Téma: Red Hill

Hungariancorazon 2016 aug. 29. - 21:58:49 Előzmény Befõtt.
(8/8)
em egy ázsiai westernt.
A jó, a rossz és a furcsa. Indán fent van.
Kellemes kicsit elvadult (nem brutalitás szempontjából) darabka.
Ha gondolod nézd meg.
8/10
Befõtt. 2012 nov. 03. - 23:01:19 8/10
(7/8)
***SPOILER**

Noha a film vége egy kicsit csöpögõsre sikeredett(az is annak számít, ha a vér csöpög bizonyos beállításokban) tényleg egy remek filmmel van dolgunk. A 2000 utáni westernek között akad nem egy kellemes alkotás, itt is errõl van szó, a film végig éberen hagy nyomot az emberben, bár nem állítható,hogy kikövetkeztethetetlen de izzadságszagúnak sehogy sem mondanám. A modernkori westernbõl azt hozza ami a hangulathoz kell: jól kikövezett karaktereket, gyönyörû tájakat és a gyönyörû tájakon átsuhanó lóra termett muzsikákat. A vért és a meglévõ brutalitást sem érzem erõltettetnek inkább az igazságérzet szükséges talpköveinek.

Egyébiránt ha a film Hollywoodra hajaz, esetleg van jobb,értékelhetõbb modern western a témakörben és valaki tud ilyet,az igazán mondhatna pár példát,mert nem olvastam a hozzászólásokban pozitívabb példák sorát. (Szerintem a film ott van a Ajánlat, Börtönvonat Yumába vonalon színvonalban és élvezhetõségben is. A kategóriájában 8/10.
7/10
Szissssz 2012 júl. 07. - 16:26:29 7/10
(6/8)
Nekem alapvetõen tetszett a film! Jó hangulata van, eléggé érdekes és fordulatos is! (Van néhány hiba is benne, illetve olyan momentum ami nem logikus,kissé hihetetlen.) Ezzel együtt végig lekötött a cselekmény. Nagyon jó zenék vannak benne és a táj is nagyon gyönyörû!
Egyet értek valamelyik elõttem szólóval: a seriff alakítása nekem is tetszett már az elejétõl fogva. Meg aztán olyan karakteres arca is van, nem könnyûelfelejteni. Csodálkozom rajta, hogy én még más filmben nem láttam õt szerepelni.
Nálam a film: 10/7. Ja, és nagyon szeretem a western filmeket! :)
8/10
affarefatto 2011 febr. 13. - 05:16:05 8/10
(5/8)
Modern western? De egyébként tényleg sablonos. Tekintettel arra hogy ausztrál, magasabb pontot kapott tõlem. Elvégre nézhetõ.
mukiwa 2011 jan. 18. - 00:22:17 Előzmény Darkcomet
(4/8)
Ezt csak fokozni lehet.Szerintem akkor is szarul van osszehozva megha vegig is tudtam nezni...
Darkcomet 2011 jan. 17. - 20:44:20 Előzmény mukiwa
(3/8)
Pont, hogy nem akar hollywoodra hajazni, mert akkor egy giccses mûanyag szar lett volna belõle, ahogy ezt már tõlük megszoktuk mostanában. Ez a film, így elsõ rendezésnek nagyon erõs kezdés, kíváncsi vagyok, tudja-e majd fokozni az elkövetkezendõkbe.
mukiwa 2011 jan. 15. - 20:08:21
(2/8)
Hat apam ez nagyon gyenge.Hollywoodra akar hajazni,kierzik belole az izzadsagszag.Egy erosebb amator filmnek tudnam elkepzelni...
The Man Who Laughs 2011 jan. 08. - 00:06:19
(1/8)
Sztori:

Red Hill egy poros kisváros valahol Ausztráliában, ahol a helyiek sokszor lóháton közlekednek, és ahol még a fegyver az úr. Ide helyezteti át magát a fiatal rendõr, Shane Cooper (Ryan Kwanten), aki ezen a nyugodt helyen szeretne családot alapítani várandós feleségével, Alice-szel (Claire van der Boom). Azonban elsõ munkanapján félelmetes dolgokkal kell szembenéznie. Ugyanis elszabadult egy rettegett bûnözõ, Jimmy Conway (Tom E. Lewis), aki visszatér Red Hillbe, hogy bosszút álljon sérelmein. A helyi rendõrfõnök, Öreg Bill (Steve Bisley) és csapata pánikba esik, így hát fegyvert fognak, hogy felvegyék a küzdelmet az elítélt gyilkos ellen. Shane pedig bekerül a dolgok sûrûjébe, így neki is harcba kell állnia, ha túl akarja élni elsõ szolgálatban töltött napját.

forrás: filmtrailer.hu

Értékelés:

Ahogy a szinopszisban is olvasható közhelyes és a végletekig kiszámítható western. Ennek ellenére azonban roppant izgalmas és élvezetes. Egyfajta inverze (itt nem a bosszú álló van a középpontban) Eastwood remek Fennsíkok Csavargójának. Az ausztrál kisvárosi környezet nagyon jó western hangulatot teremt, szerencsére az operatõr ezt képes is kihasználni. A színészi játék elsõosztályú, mindenki hozza az ismert western figurákat. Sõt nem láttam ilyen jó "gonosz seriffet" Gene Hackman Nincs Bocsánat-beli szereplése óta, mint amilyet Steve Bisley alakított. Nem egy Proposition (Ajánlat), de a mûfaj rajongóinak meg úgy mindenkinek nyugodtan ajánlom.

7/10