint The Rock. Viszont erre a filmre le a kalappal, amilyen formába hozták magukat. The Rockot már ismerjük. A karaktereik is jók voltak. Jó volt látni az edzõtermet is, meg egy kis bepillantást nyerni a személyi edzõsködésbe is. A csajszi is nagyon durván nézett ki benne, meg úgy általában a csajok.
A filmzene és a szinkron is jó lett, bár, Galambos Péter hangja kicsit fura Dwayne Johnsonhoz, Vin Diesel után.
Nem is baj, hogy nem lett ez egy dokumentumfilm, viszont nem is tették nagyon poénossá, így vígjátéknak sem nevezhetõ teljes mértékben. Az IMDb-n akció és krimi kategóriába van besorolva a vígjáték mellett, ez helytálló.
8/10
J.Veronika 2013 dec. 25. - 14:30:11
(65/122)
Volt pechemre megnézni ezt az izomagy filmet!
Csatlakoznék MAXGOLD és snipes69 hozzászólásához, annyi különbséggel,én egy gyenge 4/10 értékelem!
Pocsék, rossz, rég láttam ilyen SZ*RT!
Nem ismertem az alaptörténetet el sem olvastam mirõl szól, csak egyszerûen elkezdtem nézni.
Érthetetlen-össze visszaság-amerikai giccs-erõltetett poénok,amiken max csak kínomban tudtam már nevetni,ha nevettem egyáltalán.
MAXGOLD-hoz hasonlóan, egy óra után egyszerûen kinyomtam,és akkor láttam meglepetten, h még van hátra belõle még egy óra,holott ez az egy óra is 3-nak tûnt!
juhuj94 2013 dec. 17. - 16:12:12
(64/122)
Nekem nagyon tetszett :D
Akik rendszeresen járnak gyúrni azok sokat fognak rajta nevetni, szerintem. Kicsit belegondolva, hogy ez egy megtörtént esetet dolgoz fel már nem annyira vicces, de szerintem egyszer érdemes megnézni. Alátámaszt minden sztereotípiát a testépítõkkel kapcsolatban :)
u.i.: sosem szerettem felirattal, eredeti szinkronnal filmet nézni, de ezt annyira meg akartam nézni, hogy amikor kijött feliratosan nem vártam tovább és megnéztem úgy. Igazából a felirat sem volt különösebben lényeges mivel annyira egyszerû mondatok vannak csak benne, hogy egy kezdõ angolos is érti a film nagy részét. Amikor kijött a magyar szinkronos verzió megnéztem úgyis.. Hát ez a feldolgozás is alátámasztja azok véleményét akik szerint érdemesebb eredeti szinkronnal külföldi filmeket nézni.
1/10
MAXGOLD 2013 dec. 16. - 16:44:37 1/10 Előzmény rob83
(63/122)
Jó film?Ez?!

---Spoiler---

(Bár ennek a szemétnek semmi sem árthat)

Egy pöcs,és két idióta szerencsétlenkedése a pénzért.Az egész egy életszerütlen baromság úgy ahogy van,telis-tele idegesitõ elemekkel.A totálisan túljátszott ostoba bocskoros kurva,vagy Monk batya elsõ mondata a kórházban,miszerint "engem nindzsák sokkoltak".Hát mi ez,emberek?Ez jó,meg ez 7-esen áll?
Az 55. percnél kuka.Csak egyszer élek,erre nekem nincs idõm.
1-es.