Téma: Romazsaruk

Atis88 2022 dec. 06. - 16:53:59
(5/5)
Na ezt hívják pozitív diszkriminációnak.
3/10
Bettilein 2020 okt. 03. - 14:55:41 3/10
(4/5)
Vicces a kislány amikor azt mondja, rajta nem látszik hogy roma. Hát nem tudom ki nem látja rajta. Az édesanyja nem tűnik annak. A srác viszont szimpatikus. jelenleg is nézem a filmet, de szerintem nem nézem végig, mert nagyon unalmas. És elég demagóg. Több száz évig nem sikerült nekik beilleszkedni és most még fizetni is kell a láthatóan jó, átlagon felüli körülmények között élő kislánynak ösztöndíjat, hogy rendőr legyen belőle, aztán el fog szállni, hogy a magas lóról le se fog látni, elfelejti azt is honnan jött.
Ezekkel a filmekkel csak azt érik el, hogy az ember dühösebb legyen a pozitív diszkrimináció miatt.
hekkevo67 2013 aug. 01. - 16:16:15
(3/5)
Vicces film lehet, de kösz, inkább kihagyom.
fonyominger 2010 dec. 28. - 21:55:06 Előzmény LOREDIAN
(2/5)
Drága jó Loredian!

Köszönjük úgy mindenki nevében eme elgondolkodtató és szûk látókörû hozzászólást!

Nem védem a rendõröket, mert általánosan rossz véleménnyel vannak az emberek róluk, viszont ez a rossz tapasztalat és nem teljeskörû ismeretség miatt van.

Lehet kritizálni a rendõröket, viszont amirõl Te beszélsz az utcai rendõrök egy kis része. A civilruhás nyomozók más tészta, ott bizton merem állítani, hogy legalább 90 % tiszta és nem saras, viszont mindenhol megtévelyednek emberek. Nem mondom, hogy sajnos nincsen a mai világban korrupció, de a Rendõrség nem annyira korrupt mintahogy állítod. Én magam bûnügyes nyomozó vagyok, és a saját szolgálati helyemen biztosra mondom, 97 % -a bûnügyeseknek korrupció gyanús ügyletei nincsenek, sõt ez egy félig meddig kiváltságos hely/ meg presztizs. Egy lakásbetörésre, egy gépkocsi feltörésre, kisebb lopásokra, nagyobb volumenû ügyekre hasonló figyelem fordul és érdekes az emberek is csodálkoznak hogy relatíve egyszerû lakásbetörésben 2 órát helyszínelünk, meg tanúkihallgatások, tanú meghallgatások és megannyi munka van mögötte, persze én most egy vidéki városról beszélek, a fõvárosban másképp van.

Persze olykor én is mérgesen nézek az egyenruhás utcán dolgozó állományra, hogy miért egy biztonságiöv miatt szarakodnak az állampolgárral, és miért nem a rendszámtábla nélküli BMW-sel baszakodnak és jól megbüntetnék. Vagy ominózus példa, hogy a kismama a gyerkõccel kerékpározik a járdán (ami szintén tilos), miért kell ordibálni vele,és a mellette lévõ piroson áthajtó "úri" nagymenõt miért nem merjük feljelenteni. Részben igazat adok az értékítéletnek, de én amikor kimegyek egy bûnügyi helyszínre és kezdetleges információkra egy vagy több elkövetõt elõszedek, akkor az emberek igencsak meglepõdnek, vagy mégha nincs is elkövetõ mindjárt másképp állnak a Rendõrséghez, nem a szokásos rossz véleménnyel. Legalább felénk is igaz. Remélem még neked nem volt ilyen tapasztalatod, de vidéken egy nyomozó megítélése teljesen más.

A Roma kérdéssel kapcsolatban nem szeretnék állást foglalni, mert lehet nem lenne túl pozitív, mert bármennyire is vizsgáljuk a statisztikát, az elkövetõk többsége közülük kerül ki. Okaira kiváltképp nem térek ki, mert számomra nem elfogadható, hogy valaki hogyan lehet 25 évesen rokkantnyugdíjas és hogy a rendszerváltás óta mekkora pozitív diszkriminációval felhatalmazta politika, csupán azért, hogy az igazi nagyban játszó bûnözõi rétegrõl elterelõdjön a figyelem. Akik egyébként ténylegesen jóval több kárt okoznak, mint a kisebb mértékû akár romák által elkövetett bûncselekmények. Csak az ember mindig arra összpontosít nagyobb figyelmet, ami közvetlen ott van a környezetében.

A romarendõr kérdésre csak egy választ tennék, van egyetlen az állományunkban, akire az ember odafigyel és nem negatív értelemben, komolyan mondom, még szigorúbb és másféle szemléletet követve nagyobb büntetést alkalmaz márcsak azért is mert az õ származására vonatkozó negatív vélemény az ilyen bûnözõi réteg miatt alakult ki. Õ egy közlekedési helyszínelõ, de volt már hogy épp betörõket fogtak meg a társával és természetesen ellenálltak az intézkedésnek, de nem volt elnézés... meg hasonló keményen ahogy kell törvényesen elfogásra kerültek. Persze csak ezen egy példával szolgáltam. Viszont azt mondom, mindegy hogy ki milyen színû, aki megüti a követelményeket és nem a hátrányos kreált helyzetére hivatkozik és teljesíti a pályát az legyen rendõr és ne rendõrként dolgozó bûnözõ. Úgy gondolom senkinek nem járnak pozitív kedvezmények, de sajnos akadnak, de az nem az én dolgom.

De az emberektõl személy szerint nem várok sokat, amikor 1,5 millió idióta "Való világot" + " Gyõzike show-t" néz, ha erre van igény akkor milyen tudást várnák el tõlük. A média fertõz és bekebelez, az értelmiség vagy az értelmesebbek nem esnek ilyen színvonal alatti mûsoroknak, magukból hülyét csináló emberek szánalmas törtetõ produkcióinak. Meg a média által sulykolt rendõri túlkapásoknak, vagy bizonyos rétegek hátrányos helyzetének bûnbocsátó kampányának reklámozásával hülyíteni népet. Ez mind társadalmi probléma, és nem errõl szólt, de ez a kérdés is ahhoz vezethetõ vissza. Mivel ha nem kapna annyi segélyt akkor elmehetne dolgozni is és akkor nem volna ennyi ideje betörni és itt mindenkire gondoltam.
LOREDIAN 2010 dec. 28. - 14:04:09
(1/5)
A rendorseg igyis korrupt emberekbol all..nagyon keves kivetellel!