5/10
sorozatneked.hu 2021 dec. 28. - 18:02:37 5/10
(10/10)
5/10

Sajnos a félelmem beigazolódott és ez a film sokkal gyengébb lett, mint az első része. Egy nagyon halvány ötöst adtam rá, mert azért voltak benne jó helyszinek meg vicces jelenetek, de a történet és a túl sok CGI miatt nem érdemel többet. Azért nem bántam meg, hogy megnéztem, de szerintem többet nem fog előkerülni. Vannak ennél sokkal jobb zombis filmek.
4/10
3,14159 2021 dec. 05. - 17:02:22 4/10
(9/10)
Nem olyan rossz ez, 5-6 körül simán megvan.
Az én 4 pontom csak egy szubjektív vélemény, mert nagyon felidegesített a sok, teljesen életszerűtlen, logikátlan megoldás.
8/10
nefefe 2021 jún. 20. - 13:10:28 8/10
(8/10)
Olvasva a kommenteket, sokkal rosszabbra számítottam. De kellemesen csalódtam, mert egyáltalán nem volt olyan szörnyű, mint egyesek írták. Olyan Halálos iram és Mad Max-os feelingje volt a filmnek. Persze voltak benne gyengébb megoldások is (pl. a feleslegese felgyorsított jelenetek), de az akciójeleneteket szépen megcsinálták és az ellensúlyozta ezeket. Nem is nagyon volt üresjárat a filmben, végig fenntartja a figyelmet, izgalmas, nem túlozták el a zombis jeleneteket sem. Persze az első rész egy fokkal jobb volt, de azt egyszerűbb volt elkészíteni, mivel az egész film a vonaton játszódott. Itt inkább a posztapokaliptikus környezetre és a sok akcióra fordítottak több figyelmet. És az sem semmi, amit a kisteherautó kibírt... Összességében én a jó filmek közé sorolnám. Vajon lesz harmadik rész?
7/10
Rotovics Kázmér 2020 dec. 23. - 09:42:33 7/10 Előzmény Rotovics Kázmér
(7/10)
... de nem vagyok ilyen lesújtó véleménnyel a filmről. Nekem bizony bejövős volt, a posztapokaliptikus környezet, a mikroközösségek, a pszichés torzulások, a díszletek a büdzsé keretein belül ügyesen meg lettek oldva. Engem a fekete-fehér (alkonyati) gagyiCGI se zavart. Emberek, lazuljatok. Ha nagyon akarjuk, még a Legenda vagyokban is lehetne hibát találni. :) Sima liba 7 pont.
7/10
Rotovics Kázmér 2020 dec. 22. - 16:50:26 7/10
(6/10)
Még mindig nem értem, miért tartjátok ennyire nagyra az első részt. Talán bennem van a hiba, hogy nem láttam meg a zsenialitását, nem láttam meg a művi "drámázás", a mórickaszerű karakterábrázolás mögött az elementáris jellemeket a filmben. Ott leírtam a véleményem: https://port.hu/adatlap/film/tv/vonat-busanba-zombi-expressz-busanhaeng/movie-200168
Számomra ez a "folytatás" egy fokkal jobb, mint az előző: ez legalább nem akarja magát komolyan venni. Összességében egyetértek az előttem szólóval (Garott).
3/10
Garott 2020 dec. 08. - 22:12:37 3/10
(5/10)
Nem tudom mi lett az előző rész óta a rendezővel, de itt nagyon elszállt a rendezéssel. Annyi hibája van a filmnek, hogy ezt felsorolni is sok lenne. De néhány példa:

A film túl sok műfajú akar lenni. gyakorlatilag az összes filmes műfaj felsorolható lenne, mert kb mindre jut 10 perc. Ez pedig szörnyen töredezetté teszi az egész filmet. Az, hogy az egyik jelenetben ilyen menkülés los angelesből post apokalipikus jelenetben arénában kell zombikkal harcolni, majd később majd negyed órán át könnyes szemmel nézik egymást a szereplők az nagyon fárasztó.

