Lengabor 2015 ápr. 03. - 23:08:45
(9/9)
Noha a sorozatnak van egy 10 részbõl álló második évada is, de egyelõre az RTL Klub újra az elsõ szezont ismétli meg, méghozzá április 16-tól a rendkívül elõnyös 01:50-es idõpontban.
4/10
el_nino 2015 márc. 19. - 13:53:24 4/10
(8/9)
Most láttam elõször ezt a sorozatot, nekem nem tetszet annyira mivel az amcsi sorozatokra jellemzõen a fõbb szereplõk flegmán, nagyképûen viselkednek. A történés elõre kiszámítható így aztán nem nagyon izgalmas. 4/10
9/10
King Diamond 2012 nov. 03. - 17:24:49 9/10
(7/9)
Kíváncsi voltam, hogy a Szökés nagy sikere (és mindössze 4 évadja) után mibe kezdenek bele az írók. A zeneszerzõt, Ramin Djawadit is hozták magukkal. A sorozat történetének elolvasása után felkeltette az érdeklõdésemet, mivel ez is börtönös, rabos, fegyences sztori. Nem is volt ez rossz, sajnálom, hogy ez meg csak 2 évadot élt meg, mivel az A&E elkaszálta 2 évad után. Magyarul nem tudom, hogy mikor fog-e menni a tv-ben, ha egyáltalán megveszi valamelyik magyar csatorna (a The Walking Deadrõl sincs még semmilyen hír, pedig már a harmadik évadja megy). Szóval nem volt ez rossz kis sorozat, most írok kicsit részletesebben is a két évadjáról.

SZÓVAL SPOILER INNENTÕL!!!
ELSÕ ÉVAD: Érdekesen indult, nem volt rossz koncepció a cselekmény szempontjából, hogy a marshallokkal fegyencek is együtt dolgoznak, és így kapnak el megszökött fegyenceket. És ez jó is volt, de egy idõ után kicsit kezdett unalmassá válni, laposodni az évad. Mindig az adott fegyenc szökésével kezdõdött egy-egy epizód, amely némely esetben fifikás/furfangos volt. A szökött fegyencek nem kaptak nagyon sok játékidõt egy-egy részben, némelyikrõl megtudtunk ezt-azt, de nem halmoztak el rengeteg infóval minket. A rabok ún. 'erõsségi szintje' is változó volt, volt, akit meglepõen könnyen kaptak el, és volt, akit elég nehezen, akár több, nem sikerült akció után találtak meg. Ha jól emlékszem, akkor az elsõ évadban nem öltek meg egyetlen szökött rabot sem, csak elkaptak, és visszavittek a börtönbe (de ez lehet, hogy nem így van). A második évadban már azért öltek is meg rabokat, ez biztos. Némely rab szimpatikus volt számomra, T-Bag behozatala a harmadik epizódban külön öröm volt, az volt az egyik legerõsebb rész az évadban, ez nem kétséges. Õ például egy nehezebb kihívás volt a 'Szökevények Királyai' számára, de ez nem is lehet kétséges. Maga a történet abban a részben már kevésbé tetszett, nem biztos, hogy bele kellett volna venni az anyai szálat, de hát ki kellett találni valamit. A 'No shit' beszólás pedig szintén az évad egyik legjobbja volt. Egyébként rajta, és az utolsó epizódban szereplõ Carmen Vegán kívül más fegyencre nem is nagyon emlékszem így az évadból, és az nem valami jó. Bár, most hogy így belenézegetek a részekbe, fel-felrémlenek a rabok, volt köztük egész jó is, némelyik rab szerepében ismertebb vendégszereplõket találhatunk, például az egyik részben Richard Burgi játszik egy meglehetõsen jóképû és jómódú szökevényt, az a rész is nagyon tetszett nekem (9. epizód). Aztán volt egy õrült is, aki elrabolta a kedvenc mûsorvezetõnõjét, és feleségül akarta venni, hogy örökre együtt lehessenek (11. epizód), az sem volt rossz. Valamint ugye a finálé, Carmen Vega.
A szereplõk közül én talán Charlie-t szerettem meg a legjobban, Rayt még az elsõ évad folyamán annyira nem szoktam meg, Julianne pedig semleges volt számomra szinte végig; a fegyencek közül pedig jó volt mindhárom szereplõ, Lloyd beszédét élmény volt hallgatni, amilyen széles szókincset használt, Shea pedig mennyire szlengesen beszélt. Erica pedig nagyon csinos, bár az elsõ epizódban látott csajszi sem volt rossz, illetve én sajnálom Gundersont, hogy kitették a csapatból, õ is szimpatikus volt. Bár, olyan hû, de sok mindent nem tudunk meg róluk a két évad folyamán sem (csak megjegyezném, hogy épp emiatt szidták sokan a magyar Hacktion sorozatot, hogy az elsõ két évadja alatt alig tudtunk meg valamit a szereplõkrõl; egyébként a harmadik évadja pedig szinte majdnem ugyanilyen, mint ez a sorozat), engem pedig sem itt, sem ott nem zavart ez, épp eleget megtudtunk róluk, nem kell ide a sok dráma, meg háttérinformáció egy-egy szereplõrõl. Az is külön tetszett, hogy itt-ott némelyik részben egy-egy mellékszerepecske erejéig több szereplõt is láthattunk a Szökésbõl.
Megfelelõ volt az akció is a részekben, a zenével sem volt bajom, a fõcíme is jó lett. Így, az elsõ évad engem lekötött, és hiába nem volt nagy cliffhanger a végén (ezt majd a második évad premierjére tartogatták--sajnos), élvezhetõ volt.
Az elsõ évad értékelése: 8/10.

