8/10
grosz_i 2020 máj. 20. - 17:42:19 8/10
(1/1)

Rosamunde Pilcher - Nem mindennapi szerelem (1996)
A Miss Cameron elbeszélés nyomán

Isobel Cameronnak miután édesanyja néhány évvel ezelőtt meghalt, az apjával való törődés és az egyetemi könyvtárosi munka mellett egyszerűen nem jut ideje a magánéletre.
Csupán hetente egyszer a kollégájával és barátjával, Henry Payson-nal elmennek egy mozielőadásra, majd azt követően ezt lezárják egy közös vacsorával. Henry közös életet szeretne Isobellel és egyre türelmetlenebbül sürgeti Isobelt, hogy döntsön. Szeretné magával vinni Olaszországba is egy szakmai konferenciára, de Isobel apjára való hivatkozással ezt visszautasítja.

Amikor meghal az apja, napok és hetek múlnak el a hagyaték rendezése körüli bonyodalmakkal, így nem is kerül sor Isobel és Henry között egy mindent tisztázó beszélgetésre.

Csupán amikor Isobel a közjegyzőjétől megtudja, apja egy hihetetlenül nagy vagyont hagyott neki örökül, akkor tudja Henryvel közölni, hogy most már semmi akadálya sincs egy közös itáliai útnak. A meglepetésszerű látogatásakor találkozik Henrynél a közös kolléganőjükkel, Harriet-tel, akiről látható, hogy a férfi iránti érdeklődése több mint kollegiális. Mélyen megbántva elhagyja Henry lakását és úgy dönt, a tengerparti Cilmaranba költözik, és ezzel megvalósul egyben a gyermekkori álma is.

Megveszi azt a házat, amelyben egykoron a szüleivel a gyerekkorát töltötte és gyorsan barátságot is köt az új szomszédokkal, Ashley-ékkel. Isobel egyre öntudatosabbá válik, megváltoztatja a külsejét is, és barátságot köt az orvos Patrick McLeish-sel.

De Henryt mégsem tudja száműzni az emlékezetéből, levelet ír neki és megkéri, keresse őt fel Cilmoranben. Amikor aztán egyik napon Henry bejelentés nélkül ott áll az ajtaja előtt, rájön Isobel, hogy milyen sokat is jelent még mindig ez a férfi az ő számára. Mivel a férfit Harriet is elkíséri, muszáj észrevenni, mennyire előnyére változott meg Isobel és ettől feszültté is válik a hangulat köztük. Henrynek végül is döntenie kell…