_Dani_ 2010 nov. 16. - 19:30:36 Előzmény Tereus
(288/468)
Látom nem érted :)
***SPOILER***
Amikor megváltoztatja a múltat, akkor mindenki a változtatás szerint éli/folytatja az életét.
Ergo ha 6 évesen két léket vág a karrjába, az az új jelenben azt jelenti, hogy azokkal a sebekkel ment be a börtönbe.
Nem a mexikói csávó szeme elõtt manifesztálódnak a sebek.
Tereus 2010 nov. 16. - 01:00:08
(287/468)
Még egy kis SPOILER, mert egy kimaradt.

A börtön elõtti 1-2 éves per: Az egyik jelenetben börtönlátogatáson ott van az anyja, és azt mondja, hogy önvédelemmel fog érvelni az ügyvéd, és hogy a perre koncentráljanak, ne a naplóira. Még épp hogy indul a per, nem volt még vége.
Nyilván gyilkosság váddal a bíró elõzetes letartóztatást rendelt el, amit max óvadék ellenében lehetett volna kijátszani, de azt meg nyilván senki nem tudta neki kifizetni (errõl nem volt szó, hisz ez nem is lényeges).
Tereus 2010 nov. 16. - 00:52:29
(286/468)
Mivel spoileres megjegyzésre válasz, ez is SPOILERES lesz, bocsi mindenkitõl:

A logikai bunkfenc azért nem az, mert ott nem változtatta meg a múltat. Épp ezért tudott mindenki emlékezni. Ha mást rajzolt volna, vagy ilyesmi, akkor igazad lenne, de mindent pont úgy csinált, hogy ne változzon semmi. Senkinek nem lett más élete, minden ugyanúgy ment tovább. Bár azt mutathatták volna, amikor kicsiként magához tér, és át van szúrva mindkét keze:D

Szerintem korrekt volt a film. Nyilván el kell gondolkozni rajta picit.
A srác gyerekkora olyan, mint egy sok tényezõs egyenlet, amelyben pár változót utólag képes kicserélni, és ezzel változtatni az eredményt (vagy épp úgy hagyni). Ha így nézed, akkor még az az anomália sem jön be, hogy miért tud olyan eseményekbe visszaugrani, ami az elõzõ változtatása után már nem is volt (tehát az aktuális idõsíkban meg sem történik).

Persze azért lehet meg kell nézni egyszer-kétszer a jobb megértés kedvéért. Én tuti megfogom még:)
_Dani_ 2010 nov. 15. - 19:01:54 Előzmény sawyerx
(285/468)
Valóban nem bonyolult a film, de sajna van néhány logikai bukfenc, ill. egy-két gyengén kidolgozott rész.
Pl. mikor börtönbe kell menni: ezt nyilván egy hosszas per elõzi meg, és 1-2 év alatt (míg a per zajlott) nem tudott belenézni a naplójába? Hogy a francba nem?

Ill. a legnagyobb baki. Amikor ugye megváltoztatja a múltat, akkor minden embernek "törlõdnek" a korábbi emlékei, nem emlékeznek a "másik" világra, erre csak a fõszereplõ képes (ill. az apja). Viszont a börtönben mikor visszamegy a múltba jézusi sebet szerezni, akkor a rabtársának megmaradnak az elõzõ, másik valóságból maradt emlékei. Ez sajnos óriási logikai bukfenc, számomra egy ilyen nagyon lerontja az összhatást.
sandrah 2010 okt. 08. - 17:36:12
(284/468)
Nekem személy szerint nagyon vegyes az ízlésem filmek terén, de ez az egyik kedvencem. Számomra kicsit elvont, de aki kedveli az ilyen jellegû filmeket, azoknak ajánlom. 10/10
8/10
sawyerx 2010 szept. 04. - 16:41:41 8/10
(283/468)
számomra ez top 10-es, hiába nyafogsz, nem érdekel : )
offtopic
Charles Foster Kane 2010 szept. 02. - 16:53:19
(282/468)
" a világ legjobb 10 filmje közé simán befér"

Fogsz te még látni épp elég filmet, hogy ezt az állítást kínosnak érezd. Majd akkor beszélgetünk.
8/10
sawyerx 2010 szept. 02. - 16:39:51 8/10
(281/468)
jó, lehet, hogy nem alapmû (bár szerintem a világ legjobb 10 filmje közé simán befér), de a kegyetlen jó biztosan ráillik. megértem, hogy vannak emberek, akik nem értik, mivel sok benne az idõugrás (és ezt szerintem rengetegen nem bírják felfogni, pedig szerintem egyáltalán nem bonyolult, a lostban nehezebb követni), egyszerûen annyi a lényeg, hogyha megváltoztat valamit a múltban, a jövõ megváltozik. ennyi?!?! ha ezt nem bírod megérteni, ne a filmet szidd, hanem az agyadat, vagy talán pörgesd vissza, amíg fel nem fogod. olyat meg ne mondj, hogy nincs sztorija, mert van, csak neked nem esik le, mert talán egybõl úgy ülsz a kép elé, hogy ez egy ratyi film lesz. ha nem lenne története, nem kapott volna 9,2-es szavazatot. ennyi!

