Téma: Prometheus

6/10
sorozatneked.hu máj. 08. 15:21:36 6/10
(2125/2125)
6/10

Mint előttem írták, scifi-nek nem volt rossz, de Alien filmnek kisebb csalódás. Főleg a nyitott kérdések miatt.

SPOILER

Akkor ez a bolygó egyfajta fegyverlabor volt, ezzel a vírussal akarták elpusztítani a Földet és esetleg más bolygókat, ahol létrehoztak életet? Miért akarták elpusztítani? Az elején miért lett öngyilkos a lény, miközben egy űrhajó hagyta el a bolygót? Mi történt ezen a hajón? Elszabadult egy lény és mindenkit megölt?
9/10
Ildikó Nóra 2020 nov. 16. - 17:18:08 9/10
(2124/2125)
Tetszett a film (második rész is), jó a szereposztás, izgalmas, Michael Fassbender nagyon jól alakította David-et és a második részben Walter-t is, Viczián Ottó hangja nagyon illet hozzá, szuper!
10/10
K-un 2020 júl. 14. - 19:03:53 10/10 Előzmény kékibéla
(2123/2125)
Ugyan már felfedezték a szörnyeket, de ezt direkt nem osztották meg a nyolcadik utas a halál űrhajójának legénységével.
kékibéla 2020 jún. 01. - 00:02:08
(2122/2125)
Ez ugye a nyolcadik utas előzménye? A robot mégis fejlettebbnek tűnik, mint Ash vagy a másik. Ez a kisebb gond. A nagyobb, hogy a 8. utasban egy olyan helyre mennek, amit idegenek fedeztek fel. Akkor hogy lehet, hogy ebben már felfedezik a szörnyikéket? Meg millió más, hasonló kérdés...
Sweet-But-Psycho 2020 ápr. 18. - 13:54:55 Előzmény M Ingrid
(2121/2125)
Dobd ki az ürgét, ha ilyesmivel traktál!
1/10
M Ingrid 2020 ápr. 18. - 09:10:08 1/10
(2120/2125)
Moziban láttam a barátom ötletére, és nagyon kényelmetlenül éreztem magam a sok baromságtól.
10/10
petcheetah 2020 márc. 25. - 17:46:26 10/10
(2119/2125)
Szerintem nagyon jó, azoknak ajánlanám, akik szeretik az efféle fantasztikus filmeket, nagyon elgondolkodtató, inspiráló film! Kicsit olyan thriller-es is.
buncow 2020 febr. 10. - 21:34:57
(2118/2125)
Maga a film nem lenne rossz, ha életszerűbb lenne (féligspoiler):
-

