Téma: Rengeteg

1/10
ef ápr. 16. 08:24:37 1/10 Előzmény Samu-Nagy Emese
(18/18)
"nem ismerem a rendezőt, de egy okoskodó, sznob, ostoba műmájer lehet."

Nemcsak ostoba, de szélsőséges is.
A minap bírta nyilatkozni :" a funkcionális mozaikcsaládok akár többet is adhatnak egy gyereknek, mint a hagyományosak"
1/10
Samu-Nagy Emese 2018 okt. 30. - 17:28:42 1/10
(17/18)
Hűha.
Nagyon gyenge.
Nem ismerem a rendezőt, de egy okoskodó, sznob, ostoba műmájer lehet.
A motyogás, és az amatőrök szerepeltetése még nem jelent hitelességet.
Értem én, hogy a magyar színészek nagy része nem tud természetesen létezni filmen, de szerintem ez a színészvezetés hibája. És valszeg pont azért történhet meg, mert a rendezők nem tudnak olyan instrukciót adni, amivel természetességet csalhatnak elő egy színészből. de egy amatőr sosem lesz érdekes, árnyalt vagy drámai. Motyogógás, csinálmányos álfeszkó.....
Nagyon nagyon modoros és sznob film. Akárcsak a Dealer.
zedharris 2013 dec. 13. - 16:40:16
(16/18)
koncepciótlan, steril és vérszegény kameramunka, gyenge színészvezetés, gyenge színészek, és igencsak harmatos Cassavetes-i szituációteremtési kísérlet

tipikus budai értelmiségiek által forgatott mûvészfilm, egyenesen tarr béla seggébõl
1/10
Éduah 2012 máj. 17. - 15:44:47 1/10
(15/18)
ha a rendezõnek az volt a célja, hogy unszimpatikus, ronda és ellenszenves embereket válogasson össze, akik annyira tehetségtelenek, hogy néhány mondatot sem tudnak némi átéléssel elmondani, akkor jó munkát végzett.
gondolom a "történet" is ilyen színvonalú, nem volt türelmem végighallgatni a sok értelmetlen párbeszédet.
7/10
sanderb 2012 febr. 20. - 16:47:28 7/10
(14/18)
Az ötlet szuper, az epizódok sora okosan ki lett találva. Tehetségrõl árulkodó kísérletként definiálnám, néha jó ilyet is látni, bár túlzottan nagy filmélményt nekem nem tudott nyújtani. Respektálom a különutasságot, de ez nem ejtett hasra. Erõsebb dialógusok kellettek volna és hitelesebb színészi játék a szó szoros értelmében. Ja és még a másik: egy egész filmet elég idegesítõ úgy végignézni, hogy nem 'enged' a kamera a premier plánból, még csak néha sem töri meg egy-egy szekond plánnal sem, inkább vágatlanul kapkod az arcok között, amelyek a sminkeletlenségtõl idõnként irritálóak tudnak lenni. A film a bõrhibákra amúgy is jóval érzékenyebb, mint a valós életben a szem. Mondjuk, minden tudatosan lett ilyen, mondjuk 10/7.
.moesko 2010 ápr. 08. - 21:06:55 Előzmény Redfield
(13/18)
"Az emberek mesélnek magukról azzal, hogy nem magukról mesélnek."
Ez egy nagyon jó mondat, tényleg így lehetne összefoglalni a filmet.
A humort már nem tudom, hogy értettem, megnézem majd újra a filmet, de biztos nem humor-humornak. Van valami csodálatosan, és persze cinikusan megmosolyogtató abban, ahogy nézem ezt a filmet. Abban, hogy ismerõsek a gesztusok. Abban, hogy ismerõsek a csendek. Az egészben. Igen, hétköznapi. Ezek mi vagyunk. És a saját - hétköznapi - világunkon tudunk, én legalábbis, a legjobban mosolyogni.
