2/10
sawyerx 2023 ápr. 20. - 18:54:38 2/10
(19/19)
Ez nem csak New Yorkban borzalom, a képernyőn is. Ez már csak belepörgetve csúszott, szánalmasan gagyi, Jason újbóli feltámadásától a film végéig. Ha viccesre vennék, oké, de ez így... :D
2/10
k11zoltan 2022 júl. 01. - 22:03:08
(18/19)
A végére kíváncsi voltam, hogy egyáltalán lesz-e benne egy snitt New Yorkból.

Végül is volt 1 perc Time Square. Gondolom túl drága lett volna az egész filmet a nagy almában leforgatni, de ha már ez a címe, akkor azért vártam pár new yorki helyszínt.

Amúgy olyan a film, amilyenre számítani lehetett. Nagyon gyenge színészi játék, és a gyilkolások sem voltak jól kivitelezettek. Legalább egy normális keresztül szúrást megcsinálhattak volna.
8/10
nikato 2020 nov. 14. - 17:33:05 8/10
(17/19)
SPOILER: Azért paráztatós volt ez a rész is (főleg a kezdő jelenet), de a Manhattenes jelenetek kicsit gázak voltak. Nem lehetett volna taxiba szállni vagy lopni egy kocsit és elmenekülni? Különleges radarral üldözte őket? SPOILER VÉGE
5/10
Hoyt a seriff 2020 jan. 17. - 15:40:41 5/10
(16/19)
Az egyik legrosszabb rész, ennél csak a 9. meg az X a szarabb, de a Freddy vs Jason is csak egy fokkal jobb.
SonnyJim 2020 jan. 17. - 06:50:27
(15/19)
Ha már utcán zenét hallgató punkokat raktak bele, szólhatott volna mondjuk punk rock zene is a magnóból :D
9/10
mro26 2015 jún. 06. - 19:08:42 9/10 Előzmény Meklód fia
(14/19)
Freddy vs Jason-be is õ kellett volna!!!!! :) De azért cserélték le, mert a másik Jason színész magasabb volt egy kicsivel Kane-nél, illetve nem tetszett nekik pont az ami miatt olyan jó Jason volt a 7-10-ig...mégpedig Hodder Jason-je volt a legagresszivabb, amit a mozdulataival csinált már felért egy színészkedéssel. Erre bedobták a másik srácot (az játszotta a FvsJ-ben Jason-t aki ebben a 8. részben a magas szakács volt, ez komoly) ami szerintem gyengébb Jason volt, de számomra még így is a 3. legjobb Jason.

