Téma: Pusztító

offtopic
sexykex febr. 23. 08:43:07 Előzmény InteriorLulu
(36/36)
A világban minden összetett és bonyolult: az érzéseink, a véleményünk. Sokszor impressziókat vetek papírra és kissé kiszínezem. Leírom, ami eszembe jutott a filmről, akár egy Rorschach-tintafoltteszt esetében szokás. Attól, hogy te vagy más nem érted a hsz-t nem biztos, hogy az értelmetlen. Én mást láttam a filmben, mint te és másképp gondolkodok róla. (Sokszor magamat is meglepem, hogy miket írtam, de ha újranézem a filmet rájövök, miért. Néha nem, de amit korábban írtam, attól még érdekes lehet.)
Az unokám időnként megbőgeti az öcsikéjét, ha felbosszantja, esetleg meg is veri. De, mindenki mással szemben próbálja megvédeni, némi túlzással „még az élete árán is”. Na, most akkor szereti a testvérét, vagy nem? Amikor az első babánkat vártuk, én kislányt szerettem volna. Ha én lánynak születek, akkor leszbi lennék, mert nekem csak a nők tetszenek. Épelméjű ember nem gondolhatja, hogy a nők másodrendűek, hogy eredendően butábbak a férfiaknál. A nők egyszerűen mások. Létezhet olyan nő, aki képes összehozni egy jó akciófilmet? Létezhet, de egyet sem ismerek. Eleve kevés a női filmrendező, aminek valódi okairól nincs tudomásom. (Most egyedül Kathryn Bigelow és Joli jut eszembe, de a Bombák földjén és A vér és méz földje sem igazán akciófilm.) Ha azt mondjuk, hogy a férfi és a nő egyenrangú, egyenlő mércével kell mérnünk és a filmrendezés terén egyértelmű a férfiak fölénye.
Azt a mondatot, amit nem tudsz értelmezni, Európa 16 országában értenék. Ha segítségre van szükséged, fordulj hozzám bátran máskor is. (A jóindulatú szexizmus oly távol áll tőlem, mint például a rasszizmus. Ez egyben a nap kérdése volt. Igaz vagy hamis? Tautológia vagy ellentmondás? A válaszokat a kiadóba kérem.)
8/10
offtopic
InteriorLulu febr. 21. 12:56:58 8/10 Előzmény sexykex
(35/36)
Szexizmus nem csupán az, ha a két nemet nem tartjuk egyenrangúnak, hanem pl. amikor a pszichomaszlagnak ítélt alkotást helyretesszük azzal, hogy hát persze, hiszen nő készítette. Szerintem érdemes az ilyen, nem annyira explicit kiszólásokra is figyelni, ha nem akarjuk, hogy szexistának tartsanak. Ám te nem annyira figyelsz, hisz az elmúlt években olvastam már tőled pár szexista, vagy minimum annak tűnő hozzászólást, ezért gondolom, hogy ilyen a felfogásod.

A "fiúk gyereket akarnak szülni a férjüknek"-et nem tudom értelmezni, de kérlek, te se tedd!

Nem az van, hogy alapvetően értelmetlennek tartanám a hsz-eid, hanem sokat - és az utóbbi egy-két évben a korábbinál határozottan többet - tartok annak. Pontosabban azok kisebb-nagyobb részét, vagy akár egészét. Sok kommentet elolvasok (adott film esetében mondjuk ha össz 10-20 hsz van, akkor mindet, ötven hsz-nél már csak azok kb. felét, száznál max a harmadát stb., mindig miután már láttam a filmet), és mivel korábban a tieidet valamiért mindig elolvastam, valószínűleg mert általában tartalmasnak és érdeminek tartottam őket, ez egyszerűen megmaradt, és mindet elolvasom, függetlenül attól, mekkora hülyeség. (Ismétlem, gyakran semekkora. Az elolvasott kommentjeidnek eleve csupán a töredékére reagálok).
