Téma: Pepe

offtopic
guess.who jún. 10. 19:46:57 Előzmény janderka
(132/132)
Bő lére eresztett burgonyakrokett? :)
Különben nem is hülyeség: leforgatták ezt a tíz résznyi pilotot, leadták és tesztelték a nézettséget vele. Ugyanez volt a Bödörékkel, csak az gyorsabban megbukott, így nem dobtak ki annyi pénzt az ablakon...

Kapa: egyetértek, bár szerintem pontosan ugyanezt a figurát játszotta a Mintaapákban is. Nehezen tudom elképzelni, milyen lehetett a Kapa, ha ennél is rosszabb volt (szerencsére nem láttam, mert nagyjából tíz másodperc alatt agybajt kaptam tőle).
Egyébként én Kovács Lehelt, pontosabban a neki jutott szerep rendező által szűkre szabott kereteit sajnáltam: ő ennél sokkal jobb! Elég csak az Apatigris epizódszerepét nézni, ott sokakat lejátszott csuklóból...
Básti Juli figurája is belefulladt abba (szerintem), hogy neki ugyanazokat a karaktertípusokat osztják ki (vagy ő formálja ugyanolyanná a másféléket, de ezt nem szeretném hinni, jobb színésznő ő ennél).
Simon meg... Nem tudom, hogy kiöregedett a sármőr szerepből vagy a borosták helyett ez pár milliméterrel hosszabb arcszőrzet már túl sok volt neki (pedig a frizurája szerintem évtizede ugyanilyen, meg az arca sem sokat változott), de a korábbi jófej-szerethető karakterei után ez szimplán csak idegesítő volt, és egyetlen másodpercre sem tudta elhitetni velem, hogy ő egy híres séf. És nem csak a Napraforgó által korábban említett trükközés miatt (ti. hogy külön felvették egy híres séf kezét, meg külön az ő arcát :) ). Oké, mondjuk őt nem az én nézőtípusom miatt tették bele, úgyhogy nem mondok ítéletet felette. Martinovics Dorina szörnyű frizurájáról viszont annál inkább: mivel alapvetően szép nő, szerintem óriási vétek ilyen, az arcához egyáltalán nem illő izével elrontani. Bár ha éppen az volt a cél, hogy a híres séf azonnal kiábránduljon belőle, akkor rendben volt.
De ha már Martinovics: az megvan, hogy bár ő cukrászművész volt a sztori szerint, de szerintem nagyjából semmi erre utaló tevékenységet nem végzett?! Betették ugyan egy cukrászdai díszletbe, ahol a pult mögött állva rendszerint ide-oda pakolgatta a papírmasé sütiket és néha mondattak vele olyat, hogy "mennem kell, mert megsült a barackízű rottyanós petymeg", de ennyi erővel méteráru-boltja vagy fodrászata is lehetett volna, annyira semmilyen figura volt összességében. A nagy epekedést lezavarták talán négy rész alatt, utána át is engedte gyorsan Fanninak, de ahelyett, hogy ebből valamiféle cicaharcot csináltak volna (gonosz kis trükkökkel, direkt elsózott kajákkal és döglött egérrel a sütiben), lényegileg meg is szűnt az egész konfliktus: a végén már csak annyi szerepe volt, hogy Lehel tudjon hová járni epekedni.
offtopic
guess.who jún. 10. 19:27:43 Előzmény napraforgó
(131/132)
Nem értem: nem vagyok horgász, mégis állandóan fenekezéssel gyanusítotok meg. :)
Na de komolyan: szerintem (bár nem olvastam vissza) már bőven az utolsó részek vetkőzései előtt Kovács Pankát emeltem ki pozitívumként. És egyébként szerintem a két vetkőzős jelenete a történet szempontjából(!) abszolút indokolatlan és felesleges volt, mert nem mentette és nem is menthette a romló nézettségi adatokat, nem adott hozzá a sztorihoz semmit, ráadásul a szituációk is értelmetlenek voltak (lemegyünk sétálni a partra koktélruhában, aztán strandolósat játszunk bikini nélkül?! meg leveszem a ruhámat és ez a tökagyú PONT a hűtőkamrába zár be bugyiban?! ennyi erővel ufók is jöhettek volna, annak sem lett volna semmi értelme...)

