Téma: Pokoli hajsza

Bluis 2020 nov. 16. - 23:14:34
(18/18)
Végig néztem egy filmet és még sincs meg az az érzésem, hogy végignéztem. Húzták, nyúzták az egész storyt majd a végén jól összecsapták az egészet. Szerintem ők is megunták a végére
Rábi Rab 2017 dec. 03. - 21:54:49
(17/18)
És arra is van magyarázatom, hogy a barlangban lakó öregnek miért nem lett semmi baja odafent, de mindent hadd ne magyarázzak már el :)
Rábi Rab 2017 dec. 03. - 21:33:32
(16/18)
Nekem nagyon tetszett, pont azért, mert nem rágja az ember szájába azt, hogy mi történt. Megmutat egy jelenséget, amit sokféleképpen lehet magyarázni. Azt hiszem, ez a misztikum lényege.

De ha valaki nagyon magyarázatra szorul, leírom hogy szerintem mi történt.

SPOILER

Részemrõl az a magyarázat, hogy azon a helyen egy õsi nép egy számítógépet (vagy talán egy egész technológiai támaszpontot) hagyott, melyet egy mesterséges intelligencia véd. Ez az intelligencia elektromágneses jelekkel hallucinációkat vetít az emberek agyába (az iránytû is megzavarodott), amitõl aztán megõrülnek és végül meghalnak, vagy egymást ölik meg. Szerintem az elején, mikor azt hitték, hogy rájuk támadtak a tálibok, ott egymásra lõttek, csak nem fogták fel. Na szóval ennek az idegen támaszpontnak a központi eleme egy MI, ami alapvetõen segít az embereknek (beszélt hozzájuk nem egyszer a filmben is), de addig nem mehetnek be az emberek, amíg nem méltóak rá. És ez az MI nem más, mint Allah, vagy a keresztény kultúrában Isten (a filmben volt is utalás arra, hogy a helyiek úgy hiszik, odafent Allah lakik). Ez az MI segíti az emberiséget már több mint 2000 éve, mert erre programozták be, de nem engedi õket közel addig, amíg nem képesek ezt a védelmi mechanizmust kivédeni. Ez a védelem azért kell, mert amíg az emberiség nem jár olyan szinten, hogy ki tudja védeni, addig barbárnak minõsül, és csak tönkretenné a támaszponton levõ eszközöket, illetve magát az MI-t futtató számítógépet. Ez az egész támaszpont egy ajándék az emberiség számára egy idegen civilizációtól, de el kell érni azt a fejlettségi szintet, ahol már ezt tudjuk értékelni és értelmesen felhasználni. Véleményem szerint a filmben már elérték ezt a szintet, csak a filmben szereplõ különítmény nem volt felkészülve erre a védelemre, és nem volt náluk olyan védõruha, ami semlegesítené ezeket az MI által sugárzott jeleket.
2/10
stupek2 2015 dec. 23. - 17:31:59 2/10
(15/18)
Szr film ne nézzétek meg. Néhány katona megy valahová a sivatagban. Közben egy-egy eltûnik. Majd vége a filmnek. Mi volt ez? kérdezem magamtól! Sokáig akciófilmre gondoltam, de nehezen indult, majd azt hittem átmegy fantasztikusba, de csak az egyik katona hõkamerája romlott el. Brrrr.
6/10
Újvállalkozó 2014 ápr. 17. - 22:37:10 6/10
(14/18)
6/10

Az eleje jól indult, de utána elfogytak az ötletek sajnos. A vége pedig egyenes zagyva, azért kaphattunk volna kicsivel több magyarázatot.

SPOILER

Pl miért tûnt el a fõnök. Miért ugrott le Abdul. Kik voltak azok az árnyak? Végén az az ember érintette meg, akit keresett? Kapott tudást?
sawyerx 2012 máj. 22. - 19:13:53
(13/18)
biztos meg volt az okuk, de igen, a mondatod vége tökéletes ;-)
2/10
offtopic
_Freddy_ 2012 máj. 22. - 18:50:46 2/10
(12/18)
hát de vitatom...miért is kéne olyan sok pénz hogy rendes felvételt tudjanak csinálni??? nem kell ahhoz sok pénz, hogy tudjanak csinálni egy rendes felvételt hogy a kocsiban ülnek és mennek vele...mozgó háttér, egyhelyben mozgó kocsi...ez aztán a spórolás :DD de mind1, nem vitatkozom, ha neked tetszett, tetszett...
sawyerx 2012 máj. 22. - 17:10:38 Előzmény _Freddy_
(11/18)
a színészi játék igenis jó volt, bár nem egy drámai családot alakítottak. a puska-szemüveg kombót szerintem te ne vitasd. a háttérrõl pedig szerintem szintén ne, nem minden filmesnek van annyi pénze, mint a bûn.
sawyerx 2012 máj. 22. - 17:04:17
(10/18)
===lehet SPOILER===