sexykex febr. 19. 12:01:16 Előzmény InteriorLulu
(34/36)
Kezdjük talán a szexistával. Sohasem mondtam, hogy a férfinem értékesebb a nőknél, sőt egyértelműen egyenrangúnak tartom az emberi fajt, függetlenül a nemétől és a bőrszínétől. Ha viszont egy adott területen belül egy etnikum szokatlanul sok bűncselekményt követ el, akkor hazugság lenne ezt elhallgatni. Mivel a férfiak általában reálisabbak, ezzel szemben a nők érzelmesebbek, butaság lenne az ellenkezőjét állítani. Hazudik, aki azt mondja, hogy az összes szakma és az összes sport jól áll a nőknek. Vitán felül bármire képesek, de testi adottságaik, fizikai teljesítőképességük miatt van, amit nem kellene erőltetniük. Ez olyasmi, mint amikor a fiúk hímeznek, dajkának állnak vagy gyereket akarnak szülni a férjüknek.
Azt mondod, hogy a kritikusok véleménye nem hasonlít az enyémhez. Ezzel azért vitatkoznék, de semmi kedvem újabb kritikákat felkutatni, ezért inkább elfogadom, valóban nem szó szerint ismételtek engem. De, értelme sem lenne szajkózni mások véleményét. A fórum lényege lenne, hogy mindenki elmondja az érzéseit a filmmel kapcsolatban, amit az olvasó szintetizál, ami segít eldönteni a nézzem, ne nézzem kérdést, illetve kialakítani a saját pontszámát. (Végül egy kérdés. Miért vonzanak ennyire az írásaim, ha azokat alapvetően értelmetlennek tartod?)
8/10
InteriorLulu febr. 18. 13:10:58 8/10 Előzmény sexykex
(33/36)
"...de ő az akciókkal fűszerezett drámai pszichomaszlag mellett döntött. Ezért nem szabad nőkre bízni egy ilyen sztorit."
A fórumtársnak két hónappal később írt válaszodban egyszerűen nem mondasz igazat, hisz az általad akkor idézett kritikarészletekből semennyire nem jön le, hogy az ő véleményük hasonlít a te saját szexista felfogásodhoz igazított, és így persze teljesen értelmetlen véleményedhez.

"Nem érdekelnek a kritikák, a pontszámok és mások véleménye sem."
Hát persze.
offtopic
sexykex 2021 dec. 21. - 19:23:54 Előzmény DUNAWÖLD
(32/36)
Megsúgom! Én megnézem a filmet és ha azonnal tudok véleményt írni, az a legjobb. Másnap még elmegy, utána már csak 50 %-os, mert túl gyorsan túl sokat felejtek. Nem érdekelnek a kritikák, a pontszámok és mások véleménye sem.
Ha viszont rákérdeznek valamire, akkor utána nézek, utána olvasok, mert a legtöbbször gőzöm sincs a filmről. Ilyenkor megnyugvással tölt el, ha a kritikusok véleménye hasonlít az enyémhez, hiszen én nem vagyok szakmabeli.
Ilyeneket írnak: Nos „Kusama is beállt abba a sorba, ahol azt hirdetik, hogy amiatt nem fogják fel az alkotásait, mert azok legtöbbször nőkről szólnak. [...] Fájó szívvel, de tényleg nem tudom senkinek sem ajánlani a Pusztítót, amiben pedig ott volt a lehetőség, hogy igazán emlékezetes, magával ragadó film legyen. Ennek ellenére egy kiszámítható, unalmas, sokszor keszekusza alkotás lett belőle, ami a pocsék fényképezésével, csapnivaló forgatókönyvével, kiaknázatlan mellékszereplőivel az év egyik legfelejthetőbb mozijává vált.”