A szereplők annyira eltúlzott és üres klisék, hogy kb pont leszrtam mi lesz velük. Attól, hogy 10 percig néznek könnyes szemmel a kamerába nem lesznek szimpatikusak a karakterek, csak nagyon művik.

A trükkök hihetetlen bénák. Az összes autósjelenet, ahol az autó 40-nél gyorsabban megy az cgi. Méghozzá a legrosszabb tv-s minőségű. Pedig autós jelenetből van bőven, pl egy laza 15 perces üldözéses jelenet, ami folyamatosn leesik a vászonról. Koreában hiradókban szokta ilyen igénytelen trükköket hazsnálni valami modellezésre. És a legtöbb jelenet nem is bonyolult. Egy nagy sebességgel balra kanyarodó autó miért kell hogy cgi legyen? Nincs ott olyan kaszkadőr aki tud autót vezetni?

A sajátok koreai filmes klisébe bele sem megyek, hogy ha van egy jelenet ahol akár két ember találkozik az úton, akkor de mindkettő megszólal, akkor még fognak találkozni, akár évekkel később is. És emlékezni is fognak egymásra. Ez ilyen nagyon szappanoperás dolog, amit valószínű sorozataik miatt marad benne a filmgyártásukba, de szörnyen idegesítő (mint az amerikai filmekben, ahol ha benyomják a tv-t akkor ott bármi bárgyú dolgo is hangzik el az később még elő fog kerülni a filmben, legyen az egy recept, vagy hogy hogyan kell kibiztosítani egy rakétavetőt).

A zombikra nincsenek szavak. Az, hogy a maszkmunka egy halloweeni patin jobb az egy dolog (olyan, mintha valami korhatár miatt lett volna ilyen), de az, hogy a zombik pont mindig arra voltak képesek, mire a forgatókönyven szüksége volt, az megint cak baromi idegesítő. Ha kellett embereket dobáltak, volt amelyik kb breakelt, de a nény és hangjelenségre való reakciójuk mindig az volt, amit akartak. A távirányítós autó hangja elég, hogy elterelje őket, de egy hangtalan városon átdöngető kocsihalom csak akkor vonzotta őket oda, ha már lámpa is volt. Bár számomra eddig az sem volt volágos, hogy a fényszóró úgy működik, hogy az autóból kilövi a fényt egy adott területre és a kettő összeköttetésén nem létezik. kert csak odateleportál. persze mert így kényelmesebb volt.

Összességében a film nem tudja mit akar, jelenetekrő jelenetekre, műfajokból műfajokba ugrál, a világ leggiccsesebb befejezésével.

Ha a rendezőtől valaki igazán jó filmet akar, akkor a Disznók királyát javaslom.
1/10
Waikato 2020 okt. 26. - 22:16:48 1/10
(4/10)
Ez valami iszonyat szhar volt, döbbenettel olvasom hogy mozikban is műsorra tűzték. A kivitelezés zs-kategória, a dramaturgia és a szinészi teljesítmények is gagyi bollywood szint. Volt néhány kiemelkedő koreai film az utóbbi években amik kitörtek a nemzetközi filmvilágba, ezt inkább karanténban kellett volna tartaniuk otthon.
5/10
omlas1985 2020 okt. 05. - 17:54:31 5/10
(3/10)
Az első rész nézhetőbb volt. Aki autós üldözésre vágyik, annak több pontot ér (nekem nem).
1/10
Nico71 2020 szept. 22. - 19:06:20 1/10
(2/10)
Nagyon pocsék! Nem érdemes mozijegyre pazarolni a pénzt, de még a szabadidőt sem!
Az első rész jó volt, érdekes, izgalmas, drámai jelenetekkel, melyek egyedivé tették. Ez a második rész irtózatosan erőltetett, bugyuta, nevetségesen paródia értékű. A CGI nagyon gyenge, ennél még 10 évvel ezelőtt is jobbat hozzak össze a legegyszerűbb autós játékokban. Viszont a film fele ilyen jelenetekkel van tele. :-(
1/10
offtopic
szdeep 2020 szept. 20. - 00:40:00 1/10
(1/10)
Szörnyű film volt senkinek nem ajánlom ha ilyen filmeket adnak le akkor zarjak le inkabb a mozikat