9/10
grosz_i 2019 nov. 08. - 15:50:10 9/10
(1/1)


Rosamunde Pilcher - A tengerparti ház (1996)
Tea a professzorral "Tee mit dem Professor" című novella nyomán

Nicholas Breen a feleségével, Veronicával és a két gyerekükkel Sallyvel és James-szel boldog életet élnek Londonban. Egy nap újra felkeresik Veronica nagynénjét, Cleót, akinek egy csodálatos cottage-a, „Seamount” van a tulajdonában Cornwallban, a tengerparton.

Veronica ott nőtt fel, és ott ismét találkozik régi barátokkal -, többek között az ifjúkori szerelmével, a vonzó külsejű Makler Frank-kel. Azonkívül pedig ismeretségbe kerül Marcus Rydale-el, egy kellemes külsejű, de kiismerhetetlen matematikaprofesszorral, aki visszavonultan él a faluban, krimiket ír.

Amikor Cleo néni a szeretteivel közli, hogy túl idősnek érzi már magát ahhoz, hogy vidéken éljen, és a Breens birtokot is át szeretni nekik adni, egy pillanatig sem habozik a család. Londonban Veronica barátnője, Debra, egy belsőépítész segít nekik a költözködést előkészíteni. Eközben Debra és Frank megismerkednek egymással, mert a férfi éppen üzleti úton tartózkodik Londonban. A költözködési előkészületek már teljes gőzzel folynak, amikor, Nicholas Breen egy autóbaleset során életét veszti.

Veronica a gyerekeivel mégis Seamount cottage-ba költözik, a munkába veti magát. Felújítja a házat, és továbbra is fényképez Frank ingatlan-katalógusához. Egy év elteltével Frank egyre intenzívebben udvarolni kezd neki. Mivel a férfi eléggé ismerős a női kalandjairól, igyekszik a nő távolságtartó maradni.

Amikor Veronica a Seamount tetőterét kiadja lakásnak Marcus Rydale számára, azt tanácsolják a falubeliek a fiatalasszonynak, hogy inkább kerüljön vele mindenféle közvetlen kapcsolatot.

Veronica ennek ellenére igenis vonzódik a titokzatos férfihoz, aki igen gyorsan a gyerekek szívét is megnyeri. Amikor azonban egy titokzatos fiatal nő felbukkan Marcusnál, Veronica szerelme súlyos megpróbáltatás előtt áll.