Eerika 2012 szept. 18. - 20:11:52 Előzmény -greghouse-
(3/3)
Perry Mason számomra is fiatalabb volt, valahogy a könyv is erre vezetett rá. Meg hát fiatal lányként olvastam és õ volt az ideálom, tehát öreg semmiképp nem lehetett:) Della Street több regényben is mint menyasszonya szerepel, de nem a nyomozás miatt, hanem a magánéletben. Paul Drake egyébként a filmben is megjelenik. Nem az elsõ részekben, hanem kicsit késõbb és ha lelõnek, sem jut eszembe a színész neve. Pedig most is látjuk a tv-ben, csak általában unszimpi szerepei vannak. Szõke, loboncos hajú volt (akkor).
A lényeg, hogy a könyv más. Ott mindenki olyan, amilyennek akarjuk - mármint külsõre -, a filmnél sok regénybeli dolgot nem lehet áthozni. Ha döntenem kellene, melyik a jobb, a könyvre szavaznék, azzal együtt, hogy a film is tetszik. Más, de jó, mert én szeretem a csûrcsavaros ügyvédes filmeket.
8/10
-greghouse- 2012 szept. 15. - 11:20:22 8/10 Előzmény Eerika
(2/3)
Isten igazából - bár utálom ezt a klisét használni - itt tényleg a könyv az igazi. Gardnerrõl, az eredeti Mason sorozat írójáról tudni kell, hogy gyakorló ügyvéd volt, már 21(!) évesen ügyvéd lett, és elképesztõen termékeny volt. Sokan nem tudják, de több könyvet adott el, mint Agatha Christie, minden idõk legtermékenyebb krimiírója volt (pontosabban ezek "courtroom drama"-k.) A negyvenes évek klasszikus krimijejei. Mikor olvastam (vizuális alkat lévén) elõttem Mason egy Humphrey Bogart stílusú pasi (az egyik regény végén rövid afférja is van a titkárnõjével), tehát sokkal fiatalabb, mint itt Raymond Burr, aki viszont a legjobb tévés ügyvéd karakterek egyike.
...Azért inkább könyv, mert a nagy része tényleg nem látványos, hanem lényegében a tárgyalóteremben zajlik. Maga Mason a könyvben is elég arrogáns, ellenszenves, de zseniális ügyvéd. Nekem csak vagy huszonöt könyve van meg (évente átlagosan ötöt írt). Érdemes olvasni. De tévében sem rossz, csak nekem a könyvek után teljesen más az idõs Mason és Della figurája. (És hiányzik a nyegle Paul Drake magánhekus aki a könyvekben segíti).
Eerika 2012 szept. 06. - 20:33:14
(1/3)
Pedig nem rosszak ám! Én már gyerekkoromtól olvastam a történeteket, aztán késõbb láttam a tv-ben is jó pár részt. Érdemes megnézni. Nem a mostani akciófilm, hanem az ügyvédi fifikára épül az egész! Na meg a titkárnõre:)