Jövõ májusban érkezik a következõ/reboot Péntek 13. és adná az ég, hogy Hodder lenne Jason, õ hozott életet legjobban a figurába eddig és õ maga is élvezte a szerepet.
Meklód fia 2015 ápr. 08. - 20:38:41 Előzmény mro26
(13/19)
Egyetértek! Hiába a maszk, azt a Jason-ös testbeszédet õ hozza a legjobban, kár hogy a Rémálom az elm utca vs Péntek 13-ban már lecserélték.
feketevipera 2015 márc. 21. - 22:55:22
(12/19)
Elég gyengus volt, még a horroroktól megszokottnál is több irrealitással.
***spoiler pótolva***
Eleve az eleje is érdekes, hiszen ha jól tudom, akkor egy tavon hajókáznak a késõbb meggyilkolt delikvensek, a tó fenekére viszont mi a francnak kábel? Ráadásul azt sem hinném, hogy egy horgony is olyan könnyen elszakíthatná a kábelt, plusz Jason feléled az áramütéstõl, viszont a vége felé meg 6000 volt sem öli meg. A hajón sem tûnik fel egy ideig senkinek, hogy hullanak az emberek, Jason mindenkinél ügyesebb, és habár halott, vagyis él (vagy nem tudom), mégis úgy gondolkodik és cselekszik, mint egy élõ ember, és pl. elbújik, tönkreteszi a rádiót stb., egy ilyen élõhalott akárkitõl nem várnám el, hogy logikusan tudjon gondolkodni. Plusz úgy mozog, mint egy kísértet, egyszer még az illetõ mögött van, az illetõ menekül, és egyszer csak szembetalálja magát Jasonnel. Ja és simán átússza az óceánt is a mentõcsónak után, meg hasonló apróságok. A gyilkolászásában sincs semmi logika, Manhattanben az útjába kerül egy rakás ember, õket mégse nyírja ki, csak azokat, akiket kiszemelt. És azt sem értem, hogy ha egyszer gyerekként halt meg, akkor miért egy felnõtt ember gyilkol. Szerintem szánalmas volt az egész, mikor a kapitánynak elvágja a torkát, akkor is alig csepeg a vér, ez se túl élethû. Fogalmam sincs, hány részét láttam a sorozatnak, régen volt már, de ez nagyon gyenge, nevetni is sokszor csak szánalomból tudtam rajta.
goodboy 2015 febr. 02. - 21:06:03
(11/19)
Szerintem ez a sorozat legviccesebb része, emlékszem mikor láttam én végig mosolyogtam az egészet. Itt lépett be ez a sorozat is az önparódia kategóriába, de most, hogy újra eszembe hoztátok szívesen megnézném újra, legalább lenne egy vidám estém.
8/10
nikato 2015 febr. 02. - 21:01:35 8/10
(10/19)
Az igaz! :D De senki nem vette komolyan, hogy üldözik õket, meg senkinek nem volt gyanús a hokimaszkos-fura ruhás ürge. :D Meg, hogy tud olyan gyorsan helyet változtatni? :D Tény, hogy film. :D Igen, õ a legjobb Jason. A színész eredeti arca is elég rémisztõ. :D
9/10
mro26 2015 febr. 02. - 16:33:57 9/10
(9/19)
Tény hogy többnyire sikátorokban folyt a menekülés de azért befigyelt pár tömegesebb terep is ;) Jason vs punkok legjobb jelenet
ja és Kane Hodder a legjobb Jason! :) https://www.youtube.com/watch?v=jSqzWHIqA-Y
8/10
nikato 2015 febr. 02. - 15:37:58 8/10
(8/19)
Na, most megint elejétõl a végéig megnéztem. Csak annyi meglátás, hogy: SPOILER Nem igaz, hogy beértek New York-ba és a sikátorban kellett maradniuk!! Én ha menekülnék valaki elõl, biztos olyan helyre mennék, ahol sok az ember, meg ellopnék egy kocsit aztán elhajtanék jó messzire. Na meg aztán látványosabban félnék, sokkot kapnék, szomorú lennék a barátaim elvesztése miatt. :) Szóval csak ennyi. Jah, a csatorna rendszer lenne az utolsó ahova lemennék, mert onnan aztán végképp kizárt a menekülés. SPOILER VÉGE
5/10
boom48 2014 aug. 13. - 22:35:31 5/10
(7/19)
Nos, mivel a 9. részt nem adta még tv errefelé, mit tudok tenni, ide teszem amit gondolok róla miután láttam.
Még szerencse hogy felirat van. Nem mintha nem érteném az angolt, de a biztonság nem árt. Észrevettétek hogy a Jason-filmekben mindenki húz gumit?

De lássuk magát a filmet:

SPíLER

"A" klasszikus Rémálom... jelenettel kezd - nem meglepõ, a rendezõ annak a szériának a stábjából jött át -, de gizda tinédzser helyett egy hû-de-formás menyecskét szerepeltetnek. Hûha!
Viszont a következõ pillanatban nem tudom hol vagyok, igaz azt sem tudom hogy kerültünk ide, de sebaj. A gond, hogy ez most filmforgatás vagy micsoda? Mert pont ugyanilyet láttam már Freddynél a 7. részben - bár azt majd csak egy év múlva fogják volt lefogatni (figyeled a nyelvtant?). Ezt a tényt tudván utólag el tudom képzelni hogy akkoriban ez nem így jött át mint most nekem, így ahelyett hogy ezért hibáztatnám a filmet, inkább az új maszkot dícsérem!
Viszont ezt a sorban megszállok mindenkit sztorit már igenis láttuk Freddytõl. És a Hegylakós jelenet nagyon nem hiányzott. Nem lopást akarunk látni hanem eredetiséget. Viszont a jelenet minõsége kiváló, és végre valami ÉRTELMESET kezdenek a természetfölötti vonulattal.

Nocsak, legalább a 4. ismerõs színész a sorozat alkalmazásában! Corey Feldman, Kelly Hu volt kettõ, a harmadik kihullott az agyamból, de mivel egymás után két hírösebb fekete színész is feltûnik, íme az õ nevük: Steven Williams és Richard Grant. Azért is emelem ki õket, mert ebbõl is látszik hogy költöttek a filmre, komolyan gondolták.

Nálam komoly problémát okoz hogy a kretén rendezõ Pamelaként nevezi meg Jason anyját, holott mint láttuk õ nem lehetett az, akinek a sírkövét láttuk, hacsak nem másik univerzumban játszódik a film a miénkhez képest.

