Téma: Robin Hood

xamax 2012 dec. 30. - 17:27:46
(219/239)
Õszintén szólva nekem semmi problémám se Russel Crowe-val, se Cate Blanchett-tel, de Ridley Scott történelmietlen, és a valóságtól teljsen elrugaszkodott rendezésével már annál inkább. Erre csak rátesz egy lapáttal, hogy ragaszkodik a már említett két színészhez, akiknek ez a szerep nem volt jutalomjáték, és akkor még finoman fejeztem ki magam. (Kicsit olyan mint amikor egy futballedzõ beleszeret a kiöregedett játékosaiba, akikkel régebben sokat nyert, meg néha most is megnyernek egy-két meccset, de a bajnokságot biztos, hogy elbukja velük.) Crowe kiváló volt gladiátornak, Blanchett II. Erzsébetnek, de ebben a filmben csak kínlódnak egymással meg a szerepükkel is. Elfogadom, hogy más a story, de az emberek fejében akkor is egy fiatalabb Robin Hood, és egy fiatal Lady Marienn él..(Ki emlékszik Sean Connery Robin Hoodjára, amit a színész már öregfiúként játszott el??)Ehhez társul még a Magna Charta belekeverése, és az egyszerû íjász politikusi szerepbe helyezése, világmegváltó szövegekkel, ami figyelembe véve az elõzményeket teljesen test-, és rendszeridegen. (Kicsit arra emlékeztet, mint amikor Mennyei Királyságban az egszerû kovács pik-pakk országvezetõvé, hadvezérré, illetve harcászati szakértõvé avanzsál - de hát mint tudjuk azt is a jó öreg Ridley rendezte.)Jómagam nagyon szeretem a történelmi filmeket, ezt a filmet 2-szer is megnéztem a moziban. No nem azért mert annyira tetszett éppen ellenkezõleg. Másodszorra azért ültem be, met nem akartam elhinni, hogy ez a film tényleg ennyire rossz, de sajnos a véleményem azóta sem változott. Kíváncsi vagyok lesz -e folytatás (a film úgy fejezõdött be, hogy lesz), mert a még öregebb Crowe-val és Blanchett-tel szinte elképzelhetetlennek tartom...
delfinoraptor 2012 dec. 25. - 22:45:58
(218/239)
Ez egy jó film, a látvány miatt megéri megnézni. A sztori kissé gyenge, vontatott, a korábban említett hibákat én is nehezményezem, pláne , hogy Russel Crowe számomra is kissé öreg a "fiatal"(tehát legenda elõtti) Robin Hood bemutatásához.
8/10
Kulcskészítõ 2012 dec. 24. - 13:16:56 8/10
(217/239)
Némi spoiler.

Kimondottan szórakoztatóra sikerült ez a film, még akkor is, ha összességében a Kevin Costner-féle változat a mai napig a legjobb. (Ezt mondjuk már nagyon sokan leírták). kicsit ugyan furcsa ez a komoly stílus a korábbi mozi könnyedebb hangulatával szemben, de végsõ soron egy realistább színezetû történelmi filmtõl ezt okkal várhatja az ember. A történet folyása helyenként kicsit vontatott, ami viszont nagyon tetszik, az a csatajelenetek pörgõssége, valamint a környezet rendkívüli realitásának megjelenítése; végre nem papírmasé díszleteket látni, vagy ha mégis, akkor hatalmas respect a látványtervezõnek és a díszletépítõnek is, mert az utolsó szögig minden megdöbbentõen élethû.
Az egyetlen, ami nem tetszett a történetvezetésben, az a franciák megjelenítése. Lehet, hogy a 60-as, 70-es években még elment az ellenfelek egysíkú, dróton rángatott gonosz seregként való ábrázolása (pl. nácik vs. amerikaiak a számtalan háborús filmben), de manapság ez már nagyon ciki.
7/10
NADALFAN 2012 nov. 22. - 17:49:19 7/10 Előzmény castlereagh
(216/239)
nekem azért furcsa volt ez a véresen komoly Robin történet,kissé nyomasztó is .
ettõl azért nem bántam meg hogy megnéztem, de azért a könnyedebb feldolgozások jobban bejöttek.
10/10
castlereagh 2012 nov. 03. - 16:38:58 10/10
(215/239)
Jó film.
8-9 körül / 10 (legalább)

