Nannerl 2007 ápr. 29. - 16:45:19 Előzmény kessy6
(49/89)
Nem állítottam, hogy azt mondtad, hogy a francia jobb. Egyébként írtam, hogy ez személyfüggõ, ami az én értelmezésemben azt jelenti, hogy mindenki döntse el maga, hogy neki melyik tetszik. Az utolsó mondatomat én humornak szántam, bár valóban így gondolom, mert a magyarok szerintem nagyon jó színdarabokat tudnak csinálni. Tudom, hogy sajnos a mai világban ciki felvállalni valakinek a magyarságát, ciki, ha valaki elõnyben részesíti azt ami magyar, de engem ez nem érdekel.
A darab esetében viszont nem errõl van szó. Nem azért tetszik jobban a magyar, mert az magyar a másik meg francia, hanem azért, mert a magyar jobb.

Ha teheted, szerintem mindenképp nézd meg a magyart, mert érdemes! :))
kessy6 2007 ápr. 28. - 11:41:59 Előzmény Nannerl
(48/89)
Nem tudom,melyik jobb,mert a magyart meg nem lattam.
NEm mondtam,hogy a francia jobb,hanem hogy az istenien jo.Osszehasonlitani meg pont azert nem tudok,mert a magyart nem lattam.
Azzal meg nem ertek egyet,hogy valami azert lenne jobb,mert magyar......
Ha valami jobb,akkor jobb es kesz,nemzetisegtol fuggetlenul.
Nannerl 2007 ápr. 23. - 18:27:50 Előzmény kessy6
(47/89)
A magyar a franciához képest isten. Persze ez is személyfüggõ. Lehet, hogy a francia Rómeónak csábosabb mosolya van, mint Dolhainak, de a mi Dolhánk simán leénekelné õt. Ez vonatkozik minden magyar színészre, a magyar kontra francia versenyben! A magyarnak a rendezése is sokkal jobb, dehát hogye lenne az, hiszen a miénk! :))
Emesee 2007 ápr. 12. - 21:42:24
(46/89)
Igen, már árulják a dvd-t. Nagyon jó. Nekem is megvan a francia, és hát... ahhoz tényleg nem lehet semmit hasonlitani, nagyon jó! Nekem persze a magyar az örök kedvenc :-)
Jah, és a francia Rómeo tényleg nagyon jol néz ki, de Dolhai Attila még jobb! :-)
Ez egy vélemény
kessy6 2007 ápr. 12. - 20:26:24
(45/89)
Ejjjjjjj.........nem is tudtam,hogy vagy magyar musical dvd-n......en meg csak a fracia valtozatot lattam........na az se semmi........bar Dolhai Attillat nem lattam Romeo szerepeben,de a francia pasi............;).....nem beszelve Juliarol.......:)
DE kivancsi lennek milyen.......otthon mar lehet kapni?
Emesee 2007 ápr. 12. - 11:00:35
(44/89)
Jaj! gyönyörû! DVD-n már láttam, de tegnap este néztem meg a szinházban és.... nagyon tetszik! nem is tudok mit irni, mert csak dicsérni lehet...
Szerencsére Dolhai Attila játszotta a fõszerepet :-)
Nannerl 2007 jan. 28. - 10:29:47
(43/89)
Szerintem azért nem válaszolt senki, mert nem tudják. Nekem például fogalmam sincs... Neten keress rá, jobb tippet nem tudok.
Emesee 2007 jan. 27. - 19:29:21
(42/89)
Válaszolna valaki?: van spanyol Romeo és Julia cd???
Nannerl 2007 jan. 23. - 21:41:12
(41/89)
Még szép, hogy nem. Élõben teljesen más. De azért én örülök, hogy itthon is felidézhetem az elõadás élményeit. Milyen jó lesz például nyáron, ha vége az évadnak és "csak" a szegedi Rudolf meg Macskák lesz terítéken...
Emesee 2007 jan. 23. - 08:15:05
(40/89)
ez a dvd nagyon jóóóó, de nem helyettesiti azt az élményt mintha ott lennél. Ugy is érdemes megnézni!
Nem tudja valaki, hogy van-e spanyol R&J cd-n?
Nannerl 2007 jan. 22. - 22:00:27
(39/89)
Bizony ám, a dvd nagyon jó. Úgyhogy kedves Kerényi Rendezõ Úr, legyen szíves még sok hasonlót összehozni a közönségnek!! (Rudolf, Mozart!, Szépség, stb.) És egy kicsivel több Mozartot az Operettbe. Meg lehetne Lili bárónõt péntekre is tenni, mert érdekli ám a vidékieket is. Meg még egy piros Ferrarit a garázsomba :)
Na jó, nem pofátlankodok tovább :D Minden tiszteletem a Rendezõ Úré és a magyar stábé!
Nannerl 2007 jan. 18. - 22:12:25
(38/89)
Na jó, ezt visszaszívtam :)
Nannerl 2007 jan. 18. - 22:11:56
(37/89)
És milyen jellegû volt az az álom?? :DDDD
Nannerl 2007 jan. 17. - 22:28:17
(36/89)
Igazad van és persze, hogy mi a szép, az is szubjektív. Lehet, hogy valaki ideggörcsöt kapna, ha Attilát kéne hallgatnia, viszont nagyon bejön neki Paris Hilton :DD Ízlések...
Egyébként én nem értettem úgy, hogy nem becsülöd Attilát, csak megfogalmaztál egy véleményt, ami rámutat bizonyos negatívumokra. Ez még jó is, hátha elolvassa és következõre megtanulja a szöveget!! :DD (Ez persze valószínûtlen) Én is láttam már õt mikor összeakadt a nyelve, de külön tetszett és jót mosolyogtam rajta. Egy darabot nem lehet tökéletesen elõadni. Murphy szerint valamit úgyis el kell rontani valakinek :)

