10/10
grosz_i 2019 szept. 19. - 09:41:37 10/10
(4/4)
Soha nem mondtam még Pilcher filmről véleményt, ugyanis elfogult lennék (10 pont és kész a személyes, elfogult értékelésem). Tetszenek a filmjei, de az én véleményem, csupán önmagam számára fontos. Objektívabb nagyobb merítés alapján tájékozódni. Egyébként a magyar cím arra utal: „Aki azt hiszi legyőzte a gravitációt, az elszáll. De nem angyalként.” Nézzük, mi a helyzet pl. az olasz médiában az Égnél is magasabbra című Pilcher filmről:

Susanna Sala - 2017. VIII.11.

Rosamunde Pilcher: Bonyolult történet (magyar címmel: Az égnél is magasabbra) TV filmpremierje a Canale5-ön, ma este augusztus 11-én. A film a híres brit írónő regényei alapján készülnek

Néhány érdekesség a Canale 5-én adásba kerülő filmről

A Rosamunde Pilcher: Bonyolult történet c. filmet a német televízió ZDF csatornája sugározta 2013 decemberében és a közönség részéről kedvező fogadtatásban részesült, aki nagyarányú nézettséggel értékelte az adást. A ’90-es évektől Rosamunde Pilcher, igen termékeny alkotó -, számos regényéből és elbeszéléséből készült filmadaptáció, amely filmek a televízió számára készültek, gondoljunk csak bele, a ZDF több mint 100 filmet készített már
Olaszországban ezek a filmek vagy DVD-n, vagy kábeltévén elérhetők. A film a „Karperec” elbeszélés témáját dolgozza fel és Cornwallban játszódik, többé-kevésbé Pilcher történetét alapul véve.

11.08.2017 - Susanna Sala
Rosamunde Pilcher: una storia complicata è il film in prima tv su Canale5, questa sera 11 agosto. Il film è tratto dai romanzi della celbre scrittrice britannica

Curiosità sul film in onda su Canale 5

La pellicola, Rosamunde Pilcher: Una storia complicata, è stata trasmessa dal canale televisivo tedesco ZDF nel dicembre del 2013 ed ha avuto un buon riscontro da parte del pubblico, che ha premiato con buoni ascolti la trasmissione. A partire dagli anni Novanta sono stati fatti diversi adattamenti cinematografici dei romanzi e dei racconti brevi della prolifica Rosamunde Pilcher, dai quali sono tratti questo e molti altri film destinati alla televisione, si pensi che solo il ciclo di film per la televisione prodotti da ZDF conta oltre un centinaio di titoli. In Italia i film sono stati distribuiti attraverso i DVD e i circuiti televisivi in chiaro. Il film si basa sul soggetto del racconto breve Il Bracciale ed è ambientato in Cornovaglia come la maggior parte delle storie della Pilcher.
6/10
sadrok 2019 szept. 18. - 23:31:11 6/10
(3/4)
Adott egy érdekes téma, talán jól is van megírva... (nem emlékszem, hogy olvastam volna az írónőtől, de hogy nincs híján a jobbnál jobb ötleteknek, az tény :-) ) akkor pedig mégis az van, hogy a németek nem tudnak jó filmet készíteni. Hiányolom pl. a természetességet.... a színészek eljátsszák a szerepüket, de nem tudják velem elhitetni, hogy akár igaz is lehetne. Elhallgatnak amikor beszélniük kéne, vagy éppen nincs összefüggés a történések között. Az pedig kifejezetten idegesítő ezekben a filmekben, különösen a sorozatokra jellemző, amikor fontos dolgokat elhallgatnak egymás előtt, valószínűleg az író szerint így lehet izgalmassá tenni egy történetet. Ez nagy tévedés... szóval, gyengécske lett mint a társai... kár érte.
napraforgó 2018 szept. 17. - 05:49:22
(2/4)
It is van egy lord, egy kastély, kastélypark, rózsák, virágok - habár ezek itt csak körítés a történethez.
Egy szerelembe eső pár, ellenkező leánygyermek, egy feltűnő szerető, félreértések, miegymás. A végén persze minden tisztázódik és megoldódik.
napraforgó 2018 szept. 15. - 08:50:46
(1/4)
Kicsit érdekesebb, kicsit másabb volt a szokványos Rosemunde Pilcher filmeknél.