remélem, ezt is megmagyarázod! (Néhány szó magamról: Filmbuzi. A legrosszabb fajtából. Hiába vitázol. Mindent meg tudok magyarázni, akkor is, ha nincs igazam. De azért próbálkozni lehet. El is várom.)
Charles Foster Kane 2010 szept. 02. - 08:24:59
(280/468)
Csak tényleg EGYSZER mondja el nekem valami, hogy ez miért "KEGYETLEN JÓ". Esküszöm, figyelni fogok. De hadd ne dobjam hasra magam, mert a film készítõi rájöttek, hogy van egy ilyen elmélet. Nagyjából egy közepesen izgalmas Sliders résszel vetekszik, ami egy "kultFILMhez" képest elég ciki. Valaki észrevette már, hogy ennek a filmnek az égvilágon semmi sztorija nincs? Variációk a semmire interpreted by Ashton Kutcher.

Inkább nézd meg a Mr. Nobody-t.
pupucka 2010 aug. 30. - 22:42:08
(279/468)
idestova:
Borzalmasan sajnálom a gyermekeid ha gimnáziumban nem tudják befogadni ezt a filmet.Nem túl bonyolult gondolatmenetû az egész, csak kicsit bele kell látni és egyáltalán nem kegyetlen.Ennél sokkalta brutálisabb filmek is léteznek amit a te kicsi gyermeked lehet már meg is nézett csak nem szólt neked...Szerintem senki nem gondolta ezt a filmet egy romantikus vagy pihizõs estére.Mielõtt megnézel egy filmet olvass utána(és a megnézés utánra is nagyon ajánlom sok homályos rész tisztázódik[pl.Donnie Darko: iszonyat jó a honlapjuk keressetek rá]), hogy tudd mivel állsz szemben.Így nem történik az mint veled, hogy teljesen kiborulsz és feldúlt érzelmekkel reagálsz le egy olyan filmet amibõl 15-20 percet láttál!Legyen már az ember kicsit nyitott néha...
wöcsöklány 2010 aug. 30. - 03:10:45
(278/468)
A fiú nélkül diplomás ügyvéd lesz, vele meg csöves hippi :xD És még mondják, hogy nem a férfiak rontják el a lányokat
spechtrum 2010 aug. 30. - 01:47:29
(277/468)
Az a mondanivalója, hogy a fiú összes baja a szöszi fiatal lány miatt van :s pfffff gratulálok.
8/10
sawyerx 2010 aug. 29. - 23:49:14 8/10 Előzmény idestova
(276/468)
***moderálva***

tudod, nem a filmet kellene szidni azért, mert nem vetted a fáradságot megnézni a neten, milyen filmet nézetsz a gyerekeiddel. a film meg kapott besorolást, igen, 16-ost, de tudod azt csak a tévében írják ki, dvd kiadásban nem, talán a borítójára vésik csak fel.

és én igenis barátnõmmel néztem meg a filmet elõször, aki ajánlotta nekem, és ettõl még teljesen normálisnak érzem magam, ez ugyanis egy alapmû: elgondolkoztató, és ugyan vannak benn elég durva dolgok, drámával is bõvelkedik, és a lassan 17 éves fejemmel bevallom, csöpögött a szemem a vége-fele, nem írom le, melyik jelenetnél, mert te 20 perc után úgyis kinyomtad a dvd-t vagy gépet. a fiadnak pedig jobb ízlése van, mint neked, és a suliban is az embereknek, ahol tanul, ugyanis nem véletlenül kapott a film ennyi pozitívumot!

valószínûleg a készítõk valóban más filmek alapján is ötlötték ki a történetet, de olyan baromságokat ne beszélj, hogy mátrix. végül pedig: ha a címe alapján döntögeted el, milyen filmet nézel, k*rva gyorsan szokjál le errõl, mert tudod rengeteg "megtévesztõ" alkotás van. lásd pl.: Száll a kakukk fészkére (magyar népmese helyett pszicho-dráma).