Ide írd a spoileres tartalmat


- nem gondolnám, hogy pszichotikus überlazafaszacsávókat elengednének egy ilyen fontos távoli drága küldetésre, minimális pszichológiai vizsgálat nélkül
- nem gondolnám, hogy egy TUDÓS csapat első reakciója egy idegen bolygón az lenne, hogy ostoba hülyegyerek módjára levegyék a nyomorult sisakot, még akkor sem, ha a műszer kimutatná, hogy van levegő - ugye sz.rni bele a vírusokba, baktériumokba
- nem gondolnám, hogy egy TUDÓS csapat, szinte nyalogatná sisak nélkül az elé kerülő fekete folyadékot egy idegen bolygón, mindenféle védővelszerelés nélkül
- nem gondolnám, hogy egy TUDÓS csapat BIOLÓGUSA, egy piócaszerű óriáskígyóval kezdene el bratyizni egy idegen bolygón, mint egy ostoba kretén a második osztályból
- nem gondolnám, hogy ennyire baromi lazán kezelnék azt a helyzetet, hogyha ennyit utazva, ilyen drága küldetésen két ember ottragadna idegenek odújában, hogy inkább elmegy kefélni a kapitány
- összességében nem gondolnám, hogy ilyen kva laza és telibexarom f.szagyerek lenne mindenki egy ilyen méregdrága és fontos küldetésen, még akkor sem, ha egy cég fizeti, ezer sebből vérzik a "sci" részét illetően az egész film, ami kár, mert a szokásos dramatúrgiai fszságok nélkül is élvezhető lett volna a történet és a látvány.
1/10
postata 2019 dec. 24. - 08:35:53 1/10
(2117/2125)
Ez a legminimálisabb várakozásaimat is alulmúlta. Ebben a filmben semmi eredeti nem volt. Előre ki lehetett találni minden percét. A már 1000* ellőtt alaptöténet, a két csávó akik (nyilvánvalóan emberi módon) be*rtak már az elején az idegen letformák láttán - így ('érthetetlen módon') erőszakosan unszimpatikussá téve őket ezzel előkészítve a halálukat (hol láttam már ezt??? - zsé kategóriás ostoba akciófilmekben meg egy rakat sci-fi-ben). Ki gondolta volna hogy meghalnak már az elején... stb stb.
Ez egy trágya. Fizetniük kellene, hogy vki megnézi.
5/10
sawyerx 2019 szept. 09. - 11:55:01 5/10
(2116/2125)
Az Alienek után ez is újranézve pár év után.
Most valamennyire jobban tetszett, akár még érdekesen is elsülhetett volna az emberiség eredete-szál, de még most sem kerek a történet.
Rögtön az elején már az negatív, hogy nincsenek olyan jól ábrázolva a szereplők, mint az Alien bármelyik részében, de vegyük most az egyet, ahol tök karakteres volt mindenki. Aztán jönnek a sablon karakterek, akiket már írtak mások is korábban, a kötelező "nem fizetnek meg minket", az őrlődő csaj, akinek a gyermekkori flashbackjei nem sokat nyomnak a latba, a teszefosza tudós... És a jelenet, ahol elmondják, hogy miért vannak itt :D
A karakterek közül a pilóta és csapata voltak nagyon szimpatikusak, akikre azt mondom, hogy kitűntek a többi közül egyediségükkel, pedig nem is rajtuk volt a hangsúly.
A felvezetése nagyon emlékeztetett az AvP 1-re, de szeretem az ilyen rejtélyes cuccokat, főleg, ha ufós, így azzal sem volt bajom.
A gond, hogy a sok apróságból nem áll össze egy kerek egész, és vannak tök jó csavarok, mint például mikor kiderül, hogy ezek teremtették az embert (bár ez sejthető), vagy hogy a barlang egy űrhajó.
És rengeteg ziccert kihagytak egy-egy résznél, ahol bár megtörtént, aminek kellett, de mégsem ért el akkora hatást, amekkorát elérhetett volna. Scott úgy komponálta le az akciókat, mintha egy sínen gurítana végig egy vonatot, monoton, és a színészek is "csak előadják". Nem éreztem azt, hogy lenne másik végkimenetele egy-egy öldöklésnek, a karaktereken nem éreztem azt, hogy beleélnék magukat a szerepbe. David ebből kilóg, mert ő egy android, az ő karakterével teljesen meg voltam elégedve.
Hagy bőven kérdéseket a film, ami a további részre való tekintettel nem akkora hiba, bár jó lenne, ha önmagában is megállná a helyét.
Én is gondolkodtam rajt, miért kergült meg a teremtő faszi, mikor megérintette Davidet, nekem is az jött le, hogy bepánikolt, mert érezte, hogy android.
Az alienek elősztorija, miből lett a cserebogár, nekem megfelelő vót' (a folytatásban már nem), a vége is hatásos. Csak hogyan lehetne jó értékelést adni egy filmre, ami igazából nincs befejezve?
Sci-fiként egész jó, Alien-előzményként már silány.

6/10

Ja és valaki mondja már el, hogy azokat a holografikus történéseket hogyan hozták elő és miért pont azt vetítette le, amit éppen?
Kit Fisto 2019 jan. 20. - 00:47:11
(2115/2125)
A Prometheus helyszíne az LV-223 (Varsa) kisbolygó, az Alien legénysége pedig az LV-426 (Acheron) nevű holdra szállt le. Ezek a Zeta II Reticuli kettőscsillag rendszerben találhatók, ami a Wikipedia szerint 39, a film szerint 35 fényévre van a naptól. Bár a filmben az is elhangzott Vickerstől, hogy félmilliárd mérföldre vannak a Földtől, ami jó nagy butaság, mivel ilyen távolságra nagyjából a Jupiter van. (átlagtávolsága a Földtől 490 millió km) Szóval én inkább a Wikipedia adatára szavaznék. A két csillag különben nagyon hasonló a Naphoz és sötétebb éjszakákon szabad szemmel is láthatóak.
6/10
King Diamond 2018 dec. 29. - 18:01:34 6/10
(2114/2125)
Hát, 2012-ben azt írtam, hogy hamarosan folytatom a szériát az Alien-filmekkel, nem siettem el, az biztos. Viszont, így, azon filmek megnézése után, egy kicsit kiegészíteném az akkori hozzászólásomat néhány dologgal. Már itt az elején leszögezem, hogy én most az Alien-Covenant folytatást is figyelembe véve fogom leírni az észrevételeimet, nem csak úgy, mintha csak a Prometheust láttam volna (ja igen, és nem olvastam egyetlen képregényt vagy könyvet sem a szériához kapcsolódóan, de ez gondolom már feltűnt mindenkinek, és nagy valószínűséggel nem is fogom elolvasni őket).