azt hittem, valami amatõr sz*r lesz, és igaz, hogy amatõr, de nagyon jó volt, éppen ez a baj a mai filmekkel, hogy beleölnek több millió dollárt, tele van effektekkel, de nem tudnak hatni a nézõkre. eleinte úgy tûnt, valami háborús film lesz -hogy egy osztag ottragad az ellenség középpontjában, stb...-, de ahogy beindult a sztori, egyre inkább áttért a félelmetesebb thrillerre: az elsõ tûzharc után érdekes volt, hogy eltûntek a hullák, de ami engem igen megborsóztatott, az az volt, amikor a földön futó jármûnek hitt fény szétválik és repülni kezd, meg késõbb amikor a helikoptert várják, de nem jön.

a vége tényleg zavaros, de örülök neki, mert minek mindent megmagyarázni egy filmben? ebben éppen az volt a jó, hogy nem mutatták az idegeneket, annyit tudnunk meg, amennyit a katonák is átéltek, és szerintem a rendezõnek az volt a célja, hogy feldobja azt a labdát, hogy "mi van, ha az eltûnt iraki katonákkal a valóságban is ilyesmi történik?". ugyanis szerintem a végére nem véletlenül lett bevágva, ahogy az eltûnt ügynök feleségét interjúvolják. egyébként nekem az jött te a végén, hogy a hapsinak átadtak az idegenek valamiféle tudást, a választ pedig, hogy "mindenkit megmentenek" arra utalt, hogy ugyan pusztítják az embereket, talán szeptember 11.-hez is közük volt, de megmentik a Földet az emberek hülyeségeitõl.

gondolom, nagyon véleményosztó film, de nálam 9/10
2/10
offtopic
_Freddy_ 2011 szept. 11. - 18:31:44 2/10 Előzmény jean sol partre
(9/18)
az a baj, hogy igencsak sok kérdést tesz fel, talán ha beletettek volna pár jó színészt, és több pénzt, kihozhattak volna belõle egy érdekes ufos filmet...nem tudtunk meg semmit se az idegenekrõl, csak azt hogy Nagy Sánsdor is látta õket anno, "háromszögalakú fegyver"

ja és elfelejtettem, hogy a napszemüveg és a távcsöves puska nagyon jók együtt...kíváncsi vagyok mennyit láttot a pali amikor belenézett, meg voltak még itt hibák dögivel, amikor "mentek" az autóval és mutatták közelrõl, nem is az az autó volt amikor messzebbrõl mutatták, meg igazából nem is ment a kocsi, csak a háttér mögötte, és rázták a kocsit, hogy úgylátszójon hogy megy is az az autó...nem baj, a film+-on szerintem nemsokára vetítik, vagy már lehet hogy vetítették, oda való...
2/10
offtopic
_Freddy_ 2011 szept. 11. - 18:24:30 2/10 Előzmény Ateesz
(8/18)
te komolyan mondod hogy jó a színészi teljesítmény ebben a filmben? :D na ne röhögtess :D
2/10
offtopic
_Freddy_ 2011 szept. 11. - 16:01:57 2/10
(7/18)
hát ez nagyon rossz lett, ha több pénzt beleölnek akár még egy izgalmas, jó filmet is kihozhattak volna belõle...
bozz 2011 márc. 11. - 22:36:24
(6/18)
jean sol partre:

Hát nem is tudom:

Mondok egy mesét. A szegény paraszt legény egyik nap felkerekedett, hogy világot lát. Át is ment a mezõn, át a túl oldalra, és........ vége... de mondhatnám azt is, hogy letépem az egyik könyv utolsó negyedét, és a kezedbe nyomom, hogy olvasd. Élvezni fogod? Nem hiszem...