Érdekes a bemondott Jasonre bizonyított gyilkosságok száma is, mert nálam ez 88 (szmbena filmbeli 83-al), feltéve ha a 8-ik filmben látottakat is számítjuk. Mindjárt ki is térek rá miért kötöm ezt így ki.
Mert emellett vajon mit kezdjünk azzal az állítással hogy "20 éve tartja rettegésben a nemzetet a neve"?
Tudjuk, hogy Jason puszta helyi folklór volt az 1985-ös eseményekig, tehát ARRA kell ráraknunk a 20 évet, vagy valami még késõbbre. Tehát most legalább 2005-öt írunk ha minden igaz. De a 8. film legfeljebb '96-ban történt. És ha a toxikus folyadék (hé, nem gáznak kellett volna lennie?) szétmarta, akkor nem maradt volna meg a szíve, se semmije.
Tehát arra kell következtetnünk, hogy a 8. film esetleg nem is történt meg, vagy legalábbis nem teljes egészében. Lehet (bár ez tudom hogy olyan mint megírni Sherlock Holmes meg nem halását) hogy az egész csak az írólány fantáziájában történt, hogy az általa írt regényt láttuk! Miért is ne. Persze Jason szabadulása a romok alól lehetett valódi (bár nem feltétlenül).
VAGY megtörtént, és ezt a nyálka-dolgot a toxikus oldódás okozta, mint Jack Frost esetében, meg megannyi toxikus mutánsnál. Hé, ez nem is rossz ötlet. Végülis igazából nem a szív, hanem az abban lévõ Fekete "Anyag" a fontos. Talán.

Találgatásról ennyit, haladjunk.

Ügyesen mozgatja a rendezõ a színészeket. Pont ott vannak és pont annyit látunk belõlük amennyit õ akar és amennyi kielégít minket is. Plusz a szereplõk felismerhetõk, megkülönböztethetõk, kedvelhetõk. Nagy-nagy plusz.

WTF, a Gonosz Halott széria Necronomiconja?
És hinnétek-e hogy innen ered az X-akták Fekete Olaja (l. fent)?
És itt látható az elsõ gyorsétterem golyóálló üvegû ajtókkal.

Hát, elárulom hogy én valami katasztrofális zagyva sz*rságra számítottam a kritikák alapján, de ez egy jó film, és jó Jason-film.
Hegyekben állnak a hullák, eszelõs a gore, van alatta történet. Legfeljebb azért nem volt anno sikere, mert a nézõk egyszerûen Dzsézönt akarták régi fényében látni újra, holott abban a formában semmiféleképpen nem maradhatott fenn a sorozat. Itt végre sikerült megújulni, mindent elõrõl kezdeni. A korábban felállított bakikat pedig majd a "vs" fogja eltörölni. Elõre is veszem, mert bár gyártásilag késõbbi mint az X, de nyilvánvalóan adja magát.
5/10
boom48 2014 aug. 13. - 16:16:24 5/10
(6/19)
SPíLER

No, a filmanyag amire nyomtattak egyértelmûen minõségibb - hiába, a korszellem ugye -, de a kezdés gagyi. Mégis kit érdekel az áram? Jason nem halott, csak ráesett egy tonna hulladék. Ha a horgony azt viszi arrébb, az kellett volna.

És mi az hogy "harmic évvel ezelõtt? Tudjuk, hogy az 1. film '80-ban, a 2-4. '85-ben játszódik. Tudjuk, hogy a 4. részben Tomy 12 éves, és komoly bajsza van az 5. részben, azaz minimum 17 éves, de maximum 20 (mivel kiskorúak intézetében van), azaz 5-8 év telt el.
A 7. filmet nem tudjuk mennyivel a 6. után (amirõl nem tudjuk mennyivel az 5. után) játszódik (viszont 6. a második film amirõl tudjuk hogy Péntek 13-án történik).
Itt most azt halljuk hogy Jason "30 évvel ezelõtt" fulladt meg, ami közvetlenül 1987-et jelentene, holott az 5-6. legalább 1990-ben játszódik. Ha megengedve szabadon kezeljük a "30 év"-et, akkor is számításba kell vennünk hogy gyámsági kíséret nélkül elengedik Tomyt grasszálni a 6-ban. Az elmegyógyból kiengedhették (valójában elméletileg megszökött, bár ez zavaros), de tudjuk hogy Tomy elárvult, tehát vagy nevelõszülõk, vagy állami gondozás felügyelete alá tartozik. Tudjuk, hogy az önálló cselekvõképesség alsó határa alapesetben az USA-ban 18 év. Akkor tehát legalább 1991, tehát a 30 az minimum 34. Mivel semmiképpen nem 40, egye fene, maximum 39 (=1996).