Talán egyfajta furcsa zavarból fakad az a "mosoly" (bár nem is feltétlen kell idézõjel, szóval az a mosoly), amit Fliegauf csal az arcomra azzal, hogy ennyire szemtelenül éles a látása.
Redfield 2010 febr. 06. - 13:44:38 Előzmény .moesko
(12/18)
Én nem véltem benne nagyon felfedezni a humort. Persze, vannak olyan epizódok meg beszólások benne amik mulattatóak tudnak lenni az általad említett abszurditás kapcsán, de maguk a történések, ha nem is kivétel nélkül, de teljes mértékben hétköznapiak. Például ott van az ágyban fekvõ nõ története. Nagyon mély pszichológiai alapokkal bír, teljes mértékben jellemezhetõ ezzel egy rakás ember, és az, hogy errõl beszél is valaki egyáltalán nem ritkaság vagy ilyesmi. A kutyás rész (másik nagy kedvencem) bár maga, mint szituáció nem épp mindennapi, mégis a hangsúly soha nem ezeken a helyzeteken van, ahogy az általad említett második epizódban sem azon van a hangsúly, hogy vajon mi lehet az a lény, amit a két srác bámul. Amire ez a film igazán ráfókuszál, az a reakció, a mozzanatok, a legapróbbak is. Az emberek mesélnek magukról azzal, hogy nem magukról mesélnek. Teljesen mindegy, hogy mirõl beszélnek a végeredmény szempontjából. Egyedül az számít, ahogy gondolkodnak, éreznek, cselekszenek, és ezekbõl ha sokat nem is látunk, ahhoz pont eleget látunk, hogy tudjuk: bárkire rápasszolhat valamelyik profil akit egy plázában láthatsz.
Redfield 2010 febr. 06. - 13:35:47 Előzmény sipmester
(11/18)
Hát ezt benézted akkor. Üvegtigris esetleg? Közelebb áll hozzád?
8/10
DP@i 2010 jan. 23. - 09:03:14 8/10
(10/18)
Ez nem "közönségfilm", nem fog a közönség széles rétegének tetszeni, mint egy kasszasiker. Ez egy fajta játék a kamerával, a színészekkel. Nekem tetszett, és aki képes megtalálni a jót egy kis költségvetésû mûvészfilmben, annak tetszeni fog.
3/10
sipmester 2010 jan. 17. - 19:04:10 3/10
(9/18)
szerintem borzasztó gyenge, unalmas film, rendkívül amatõr, ügyetlen szereplõkkel. az alapgondolat nem rossz, lényegesen többet lehetett volna kihozni a filmbõl, ha valaki rendesen megírja a szövegkönyvet, és nem visítozó színészeket foglalkoztat.
offtopic
ernesztin 2009 dec. 29. - 12:32:01
(8/18)
Már nagyon régen láttam a filmet és sajnos szinte semmire sem emlékszem belõle, de amit írtál, az nagyon tetszik, fõleg az eleje: "Csak az képes szeretni a másik embert aki önmagát is képes szeretni, amilyen mértékben nem képes magát elfogadni, olyan mértékben nem tudja elfogadni a másik embert."
.moesko 2009 ápr. 14. - 14:42:00 Előzmény Redfield
(7/18)
Egyet is értek Veled, meg nem is.
A film nekem is nagyon tetszett, ahogy Fliegauf második munkája, a Dealer is. Rendkívül egyedi látásmóddal, és majdhogynem önálló filmnyelvvel rendelkezõ alkotó. A Rengeteg borzasztóan erõs film, a bizonytalanság, az emberi kíváncsiság, a kutató, de kilátástalan tekintetek filmje.
Nem értek viszont egyet a reális jelzõvel. A Rengeteg szándékosan felnagyítja a dolgokat, olyannyira, hogy az abszurditásig fokozza õket. Tízperces epizódokba képes többévnyi gyötrelmet vagy bármilyen más érzést belesûríteni úgy, hogy egyik jelenet sem válik töménnyé. Reálissá viszont végképp nem. A film ettõl függetlenül tényleg "rólunk" szól, de egyben egy végletesen abszurd kép is, amely egyrészt letaglózó, másrészt teljes mértékében komolyan vehetetlen.