A második bekezdésed ostobaságára (mármint a sorozat ostobaságára, nem arra, amit írtál!) annyit tudtam kitalálni, hogy ez is a "pronyó falusi" - "bunkó pesti" ellentét hangsúlyozására kellett. Hiszen a híres séf hangzatos nevű, látványos és értelmetlen, de legalább piszok drága kreációit nyilván a legsuttyóbb, legigénytelenebb, legalpáribb kajáknak kellett ellenpontozni. Ha meg a kroketten kívül sokféle, netán ízletes ételek is kerültek volna be a pecsenyéző kínálatába, az súlytalanította volna az elitista bunkópesti híres séfet, hiszen kiderült volna, hogy Pepe is tud sütni-főzni. Így meg erőlködve ismételgethették, hogy ő csak egy ócska fritőz-huszár, semmi egyébhez nem ért, ergo hozzá képest a híres séf egy zseniális művész.
6/10
offtopic
napraforgó jún. 10. 09:52:00 6/10 Előzmény guess.who
(130/132)
Lehet, hogy belefáradtál a sok ostoba történetbe. Szerintem ez a 10 részes valami sokkal jobb volt, pláne Fannika kerek popójával.

Mondjuk én egy pecsenyézőt nem csak a sült hurkákkal, meg a dupla paniros borzalommal tudnám elképzelni, hanem rendes pecsenyékkel, amikből itt egy szálat sem láttunk sőt, Duna-parti vendéglőről lévén szó, én halas kajákat is el tudtam volna képzelni. De ezekből sajna semmi nem volt, csak Gábor minalista borzalmaiból.
Nálam egy pecsenyéző sült húsokból áll, sült tarjából, süt oldalasból, meg hasonlókból. De ilyet sohasem sütöttek.

De abban igazad van, ha nincs normális történet - eleje, közepe, vége - akkor inkább ne tartson egy sorozat sok évadon keresztül.
janderka jún. 10. 09:51:13
(129/132)
Olyan lett ez a Pepe, mint egy bő lére eresztett előzetes, amiben ugyanazt a pár alapszituációt mutatták volna be több plánból. A gond csak az, hogy ebből aztán nem lett tényleges anyag, s egy 10 részes pilotot láttunk csak sorozatnak eladva. Ráadásul itt is sokan ugyanazokat a karakter-paneljeiket hozták elénk, amiket láthattunk tőlük már bőven. Bástit laza de bölcs tyúkanyóként, Fenyőt ezotériába fordult Bőgős Bandiként, Kovács Lehelt mozgáskorlátozott Szappanos Kristófként, Pankát étterembe deponált lángossütő lányként, Simont és Martinovicsot meg kajafixálttá vált ex-marketingesekként. Mucsi volt talán csak kivétel. Mert bár itt is mucsis volt, végülis el tudott valamicskét hagyni a unásig ismert, irritáló Kapa karakteréből. De a többi csak önismetlő frázispuff volt - sorozaton belül s azon túl is.
offtopic
guess.who jún. 10. 08:04:28 Előzmény napraforgó
(128/132)