No, de tényleg ideje volt kimozdulni a kisvárosi létbõl. Sajnos Wayne Világába jutottunk.
A film magában tulajdonképpen megállna, de amiért nem mûködik, hogy egy horrorfilmhez alaphelyzet kell. Vagy ki kell találnunk ki a gyilkos (itt tudjuk), vagy valami cél kell vezérelje éppen ezeknek a népeknek a lemészárlásában (itt csak az általános területvédõ ösztön van ami nem számít), vagy a köznépnek esélye kell legyen legyõzni a szörnyet (ez nincs meg, hé ez már a 8. film, mégis mit vársz?). Jason végigvonul és felhentel mindenkit mint Bõrpofa a Texasi Láncfûrészes Mészárlásban. Aminél ugyan filmtechnikailag mérföldekkel jobb, de az legalább azzal indokolta létét hogy áldokumentumfilmként adta el magát hogy "lássátok milyen szörnyû dolgok történhetnek". De ezzel itt mi van? Mert a mészárlás önmagában nem film.
A karaktereket sem kedveljük meg, mert vagy alapból ellenszenvesek, vagy túl könnyen elhullanak (mint Eva). Különösebb írói oka sincs a halálozási sorrendnek.

Mindenesetre ha nem a franchise része lenne, akkor korántsem lennék ilyen kritikus, megérne akár 7 pontot (bár a vége sokat ront az egészen, de hagyjuk). De mivel az, kizárólag a technikai oldalára megadok 5 pontot.

Legfõbb mínusz hogy a stáb megint szerelmes önmagába, bár most legalább nem az alaphelyzetbe, csak a "meggyõzhetetlen rendõr" karakterébe. "Ami sok az sok!"

Igazából pzitívumot egyvalaki hoz a filmben, a Jasont játszó színész. Új mozdulatokat ad hozzá a szerephez. Nem valami nagy cucc, de ott van, látjuk, megdícsérjük. De hogy a francba teleportált fel a fõárboc tetejére? Sõt, ezt késõbb egy acélfalon át is megteszi. WTF?

Szóljunk egy mondatot a 8. rész pszi-erõinek újrahasznosításáról: az itt már csak flashbackekben/hallucinációkban nyilvánul meg, de mivel semmi értelmes nem derül ki belõlük, semennyiben nem segítik a sztorit, és semmit meg sem tudunk róluk egészen a legvégéig, azt kell mondanunk sz*r volt a rendezõ és a forgatókönyvíró, pedig volt anyag a kezükben.

És itt világlik ki végleg a franchise nagy gyengesége. Azzal hogy a filmek kényszeresen egymás folytatásai, ellehetetlenítik a rebootot és független történeteket. Hajaj. Nem mintha nem lett volna világos hogy senki nem olvasta el a forgatókönyvet attól a ponttól hogy találkozunk a helyi "bolonddal".

PS: a fentiekhez képest annyira nüansznyi, de kritizáljuk a címadást: ez nem "Borzalom Nem Yorkban", hanem "Jason elmegy New Yorkba". A különbség annyi, hogy hokimaszkos rémünk egészen a film legvégéig nincs New Yorkban (pontosabban annak Manhattan nevû kerületében), és ott is legfõképp kihalt helyeken ténfereg.

Amire kíváncsi vagyok, hogyan sikerül innen folytatni. Mert Jason látszólag (megint) meghalt.
8/10
nikato 2014 jan. 14. - 16:56:11 8/10
(5/19)
Igen, már uncsi, hogy az összes horror egy erdõben játszódik, ahol van egy ház is. :D
7/10
kazama90 2014 jan. 14. - 00:01:04 7/10 Előzmény nikato
(4/19)
ez a rész az egyik jobb rész a sorozatból.vannak benne jó ötletek :új helyszín(már unalmas volt hogy minden rész a Kristály tónál játszódik),meg ebben a részben a szereplõk megpróbáltak túlélni/elmenekülni.nem úgy mint a többiben(hogy csak akkor veszik észre Jasont mielõtt legyilkolja õket).2 dolog nem tetszett :az elején amikor megcsapja az áram a víz alatt ozt feltámad, meg a végén a feje(a maszk rohadt gagyi volt).10/7.
8/10
nikato 2012 júl. 23. - 11:59:34 8/10
(3/19)
Jason Manhattanben.. Akárhova elkocsikázhattak volna menekülés gyanánt, de lementek a csatornába.. ááááhhhhhh......
Szerintem nem rossz rész, kegyetlen sokat gyilkol benne. (:
Elvis81 2011 máj. 23. - 12:05:21
(2/19)
Sztem inkább a 9. rész volt a mélypont Jason pokolra jut! Abban csak az utolsó képsor az ütõs és poénos!!!:)
5/10
Szissssz 2011 máj. 23. - 11:42:58 5/10
(1/19)
A sorozat talán legrosszabb része. :(