A negatív kritikákkal nem érdemes törõdni, pláne nem 1 vagy 2 pontos alkotás a film. Mindenkinek mást jelent egy-egy (jó) film. Ez a 2010-es évben szerintem a jó film kategóriába tartozott. Igényesen lett rendezve, látványos, a történelmi hûség nyilván relatív, a kor viszonyait hellyel-közzel azért korrekten mutatja be, bár a középkorra jellemzõ lassúságot én is kidomborítottam volna. Az átlagos középkori kalandfilmekhez képest kifejezetten politikai-hatalmi vezetésû. Mindenképpen tanácsolom, hogy a film cselekményének megértése szempontjából ajánlott legalább pár sort elolvasni az interneten Anglia és Franciaország történetérõl 1190 és 1220 között. Ez alig 10-15 percet vehet igénybe, de így jobban értjük majd a történetet.

Mindenképpen zsúfolt, "túl" pörgõs a film, szóval nézése közben valóban gondoljunk arra, hogy pl. egy Anglia elleni invázió megszervezése nemcsak hónapokba, hanem évbe (évekbe) is telik. De mivel ez nem szériának készült, hanem egy estés mozinak, így a cselekményfonalait szorosabbra kellett fonni a valós történés lefolyását illetõen.

Szerintem a témának és a Robin Hood-mítosznak ez a fajta Ridley Scott-féle realista megközelítése kifejezetten tetszetõs. Nem sok értelmét láttam volna a Kevin Costner-típusú kalandtörténetnek újabb részét leforgatni.

A túlzott negatív kritikákat ne mindig vegyük be, ez a film az átlagnál mindenképpen erõsre sikerült. Persze lehetett volna többet is kihozni belõle, de így is bõven élvezhetõ.

Még egyszer:
Pontozásnál 10-bõl kb. a 8-9 körülinél jár

(ennél lentebb nem megy le, mert ismétlem igényes, minõségi, látszik rajta, hogy csapták úgy össze, mint sok középkoros filmet, de valamiféle plusz nálam is hiányzott, pedig lehetett volna belõle akár 9-10 pont is)


SPOILER

Mint középkori történészként (középkorászként) is állítom, hogy igényes, mondjuk I. (Oroszlánszívû) Richárd halála nem feltétlenül úgy történt, valamint Földnélküli János agresszív pénzszerzési belpolitikáját talán érdemes lett volna picit körültekintõbben magyarázni a filmben (új sereg felszerelése a franciaországi birtokok megszerzése érdekében).