pff, idióta...
10/10
indienemesh 2010 aug. 29. - 20:41:10 10/10
(275/468)
Szerintem iszonyatosan jó film! Tetszett, hogy egy ideig semmit sem értettem, aztán rájöttem lassacskán a dolgokra. A végét viszont nem értem, hogy SPOILER VESZÉLY végül csak õrült volt-e, vagy mégsem? szerintem az volt. SPOLER VÉGE
na, akármi is volt, a film szuper. 10/10 egyértelmûen.
dizsi96 2010 aug. 29. - 15:52:36 Előzmény idestova
(274/468)
idestova kommentjére:
"pedofíliát propagáló (mert nem kap büntetést a gyermekeit pornózva filmezõ pedofil apa!)"
- Nem tudom , h ugyanazt a filmet láttuk-e?! Mert ha neked ez jött le akkor te egy csökött agyú vadbarom vagy, itt nem az a lényeg, hogy lecsukják e az apát, abszolút epizódrészlet és bár van annyi minden melyen lehet gondolkodni a film alatt/után ez nem az!!!
"Hazudik a film már azzal, ahogy címet ad"
- hazudik???? neked mi a bajod??? (egy jó thriller nem mondd el semmit a címmel, cím legyen sejtelmes)
- És ne legyen véleményed egy filmrõl amit 15-20 percig néztél, mert ha észrevetted volna a thrillernek van egy sajátossága: a végén üt
Ok , hogy nem tetszik (én pl Ashton Kutcher-t gyûlölöm de szerintem itt hozta a szerepét), de ezek a baromságok, amiket írtál, borzasztóan felbaszták az agyam!


A filmen kívül:
"Ezután mit gondoljak, milyen nevelést kap a gyerek az egyházi középiskolában"
középiskolában már semmilyent, nevelni nem az iskolában, hanem otthon kell te szerencsétlen, sajnálom a gyerekeidet.
6/10
Zogmund 2010 aug. 26. - 12:04:36 6/10 Előzmény Zuleyman
(273/468)
Láttam azt is, az még inkább nem tetszett :) Az meg túl nyálas, és valószínûtlenebb. Pl miért fordul vissza a csaj, ha azt sem tudja kicsoda aki nézi??
idestova 2010 aug. 24. - 16:17:17 Előzmény sawyerx
(272/468)
Borzalmas, etikátlan, kegyetlen.

A film maga jó lenne, ha nem néhány másikat majmolna, ha nem hallgatná el, hogy brutális horrorfilm, pedofíliát propagáló (mert nem kap büntetést a gyermekeit pornózva filmezõ pedofil apa!), ha korhatáros (18 legalább!) karikát rakna ki a film elején...

Hazudik a film már azzal, ahogy címet ad... Tizenhat éves nevelt fiam hetek óta nyúzott, hogy üljünk elé, nézzük meg, mert nagyon jó film. Gondoltam én mindenre, természetfilmre, káosz-elméletre, romantikára, még a trailer is aranyos gyermekfilmet sejtet... Tizenöt percig bírtam, talán húszig... És sajnos, szégyellem, de velünk tartott a filmnézésben a kislányunk, a kisfiunk is.

Ezután mit gondoljak, milyen nevelést kap a gyerek az egyházi középiskolában, és a kollégiumban?! Papok között tanul, ahol esténként filmeket néznek - onnan hozta és nyomatta az ötletet, hogy nézzük meg itthon is. Agyrém, horror, ha arra gondolok, hogy ezt együtt nézték meg! Vajon kik és hogyan oldották fel a film végén az érzelmeket? Hogyan beszélték meg az apróságokat, az érzelmeket?

A film ráadásul plagizál, legalábbis erõs emlékeim ébrednek a Jákob lajtorjája, de még inkább a Vissza a jövõbe c. filmrõl, sõt még a Mátrixra is visszaüt. A törénet szála egy az egyben ezekbõl, és még inkább a 12 majomból áll össze. Valahol olvastam egy Star-Trek epizóddal húztak párhuzamot, bár azt nem láttam.

Nem normális, aki romantikus estén, vagy kiskorúval, éretlen ifjúval, esetleg pihenõs hangulatban ül le ezt megnézni.

Ha valami pozitívat akarnék találni benne, akkor legfeljebb elgondolkodtató abban, hogy van-e visszaút, megváltoztathatjuk-e a jelenünket, illetve - a normális fizikai lét és az Élet törvényei alapján -abban mélyít el, hogy ha ma valamit valahogy lépsz meg, egy válaszútnál az Életben elindulsz valamerre, valamit kimondasz, megteszel, az bizony hat erõsen - ha átvitt módon is - a jövõdre.
8/10
sawyerx 2010 aug. 20. - 02:24:33 8/10
(271/468)
a világ egyik legjobb filmje! 10/10
10/10
Sh1mmy 2010 aug. 12. - 14:05:11 10/10
(270/468)
Tényleg nagyon jó film, én is újra megnézném.
10/10
Sh1mmy 2010 aug. 12. - 14:03:25 10/10
(269/468)
Tényleg nagyon jó film, én is újra megnézném.