Az Operett "ambícióival" kapcsolatban is igazad van, teljesen. Az baj viszont nem a színházzal van, hanem a világgal, amiben élünk. Ha õk nem törnek az élre, megteszi más. Õk is úgy maradnak fenn, ahogy tudnak, úgy reklámozzák magukat, ahogy tudják, esetleg más színházak rovására is. Ez a mentalitás sajnos ma már az embereknél is így van, nem csak az intézményeknél.
Állam bácsi idén rengeteg támogatást vesz el a színházaktól, Kero rendezõ úr nyilatkozta is, hogy nem tudnak mit tenni, ha nincs elég pénz, nincsenek bemutatók, alkalmazottakat kell elbocsátani, stb. Egy színházat azért elég költséges fenntartani és ezért külön jó, hogy van egy darab, ami - értékétõl, minõségétõl függetlenül - eltartja magát és így a színházat. (Nyilván több ilyen van.) Lássuk be, hogy három teltházas Lili bárónõbõl - ami egyébként isteni szerintem - töredéke sem jön be annak a bevételnek, mint egy Rómeóból, már csak a Raktár és az Operett méretkülönbségei miatt is.
Állam bácsinak és irányítóinak persze nem fáj, ha nincs színház, mert annyira nem kulturáltak, hogy oda járjanak, ez csak nekünk - színházba-járóknak - fáj és ezért el kell fogadnunk, hogy valaminek el kell tartani a színházat.

Az igazán remek darabokat pedig nem fogjuk elfelejteni! Ki felejtene el pl. egy Valahol Európábant?

Szinetár Dóriról: az Arra születtem szerintem is gyönyörû. Maga a szám is, meg ahogy énekli...

Ismét bocs, hogy telefirkáltam a fél oldalt :)
Babette 2007 jan. 17. - 18:26:46
(35/89)
Egyáltalán nem bántottál meg nincs semmi sértõ abban, amit írtál:) Én sem akartam és akarok senkit megbántani, hisz' ez csak egy vélemény:)
Babette 2007 jan. 17. - 18:24:52
(34/89)
hmm?
vdavid 2007 jan. 17. - 18:18:46
(33/89)
teszt
Babette 2007 jan. 17. - 18:18:01
(32/89)
Óhh, jajj! Sztem félre értettek!:) Én leírtam, hogy becsülöm Dolhai Attilát, sõt elismerem, hogy a hangja is jó, csak tényleg hallottam szebbet, de természetesen rosszabbat is! Ez evidens, és ahány ember, annyi izlés.
Sõt visszatérve a R&J-ra, már hogyne lenne jobb a franciánál:), ezt is elismerem, és sosem állítottam, hogy ez egy pocsék darab lenne!
Nekem csak az nem szimpatikus benne, de ez már inkább magának az Operett Színháznak a hibája, hogy elnyomnak sok más kisebb, de nem feltétlen rosszabb színházat, ami szintén természetes reakció valahol, hisz' mindenki az élre akar törni. Csak nem szeretném, hogy ezek a remek darabok a elvesznének... és egy idõ után senki nem emlékezne majd rájuk!:(
Szinetár Dóriról fojtatott vitához is hozzá szólnék, a Mozart!-ban tényleg hatalmasat énekel és megvillantja a színészi tehetségét is. Szintúgy csodálatos a hangja a Képzelt riport CD-jén az Arra születtem... címû számban:)
Nannerl 2007 jan. 17. - 17:47:34
(31/89)
Ja és persze, hogy a dvd-rõl is szóljak valamit, elvégre az lenne a téma:
Nagyon jól sikerült, igényesen összevágott, nagyszerûen kamerázott felvétel. A hang is jó minõségû, a kevés "effekt" is el lett találva, nincs "túlspécizve" lassításokkal, meg képösszevágásokkal, mint a francia dvd. Erre mondják azt hiszem, hogy arany középszer... Szeged egyébként is más, mint a kõszínház, a színpad csodálatos és hatalmas, a rengeteg táncos, a kórus, a zenekar...

Köszönjük a rendezõ úrnak és mindenkinek akinek köszönhetõen otthon is élvezhetjük ezt az alõadást!

Zárójelben megjegyzem, hogy telhetetlenek vagyunk és még többet is akarunk! :DD
Mondjuk Rudolfot!! :)
Nannerl 2007 jan. 17. - 17:39:39
(30/89)
Nehogy úgy értsd, hogy bántom Attilát, mert eszembe sem jutna. Zoli táncol kettõjük helyett is :DD
Egyébként egyszerû a megoldás: mindenkinek más tetszik.
Nekem például azok közül a darabok közül amit eddig az Operettszínház repertoárjából láttam, sok van, ami jobban tetszik, mint a Rómeó és Júlia. Viszont becsülöm, hogy ennyit dolgoztak vele és a francia elõadást negatívról pozitívra fordították. Másrészrõl a színészek munkáját nem minõsíti, hogy milyen a zene, vagy a szöveg. Õket csak az minõsíti, ahogyan azt elõadják.