Ebbõl következik a második ellenvetésem is. A film, a dialógusok igenis megmosolyogtatnak. Természetesen nem felhõtlen kacagásra gondolok, Fliegauf humora ennél jóval kifinomultabb. Ennek bemutatására legjobb a sokat idézett második jelenet, ahol a srácok beszélnek "valamirõl". A legapróbb részletekbe belemenõen diskurálnak valamirõl, a nézõ azonban mindvégig bizonytalan marad a tárgyat vagy lényet illetõen. Ennek ellenére a feszültség mégis mindvégig fennmarad, köszönhetõen a remekül megírt dialógusnak, illetve a minimalista, mégsem statikus kameramozgásnak. Fliegauf, ha úgy tetszik, kiröhögi a nézõt, aki végül semmit nem tud meg, csak annyit, amennyit a két srác elmond. Az azonban nemhogy tisztítaná, csak még inkább homályosítja a képet.
De nem csak filmnyelvi vicceskedésre gondolok. A Rengeteg túllép a (nyilvánvalóan vicces alapfelütésû) szatíra mûfaján, és a groteszk irányába tolja el erõteljesen. Ettõl teljesen hihetetlenné, mondhatni nevetségessé válnak az epizódok. Persze elég fagyos mosolyt csalnak az arcra...
4/10
ondok 2008 aug. 22. - 01:32:49 4/10
(6/18)
Minden színész teljesen amatõr,ingyen játszik ,az egyikük rokonom.Ezzel együtt részemrõl untam.Lehet ,hogy én nem értek hozzá ,de ezek az új filmrendezõ zsenik nekem a sznobok kreálmányának tünnek.
konzervnyito 2008 júl. 24. - 22:43:40
(5/18)
A Rengeteg alapmû, a Dealer szar. A Rengeteg hétköznapi dolgokat mutat be nagyon eredetien és lazán (kis zökkenõkkel). A Dealer próbálkozás ugyanerre, vagyis beleesik a "több pénzbõl készült következõ filmem" szokásos csapdájába. Izzadságszagú és rettentõ közhelyes.
10/10
csibilla 2008 júl. 17. - 18:25:48 10/10
(4/18)
Valóban kitûnõ film a Dealer-el egyetemben (valamint figyelemreméltó alkotása még a rendezõnek a "Van élet a halál elõtt?" is.) Egy dolog nem megy a fejembe: még kétszer ismétlik, de csak az iccaka közepén, mint ahogy ma is akkor adják. Legalább egyszer nem lehetne nézhetõ, "emberi" idõpontban leadni???
9/10
intro 2007 nov. 07. - 08:25:01 9/10 Előzmény FEB1
(3/18)
én is egyetértek. a legkiválóbb magyar rendezõ nagyon erõs elsõ nagyjátékfilmje. nem kevésbé kitûnõ munka a második, a Dealer, ajánlom mindenkinek.
FEB1 2007 júl. 15. - 15:03:28 Előzmény Redfield
(2/18)
Egyetertek. A kedvenc kortars magyar filmem.
Redfield 2007 márc. 14. - 01:57:02
(1/18)
Kiemelkedõ Magyar filmremek. Szerintem eszméletlen jó. Realisztikus, mûvészi, és lehangoló. Pedig pusztán párbeszédekbõl épül fel, ha úgy vesszük szinte semmi cselekménye nincs, még a párbeszédek is külön külön történetek, amik nem függnek össze egymással. Legalábbis nem nagyon. :) De tény, hogy komoly film. Nagyon komoly, és nem egyfajta elcsépelt nyugat-másoló lazáskodó akármi. Ez kõkeményen minket mutat be. Ember-formáinkat. És nincs kedvünk tõle mosolyogni.