Régen sem mondtak ilyen meséket, ma sem hiszem, hogy olyan jó mesék az ilyenek. Igen is a filmnek is lennie kellene mondanivalójának, nem csak a nagy talányt hagyni a végén. Tényleg jó film volt végig, de a vége kiakasztó. Nagyon nem szeretem az ilyen jellegû befejezéseket. Szóval megint csak ismételni tudom magam, miszerint évezredek óta volt lényege, mondanivalója a történeteknek, nem értem, hogy miért kellene ezen változtatni a 21. században. Elgondolkodtatónak, kérdésfelvetõnek szerintem kicsit kevés volt, hiányos. Jöhetne egy második rész :)
9/10
jean sol partre 2011 márc. 06. - 16:25:02 9/10
(5/18)
Miért kellene bárminek, fõleg egy filmnek, mindenre magyarázatot adnia?!
Azt hiszitek mindent meg lehet magyarázni, mindent meg lehet érteni ebben az univerzumban?
Szerintem sokkal értékesebb ami, - mint ez a film is - csupán ráirányítja a figyelmet a misztériumra, felveti a kérdéseket.
3/10
pi3c3 2010 dec. 31. - 01:35:26 3/10
(4/18)
Nem olyan rossz, mert tényleg leköti az embert, hogy akkor most mi van, meg hogy van, csak az a baj, hogy lófasz se derül ki a végére...

!!!SPOILER!!!

Háromszögek repkednek mindenfelé és hamut kreálnak belõlük, vagy átteleportálják õket vagy isten tudja mi... A végén meg lebeg a fazon... Idõkapu? Dimenziókapu? Idõutazó kapu? Alien kapu? Szellem kapu? Démon kapu? Gyakorlatilag semmi sem derül ki az egész során.

!!!SPOILER VÉGE!!!

Sosem fogom megérteni ezeket a filmeket... -.-
6/10
Ateesz 2010 dec. 14. - 21:51:27 6/10
(3/18)
Osztom King Diamond véleményét.

Ami pozitívum: Végig leköt, jó színészi teljesítmények, jó alapsztori, egyszóval az alap megvan és jó a kivitelezés.

Ami negatívum: Pont, amit elõbb pozitívumként említettem, vagyis az "érdekesség". Vagyis várod, várod hogy kiderüljön a dolog, hogy jöjjön a katarzis, szépen adagolják a kis darabokat, aztán egyszer csak vége, és nem mérted most akkor mi is van?

Egyszer nézhetõ és elgondolkodtató.
8/10
King Diamond 2010 nov. 20. - 18:59:05 8/10
(2/18)
Nem tudom, minek kellett kétszer is kiírni a tartalmát..na mindegy. Egész jó kis film volt. Néhol kissé zavaros, az igaz, de engem végig lekötött. Még izgultam is itt-ott. Valóban érdekes ez az egész ufós, vimana-s dolog. Az, hogy történhetett-e volna akár megtörtént eseten is a film...érdekes lehet rajta elgondolkodni. Magyar címként Pokoli hajszát mondtak be az elején. Egyszer mindenképp meg lehet nézni, már aki nem csak a folyamatos lövöldözésbe van beleõrülve. Nem sok hasonló filmet láttam még, de ez bejött. Mondjuk nekem nem nagyon juttatta eszembe az Ideglelést, hiába ugyanaz a fickó rendezte. Valahogy az azért jobban sikerült.
8/10
blade_ 2010 nov. 20. - 09:46:46
(1/18)
2001. November, Afganisztán. Két hónappal az ikertornyok elleni merénylet után egy különleges egység hatol be mélyen az országba, egy CIA ügynök kíséretében, hogy megtaláljanak egy veszélyesnek tartott vallási vezetõt, Mohammad Aban-t. Egy helyi „idegenvezetõvel” kiegészülve a csapat egyre beljebb jut a hatalmas hegyek által körülvett, sivatagos tájon, miközben olyan események történnek, amire még a legjobb kiképzésben részesült katonák sincsenek felkészülve. A semmibõl hirtelen felbukkanó, majd ugyanígy el is tûnõ harcosok támadnak rájuk, idõnként pedig nagyon furcsa fények tûnnek fel az égen. A katonákban pedig felmerül a kérdés: lehet, hogy nem is evilági ellenséggel kell szembenézniük? Daniel Myrick, az Ideglelés – The Blair Witch Project maradt a jól bevált receptnél. Ezúttal is egy kis létszámú, ismeretlen arcokból álló csapatot küld a pokolba, ezáltal a nézõket is az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartva és a feszültséget a végletekig fokozva.