SPOILER VÉGE
7/10
NADALFAN 2012 okt. 21. - 15:00:41 7/10 Előzmény kisokka
(214/239)
már ? bõrt nyúzzák le szegény Robinról. biztos megnézem de sok újat nem várok.
8/10
kisokka 2012 okt. 03. - 19:28:27 8/10
(213/239)
Nekem két nagyobb problémám volt a filmmel, az egyik az, hogy túlságosan folynak az események. Ez alatt azt értem, hogy nehezen akarják mutatni benne az idõt. Ezt egyébként rengeteg mai filmnél elrontják, nagyon úgy tûnik az embernek, hogy pár nap telik el, holott hetekrõl van szó. Mintha be lenne préselve az egész(vicces egy majd' 150 perces filmnél ilyenrõl beszélni).
Nem azt kérem, hogy bemondja a narrátor:"Két hónap múlva"...Hanem legyen valami idõmutató tényezõ. Elhiszem, hogy Franciaország nincs messze Angliától, de legyen már valami különbség. Igenis lássak egy filmben telet, ha hetek/hónapok történéseit látom. Pl. franciknál lehetett volna tél, mire meg hazaérnek tavaszodjon, Russel Crowe meg éppen vagdossa lefelé 50 centis szakállát a borostáig, ha már annyira muszáj a szakáll és hasonlók. De mint mondtam, ez nem csak itt hiba mostanság.
A másik az, hogy jócskán megkurtították a filmet, ebben 1000%-ig biztos vagyok. Lényegében ez is tehet az idõ tényezõrõl. Ráadásul olyan dolgokat vágtak ki belõle, amiket azért jó lett volna tudni és ne meglepetésként vágódjon a tudatlan arcomba.
***SPOILER***
A legjobban a lóról harcoló gyerekek vertek oda, mert sok kérdést felvetett bennem. Honnan szereztek lovakat? Miért nem ették meg õket? Miért ilyen kicsik azok a lovak? Marion hogy lett gyereksereg-vezér? És legfõképpen: MIÉRT??
Aztán Hollywood elfelejthetné ezeket az epic-jeleneteket, mint ami a végén is van Robin és Marion között. Ez amolyan hatásvadászat, nem kéne már.
Ha jól emlékszem, más gondom nincs vele, szerintem ezek ellenére jó film. Jó volt látni, hogy Richárd király nem egy szent valaki, és Robin se különösebben.
Szóval azért lekötött, egyszer nézõs volt, nálam 8.
5/10
szinhazimado 2012 jún. 18. - 20:01:59 5/10
(212/239)
Unalmas, vontatott, elnagyolt. Nem ajánlom!
9/10
lenccs 2012 máj. 06. - 00:55:55 9/10 Előzmény themoha
(211/239)
igen!igen!igen!:-)
Naphinel 2012 febr. 25. - 20:54:30
(210/239)
Alapból nem volt rossz - Russel CroweT nem igazán szeretem -, de végig hiányérzetem volt.
Az ide-oda cselekmény nem jött be, kb. egész végig nem tudtam, ki-kicsoda, és kivel van. Túl sok volt a szereplõ, vagy akkor la. ne ugyanúgy néztek vna ki (gondolok itt Fülöpre és Jánosra, pl.).
A történet okés lett volna, ha rövidebb, továbbá a kivitelezéssel is gondjaim voltak, a harci jelenetekbõl hiányzott a tûz, a gonosz szolgabíró végül jó lett, vagy mi? A végsõ csata - aminek végsõ lévén ütnie kellett volna - egy vicc volt, felejthetõ.

