Albertirsai repülőjeti ápr. 26. 14:50:48
(6/6)
[SPOJLERT TARTALMAZ]

Nos, vonakodva kezdtem el nézni, de azt kell mondjam: ezúttal le a kalappal a Disney előtt. Nagy fába vágták a fejszét ezzel a legújabb filmmel, mert erről lerótt, hogy most szakítanak néhány ismert Disney-hagyománnyal. A kornyikálós dalocskákat teljesen mellőzték ezúttal, de ez érthető, mert ebbe a világba egyszerűen nem illettek volna bele. No igen, a világ, amit kapunk pazar és jó ötletekkel megalkotott. Ez kifejezetten az alaptörténetre és a karakterekre igaz. Itt nem volt idegesítő kisállat sem, a történet folyamán lassan összeállt csapat nekem nagyon egyedinek hatott, a majomcsapatával akciózó svindler-bébi előtt pl. kalapot emelek, mert az egyszerűen szenzációs volt, hozzá hasonló figurát sem láttam eddig sehol máshol, szóval respect érte. Egyébként látszott, hogy elsősorban a Távol-Keleti fantáziavilág szolgáltatta az alapját az egésznek, főleg a kínai mitológia elemei fedezhetőek fel benne, ld. sárkányok és azok kinézete. Tulajdonképpen ez adta meg az igazi varázsát ennek a távolról sem gyerekfilmnek mondható produktumnak. Mivel ezt nem tartom annyira gyerekfilmnek, a kisebb korosztálynak ugyanis valóban félelmetesnek hathat néhány jelenet, főképp a gonosz lényeket, a Druun-okat nézve.
Mindent összegezve, számomra kifejezetten pozitív csalódás volt.
totokacsa_904 ápr. 05. 20:22:33 Előzmény k.gabriella222
(5/6)
Remek film, 10/8.
pihes ápr. 03. 14:41:39
(4/6)
Szépen elkészített mese, ámde, hogy mennyire lett jó, döntse el mindenki maga.
Nagy súllyal nekem, nem dőlt a mérleg nyelve a pozitív irányba!

6/10
Tommie7 ápr. 03. 01:37:53 Előzmény k.gabriella222
(3/6)
Szép! Köszi szépen, pont erre az infóra voltam csak kíváncsi: "ez nem az éneklős mozi".
k.gabriella222 márc. 15. 14:29:13
(2/6)
Aranyos mesefilm. Moana alakja sok helyen visszaköszön, de ez nem az éneklős mozi, ez egy mesés kaland. Szerintem egyáltalán nincs benne túl sok erőszak, a félelemetes lények sem ijesztőek, bátran nézhetik gyerekek. A történet a bizalomról szól, arról hogy talán nekünk kell megtennünk az első lépést és kockáztatni. Tanító jellegű kalandfilm gyönyörű színekkel, képekkel.
emzeperix007 márc. 06. 16:39:40
(1/6)
Tegnap megnéztem a premiert. Őszintén szólva elég nagy csalódás volt. Egy könnyed és szórakoztató Disney animációs filmre számítottam, erre megkaptam Rey Skywalker egzotikus verzióját egy ázsiai kung-fu filmben. A film egyetlen erőssége a vizualitása, a képek és a színek valóban gyönyörűek, de sem a zene (!), sem a történet nem megragadó. A film hangulata szinte végig sötét és nyomasztó volt, semmiféle könnyedség vagy viccesség nem volt benne. A "vicces karakter" is inkább erőltetett volt, bár azért volt néhány aranyos pillanata. Ja és rengeteg volt benne az erőszak, egymás ellen harcoló törzsek, verekedő lányok stb. Egy gyerekfilmben! Ez lenne a Disney új irányvonala? Szóval nem voltam tőle elragadtatva. Egyszer megnézhető, de részemről inkább maradok a régi klasszikusoknál.