Nem is állítottam az ellenkezőjét a DÖ hülyeségével kapcsolatban, csak azt, hogy ott legalább volt egy keret (úgy is, mint: történet), amibe beillesztették az egészet. Hogy ez alapvetően marhaság volt, az egy másik dolog, de világos volt, hogy valahonnan valahová, valamennyi idő alatt el akarnak jutni. (És írtam is, hogy azt egy évad alatt le lehetett volna zavarni, három évadnyi értelmetlen bohóckodás nélkül - a végét meg, a falun kívüli forgatásokkal inkább ne is minősítsük.)Itt viszont arra a rettentő új, sosem látott alapötletre akarták felépíteni a sztorit, hogy Gábor megtudja, hogy az apja valaki más és meg akar ismerkedni vele. Ami az első részben meg is történik, aztán 9 részen keresztül azon nyűglődik, hogy hogyan mondja el neki (plusz az agyatlan sallangok, Básti Julival és Fenyő Ivánnal, meg az újabb és újabb értelmetlen "versenyekkel").
De ha legalább vicces lett volna, akkor talán nem ennyire kínos - mert utóbbiban már van tapasztalata a tévékettőnek a Bödörékkel, fura, hogy megint belefutottak ebbe, ráadásul ugyanarra a bántóan előadott "pronyó falusi" - "bunkó pesti" sémára építve, mint azt. Mondjuk örüljünk, mert itt legalább volt egy Fanni és nem volt nyakig érő homloka sem Mucsinak, sem Simonnak.
6/10
offtopic
napraforgó jún. 10. 07:47:40 6/10 Előzmény guess.who
(127/132)
Bocs, de a DÖ arra a fikcióra épült fel, hogy Szappanos Kálmán elhunyt és gyerekei, nagykorú unokái közül arra hagyja a vagyonát, aki hajlandó egy álló éven keresztül Ökörapátiban élni. És itt indul a történet.

A dolog szépséghibája az, ahogy arra többször rámutattam már, hogy ilyen feltétel nem lehetséges!
Az örökösök a törvény erejénél fogva a halál pillanatában MEGSZERZIK az örökséget, azt nem lehet feltételhez kötni!!!! A hagyatéki eljárás, meg a többi csak sallang, és NEM ATTÓL FÜGG az ÖRÖKLÉS!!

Ehhez képest évadokon keresztül láttuk a sok hülyeséget és vége piszkosul összecsapott volt. Nekem az a történet nagyon gyenge volt
Ráadásul a végén Szappanos Kálmán élve előkerült, igy hát örökségről sem lehet szó. Borzasztó volt.
offtopic
guess.who jún. 10. 07:07:21 Előzmény Elhaym
(126/132)
Erről akkor lemaradtam.
offtopic
guess.who jún. 10. 07:06:56 Előzmény Anna Dé
(125/132)
Nem éppen. :) Fanni csak az utolsó két részben vetkőzött, előtte fel volt öltözve, és már akkor is ő volt csak nézhető az egészben. Ahhoz meg túl keveset vetkőzött Kovács Panka, hogy "élvezhető" lett volna (ha már erre akarod kihegyezni :) ).

Huhh, hát új Törőcsik Mari ne is legyen! Nekem az egyetlen, de számomra minden eldöntő ellenérv TM-val kapcsolatban, hogy az új Nemzeti avatásakor a díszbeszédében felsorolt vagy száz nevet, akiknek megköszönte, és Gobbi Hildáét *kihagyta* (jó eséllyel azért, mert nem volt kurzus-kompatibilis), pedig éppen ő volt az, aki a téglajeggyel szerintem sok éven keresztül a legmarkánsabban odaállt egy új Nemzeti felépítése mellé.


És hát Mucsiban sem értünk egyet, de ezt párszor már leírtam itt is és a Mintaapáknál is: az egyetlen jó, kibírható szerepe a Bödörékben volt. :)
offtopic
guess.who jún. 10. 06:59:21 Előzmény napraforgó
(124/132)
De MI volt a történet?! Az, hogy a híres séf megmondja egy vadidegennek, hogy ő az apja? Ez öt perc. Mi volt akkor a maradék 9 és fél rész? :)

Igen, ehhez képest a DÖ-nek tényleg volt története. Bár azt a "történetet" is el lehetett volna mondani három évadnyi ballaszt nélkül, legfeljebb egyetlen évadban. A másiknál nem esnék ilyen túlzásokba: azalatt a fél évad alatt, amit láttam belőle, nehezen lehetett bármiféle történetnek nevezhető dolgot felfedezni benne: végig ugyanazok a suttyók ostobaságára épülő sémák ismétlődtek, csak az egyik részben Tivadar a vécén ülve üvöltött, a másikban meg a határsorompónál...

Elhaym jún. 09. 00:39:00 Előzmény guess.who
(123/132)
Már akkor elárulták, hogy 10 részes lesz, amikor még az első részt sem adták le.
8/10
Anna Dé jún. 08. 12:53:47 8/10 Előzmény guess.who
(122/132)
Az üres és lapos sztorit jól ellensúlyozta Fanni kerek feneke, nem igaz? :) Amivel jól vissza is éltek a készítők. Egyebkent én semmi tehetséget nem látok benne. Lapos, unalmas, egysíkú ha nem nézne ki ilyen jól mint ahogy kinéz egy szürke kisegér lenne. (És most nem az írigyseg beszél belőlem mielőtt valaki megvádol ezzel. Ha vki szép és tehetséges én azt elismerem. De ő nem egy Törőcsik Mari, na.. Nem is lesz az soha, megmarad majd ebben a komika szerepekben. Gondolom én, de aztan ki tudja..) A többiek se nyújtottak kiemelkedőt egyebkent, Mucsit én kifejezetten bírom, de ebben a szerepben k. rvara idegesített, a jóságos nagypapa szerep valahogy nem az ő világa. Ő a folyton elégedetlen, káromkodós Tóth János.
Ha folytatják nézni fogom, mert nem hosszú epizódokból áll, aztan az ember idejébe belefér, de hiányozni se fog, ha végleg vége.
6/10
napraforgó jún. 08. 11:36:02 6/10
(121/132)
Valamikor a harmadik rész táján volt egy "nyársviadal", vagyis , amikor olyan saslikfélét sütögettek nyilt tűzön a szeles Duna-parton. Ez valami 5 évenkénti verseny volt 2 falu között. És ha jól emlékszem, Gábor megnyerte a viadalt, mert Pepe elárult neki valami nagy titkot.

Amúgy nem volt ez annyira rossz, legalább volt valamiféle történet.
De a körösztanyu, meg a drága örökösök csak egy alapötlettel inditottak, aztán menetközben alakultak a dolgok, igazából nem volt se eleje, se vége, pláne közepe.
offtopic
guess.who jún. 08. 07:12:48 Előzmény Anna Dé
(120/132)
Az utolsó öt perc az a végefőcím? :) Akkor igaz, hogy megkönnyebbülés volt azt nézni a rengeteg túlerőltetett kínlódás után. :)
offtopic
guess.who jún. 08. 07:11:58 Előzmény napraforgó
(119/132)
Fanni volt az egyetlen, aki miatt érdemes volt egyáltalán nézni (remélem, innentől többször eszükbe jut majd Pankusz a filmes szereposztóknak is), mert hát a feltűnően lapos és üres "sztori", a kiszámítható és teljesen izgalommentes "fordulatok" és sajnos a színészek sem voltak a helyzet magaslatán: Kovács Lehel ettől fényévekkel izgalmasabb figurákat is csuklóból eljátszik, Medveczky Balázs is többet érdemel, a Martinovics-Simon párosnak meg szerintem ez volt a (közös) karrierjük mélypontja, ráadásul semmiféle kémia nem működött köztük, hiába akarták az első részekben félrevezetni a nézőket ezzel.
De most komolyan: vissza tudod idézni csípőből, hogy milyen "versenyek" voltak az első részekben? Mert az esküvő még oké, az az Iván hülye tánca miatt biztos megvan. Meg ez a rém ostoba "világ legnagyobb duplapaníros burgonyakrokettje" rendezvény is megvan, mert ez volt a legutolsó - na de korábban? Visszanézni, visszaolvasni nem ér! :)