MOSTANTÓL SPOILEREK LEHETNEK!!!
Sokan sokfélét mondanak/állítanak arról, hogy akkor ez a film most az Alien-részek előzményének tekintendő, vagy csak egy spinoff, ami ugyanabban az univerzumban játszódik. Erre részben szerintem maga a film is megadja a választ, mivel láthatunk egy polipszerű lényt, ami a végén jó nagyra nő és valljuk be, azért elég hasonlóan néz ki, mint egy facehugger, valamint a legvégén ugye az alient, aki kikel a "teremtő" testéből (aki azt nem aliennek nézi/nézte, vagy csak azért is meg akarja magát győzni, hogy nem az, felőlem nyugodtan tegye). Lehet itt jönni olyanokkal, hogy egy aliennek látszó lény, igen, nem teljesen úgy néz még ez ki, mint a Halál filmekben, de az Alien-Covenant ezt még inkább alátámasztja. Szóval, ez a film, mint kiderül időben az Alien-filmek előtt játszódik, ugyanabban az univerzumban és a Covenant történéseivel együtt simán tekinthető az Alien-filmek előzményeinek, már, ha össze fogja majd Ridley Scott kapcsolni valahogy a Nyolcadik utas: A Halállal a történetet (mert remélhetőleg azért ez is meg fog történni, igaz, nem tudom, hogy még egy filmet tervez-e ehhez, vagy akár többet is). Természetesen, ha csak a Prometheust nézem, vannak benne megválaszolatlan kérdések, történések, melyekre részben kapunk magyarázatot a kivágott/alternatív jelenetekben (kár, hogy ezeket csak extraként nézhetjük meg a Blu-rayen és nem készítettek egy kibővített változatot is, mert több, mint 30 perc kivágott jelenetet nézhetünk meg az extrákban, melyet az alkotók audiokommentárjaival is megnézhetünk), részben pedig az Alien-Covenant folytatásban is kitérnek néhány dologra.
A színészekről is azt tudom elmondani, mint korábban is, jók voltak az új karakterek, Charlize Theron gyönyörű, mint mindig; Noomi Rapace is remekül hozta a karakterét (vártam is, hogy milyen szerepe lesz a folytatásban, de nem nagyon okozott meglepetést a széria ezzel kapcsolatban); Michael Fassbender pedig szintén remekül hozta a droid szerepét (amit a Covenantban csak még tökéletesebbre fejlesztett). Újabb morzsákat tudunk meg a Weyland vállalatról is, sőt, megismerjük a vállalat tulajdonosát, akit Guy Pearce szintén remekül alakít.
Nekem magával a látvánnyal, helyszínekkel, lényekkel, effektekkel most sem volt bajom, úgy emlékszem, annak idején moziban is nagyon látványos volt megnézni. A zenék is jók voltak és a magyar szinkron is, Viczián Ottó hangja tényleg nagyon jó volt Fassbenderhez és a gépi karakteréhez.
Nem rossz film ez sem, de talán ez tetszett a legkevésbé, mert ha nem nézem a Covenantot, akkor valóban elég sok történés marad megválaszolatlan, ami azért nem annyira gáz, mert szeretem azt is, ha a későbbi folytatásokban jönnek a magyarázatok, vagy ha a nézők fantáziájára bíznak bizonyos dolgokat. Így nézve (és az Alien-részeket is látva) most már nem adnék 8 pontot erre, csak kb. 6/10-et, ezért módosítom is az értékelésemet.
Koncsita 2018 nov. 20. - 22:07:55
(2113/2125)
Nem értettem, hogy ...

*** SPOILER ***

Az android fertőzte meg a fiút, az meg a lányt, de miért is? Honnan tudta hogy több űrhajó is van? Nekem nem derült ki, hogy mi volt a szerepe a filmben.
Az öregnek ez valószínűleg nem volt célja, akkor ő miért csinálta? Kinek a megbízásából és miért?