Azután egy idézet egy másik kritikából: „egy minden téren erősebb stáb nagyobb büdzsével csodát tett volna ezzel a sablontengerrel.” Egy harmadikból: „A Pusztító legnagyobb baja a tempóban keresendő: fájdalmasan lassan halad előre, és jó sokat elidőzik Bell szenvedésén, hogy aztán lassan továbbrugdossa remélhető megváltása felé.”
Én a korábban sem brillírozó rendezőnőről beszéltem, a forgatókönyvet jegyzőket Te említetted meg. A téma, az ötlet jó volt, a többi kevésbé. Úgy gondolták Nicole Kidman elviszi az Oscarig a filmet, de ez nem jött össze. Én egy jó akciófilmre számítottam, de az sem sikerült.
DUNAWÖLD 2021 dec. 20. - 22:25:32
(31/36)
Az előző félrement.
Ahogyana véleményed is erősen félrehúz...
Minek nőkre bízni bármit is?
Nő írta a scriptet? Tudtommal sem Phil, sem Matt nem nő. Ennyit a pszichomaszlagról.
DUNAWÖLD 2021 dec. 20. - 22:21:15 Előzmény sexykex
(30/36)
Ilyen közel ülő szemekkel Nicole?!?
Amúgy minek kellett ilyen hosszasn taglalni, port.hu?
8/10
nefefe 2021 okt. 24. - 17:18:18 8/10
(29/36)
Hát, a maszkmesterek jó munkát végeztek. Ha az elején nem tudom, hogy Nicole-t látom, nem ismertem volna fel. Szépen megkreálták egy 50 éves nőből az életerős fiatal és a kiélt idősebb karaktert. A film címe szerintem téves, nem a Pusztító, hanem az Önpusztító címet kellett volna adni neki. A film hullámzó volt, hol érdekesen izgalmas, hol vontatottan unalmas. De a végére azért összeállt a kép, mert ugye amíg nem ismer minden részletet az ember, addig nem is nagyon érti a lényeget. Itt a végére minden a helyére került, végül is azt kell mondanom, hogy ez egy jól felépített, komoly mondanivalóval bíró film. Nicole - szerintem - kiválóan alakított. Mindenkinek ajánlott, - akár drámát, krimit vagy akciót vár - aki szereti a mélyebb értelmű, elgondolkodtató filmeket.
sexykex 2021 okt. 15. - 13:10:03
(28/36)

Ebből a történetből lényegesen jobb filmet is kanyaríthattak volna. Erin inkább karikatúrája egy zsarunak, mint valóságos nyomozó. Kusama rendezhetett volna szimpla akciófilmet is belőle, de ő az akciókkal fűszerezett drámai pszichomaszlag mellett döntött. Ezért nem szabad nőkre bízni egy ilyen sztorit.
6/10
ballac86 2021 szept. 27. - 17:29:45 6/10 Előzmény Camu
(27/36)
Vagy az ajánlót írni nem tudók: A Pusztító egy napjaink Los Angelesében játszódó thriller, amelyet a város jellegzetes ködje burkol be és heves akciók fűtenek. Ez se nem thriller, se nem akció, se nem heves.
6/10
ballac86 2021 szept. 27. - 17:28:29 6/10
(26/36)
Az első mondat után sokkal többet vártam. Semmi heves akció nem volt benne. A bankrablás inkább volt balett, mint akció. Ha lélektani drámaként harangozzák be, más elvárásokkal ülök le és azokat hozta is volna, így viszont végig utáltam. De azt el kell ismerni hogy nagyon szépen van fényképezve, azt imádtam benne.
9/10
Maklari Gabor 2021 aug. 30. - 23:37:23 9/10
(25/36)
Nagyon egyben van a film.
8/10
apoa 2021 aug. 30. - 22:32:24 8/10
(24/36)
Jó ez. Szolidan durva
1/10
Szegényanyád 2021 febr. 05. - 23:49:41 1/10
(23/36)
Ócska, sz@r film, dögutálat. De majd jön a fehér macska, és leb@sz.