A pozitívumok közül kiemelném a zenét, a képi világot, a helyszíneket, illetve Kõszegi Ákost (nagyon szeretem a hangját).
NapfényaSzájban 2012 febr. 04. - 14:16:23
(209/239)
Én reménykedtem benne, hogy nem Kevin Costneres feldolgozás lesz majd a film és nem lett az, ettõl függetlenül nem vagyok elégedett és az enyhe kifejezés. Nekem se Crow se Blanchet nem tudta felhozni a filmet (pedig utóbbit imádom) Ridley Scott pedig már nagyon rég tudott igazán jó munkát felmutatni számomra, Mennyei királyság óta folyamatosan lefelé ível a film munkássága nálam legalábbis. Ha röviden akarnám összefoglalni: kidolgozatlan karakterek, érthetetlen esemény szálak, gyenge harci jelenetek. Valószínûleg megfognak kövezni itt páran, de ez a film azt mutatja be, hogy született meg Robin Hood, az elõzményeket követhetjük végig akkor nálam ez egyenlõ lenne egy fiatalabb Robin/Marion párossal, ennek fényében mind Russel Crow mind Kate Blanchet "öreg" volt.
6/10
szati1984 2011 dec. 16. - 02:25:51 6/10
(208/239)
Én egy Russel Crowe filmtõl sokkal többet vártam !A sztori új nem a szokványos feldolgozás, amivel nem is volt bajom.Szerintem egyszerûen nem volt pörgõs a film nem láthat benne az ember olyan csata jeleneteket(pedig csatából van elég) mint mondjuk a gladiátorban mondjuk egy teljesen hiteles kézlevágást vagy lefejezést hanem inkább ez a gagyibb filmekben szokásos kardozgatás meg leszúrás.A sztori sem olyan fergeteges ,én egy laza délutáni filmnek ajánlom semmi többnek.
9/10
zz76zz 2011 dec. 12. - 12:12:23 9/10
(207/239)
jó kis mozi lett, érdekes feldolgozás.
történelmi hûtlenség meg a komolyság? hmmm lesz@rom :D
WayneGace 2011 jún. 28. - 02:49:10
(206/239)
Én nagyon nem akartam megnézni egy újabb robin hood filmet. Viszont nem bántam meg, hogy megtettem. Egy könnyed, jó film vol, ami kipacsolódást nyújtott számomra. Örülök, hogy nem újra a sablont láttam, azza az úton megállítok mindenkit, lenyilazom a rossz fiúkat, egy-két poént ellövök, hogy kicsi John milyen hatalmas, hogy a barát mennyit iszik és Robin egyszerre kilõ 5 nyilat, amivel legalább 10 emebert leterít. Szóval életszerûbb bájt kapott a film. A színészi játék meg messze jobb volt, mint a többi robinos film. Örülök, hogy a történet eltért az eddigiektõl. Folösleges ennek a filmnek folytatás, pont jó így, ahogy van. Akinek ez a verzió nem tetszik, és egy újabb Costner féle verziót várt, az választhat ezerbõl, hisz mind ugyanaz.
Ford Mustang 2011 jún. 25. - 13:40:22 Előzmény scoobylee
(205/239)
Ja, szombat délutánonként megy a sorozat, de nem ér semmit.
8/10
Atis88 2011 jún. 24. - 08:14:45 8/10
(204/239)
Ez a film jó lett! Nem az unalomig elcsépelt Robin Hood sztorit dolgozza fel isten tudja hanyadszorra, hanem az életét mutatja be a kezdetek elõtt, hogyan lett azzá a közismert karakterré akit viszont már tényleg szinte mindenki jól ismer. Épp ezért szerintem ez az egyik legjobb Robin Hood film.
scoobylee 2011 jún. 12. - 19:14:49 Előzmény r0t0
(203/239)
Igazad van r0t0, eddig 1001 robinos film, ennek tetejében még a retekklubbon elkezdték adni a sorozatot, de ez jó volt 10/8
9/10
Ze74 2011 máj. 26. - 12:10:41 9/10
(202/239)
Nem vagyok egy Robin Hood fan,sõt nekem nem is igazán tetsszenek a kosztümös,a középkori,a fantasy(persze van egy-két kivétel) stílusú filmek,
de nekem ez volt a legjobb Robinos film amit láttam eddig.
7/10
r0t0 2011 ápr. 04. - 21:43:07 7/10
(201/239)
Szerintem bátor dolog volt átírni az unalomig lerágott RH sztorit. Épp ez az, sok embernek az lehet a filmmel a problémája, hogy valami teljesen másra számított... és nem azt kapta amit várt.
Részemrõl teljesen rendben volt a film, 7.5/10
9/10
Hodori33 2011 márc. 30. - 16:12:57 9/10
(200/239)
Szerencse a hozzászólásokat azután olvastam el, hogy megnéztem a fimet. Úgy szavazok ennek a filmnek 9-et, hogy Russel Crowe finoman fogalmazva sem tartozik a kedvenc színészeim közé.
Számomra látványos, cselekményben gazdag film volt. 10/9