Ja, különben Vince és Laura között alakult valami - csak az utolsó részben még azt is lerombolták a semmiből előtűnő volt férj beleírásával. Aki amúgy nem is létezett, szerintem még csak nem is beszéltek korábban róla, most mégis úgy jött meg, hogy a lánya azonnal a nyakába ugrott teljes természetességgel, mintha csak pár napja találkoztak volna. Gondolom, úgy voltak vele, hogy ha lesz második évad, akkor majd Kovács Lehel harcolhat ellene végig, drámai fordulatok és hihetetlen izgalmak válthatják majd egymást, a nézők határtalan örömére...
8/10
Anna Dé jún. 07. 21:15:32 8/10
(118/132)
Most kéne abbahagyni, elfutni, elrohanni... :D Nem, csak viccelek, nem volt ez olyan rossz. Ha az ember kevéssel is beéri. Egynyári fíling. Egyebkent nekem az utolsó rész tetszett leginkabb. Az utolsó 5 perc. Mar az elejétől arra vártam, mikor mondja meg az apjának..
Kivancsi leszek folytatjak-e...
8/10
amiraa_daaa jún. 06. 22:25:33 8/10 Előzmény napraforgó
(117/132)
https://es.wikipedia.org/wiki/Chiringuito_de_Pepe

26 plus két rész született belőle :D aztán eredetit is leszedték a nézettség miatt
https://www.youtube.com/watch?v=pYL1gdibu7Q

2. évad erről szolt kb spanyol tudás nélkül is kivehető hogy bünözők , komplikáciok és problémák várnának ránk ha jönne a második évad.
8/10
amiraa_daaa jún. 06. 22:18:58 8/10 Előzmény napraforgó
(116/132)EL CHIRINGUITO DE PEPE az eredeti :D
8/10
amiraa_daaa jún. 06. 22:18:19 8/10 Előzmény napraforgó
(115/132)
8/10
amiraa_daaa jún. 06. 22:16:18 8/10
(114/132)
szerintem volt hosszabb verzió is meg arra az esetre ha nem jok a számok egy rövidebb verzio de látszott hogy ezt vagy utoforgatták ( a csajok hajai elég exponenciálisan nőttek meg :D ) nagyon sztoriszáltol eltérően végződőtt az egész, és nem sikerült az üzlethelyiségen 1 azaz 1 dolgot sem megváltoztatni, ( és tisztasági festés sem volt ! pedig azzal elmehetett volna egy rész hogy ujitják fel modernes - dupla paniros cuccra- ehelyett igazábol csak a karakterek fejlődtek ( mármint LGáboron kivül mert ő ugye marad olyan amilyen volt) a többi karakter azért fejlődőtt PEPE meg szivott. DÖ-ben is ugyanez a szinésznő játszotta az anyukát és ott is kriminális végső rész lett. :D

Amugy egy keresztkérdés: ha Pepe lánytesoja volt a polgi felesége ( a göndör szőke srác apja) akkor amikor rá akart mászni anno az étkezéses résznél a saját unokaöccsére ( Gábor) akarta végeredményben rávetni magát, a tudta nélkül?
6/10
napraforgó jún. 06. 11:29:04 6/10 Előzmény guess.who
(113/132)
Sok mindenben igazad van. 40 év elteltével Franciskának már nem igazán kellene anyának lennie, hisz a fia felnőtt nélküle is. Max nagymama lehetne, hisz Bence még kisfiú. De egy nagymamának nincs olyan meghatározó szerepe egy gyerek életében mint egy anyának. Szóval nyugodtan leleplezhetné magát.

Amúgy Pepe nem volt a férje, csak a kedvese, akit Antal kedvéért elhagyott. Antal viszont a férje volt, nyilván ezért is lett ő Gábor "apja". Tudod, a házasságban született gyerek apja a férj. (akkor is, ha nem).

És igen, az összes hülyéskedés csak arra volt jó, hogy a végén Gábor leleplezze magát és elmondja, hogy ő Pepe fia. Lehet mondani, hogy le volt zárva a történet, de igazából azért nem annyira. Nekem nem tetszett, hogy a bájos, fiatalka Fanni ennek a középkorú savanyújóskának a karjaiba omlott, holott Laura sokkal inkább hozzá illett volna. De azt sem bántam volna, ha Vince és Laura között alakul valami.
Nem tudom, mi a fene lehetett a spanyol eredetiben, mert biztos nem a véres hurka, meg a dupla paniros krokett.

Még el tudtam volna nézegetni néhány rész erejéig, de igy sem rossz.