9/10
Camu 2020 júl. 02. - 21:54:49 9/10
(22/36)
Nem vagyok meglepve. Mindig tudtam, hogy az ízlésficamosok többen vannak. 9 pont.
9/10
napviragi 2020 máj. 29. - 22:20:25 9/10
(21/36)
Al Pacino. - - - rosszul írtam..
Még annyi, hogy nekem tetszett a melankolikus hangulat.
Meg érdekes a filmben is megfigyelni, hogy milyen lekezelően bánnak férfiak egy ápolatlan, alkoholista nővel. És nem csak itt, hanem máshol hozzászólásokban a legfőbb gond, Nicole Kidman kinézete. Egy idült alkoholista nőt kellett megkreálni. Kb. 18 éve drogozik, iszik. Már teljesen az élete végén jár.Ezek az utolsó napjai. Mégis hogy kellene kinéznie?
9/10
napviragi 2020 máj. 29. - 21:48:04 9/10
(20/36)
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Szerintem, Erin Bell egy nagyon is érdekes karakter. Lehet, hogy hozott rossz döntéseket, de az is lehet, hogy nem. Illetve, ki nem hozott rossz döntéseket az életében? Először azt gondoltam, milyen szuper, hogy végre nem cicababának ábrázolnak a filmvásznon egy Nőt. Az igazi nők sem kívülről sem belülről nem tökéletesek és nem is kell annak lenniük. Aztán annak örültem, hogy végre egy Nő és nem Al Pachino kapta meg a piás nyomozó szerepét (az Álmatlanságra asszociáltam ezzel a filmmel kapcsolatban). Szerintem, Erin Bell nem antipatikus, csak egyszerűen átlagos. És nem is egy "elcseszett" életű lúzer, vagy buta; igenis elég értelmes, és rendkívül szívós, kitartó, erős embertípus. A bűnbandában töltött idő alatt nyilván rászokott a drogokra, alkoholra, amit később nem tudott/szerintem nem is akart letenni. Talán azért mert állandóan mardosta a bűntudata és - ahogy mondta-a beléégett harag, nagyon dühös magára főleg Chris miatt. De aztán mégis talált magának párt és a gyerekének apát Ethan személyében. Ezért azon tűnődtem, jó lett volna tudni, hogy miért nem tudott élni egy másik jó élet lehetőségével : az anya szereppel és Chris-re hasonlító, rendes embernek tűnő Ethan-nel. Egyértelmű, hogy az alkohol-betegsége, a "lassú öngyilkosság" vitte el. Én nem unatkoztam film alatt, teljesen lekötötte a figyelmem.

TELE VAN SPOILERREL
5/10
Guatrau 2020 jan. 04. - 20:18:20 5/10
(19/36)
Háromszor próbáltam megnézni ezt a filmet. Egyszer fél óráig jutottam, aztán kb 40 percig, majd utoljára 1 óra körül nyomott el a semmi. Ez számomra egyértelmű. Nem jó film.
Viszont nem láttam végig, így közepesre pontozom.
A félreértések elkerülése végett, azért tudtam értékelni, mint filmet, függetlenül attól, hogy végignéztem e, vagy sem, mert háromszor aludtam be rajta...
Egyáltalán nem tudta fenntartani az érdeklődésem.
7/10
Warthog82 2019 okt. 06. - 18:38:43 7/10
(18/36)
A végén van egy kis meglepetés.Egyébként nagyon elhúzták.
5/10
idõjós1010 2019 jún. 24. - 20:25:58 5/10
(17/36)
Nem tudom végig akarom e nézni valaha. Első fél órát láttam belőle, de hát egyrészt közelébe sem jár a film annak, hogy a néző képben legyen végre, másrészről pedig Erin Bell nem egy olyan karakter akinek a történetére úgy éreznem érdemes volna várni. A címet pedig abszolút nem értem. Igaz, a nőt belülről valóban pusztította valami. Viszont ennyire antipatikus figurát ritkán látni főhősként megjelölve a képernyőn.