A Tervezők végül is miért akarták megsemmisíteni az emberiséget a Földön? Nekem nem derült ki, vagy ebből nem is kellett volna?
Koncsita 2018 nov. 20. - 13:55:45 Előzmény plokmi
(2112/2125)
Elmondom, miért vannak itt - ez volt az első hülye mondat nekem a fimben. Majd felszállnak 14-en egy úrhajóra, ahol 2 évig aludni kell, hogy később elmagyarázzák, miért is. Nagyon logikus. Jobb lett volna azt mondani, ismételjük át miért vannak itt.
plokmi 2018 nov. 19. - 22:05:28
(2111/2125)
Sok filmben (ebben is) visszatérő jelenet (mintha csak kötelező időkitöltés lenne) van olyan karakter, akinek már a film elején tele van a f...a azzal, hogy milyen sokáig tartott az út, mekkora hülyeség az amit csinálnia kell, meg sincs fizetve, már csak 1 napja volt a nyugdíjig és/vagy szolgálati idő végéig, stb. stb.
Ezeket az embereket az utcáról rabolják el, mint a középkori urak a szolgákat? Úgy indulnak el, hogy azt sem tudják hová, miért mennek? Ha pedig titkos a dolog, akkor miért jelentkezik? Maradjon otthon.
10/10
szookedorina 2018 jún. 29. - 20:02:08 10/10
(2110/2125)
Azok a kamu pénzemberek és a darwinista (zoológus vagy micsoda) csóka nagyon nem illett a képbe (A vallásosak egy része nem ismeri a darwinizmust kielégítően, másik része pedig elfogadja és nem tartja összeegyeztethetetlennek a vallást az evolúcióval. II. János Pál pápa fejtette ki, hogy a darwinizmus nem ellentétes a keresztény dogmákkal.). Különben kurva jó film, ha nem láttam volna akkor is így gondolom.
A pánspermium elmélet nem ütközik a darwinizmussal (általános iskola), különben kereszteznék egymást az elméletek.
sofi 72 2018 jún. 28. - 18:09:06 Előzmény sawyerx
(2109/2125)
Szerintem is nagyon gyenge volt. Halálra untam magam közben. Túl nagy volt a hírverés körülötte, aztán egy nagy semmi lett belőle.
Frigyes Andras 2018 jún. 28. - 14:23:26 Előzmény proklima@freemail.hu
(2108/2125)
szerintem a bolygó neve halál volt a legjobb mondjuk az james cameron film volt nekm ő az no1
7/10
caseyjones 2017 nov. 11. - 13:50:37 7/10
(2107/2125)
A Prometheusszal/Aliennel kapcsolatban nekem nagyon-nagyon nem tiszta valami.
A nyolcadik utas: a Halálban ugye az a helyzet, hogy Ripley-ék egy bolygóra tévednek, egészen pontosan az LV-426-ra, ahol megtalálják egy földönkívüli hajó roncsát, amirõl nem tudni, hogy került oda. Erre 2012-ben jön az elõzményfilm, a Prometheus. Az a film ugye úgy végzõdik, hogy lezuhan az a kifli alakú ûrhajó. És nekem már így össze is állt a kép arra vonatkozóan, hogy miképp került az LV-426-ra az a roncs. Igen ám, de többszöri megtekintés után kiderült, hogy a Promi végén az a gépezet nem az LV-426-on, hanem az LV-223-on zuhant le! Most akkor mi van?
5/10
sawyerx 2017 okt. 15. - 13:45:27 5/10
(2106/2125)
Nem tudom, mi akart ez lenni, de se a horrorfaktort nem találták el, se a mondanivalós részeket. Azt éreztem, hogy nagyot akart alkotni Scott, de két szék közül a földre esett, mert kurvára nem találta meg az összhangot, és a sztori sem áll meg önmagában, csak még több kérdést vet fel. Lehetett volna ez egy jó film, de a dramaturgia is nagyon el lett baszarintva. A zenék sokszor feleslegesen szóltak, sokkal jobb lett volna az adott jelenet muzsika nélkül. A teremtõk szála volt az egyetlen, ami érdekelt, de hát nem sokat kaptunk belõle. Ha az alapötletet nézem, ötletes, fasza, de a kivitelezés egy nagy bukta. Fassbender alakítása tetszett, meg a tudós, aki megmekken és zombiként támad a társaira, bár ott is kamerakapkodás, vágás vágás hátán, ami élvezhetetlenné tette a jelenetet.

5/10