Téma: Rocksuli

4/10
balsa02 2018 okt. 17. - 09:09:47 4/10
(2/2)
OK. Én nem vagyok egy musical rajongó, a filmet sem láttam, de ebből a darabból hiányzik egy rendező aki a végletekig túljátszott giccs helyett, valami értelmeset is kihozhatna. Ezért leginkább Serbán Attila játéka okolható, aki mint egy elszabadult Gönczi Gábor agyonnyomja azt és ráadásul mindezt 3 órán keresztül kell elviselnünk. Próbáltam még elaludni az első felvonás alatt, de szerintem csak pár másodperce sikerülhetett, szóval nincs menekvés. Esetleg még tudnám ajánlani, hogy csak a második felvonásra üljetek majd be.

Családdal közösen néztük meg. A két kisebb gyermekemnek nagyon tetszett, ebből kifolyólag kb. 10 éves gyerek szintjéig nézhető a darab, de a 13 éves fiam is már majd lefordult a székről, rólunk nem is beszélve.
10/10
vikunyka 2018 szept. 27. - 11:17:07 10/10
(1/2)
Szuper előadás. Túl azon, hogy három órán keresztül (két felvonásban) egy percre se lankad az ember figyelme, fülbemászóak a dallamok, és ülnek a poénok, a néző átéli azt a felszabadító katarzist, ahogy a gyerekek kitörnek a rigorózus szabályok alól, megtalálják magukban az erősségeiket és végre felnyitják a szüleik szemét az igazi szükségleteikre. Arra, hogy valóban ismerjék, fogadják el, szeressék őket, törődjenek velük. Ezen az úton kíséri végig őket a főhös Dewey, a széltoló rocker, akit eredetileg az önös érdekei vezérelnek, hogy elindulhasson a Bandák Csatáján, de menet közben megismeri és felszabadítja a gyerekeket. Itt ki kell emelnem Szemenyei János alakítását, végig hiteles volt, egy percig se kételkedtem benne, hogy ő Dewey Finn. Ha már a dicséreteknél tartunk, Gallusz Niki is fantasztikusan hozta az igazgatónőt. Igazságtalan lenne a gyerekeket is kihagyni a felsorolásból, csak úgy áradt belőlük az energia. Fantasztikusan játszottak a hangszereiken, érezni lehetett a rengeteg beletett munkát, de mégsem volt az egész izomszagú, hanem könnyed és profi. Nagyon tetszett, hogy a végén név szerint bemutatták a szereplőket a tomboló közönségnek, amely álló vastapssal jutalmazta a kiemelkedő színházi élményt. Sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon ki is a célközönsége a darabnak, hiszen 10 év körüli gyerekekről szól, de a közönség túlnyomó többsége felnőtt volt, és mindenki remekül szórakozott.