Téma: Puzzle

8/10
Destiny95 aug. 17. 23:57:02 8/10
(11/11)
A filmben találkozunk egy olyan karakterrel, akinek a családban a konzervatív, vallásos, háziasszony szerep jutott, viszont ez monoton, szürke élettel társul. Majd talál egy hobbit az életében, ami boldoggá teszi (legalábbis addig, amíg leköti a figyelmét a tevékenység). Ezután olyanná válik, mint egy kamasz vagy kisgyerek, aki éppen abban az életszakaszában van, amikor feszegeti a határait és fellázad a fennálló rendszer ellen, és már-már túlzásokba esik. Sok rossz döntést hoz, nem egyenes a házastársával, infantilisen viselkedik, de hosszú idő óta, ha nem életében először, szabadnak érzi magát. Én nagyon sajnáltam igazából mindhárom karaktert, főleg a férjet, aki tényleg nem érdemelte ki, hogy ezt csinálják a háta mögött.
Off: A kommentekhez meg csak annyit fűznék, hogy érdekes, ha a nő csalja meg a férjét, akkor rögtön ribanc, míg, ha egy férfi csalja meg a feleségét, akkor rá nem aggatunk ilyen jelzőket, csak legyintünk, hogy hát biztos nem kapott otthon szexet, akkor ne csodálkozzunk stb. Ezt a kettős mércét már el kéne felejtenünk :)
6/10
dandelion83 júl. 12. 16:01:37 6/10
(10/11)
Lassú, drámai film, nem új keletű témát dolgoz fel. A zene, a szereplők, a játékuk mind-mind rendben volt. Nem rossz film, mély érzéseket boncolgat, inkább képi világgal, mint szavakkal mesél. Megmutatja a gyarlóságot, és azt, hogy üresednek ki emberi kapcsolatok.
tortura jún. 23. 16:26:14
(9/11)
Más üzenete is van szerintem. Számomra a legfőbb üzenete az az ilyen sztoriknak, hogy nem kell főállású anyának és feleségnek lenni, mert csak begolyózik tőle az ember. Nagyon kevés hölggyel találkoztam eddig, aki ezt élvezte volna. A legtöbben megbolondulnak a monotonitás, a mindennapi verkli miatt.
kerlac máj. 05. 18:21:27
(8/11)
Ez a történet romlott nőről szóló film . A sokat dolgozó férj unatkozó felesége Szeretőt keres magának,
A párját aljasul megcsalja ,elhagyja a három tanuló gyermekével együtt. Engem film üzenete dühít,
ha problémád van a házasságodban, csald meg a férjed hagyd el a ,családodat,hiszen ettől
meNŐbb leszel.

kerlac
artad ápr. 06. 12:37:47
(7/11)
!!!SZPOJLER!!!

Amikor lefeküdt a a másik hapival, első ránézésre tudtam, hogy azt sem fogja élvezni. Ez a karakter sosem lesz boldog, még akkor sem, ha lehetősége lenne rá. Ha nem is hepiendinget vártam, akkor is legalább azt, hogy nem cseszik ki a "csapattársával" és elmegy vele a nagy versenyre. Amúgy meg mivel a fiai teljes mértékben támogatták nagyjából mindenben, a besavanyodott férjét ott kellett volna hagynia...persze nem a "csapattársával", mert mint kiderült belé sem lett szerelmes.
"Lefeküdtem vele, de nem volt jó." Oké, nincs ezzel semmi gond, tovább kell keresgélni a mindenben ideális partnert és nem kell a szürke semmilyen életet választani.
DeathAdder márc. 24. 11:12:59
(6/11)
Szegény nőre miért húznak mindig ilyen antipatikus szerepet? mennyire utáltam Margaret Schroedert is :D
5/10
alien1976 márc. 21. 04:39:47 5/10
(5/11)
Kissé bajban vagyok ezzel a filmmel. Talán ha jobban, erőteljesebben és nagyobb drámaisággal van bemutatva a hölgy élete, s a szenvedése, esetleges magányossága a családban sokkal erősebb, akkor jobban tudtam volna azonosulni problémájával, s jobban megtudtam volna érteni, hogy mit miért tett. A monotonitás, a szürkeség átjött, de ezen problémát másképp is lehet kezelni. Különben a film lassúsága, finom felépítése teszett. A zene is ügyes volt. A családtagok karaktere is megfogott. A főhősnő játéka is jó volt. Tehát alapban a filmet simán meg lehet nézni, de a hölgy tettével nem tudtam azonosulni, de ez már legyen az én gondom.
6/10
pihes márc. 20. 14:56:39 6/10
(4/11)
KM miatt néztem meg, ami nem lett túl nagy csalódás.
Nem untam nagyon!

6/10
2/10
xzsoltzsoltx márc. 19. 19:02:50 2/10
(3/11)
Még mindig SPOILER! Ráadásul a nő háztartásbeli, nem is csinál mellette mást, és az volt a baja, hogy neki kell főznie meg mosnia otthon, amíg a család többi tagja dolgozik/tanul??! És inkább elkezdett játszani, ja meg az első adandó alkalommal hazudgálni, nemhogy megbeszélné otthon. És mikor a férje még szépen megkérdezte, azzal jött, hogy nem köteles válaszolni, mert nem a rabszolgája? Áá, nem, csak a felesége tizeniksz éve. Jézus, mit akart mondani ez a film? Kedves nők, ne csináljatok otthon semmit, amig a férfi dolgozik, inkább kúrjatok félre, mert túl unalmas az életetek?
2/10
xzsoltzsoltx márc. 18. 19:48:48 2/10
(2/11)
Úristen, nagyon rossz film! SPOILER! Adva van egy keresztény háziasszony akinek megvan mindene, család, gyerekek, szerető férj, stb. , aztán talál magának egy hobbit mert marhára unatkozik, meg természetesen egy hobbitársat, akivel természetesen félrekúr, átmegy ribancba, aztán még ő van felháborodva, meg még őt kell sajnálni. Reméltem hogy a végén a vonat elé veti magát, sajnos nem. Az ilyen film csak felbassza az ember agyát. 2/10
1/10
kinguci18k márc. 18. 18:17:54 1/10
(1/11)
pfffffffffff
:(
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás