10/10
grosz_i 2022 márc. 20. - 15:21:33 10/10
(4/4)
Az Izaurán bemutatott premier alapján az "Die Liebe ihres Lebens - Életük szerelme" film magyar címe első körben: "Életre szóló szerelem" lett. Persze ez nem fogja kizárni, hogy a többi csatornán más címmel fogják adni. Egyébként 16:9-es képaránnyal készült film, de kissé felszínesen nem ragaszkodtak ehhez a képmérethez, lett belőle 4:3-as. Szerencsére a tévékészülékeken ez javítható.
10/10
grosz_i 2020 febr. 28. - 14:42:31 10/10
(3/4)

Rosamunde Pilcher - Die Liebe ihres Lebens - Az életük szerelme? (2006)
„The happy feeling” - A boldog érzés novella nyomán

A fiatal lány, Marian Simmons megérkezik a vőlegényével, Timothy Carterrel Cornwallba, hogy szemügyre vegyék a Padstow mellet fekvő Strawberry cottage-ot, azt a házat, amit Marian az elhunyt édesanyjától, Heathertől örökölt. Egyikőjük sem tudott erről az idillikus fekvésű, tengerparti ingatlanról. Sőt még Marian apja, Roger sem, és ennek oka is volt. Fokról-fokra egyre világosabbá válik Marian számára, hogy az édesanyja ebben a házban élte a kettős élete rejtve maradt második felét, mégpedig élete nagy szerelmével.

Ahogy körbenéznek a pompás kúriában, Marian rátalál a gyermekkori fényképére, nyolcévesen, anyja kezét fogva, majd a zongora, hiszen anyja mindig is szeretett játszani, de mivel az apja ellenezte, így azzal otthon fel is hagyott. Majd rábukkannak egy levélkötegre, amik az anyja által írt szerelmes levelek, de a szerelme, akinek a leveleket írta, szintén házas volt. A rejtélyt fel kell kutatni, hiszen anyjának nem volt pénze ilyen vagyont érő kastély vásárlására - azt ajándékba kapta a házas szerelmétől. De vajon ki lehetett az a titokzatos szerető.

Timothy érdeklődik a helyi ingatlanközvetítőnél a helyi ingatlanok árfekvéséről, de megemlíti a Strawberry cottage-ot is. De az nem eladó. Később Timothy otthagyja Marian, aki a művészettörténeti diplomamunkáján dolgozik, és persze nyomoz. Timothy visszaindul Londonba, ahol ügyvédként Marian apja ügyvédi irodájában dolgozik. De az igazi ok, „fontos” krikett mérkőzésé van. A látogatása után az ingatlanos azonnal tájékoztatja George Burtont, akinek az anyja szintén megvenné az ingatlant, hogy az hamarosan eladásra kerül. A cottage a Padstow telekkönyvi bejegyzése szerint 8 év óta anyja tulajdonában van és tehermentes.

Marian pedig megpróbálja felkutatni édesanyja rejtett életének titkos szálait. Eközben egy rejtélyes fényképre bukkan, amelyiken anyja egy ismeretlen férfi társaságában, idillikusan egymáshoz simulva… Majd cseng a telefon, apja hívja Londonból, akit azonnal lebeszél arról, hogy idejöjjön. Túl szűkösen lennének, de ennek ellenére sem érti Marian apja, Robert, ha a felesége mindig Skóciába ment az unokanővéréhez, akkor miért kellett a néhány hónapja elhunyt feleségének egy hétvégi ház Cornwallban. Marian átmegy a szomszédasszonyhoz, vajon mit tud ő az édesanyjáról. Ugyan nem sokat, de kedvelték egymást. Azt a bizonyos fényképet is ő készítette a „szülőkről”, nagyon boldogok voltak itt. Az elmúlt nyáron még egyszer-egyszer itt látta a nőt, de aztán nem jött többet.

Kutatásai során megismerkedik a szimpatikus George Burtonnel, aki hozzá hasonlóan nemrég veszítette el egyik szeretettjét, apját, aki már sok-sok éve a családi birtokon lévő hangszerkészítő céget vezettet feleségével, azaz George édesanyjával, Anne-el. George és Marian találkozása egy idillikus kapcsolat kezdetét jelenti mindkettőjük számára. Elmennek közösen a lány diplomamunkájához meglátogatni a Salisbury katedrálist.

Burton édesanyja és cégvezetője, Richard Finch között láthatólag eléggé közvetlen kapcsolat van, egy csábító hajóútra is csupán azért nem megy el Anne, mert ő a cégnél nélkülözhetetlen. Valójában pedig hallott arról, hogy a Strawberry cottage örököse jelentkezett és az ingatlan eladó. Mivel tudja, hogy a férje ott élte a szerelmi életét, az ingatlant azonnal megvenni és porig rombolná. Éppen Salisburyben elkerülhetetlen egy véletlen találkozás Anne, George édesanyja és Marian között. De a pár ügyes kifogással azonnal továbbindul Stonehenge felé. Így csak később derülhet ki Marian kiléte…
Egyre kuszábbá válik a történet, amikor Marian is rájön, hogy ki is volt tulajdonképpen édesanyja nagy szerelme: Edward Burton, George nemrég balesetben elhunyt édesapja. Ez az összefüggés persze már régóta nem titok George édesanyja számára sem, aki minden követ megmozgat, hogy csírájában elfojtsa a fia és a gyűlölt riválisának a lánya között kibontakozó szerelmet.
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 10:44:52 10/10
(2/4)
Rosamunde Pilcher 1924 - 2019
Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 10:44:19 10/10
(1/4)
69. epizód Die Liebe ihres Lebens (Az életük igaz szerelme? 2006)
"A boldog érzés " novella nyomán

A fiatal lány, Marian Simmons megérkezik a vőlegényével, Timothy Carterrel Cornwallba, hogy szemügyre vegyék azt a házat, amit Marian az elhunyt édesanyjától, Heathertól örökölt.
Egyikőjük sem tudott erről az idillikus fekvésű, tengerparti ingatlanról. Sőt még Marian apja, Roger sem, és ennek oka is volt. Fokról-fokra egyre világosabbá válik Marian számára, hogy az édesanyja ebben a házban élte a kettős élete rejtve maradt második felét, mégpedig élete nagy szerelmével.

Közben Timothy visszamegy Londonba, ahol ügyvédként apja ügyvédi irodájában dolgozik. Marian pedig megpróbálja megtalálni édesanyja rejtett életének a szálait. Kutatásai során megismerkedik a szimpatikus George Burtonnel, aki hozzá hasonlóan nemrég veszítette el egyik szeretettjét, apját, aki már sok-sok éve a családi birtokban lévő hangszerkészítő céget vezettet feleségével, azaz George édesanyjával, Anne-el.

Egyre kuszábbá válik a történet, amikor Marian rájön, hogy ki is volt tulajdonképpen édesanyja nagy szerelme: Edward Burton, George nemrég balesetben elhunyt édesapja.

Ez az összefüggés persze nem marad rejtve George édesanyja számára sem, aki minden követ megmozgat, hogy csírájában elfojtsa a fia és a gyűlölt riválisának a lánya között kibontakozó szerelmet.