SPOILER MÁSODIK ÉVAD!!!
A második évad elsõ részében jelenik meg Damien Fontleroy, akivel igencsak meggyûlik a dolga Charlie-éknak. Nem is kicsit, mivel, amint újra belenéztem a részbe, õ volt az, aki leültette a kutyákat az elején, hogy ne tudják elkapni, és a végén pedig megöli Charlie-t. Nagyon sajnáltam õt, én nem láttam az elõzeteseket, hogy egyikük meg fog halni, így elég váratlanul ért. Habár, egy idõ után unalmas lett volna, hogy soha, senkivel nem történik semmi negatív a fõszereplõk közül. Az, hogy ez pont Charlie-val történt, kár. És, amit az évad további részeiben csinál Damien, az már mindennek a teteje (nagyon jól megcsinálták ezeket, meg a színész is remekül játszik). Õ az elsõ (és egyben utolsó) szökevény, akit nem tudnak elkapni Rayék, és az évad késõbbi részeiben is láthatjuk, tehát valamilyen szinten összefüggõbb lett a cselekmény a második évadra. Az epizódok felépítése hasonló, mint az elsõ évadban, új szereplõt nem hoztak be Charlie helyére, ami szép gesztus. A második résztõl kezdve Ray 'lép' gyakorlatilag Charlie helyére, visszakapja a jelvényét, és õ lesz a csapat vezetõje innentõl. Nem rossz így sem, ezekben a részekben kedveltem meg Rayt igazán. A második évadból, leszámítva Damient, az egyik legemlékezetesebb rész számomra a szintén a Szökésbõl megismert Camille Guaty-s (Maricruz) rész volt (6. epizód), amiben volt néhány igencsak jó leszbi jelenet. Ezen kívül jó volt még a kommandósos rész (8.), a bohócos is (9.), és hát a finálé (10.). Nagyon bejött a vége, megérdemelte Damien, hogy Ray lelökte a ház tetejérõl. És hát a vége..kíváncsi lettem volna, hogy merre megy tovább a történet.

SPOILER SOROZAT VÉGE!!!Viszont elolvastam Nick Santora bejegyzését, amiben leírja, hogy mi lett volna a végkifejlet: Rayt feldobták volna a marshalloknak, de mindenkit átverve végül szabad lett volna mindenki. Ray magánnyomozónak állt volna, a lányával minél többet együttléve; Shea meggazdagodott volna a könyökvédõibõl; Erica felneveli a lányát; Lloyd és Julianne pedig összeházasodnak, és a fiúkat Charlie-nak hívják--ez igazán szép gesztus. Hát, kár, hogy nem jött össze még egy harmadik évad, amiben ezeket is láthattuk volna, mert szerintem sokkal többet már nem tudott volna megélni amúgy se ez a sorozat, de még egy utolsót megnéztem volna, amiben ezeket megtudjuk/meglátjuk.
SPOILER SOROZAT VÉGE!!!

Nekem jobban tetszett a második évad, mert jobb szökevények voltak benne (élen Damiennel; az elsõben T-Baget leszámítva nem volt nagyon sok kiemelkedõ), jobban pörgött. Charlie halála megrázó volt, és amit szintén észrevettem, hogy miután õ meghalt, valahogy nem vártam olyan elánnal a következõ részt már, lassabban néztem az epizódokat.
Ennek ellenére a második évad értékelése: 8.5/10.

Jó kis sorozat volt ez, egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem. Elég kevés hozzászólás érkezett eddig hozzá, nem sokan nézték eddig, úgy látom. Hátha elõbb-utóbb megérkezik valamelyik magyar csatornára is, és akkor többen fogják nézni/látni. És persze az is érdekel, hogy ezek után a Szökés írói milyen sorozattal mennek tovább majd.
A sorozat értékelése: 8.5/10.
Quantumleap 2012 márc. 06. - 09:38:53
(6/9)
Még nem néztem a 2x01-et, de a címe: An Unjust Death (Egy igazságtalan halál). Vajon mire/kire vonatkozik?
bélby 2011 dec. 10. - 14:17:12
(5/9)
Remélem T-Bag még lesz benne. A PB-ben is õ volt a legnagyobb!!!
Quantumleap 2011 dec. 10. - 09:20:26
(4/9)
Kíváncsi vagyok, vajon a második évadban is lesz-e PB-vonatkozású epizód. És ha igen, akkor megint T-Bag lesz benne, vagy pedig valaki más.
mulao 2011 dec. 10. - 06:26:30 Előzmény bélby
(3/9)
Nekem is nagyon bejönnek a karakterek, egyrészt azért is tetszett. Szeretem, ha nem a megszokott figurák színesítik a sorozatokat.
bélby 2011 dec. 09. - 19:32:30 Előzmény mulao
(2/9)
Nincs veled semmi baj. Szerintem sem volt rossz. Az "okos srác" karakter nagyon jó benne.
mulao 2011 dec. 03. - 03:18:26
(1/9)
Lehet velem valami baj van, de nekem az elsõ rész bejött. Igaz tovább nem láttam, nem is lesz idõm nézni.